9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 16:12   #2671
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Oldzia to super No złamałam się i napisałam do doradcy chustowego zobaczymy co z tego wyjdzie.

Młoda ewidentnie zębów dostaje bo czuć w dziąsłach pod palcem. Zobaczymy jak dziś będzie. Golarka to nadal hit sezonu.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:29   #2672
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nadrobie później, bo chwilkę mnie nie było. Pogoda dziś pod psem. Pada i zimno Młoda spała od 22 i śpi nadal. Jestem w szoku i zastanawiam się czy jej nie obudzić no ale wczoraj była okrutnie marudna. Myślę, że powoli ząbkowanie się zaczyna, bo nigdy z taką pasją nie obsliniala wszystkiego

Co do kombinezonow to ja chcę kupić dopiero. Na razie używam bluz, kurteczki jesiennej i płaszczyka. Kombinezon chcę z zakrywanymi rączkami i nóżkami, raz- z wygody, dwa- Młoda nie lubi ubierania, a taki kombinezon zakłada się szybko i nie potrzeba dodatkowo bucikow i rękawiczek No i muszę się zaopatrzyć w krem na zimę polecacie coś?

Co do odwracania to Młoda z plecków na brzuch. Podnosi nogi, potem na bok i po chwili jest na brzuchu. Z brzucha na plecy nie umie zbytnio
A to chyba taka kolejność jest, że najpierw z brzucha na plecy, potem z pleców na brzuch
mój syn najpierw z brzuszka na plecy, byle na brzuchu jak najkrócej - bardzo szybko opanowal jak zrobić żeby na brzuchu nie być... Ola na brzuchu lezala chętnie i najpierw obracala się z plecow na brzuch....
Basia raz się obrocila, ale raczej niezbyt swiadomie z brzucha na plcy,,,,

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Mały ma pół roku za 2dni jest większy od dziewczyn Julka ma 3 latka i wzrost 101+13kg a lena 5lat wzrost 114 i waga 16kg hehe dziecko dziecku nie równe
no to rzeczywiście Arek bije rekordy, a do tego wcześniak...
ale moje dzieci (w styczniu skoncza 3 i 5) sa o ok 10cm mniejsze od Twoich ale wagowo podobnie
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:41   #2673
Celebrinfea
Wtajemniczenie

A wogóle to miałam Wam młodą pokazać oto Jagodzianka w 23 tygodniu

Domi tu masz artykuł o kremach, my kupiliśmy baby dream

http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...na-pogode.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141018_141353.jpg (109,2 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-10-21 o 16:46
Stary 2014-10-21, 16:55   #2674
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
dusia, no to Jeremi ma 4 miesiace i 8 dni i wazy 9300 g. Takze możemy podac sobie ręce

Domi, fajne kombinezony sa w Smyku. Ja kupiłam w 5-10-15, ale sprzedałam.

Jeremi nosi ubrania na 74.

W kwestii przykręcania sie z pleców na brzuch to jak najbardziej, w druga stronę nie. Pełza za to namiętnie I podpiera sie juz praktycznie tylko na dłoniach.

Co do siadu to tez bardzo chetnie.
Jednak takie świadome, samodzielne siadanie jest tylko wtedy, kiedy Dziecko siada z lezenia albo z pozycji bocznej.

iPhone
No i już prawie przebija mojego hehe tylko mój pije 2razy dziennie mleko 180 i obiadek plus deserek
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:14   #2675
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
No i już prawie przebija mojego hehe tylko mój pije 2razy dziennie mleko 180 i obiadek plus deserek

Jeremi je częściej mleko, ale je juz dynię, ziemniaka, marchewkę, jabłko, banana i kasze manna

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:16   #2676
Caramel 85
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, na razie musiałam napisać długi opis dla fundacji, jutro tż jedzie zrobić kotce foty itd i pewnie będzie wydarzenie na fb na profilu fundacji, więc wrzucę linka.
Sorry że tylko o sobie, ale nie mam siły nic więcej pisać, mam mega doła.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:54   #2677
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
Witam
My dzis po szczepieniu i Mloda byla dzielna mimo krzyku, teraz sie usmiecha jestem wdzieczna naszej Pani Doktor, bo pokazalam jej tego nieszczesnego wlosa pod pacha i stwierdzila po co ma tam siedziec jak mozna go wyjac. Nie zdazylam sie odwrocic a wlosa juz nie bylo nie to co te Doktorki od siedmiu bolesci tylko rozbeblały jej skore a wlos zostal.

Co do umiejetnosci moja cora nie przewraca sie, cos tam probuje, bo czasem sie wygina ale ani razu ze skutkiem
Waga 4kg takze kruszynka dalej, cos na tym cycu nie chce przyspieszyc przyrostu wagi ale Pani Doktor nie miala zastrzezen wiec nie dramatyzuje
to rzeczywiście kruszynka, nasze córeczki z tego samego dnia a mój kloc już 5,5kg waży - ale jak lekarka nie ma zastrzeżeń to nie ma co się przejmować

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość

śliczniutka
Stary 2014-10-21, 19:14   #2678
dusia_tcv
Zadomowienie

zapraszam do nowej zabawy, będzie śmiech jak to miało w ubiegłym roku...poniżej inf, podaj dalej, ja już się bawię Moja koleżanka zasugerowała abyśmy my kobiety, zrobiły coś specjalnego na FACEBOOK w celu zwiększenia świadomości na temat walki z rakiem piersi. Jak wiecie październik to miesiąc poświecony walce z rakiem piersi... Pomysł jest bardzo prosty i zabawny. Proszę Was abyście wlaczyły się wszystkie do tej akcji. W ubiegłym roku pomysłem był post o ulubionym kolorze stanika... Ta zwariowana akcja zaskoczyła wszystkich mężczyzn, którzy oczywiście nie mieli pojęcia o co chodzi???. Tegoroczny pomysł dotyczy Waszej TOREBKI. Musicie wpisać w Wasz status gdzie stawiacie lub wieszacie torbę zaraz po wejściu do domu w formie: LUBIE NA STOLE W JADALNI, LUBIE NA KRZEŚLE W KUCHNI itp. Dwuznaczność może być zabawna Wpiszcie odpowiedz w miejsce Waszego statusu, nie w "odpowiedz na wiadomość". Oprócz tego wyślijcie te wiadomość do Waszych koleżanek, przyjaciółek, mam, cioć, babć, sąsiadek, nauczycielek, szefowych itd. W ubiegłym roku wiadomość o zabawie w "kolor stanika" pojawiła się nawet w wiadomościach telewizyjnych! Może także w tym roku zdołamy pokazać nasza silę i jedność? Do dzieła! PAMIĘTAJCIE - WPISZCIE ODPOWIEDZ W WASZ STATUS
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:19   #2679
Fame
Zakorzenienie

hej Mamuśki!

Trochę mnie nie było, ale prawie cały czas podczytywałam. Na początku jakoś nie miałam weny na pisanie, a potem pochłonęły mnie przygotowania do chrztu i przyjęcia, które robiliśmy w domu. Chrzest odbył się 19go i Mała nieźle się spisała ani razu nie zapłakała, tylko przy końcu się już wierciła z nudów w domu troszkę zamieszanie, bo gości 20 os., ale też dałyśmy radę.

Ogólnie u nas lepiej z brzuszkiem. Wraz ze skończeniem 3 msc. dolegliwości brzuszkowe niemalże całkowicie odeszły czasami tylko popłakuje przed zrobieniem kupy, ale tragedii nie ma. Marudzenie jest teraz przeważnie z powodu dziąsełek, ale ząbka jeszcze nie mamy.

Co więcej mogę napisać.. Iza nosi już rozm 68 i waży 6,5 kg, taka mała Pysia od kilku dni zjada 150 ml mleka na raz. Śmieje się, gaworzy a nawet się kłóci już na całego no i moje dziecko nie chce już za długo leżeć.. jest cała sztywna i nawet jak trzymam ją w pozycji półsiedzącej to podnosi głowę i chce siedzieć lub stać. Z wyglądu robi się troszkę podobna do mnie (w końcu ).

Mleko.. u nas w dalszym ciągu Bebilon Comfort i na razie nie przerzucam się na inne. Smierdzące kupy wcale mi nie przeszkadzają jeśli mojemu dziecku przynosi ulgę. to jest dla mnie najważniejsze i w życiu nie zmieniłabym mleka tylko ze względu na to

Gryzaków mamy kilka i różne rodzaje, ale żaden się nie sprawdza.. najlepsze okazują się paluszki

Co do kolejnych dzieci to zawsze chciałam mieć trójkę, ale na razie nawet nie myślę o drugim.. za ciężki poród miałam i jak sobie przypomnę.......

Najbardziej trafione rzeczy dla Małej to leżaczek- bujaczek z wibracjami i mata edu. Bez tego byłoby mi ciężko.. No i zadowolona jestem też ze sterylizatora TT. Za dużo nakupowałam ubranek 56-62, bo w niektórych córa nie była ani razu

Na razie tyle

A o to moja Izabelka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg iiizzymm.jpg (28,7 KB, 52 załadowań)
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:43   #2680
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:

śliczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
to rzeczywiście kruszynka, nasze córeczki z tego samego dnia a mój kloc już 5,5kg waży - ale jak lekarka nie ma zastrzeżeń to nie ma co się przejmować
mam nadzieję, że jednak trochę podgoni bo ma troche skoki z tą wagą raz 30g/dzień a teraz przez miesiąc 15g/dzień. Ale myślę, że jak zaczniemy wprowadzać nowe rzeczy to się unormuje. Kiedy masz zamiar rozszerzać dietę? Miałam dziś pytać lekarkę i zapomniałam z tego wszystkiego

co do kremów na buźkę kupiłam nivea na każdą pogodę. Wydaje mi się, że jeżeli coś ma w składzie na początku wode to chyba niezbyt dobrze chroni przed zimnem, wiatrem, bo woda wysusza, no chyba, że "dodatki" nadrabiają?

Fame super, że chrzciny udane, a Iza śliczna kobietka

Dusia właśnie widziałam na Fb, że jest chyba znów akcja, ale nie wiedziałam o co chodzi
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:48   #2681
mamaya
Zakorzenienie

W kwestii kremów do buzi to ja aktualnie smaruje Jeremiego Nivea nawilżającą (w błękitnym opakowaniu), a na wiatr i niższe temperatury mam Bubchen.
Nawilżającą miałam tez Himalaye, ale Jimmka uczulila.

Bubchena użyliśmy do tej pory kilka razy i sprawdził sie swietnie.
Jeremi uwielbia w ogole mieć smarowana buzie, śmieje sie przy tym rozkosznie
Moje Dziecko w ogole swietnie sie śmieje. Mam kilka filmików, moze uda mi sie kiedyś wrzucić tutaj

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 03:23   #2682
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Moje dziecko myli noc z dniem... Od godziny gada... Co z tego że jest ciemno...

Fame witamy!!! I klaski za chrzest.

Ja się grypowo czuje mam nadzieje ze przejdzie. Mamaya a Ty już ok?
Stary 2014-10-22, 06:17   #2683
malwiska
Zakorzenienie

OLDZIA nie wiem kiedy jej rozszerze, ale pewnie wcześniej niż po 6 mc.
Po 3 mc dzieci już przybierają coraz mniej ok 500 g na miesiąc - oczywiście to tylko teoria ale jak dla mnie mogłaby się sprawdzić bo mi już ciężko jak przyjdzie mi ją ponosić. ..
Stary 2014-10-22, 08:56   #2684
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:

śliczna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
hej Mamuśki!

Trochę mnie nie było, ale prawie cały czas podczytywałam. Na początku jakoś nie miałam weny na pisanie, a potem pochłonęły mnie przygotowania do chrztu i przyjęcia, które robiliśmy w domu. Chrzest odbył się 19go i Mała nieźle się spisała ani razu nie zapłakała, tylko przy końcu się już wierciła z nudów w domu troszkę zamieszanie, bo gości 20 os., ale też dałyśmy radę.

Ogólnie u nas lepiej z brzuszkiem. Wraz ze skończeniem 3 msc. dolegliwości brzuszkowe niemalże całkowicie odeszły czasami tylko popłakuje przed zrobieniem kupy, ale tragedii nie ma. Marudzenie jest teraz przeważnie z powodu dziąsełek, ale ząbka jeszcze nie mamy.

Co więcej mogę napisać.. Iza nosi już rozm 68 i waży 6,5 kg, taka mała Pysia od kilku dni zjada 150 ml mleka na raz. Śmieje się, gaworzy a nawet się kłóci już na całego no i moje dziecko nie chce już za długo leżeć.. jest cała sztywna i nawet jak trzymam ją w pozycji półsiedzącej to podnosi głowę i chce siedzieć lub stać. Z wyglądu robi się troszkę podobna do mnie (w końcu ).

Mleko.. u nas w dalszym ciągu Bebilon Comfort i na razie nie przerzucam się na inne. Smierdzące kupy wcale mi nie przeszkadzają jeśli mojemu dziecku przynosi ulgę. to jest dla mnie najważniejsze i w życiu nie zmieniłabym mleka tylko ze względu na to

Gryzaków mamy kilka i różne rodzaje, ale żaden się nie sprawdza.. najlepsze okazują się paluszki

Co do kolejnych dzieci to zawsze chciałam mieć trójkę, ale na razie nawet nie myślę o drugim.. za ciężki poród miałam i jak sobie przypomnę.......

Najbardziej trafione rzeczy dla Małej to leżaczek- bujaczek z wibracjami i mata edu. Bez tego byłoby mi ciężko.. No i zadowolona jestem też ze sterylizatora TT. Za dużo nakupowałam ubranek 56-62, bo w niektórych córa nie była ani razu

Na razie tyle

A o to moja Izabelka.
witamy wśród tych online
śliczna dziewczynka

Cytat:
śliczna dziewczynka

mam nadzieję, że jednak trochę podgoni bo ma troche skoki z tą wagą raz 30g/dzień a teraz przez miesiąc 15g/dzień. Ale myślę, że jak zaczniemy wprowadzać nowe rzeczy to się unormuje. Kiedy masz zamiar rozszerzać dietę? Miałam dziś pytać lekarkę i zapomniałam z tego wszystkiego

co do kremów na buźkę kupiłam nivea na każdą pogodę. Wydaje mi się, że jeżeli coś ma w składzie na początku wode to chyba niezbyt dobrze chroni przed zimnem, wiatrem, bo woda wysusza, no chyba, że "dodatki" nadrabiają?

Fame super, że chrzciny udane, a Iza śliczna kobietka

Dusia właśnie widziałam na Fb, że jest chyba znów akcja, ale nie wiedziałam o co chodzi
ja bym się nie martwiła wagą - wg mojej pediatry i położnej (są z innych przychodni ) minimum to podwojenie wagi urodzeniowej do 6miesięcy.... więc masz jeszcze 3 miesiące to raz, a dwa że jeśli dobrze pamiętam to Twoja mała była dość nieduża po urodzeniu, prawda?
moją muszę zważyć jak się obudzi, ale te wszystkie inhalacje dziewczynek, syropki itp. itd. mi zajmują większość czasu kiedy mała nie śpi - a śpi dużo teraz - pewnie przez tą chorobę...
byłam wczoraj u lekarza i zapisał silniejsze leki do nebulizacji dla obu...
najgorsze że kilka godzin po przyjściu od lekarza Ola dostała gorączki, z tego co mówiła lekarka to jakby miała gorączkę to by jej zapisała antybiotyk i nie wiem czy iść znów?? dziś sobie odpuszczę bo pogoda tragiczna i musiałabym ciągnąć całą trójkę, ale jutro jak nadal będzie mieć temperaturę mimo wprowadzenia leków poza wapnem to znów będę szła...

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
OLDZIA nie wiem kiedy jej rozszerze, ale pewnie wcześniej niż po 6 mc.
Po 3 mc dzieci już przybierają coraz mniej ok 500 g na miesiąc - oczywiście to tylko teoria ale jak dla mnie mogłaby się sprawdzić bo mi już ciężko jak przyjdzie mi ją ponosić. ..
moją mi już też ciężkawo - tzn. normalnie to luzik, ale jak jej odciągam katar to nie płacze jakby ją ze skóry obrywali tylko jeśli ją w tym czasie noszę - więc na jednej ręce ją kładę drugą trzymam aspirator i ciągnę... jutro ma mi babka z apteki odpowiedzieć o elektronicznym odciągaczu, bo jak pisałam to katarku do odkurzacza nie kupimy, a moje płuca już nie dają rady pod wieczór... żadna nie ma takiego?? bo ciekawa jestem opinii, ale wszędzie gdzie ktoś pytał o opinie, to wszyscy piszą żeby kupić katarek.... no ale to nie jest opinia o tych elektronicznych (bo Ci co się wypowiadają ich nie używali), a ja nie mam gdzie trzymać trzeciego odkurzacza
Stary 2014-10-22, 09:14   #2685
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Agatka a na który byś się decydowała?
Stary 2014-10-22, 10:09   #2686
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki, przypomniałaś mi o tym blogu chyba też kupię Babydream, jakoś do tej pory nie zawiodłam się na kosmetykach rossmana, skład mają super, zwłaszcza oliwka przeciw rozstępom dużo dobrego zdziałała u mnie no i ceny fajne. A Jagoda prześliczna, włoski ma jak moja Kalinka I usteczka cudne Z tego co piszesz to charakterna dziewczyna, a na fotce aniołek po prostu No i mam nadzieję, że pokonasz grypsko

Fame Izunia też przesłodka fajnie, że piszesz, gratuluję udanej imprezy

Mamaya mówisz, że Jeremi lubi smarowanie buzi, hmmm. Ciekawe jak zareaguje moja, bo do tej pory niczym jej nie smarowałam, nigdy nawet kremu na słońce nie używaliśmy, po prostu była w cieniu, albo ją osłaniałam Jedyne co, to używamy od czasu do czasu balsamu Hipp, ale to raz na jakieś dwa tygodnie, bo Młoda nigdy nie miała problemów ze skórą, więc nie chciałam pakować w nią żadnej chemii bez potrzeby

Oldzia córa rzeczywiście drobinka ale tak jak piszą dziewczyny, jeśli lekarz nie ma zastrzeżeń, to nie ma co przejmować się wagą każde dziecko przybiera w swoim tempie

Caramel również czekam na info odnośnie kotka, sama chętnie się dorzucę masz dobre serducho dziewczyno

Pisałyście ostatnio o rzeczach, które się sprawdziły lub nie. U mnie dobrym zakupem był leżaczek Bright Starts i dwa pojemniki z Ikei na pampki i rzeczy pielęgnacyjne. Pojemniki można wieszać na ramie łóżeczka, dzięki temu nie muszę daleko po nic sięgać, kiedy przewijam Młodą. Bezsensowny zakup to rożek, w którym córa nie była ani razu, więc chwała, że nie kupiliśmy jakiegoś drogiego, tylko chyba najtańszy za 20zł no i karuzelka do łóżeczka, z której prawie nie korzystamy, Młoda spędza w łóżeczku tylko noc, karuzelkę uruchomiliśmy może 5 razy

Młodej robią się ewidentnie brązowe oczy ma ciemną karnację i ciemne włoski, więc przy mnie wygląda trochę jak nie moje dziecko
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:06   #2687
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dzięki, przypomniałaś mi o tym blogu chyba też kupię Babydream, jakoś do tej pory nie zawiodłam się na kosmetykach rossmana, skład mają super, zwłaszcza oliwka przeciw rozstępom dużo dobrego zdziałała u mnie no i ceny fajne. A Jagoda prześliczna, włoski ma jak moja Kalinka I usteczka cudne Z tego co piszesz to charakterna dziewczyna, a na fotce aniołek po prostu No i mam nadzieję, że pokonasz grypsko

Fame Izunia też przesłodka fajnie, że piszesz, gratuluję udanej imprezy

Mamaya mówisz, że Jeremi lubi smarowanie buzi, hmmm. Ciekawe jak zareaguje moja, bo do tej pory niczym jej nie smarowałam, nigdy nawet kremu na słońce nie używaliśmy, po prostu była w cieniu, albo ją osłaniałam Jedyne co, to używamy od czasu do czasu balsamu Hipp, ale to raz na jakieś dwa tygodnie, bo Młoda nigdy nie miała problemów ze skórą, więc nie chciałam pakować w nią żadnej chemii bez potrzeby

Oldzia córa rzeczywiście drobinka ale tak jak piszą dziewczyny, jeśli lekarz nie ma zastrzeżeń, to nie ma co przejmować się wagą każde dziecko przybiera w swoim tempie

Caramel również czekam na info odnośnie kotka, sama chętnie się dorzucę masz dobre serducho dziewczyno

Pisałyście ostatnio o rzeczach, które się sprawdziły lub nie. U mnie dobrym zakupem był leżaczek Bright Starts i dwa pojemniki z Ikei na pampki i rzeczy pielęgnacyjne. Pojemniki można wieszać na ramie łóżeczka, dzięki temu nie muszę daleko po nic sięgać, kiedy przewijam Młodą. Bezsensowny zakup to rożek, w którym córa nie była ani razu, więc chwała, że nie kupiliśmy jakiegoś drogiego, tylko chyba najtańszy za 20zł no i karuzelka do łóżeczka, z której prawie nie korzystamy, Młoda spędza w łóżeczku tylko noc, karuzelkę uruchomiliśmy może 5 razy

Młodej robią się ewidentnie brązowe oczy ma ciemną karnację i ciemne włoski, więc przy mnie wygląda trochę jak nie moje dziecko
Domi jakie pojemniki z IKEA? bo właśnie czegoś szukam dodatkowo.
Stary 2014-10-22, 11:29   #2688
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Domi jakie pojemniki z IKEA? bo właśnie czegoś szukam dodatkowo.
Na stronie Ikea nie mogę ich znaleźć, ale są na allegro:

http://allegro.pl/ikea-pojemniki-na-...572929461.html

wizualnie nic specjalnego ale bardzo praktyczne są dużego używamy na pampki, małego na gaziki, maść do pupy, szczotkę do włosków i inne pierdoły
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:03   #2689
Oldzia20
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny czasem wie sie, że nie trzeba sie martwic a i tak sie martwi, a teraz mnie uspokoilyscie
Tak Agatka cora drobna sie urodzila (2700)do tego spadla 400g takze miala co nadrabiac ale jesli do 6miesiecy ma byc 2razy taka to jak bedzie tak przybierac to da rade

Co do pojmnikow to kupilam dwa organizery, jakas chinszczyzna
http://allegro.pl/organizer-3-szufla...708851506.html
http://allegro.pl/organizer-pudelko-...661248220.html
Trzymam w nich chusteczki kremy niektore wklady, otulacze skarpetki i czapeczki itp.

Dzien dobry dzis deszczowo, nawet nie ruszamy sie z domu po szczepieniu co by niczego znow nie zlapac (lekarka mowila, ze odpornosc spada po ok 2dniach)
Tz konczy mieszkanie i jutro przewozimy meble
W miedzyczasie 'zalatwilismy' becikowe zobaczymy czy nam przyznaja, bo skonczylam pobierac rente rodzinna, a z nia przekroczylismy limit i w zwiazku z tym musielismy doniesc milion papierkow, ktore potwierdzaly jeden drugi :/ masakra ale coz zobaczymy za miesiac czy nam sie nalezy :/
Milego, choc pewnie w wiekszej czesci Polski deszczowego dnia
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:20   #2690
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka a na który byś się decydowała?
no właśnie nie mam pojęcia...
cleanoz ma kiepskie opinie, do tego wymienne wkłady, to mimo że niby najtańszy na rynku wyjdzie najdrożej ostatecznie...
przy pozostałych nie udało mi się znaleźć opinii... wydaje mi się że gdzieś czytałam opinię o lanaform, ale tak po prawdzie to nie pamiętam najgorsze że wszystko mi się już pomieszało, pozytywne opinie o tych aspiratorach czytałam, ale bez podawania nazwy, a podejrzewam że jeden drugiemu nie równy... w którejś opinii było o regulacji ssania, ale żaden nie ma w opisie nawet takie bardzo drogie elektroniczne gruszki terraillon... więc może Ci ludzie pisali o czymś innym niż ja myślę? trudno ocenić
w mojej w miarę bliskiej aptece (odbieram tam zamówienia z doz) pani obiecala się zorientować w temacie co za ile i na kiedy moglaby mieć - jutro będę dzwonic...
a tak w ogole to chciałam porownac sile ssaca do katarku i nie mogę znaleźć katarkowych danych - a czytala wczoraj gdzies
Stary 2014-10-22, 13:34   #2691
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
no i myslimy o zakupie czegos innego niż nasz aspirator z ustnikiem, maz nie chce się zgodzić na katerek itp. twierdzi ze byśmy musieli trzeci odkurzacz kupic... bo mamy jeden taki bardzo mocny na wode - wiec raz ze kupa z nim roboty, dwa ze ma za duza moc i nie da się ustawić konkretnej mocy - maz się boi ze zapomnimy przestawić i co wtedy?? a drugi mamy taki akumulatorowy do codziennego użytku i ten z kolei jest raczej za słaby

ma któraś z Was taki na baterie? widziałam takie za ok 100zł i się zastanawiam jak im idzie ściąganie, czy lepiej czy gorzej niż ręcznie... ja ogólnie już mogę ściągać, tylko że niby katarkiem skuteczniej, jeśli tym elektronicznym też byłoby skuteczniej to chyba byśmy się zdecydowali...
widziałam taki na wystawie sklepu medycznego i sama nad takim czymś myślałam, ale kupiłam aspirator Canpol i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które przerobiły juz przewracanie sie z brzucha na plecy. Jaka technikę stosują wasze dzieci??? Bo Mikolaj używa głowy do tego przechyla ja tak daleko w bok aż za głowa leci caaaale ciało na bok. A potem z boku na plecy to juz ma z górki.....
moja podnosi jedną rękę i przekłada ciężar ciała na drugą stronę i się ładnie kula na plecki. Z tego co widzę robi to już całkiem świadomie

Cytat:
Wróciłam ze spaceru i padam ... 12 km - myślałam że po 3 mc człowiek się przyzwyczai bo codziennie chodzę miej więcej po 10 km a tu dalej nogi w d.up.e wchodzą
piękna trasa ja bym chyba nie miała gdzie tyle chodzić zresztą spacer z dwójką dzieci jest dłuuugi, ale niekoniecznie odległością

Cytat:
ślicznotka

Cytat:
hej Mamuśki!

Na razie tyle

A o to moja Izabelka.
Witaj
za chrzciny i córcia śliczniusia

Cytat:
moja przybiera ok. 200 g/tydzień, tak by wyszło pomiędzy szczepieniami.

Cytat:
Dzieki dziewczyny czasem wie sie, że nie trzeba sie martwic a i tak sie martwi, a teraz mnie uspokoilyscie
Tak Agatka cora drobna sie urodzila (2700)do tego spadla 400g takze miala co nadrabiac ale jesli do 6miesiecy ma byc 2razy taka to jak bedzie tak przybierac to da rade
moja też 2700 się urodziła, a teraz po prawie 4 miesiącach ma 6200, ale sama pediatra jest w ciężkim szoku jak pięknie przybiera

no, ale jakoś tak chciałam mieć drobną córcię, bo synek sięga mi już do pasa - w styczniu skończy 3 lata a ma 105 cm i 19 kg

co do kremu na zimę, to miałam już Babydream i Nivea na każdą pogodę i obydwa ok.

a drobiazgi Małej trzymam w koszyczku wiklinowym na półeczce, która wisi nad przewijakiem.
-------------------
cześć

u nas również leje od nocy, córcia od 12 spała i właśnie się obudziła a miałam nadzieję jeszcze posiedzieć na kompie
no ok. śpiewa sobie do naklejek na ścianie, to mam jeszcze chwilkę

to i ja się pochwalę moją córcią - zdjęcie z godziny 11 i jeszcze jak mi synuś pięknie pranie pomógł wczoraj powiesić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141022_105917.jpg (76,3 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141021_200538.jpg (139,0 KB, 41 załadowań)
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:45   #2692
Iza188
Rozeznanie

Dzien dobry!!!
Fame dałaś za sobą zatęsknić, nie ma co ! śliczna Izka

Krem na zimno i wiatr powinien byc natłuszczający a nie nawilżający- czyli tak jak juz było pisane, nie moze byc na bazie wody. My mamy nivea na każda pogodę, jeszcze nie używamy wiec nie moge nic o nim powiedzieć. No moze to, ze wg mnie ma zbyt intensywny zapach.

Jestesmy po wizycie. Mikoś przy szczepieniu nie płakał, gorzej znosi ważenie/mierzenie ( moze sie wstydzi ?? ) Ma 66 cm i wazy 7 kg.
Od poniedziałku mamy rozszerzać dietę.
Na początek pół łyżeczki soku z marchewki , potem cała łyżeczka i po 2 tygodniach możemy dodać jabłko ( tez wyciśnięte) a potem juz zupki/papki gotowane.
Czas wyjąc śliniaki!!!

Czy któraś z was używa smoczków Campola? Dosyć szybko wewnątrz pojawia sie u nas biały nalot(3 tyg) ... Juz na drugim smoczku..lubię jak jest przezroczysty wiec często muszę wymieniać. Co ile wy wymieniacie?
Bambusiek powiedziałabym, ze twój syn ładniej rozwiesza oranie niz moj małż czasami córcia słodziak

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-10-22 o 13:50
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:16   #2693
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
widziałam taki na wystawie sklepu medycznego i sama nad takim czymś myślałam, ale kupiłam aspirator Canpol i jestem zadowolona

moja podnosi jedną rękę i przekłada ciężar ciała na drugą stronę i się ładnie kula na plecki. Z tego co widzę robi to już całkiem świadomie

piękna trasa ja bym chyba nie miała gdzie tyle chodzić zresztą spacer z dwójką dzieci jest dłuuugi, ale niekoniecznie odległością

ślicznotka

Witaj
za chrzciny i córcia śliczniusia

moja przybiera ok. 200 g/tydzień, tak by wyszło pomiędzy szczepieniami.

moja też 2700 się urodziła, a teraz po prawie 4 miesiącach ma 6200, ale sama pediatra jest w ciężkim szoku jak pięknie przybiera

no, ale jakoś tak chciałam mieć drobną córcię, bo synek sięga mi już do pasa - w styczniu skończy 3 lata a ma 105 cm i 19 kg

co do kremu na zimę, to miałam już Babydream i Nivea na każdą pogodę i obydwa ok.

a drobiazgi Małej trzymam w koszyczku wiklinowym na półeczce, która wisi nad przewijakiem.
-------------------
cześć

u nas również leje od nocy, córcia od 12 spała i właśnie się obudziła a miałam nadzieję jeszcze posiedzieć na kompie
no ok. śpiewa sobie do naklejek na ścianie, to mam jeszcze chwilkę

to i ja się pochwalę moją córcią - zdjęcie z godziny 11 i jeszcze jak mi synuś pięknie pranie pomógł wczoraj powiesić
ja już płuc nie czuję - mam marimar...
ale jak córcia była mała to odciągałam tylko to co na wierzchu (synek prawie nie chorował, to nie było za bardzo co testować ) i się złościłam że tak mało idzie, a teraz się okazało że jak utrzymam ciąg (nawet nie bardzo duży) dłużej, to się nagle okazuje że jest co ściągnąć... widzę że tak ściągając jest dużo lepiej, ale jakbym była w stanie jeszcze chwilę dłużej wdychać, to byłoby super... no ale nie daję, do tego już mnie wszystko od tego boli...
jako że nie umiem się zdecydować, to na to przeziębienie się już chyba nie dorobię elektronicznego, ale może na następny raz
właśnie mi przyszło do głowy że chyba lepiej kupić w necie, jak nie będzie to to o czym myślę, to oddam bez podawania przyczyny...
niezły pomocnik Ci się trafił i ślicznotka

Cytat:
Dzien dobry!!!
Fame dałaś za sobą zatęsknić, nie ma co ! śliczna Izka

Krem na zimno i wiatr powinien byc natłuszczający a nie nawilżający- czyli tak jak juz było pisane, nie moze byc na bazie wody. My mamy nivea na każda pogodę, jeszcze nie używamy wiec nie moge nic o nim powiedzieć. No moze to, ze wg mnie ma zbyt intensywny zapach.

Jestesmy po wizycie. Mikoś przy szczepieniu nie płakał, gorzej znosi ważenie/mierzenie ( moze sie wstydzi ?? ) Ma 66 cm i wazy 7 kg.
Od poniedziałku mamy rozszerzać dietę.
Na początek pół łyżeczki soku z marchewki , potem cała łyżeczka i po 2 tygodniach możemy dodać jabłko ( tez wyciśnięte) a potem juz zupki/papki gotowane.
Czas wyjąc śliniaki!!!

Czy któraś z was używa smoczków Campola? Dosyć szybko wewnątrz pojawia sie u nas biały nalot(3 tyg) ... Juz na drugim smoczku..lubię jak jest przezroczysty wiec często muszę wymieniać. Co ile wy wymieniacie?
Bambusiek powiedziałabym, ze twój syn ładniej rozwiesza oranie niz moj małż czasami córcia słodziak
ja używałam przy synku, gotujesz je? te silikonowe części zachodzą właśnie od gotowania np... mój z aventu też nie jest już przezroczysty, a w sumie nie gotuję, tylko parzę chwilę (ale chyba na początku gotowałam)...
Stary 2014-10-22, 14:59   #2694
Iza188
Rozeznanie

Agatka wyparzam tylko przed 1. Użyciem, potem od czasu do czasu, po umyciu, przelewam wrzątkiem. Ten nalot jest w środku tylko, pojawia sie nagle ....dobrze, ze te smoczki nie sa jakoś bardzo drogie
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 15:01   #2695
malwiska
Zakorzenienie

A ja byłam Dzisiaj na spacerze z dalmatynczykiem.
Stary 2014-10-22, 15:13   #2696
katulla
Raczkowanie

Witajcie. My dzis także po szczepieniu i nasza córunia waży 6400 (3 miesiace i tydzień) jestem w szoku, ze tak przybrala,ale w sumie nie powinnam sie dziwic bo mam "co" dzwigac:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
katulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 15:30   #2697
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka wyparzam tylko przed 1. Użyciem, potem od czasu do czasu, po umyciu, przelewam wrzątkiem. Ten nalot jest w środku tylko, pojawia sie nagle ....dobrze, ze te smoczki nie sa jakoś bardzo drogie
no w sumie zrobiłam tak samo z aventem... i też mam nalot nie wiem od kiedy, bo nie zwracałam uwagi, używam w sumie od niedawna często - teraz jak jest chora, to nie mam cierpliwości bez smoka... a ma jeszcze smoczka z jakiejś innej firmy, więc czasem zamiennie używamy -jest zupełnie inaczej profilowany ...

Malwiska, ale masz śliczne "zwierzątko"
Stary 2014-10-22, 16:08   #2698
Fame
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny!

MALWISKA świetny ten Twój "dalmatynczyk"!! My mamy taką "krowę" w domu

Ja teraz stoję na parkingu nad zalewem, bo Mała wpadła w taki szał, że tylko zapakowalam ją w samochód i wozonko jak się obudzi to ruszam dalej..
Ona tak zachowuje się jak jest niewyspana + coś ją boli w tym przypadku obstawiam dziąsełka..
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 16:16   #2699
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fame współczuję :-(

Czy któraś szukała kombinezonu na 62 bo właśnie szafy czyszcze

Malwiska... Mega ja też chcę!!!
Stary 2014-10-22, 16:30   #2700
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny!

MALWISKA świetny ten Twój "dalmatynczyk"!! My mamy taką "krowę" w domu

Ja teraz stoję na parkingu nad zalewem, bo Mała wpadła w taki szał, że tylko zapakowalam ją w samochód i wozonko jak się obudzi to ruszam dalej..
Ona tak zachowuje się jak jest niewyspana + coś ją boli w tym przypadku obstawiam dziąsełka..
a może to krowa??
moja też jakieś 40minut temu wpadła w taką złość że nawet noszenie nie pomogło - była tak zmęczona że nie mogła zasnąć - dałam cycka i w ciągu 30sekund zasneła - ale nie zawsze się to sprawdza i takie usypianie nie działa - wtedy muszę kombinować - śpi już 40min więc za pare minut się obudzi

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-10-22 o 16:37
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości