|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Basjenia a no okna w 8 miesiacu jak mam sie oszczedzac,niestety prosilam sie dwa tygodnie zeby tz umyl ale nie mial czasu,a w weekend tesciowa przyjezdza,a okna osrane jakbym ich przez rok nie myla
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Mam podobnie, z tymże ja prosiłam tż chyba ze dwa miesiące i nie mogę już patrzeć na ten syf. W ostatni weekend umyłam połowę i została mi połowa teraz na weekend, mam nadzieję, że nie będzie padać
|
|
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
Miskowa u mnie dzisiaj leje :/ ale tak czy siak nie mam wyboru i musialam umyc,nie powiem zeb to bylo najporzadniejsze mycie okien pod sloncem ale daja rade
|
#1084 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Was lekarz mierzy na wizycie?w sensie biodra?czy za wąskie nie ejsteście? Polożna dziś w szpitalu mówiła że jak u mnie skończylo sie cc nie ze wzgledu na waskie biodra czy tam kanal rodny juz sama nie wiem, to moge rodzic naturalnie i ze lekarz pewnie mnie mierzy...no ale on nie mierzy to ja już nie wiem
Jak tu u Was wygląda??a szpital ok, ładny, nowy zadbany, polozne ponoć super, tez takie odnioslam wrazenie, sala do porodu rodzinnego extra no i w ogole ok, akurat był jeden poród ale dziewczyny w ogole nie bylo slychac chyba to 1faza byla :P ale w ogole cisza, ani jednego dzieciaczka nie bylo slychac, nikt nie plakał a myślalam ze se poogladam
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
moja powiedziała że narazie nie ma sensu mierzyć bo jeszcze będę się zmieniać....
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
promolcia dziękuję za chęci
na mojej butelce skład jest krótszy chyba i nie po kolei a dla mnie to już problem ogarnąć co się zgadza a co nie :P wypisze Ci tu skład: GLYCINE SOJA(SOYBEAN) OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL/UNSAPONIFIABLES, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, TOCOPHEROL, PARFUM. o ludzie zmęczyłam się przepisywaniem
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
coś tu dzisiaj bardzo cicho....wszystkie okna myjecie?
ja się przyznam że mi się nie chce....od środka może się zmobilizuje ale na zasadzie psikacz i ręcznik papierowy....żadnych ściągaczek ani szorowań jak to mój TŻ lubi |
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mi mama takie coś przyniosła
|
|
#1091 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugub ooo jakie slodkie
Baska gdybym moja okna potraktowala tylko recznikiem i psikaczem to bym tylko pogorszyla sprawe aczkolwiek sciagaczki tez nieposiadami musialam recznie polerowac ...
|
#1093 |
|
Rozeznanie
|
nie daje mi to spokoju i czytam na necie o tym mierzeniu bioder i wyczytałam, że położna przy porodzie powinna nas zmierzyć takim "cyrklem" i powinna zrobić 3pomiary w roznych miejscach
wymiar międzykolcowy powinien mieć 25-26 cm wym. międzygrzebieniowy 28-29cm wym.międzykrętarzowy 31-32cm sprężyna zewnętrzna-20cm i do tego waga dziecka ma znaczenie. Ja jak raz leżalam na patologi 4lata temu to mnie mierzono czyms takim i mi wlansie mowili ze ja za waska troche ejstem i ze problem ze mna bedzie Ale czytalam teraz ze laski mialy ponizej norm a urodzily sn i to bez wiekszych problemow..wiec nie ma reguły tu jest troche wyjasnione http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci...cie-arnej.html Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-10-22 o 16:21 |
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
ręcznie! Inka jesteś mistrzem.... mi się nawet garów nie chce pozmywać a na obiad spagetti....
nie zawstydzaj! Antosia też chętnie do okien używam octu ale tych psikaczy mam coś z 5 więc muszę zużyć
|
|
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
Ja chcę już grudzień!
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
czytam to co wkleilam wam tego linka...i kuźwa nie rozumiem!! mierze sie centymetrem ale jakies duze mi te liczny wychdoza wiec wiem ze robie źle
![]() Hasiap- mozesz mi to wytluamczyc jakos, jak nalezy sie zmierzyc?te biodra. Twoja lekarz zaleca ci cc bo waska jestes, a to jak cie mierzył? jakbys mi zdradziła ten trik to bym sie pomierzyła a tak to nie mam pojecia jak |
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby się okazało, że jednak krystynę podrażnia to zwyczajnie przerwiesz stosowanie i zapodasz sobie probiotyk, i tak jak już wcześniej pisałam czysta oliwa na bank krzywdy nie zrobi, tylko przed aplikacją paznokcie lepiej obciąć na króciótko i porządnie je wyszorować |
|
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
Justysia mnie mierzono cyrklem na porodówce jak przyszłam z bólami... Robiła to położna
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znowu jako poslaniec,tym razem dostalam wiadomosc od Lolci:
Jest znowu na patologii,pojechala na IP z podejrzeniem saczenia sie wod plodowych,a pod ktg wyszlo ze ma ciegle,regularne skurcze ktorych nie czuje,poki co lezy pod kroplowka i czeka co dalej
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
Trzymamy kciuki za Lolcię i Tymka
Może mały jeszcze trochę w brzuchu wytrzyma A u mnie nudy dziś... choć sterta prasowania straszy...
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Omg.. Lolcia nieciekawie, trzymam kciuki za Ciebie i maluszka !!!
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia
oby maleństwo jeszcze nie spieszyło się na świat.
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
promolcia dziękuję
biedna Lolcia ona to ma się w tej ciąży... trzymamy kciuki
|
|
|
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia trzymamy kciuki
badz silna i mysl pozytywnie bo stres zle wplynie na maluszka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
ehhh....trzymamy kciuki...Tymek siedzieć musi bo mu ciotki narazie nie pozwalają się rodzić!
|
|
|
|
#1106 |
|
Rozeznanie
|
lolcia 3mamy kciuki!
![]() a w którym tyg ona jest??
|
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
W piatek zacznie 34tc
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Śliczne ![]() |
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jakis czas temu znajoma podeslala filmik z mamazone : http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspxja też Cytat:
![]() Ja w ogole sie zastanawiam kiedy skurcze są za mocne by udać sie do lekarza czy IP Czasami mam takie ze ruszyc sie nie mogę , ale po chwili przechodzi- ale jakos mi sie zawsze wydaje ze to normlane![]() Mój dzieć ostatnio upodował sobie moją wątrobę- ostatnio cały czas mnie w nią wali W ogole wiekszosc czynow sie odbywa z prawej strony a z lewej cisza
|
||
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia wszystkie ciotki wizażowe zaciskają kciuki! Najważniejsze, że jesteś w szpitalu pod opieką. Będzie dobrze, przesyłamy pozytywną energię!!!!
Ja dziś się snuję... Oglądałam przez 2h filmiki na youtube o porodach naturalnych i chyba zgłupiałam żeby takie rzeczy oglądać ![]() Wczoraj na SR położna mówiła o porodzie. W moim szpitalu stosują TENS, gaz, ZOP i ostatecznie Dolargan na prośbę rodzącej. Kładą nacisk na niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu ale nie odmawiają innych jeśli rodząca bardzo cierpi. Sale są 1osobowe z łazienką, drabinki, piłka... W przyszłym tygodniu umówiłam się z położną na zwiedzanie oddziału. Pytałam ją o Aniball - ona ma z tym urządzeniem niewielkie doświadczenie, ale rzeczywiście te kobiety, które stosowały przed porodem rzadziej pękają. Niesamowicie, bo jestem w stanie dokładnie określić godziny największej aktywności naszego syna - między 8-10 i 21. Jak w zegareczku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Jak tu u Was wygląda??
na mojej butelce skład jest krótszy chyba i nie po kolei a dla mnie to już problem ogarnąć co się zgadza a co nie :P

a tak to nie mam pojecia jak
Może mały jeszcze trochę w brzuchu wytrzyma
choć sterta prasowania straszy...

a w którym tyg ona jest??
W ogole wiekszosc czynow sie odbywa z prawej strony a z lewej cisza