|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Dziewczyny, które się budują - we wtorek podpisujemy akt notarialny, w jakiej kolejności dalej mamy się zachować? Najpierw projekt, później pozwolenie na budowę, później przyłącze wodne i elektryczne? Czy jakoś inaczej?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
rozumiem, że nie chcesz brać zwolnienia. a co do tego stażu to musisz do maja bez żadnego zwolnienia dopracować, czy możesz np. być w między czasie jakiś czas na zwolnieniu?
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia. Kochane jesteście
Dziwny jest dla mnie ten dzień, taki pełen sprzeczności
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Gryzia, jeśli działka jest już budowlana i ma warunki zabudowy to wg mnie pora rozejrzeć się za projektem
berbie, pytałaś kiedyś o dach, ale to Ci powiem w listopadzie jak już pokryjemy, bo jeszcze nie znamy szczegółów ani nic nie mamy kupione/ wybrane. Narazie jesteśmy na etapie poszukiwania w miarę taniego tartaku a ceny piękne. renia beta piękna !
|
|
|
|
#3875 |
|
Konto usunięte
|
No niby tam jest to wszystko. A pozwolenie na budowę kiedy? I przyłącza?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
madziu 100 lat...
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Renia jaka śliczna beta!
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48632601]No niby tam jest to wszystko. A pozwolenie na budowę kiedy? I przyłącza?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]pozwolenie na budowę czego ? to musi być wybrany już konkretny projekt na budowę którego masz dostać pozwolenie itd. Przyłącza również jakoś równo z załatwieniami związanymi z projektem (adaptacje, zmiany, zatwierdzanie) załatwialiśmy. Mąż wróci to ci odpowiem dokładniej o tych przyłączach. Projekt macie jakiś na oku?
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk super ze już po.
W teorii niby można myśleć o sn po 2 latach ale nie znam kogoś kto tak rodził. Zbyt duże ryzyko, ja bym się nie zdecydowała. Rena super beta Maga wszystkiego najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3880 |
|
Konto usunięte
|
Hope jakiś tam mąż wypatrzył. Tak właśnie myślałam, że musi być najpierw projekt - na logikę, pozwolenie na budowę konkretnego domu a nie tak o
dzięki za pomoc Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48632863]Hope jakiś tam mąż wypatrzył. Tak właśnie myślałam, że musi być najpierw projekt - na logikę, pozwolenie na budowę konkretnego domu a nie tak o
dzięki za pomoc Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]jeśli będziesz miała ochotę to podziel się projektem no i jesli moge coś poradzić to wybierajcie taki, w którym bedziecie mieli do wprowadzenia najmniej zmian, bo jednak każda zmiana w projekcie to kaska dodatkowa dla projektanta. także jak nie będziecie się mogli zdecydować spośród kilku, to bierzcie ten najmniej problemowy
|
|
|
|
#3882 |
|
Konto usunięte
|
Jak mąż mi go pokaże, to wstawię linka. Raczej będziemy szukać takiego gotowca, żeby spełnił nasze oczekiwania bez zmian, albo z drobnymi zmianami, typu dodatkowe gniazdko elektryczne, czy dodatkowe miejsce do podłączenia np. pralki
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby staż się nie wydłużył zwolnienia nie mogą być dłuższe niż 30 dni...myślę o tym, bo cały trwa 2lata i 9 mcy a jeśli wszystko się uda z ciążą, to może w całości mi przepaść jeśli będę miała roczną przerwę macierzyńską...a kasa po zakończeniu dużo większa...no ale zobaczymy jak będzie...
|
#3884 |
|
Konto usunięte
|
http://www.galeriadomow.pl/projekty-...strowej-9.html ten mi się podoba, ale jeszcze ostatecznie nie wybraliśmy. Powiedz mi, Wy kupowaliście projekt u projektanta na miejscu, czy przez internet?
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Rena - nie mam pojecia jak ze stazem. W ciazy musialabys byc prawie miesiac na zwolnieniu, potem chociaz dzien pracy i tak do konca, ale co z macierzynskim? Musialabys wrocic jak najszybciej bo do pol roku mozesz nie pracowac zeby o ten czas przedluzyc i nie przepadlo. Ja mam o tyle dobrze ze dopiero zaczynam ten staz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Monika jak wizytą?????
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Gryzia projekt fajny ładny domek ![]() Rena beta piękna!!
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak więc Renia, przemyśl, bo szkoda, żeby staż przepadł. Jak będziesz dobrze się czuła, to ja na twoim miejscu postarałabym się pracować do zakończenia stażu (dobrze zrozumiałam, że staż kończysz w maju?). Jeżeli zaczęłaś dopiero staż to z macierzyńskim możesz trochę pokombinować. Trochę może wziąć mąż, ty w tym czasie wykorzystałabyś zaległy urlop. Ja właśnie tak kombinowałam. Nawet wzięłam macierzyński trochę wcześniej, żeby się wyrobić. Na razie życzę ci spokojnych 9 miesięcy, a wszystko inne jakoś się ułoży Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2014-10-22 o 21:29 |
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Rena masakra z tym stażem. Przez to ja powinnam się bronić w tym roku a na razie mam przesunięte na 2016. I też nie wiem czy dotrwam... no ale są sprawy ważne i ważniejsze. Wiem że to spora różnica w pensji, ale młodsza już nie będę a awans można robić zawsze
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Maguś mimo wszystko wszystkiego dobrego Kochana
|
#3890 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny cukier się mierzy godz po posiłku czy 2 godz też? Czy cukier 2 godz po ma znaczenie?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 h mierzy sie w zwykłej cukrzycy. Współczuje użerania z cukrami Dzis odebrałam świadectwo pracy,jutro ide do Up.Prosze o kciuki zeby mi wròcili zasiłek ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż współczuję...ja staram się jeść normalnie i cukry mam ok, unikam smażonego i białego pieczywa no i nie słodzę...
|
|
#3893 | |||
|
Zakorzenienie
|
renia, bardzo się cieszę
mleb, a cukrzyca dopiero teraz w szpitalu wyszła? Z tego powodu Cię zostawili? pani, mam nadzieję, że już żadnych poprawek nie trzeba będzie robić który to u Ciebie tc? już wszystko wymalowane - coraz lepiej mi idzie nawet zmęczenia nie czuje po tych 3 dniach.Mąż chyba nieźle, choć wieczory i noce w pustym mieszkaniu we Wrocławiu coraz bardziej go meczą. Ale już załatwia przenosiny do mnie. Właśnie jestem na etapie przemeblowywania pokoju i chyba będę szafę zabudowaną robić, ale jaką to nie mam pojęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48609843]Ja tylko na szybko. Jest dzidziuś, jest serduszko, 125 uderzeń na minutę ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]super Cytat:
a masz już jakiś swój wybrany?---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- anitko, zdrówka dla Emilki Maga, wszystkiego najpiękniejszego
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
Wika no wlasnie nie wchodzilam jeszcze na gemini zobaczyc co maja. mam problem z przesuszajaca sie strefa T i ten revlon do suchej cery mi sie nie nadaje kompletnie, nie polubilismy sie, natomiast ten do tlustej o dziwo duzo lepiej sie trzyma, ladniej wyglada ogolnie zgrywa mi sie ze skora, ale przy systematycznym uzywaniu jednak czolo max suche ;/ mieszam go poki co z takim mineralnym ale chcialabym kupic jakis konkret. Myslalam o tym by szarpnac sie pierwszy raz w zyciu z gornej polki, z Kwc zainteresowal mnie Este Lauder, ale musze sie wstrzymac az gdzies dobiore sobie kolor chociazby.
|
|
|
|
#3895 |
|
Konto usunięte
|
Tak dopiero teraz mi wyszła. Ale na razie po jedzeniu mam w normie. Po glukozie mam za duża zwłaszcza po 2 godzinach bo mi nie spada.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
ok, to tylko wizyta była, bez usg.
też wychodzę z założenia, że są sprawy ważne i ważniejsze. pieniądze swoją drogą. i tak mam opóźnienie bo nie od razu zaczęłam pracować w tym zawodzie, pracowałam na zastępstwo, w dodatku od połowy roku, więc musiałam czekać 1,5 roku by w ogóle zacząć awans i zleciało. teraz niby zaczynam, ale jeśli wszystko będzie dobrze i będzie dziecko, nie mam szans skończyć i trudno. |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Nie stresuj się
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Hope A próbowałaś kiedyś Estee Lauder? Ja mam cerę mieszaną i ten podkład się nie sprawdził, szybko mi spływa, zatyka pory i więcej mam zaskórników. Popytaj Paniki, ona jego fanką |
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse ja mam ta szczotke i jestem zadowolona
moze nawet nie oryginalna ale lubie ja bo nie szarpie wlosow jak inne
|
|
|
|
#3899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Hope A może lepiej zainwestować w jakąś bazę pod makijaż?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.