|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Lolcia trzymaj się, trzymam kciuki za Was
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą mój lekarz preferuje cc (o ile z korzyścią jest dla matki i dziecka oczywiście), więc to też pewnie inaczej. Oby z Lolcią było wszystko w porządku i oby jak najdłużej wytrzymała w dwupaku. Wózek mi przyszedł Jestem nieźle podjarana Ale najpierw chcę przemyć stelaż zanim mąż poskłada go w całości
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Karooka u mnie podobnie...w ciągu dnia nawet jest w miarę spokojnie ale wieczorem to aż mi świeczki w oczach stają...często podszczypuję TŻa i mówię żeby trochę skóry oddał bo mam wrażenie że mam jej za mało....
maluje ciuchy dla młodego...to wcale nie jest takie proste! |
|
|
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia- trzymam kciuki również by jeszcze nie zaczęło się- niech Tymon poczeka
![]() U nas w porządku, kolka póki co nie odzywa się (na szczęście) Ja to mam ostatnio ochotę tylko leżeć, pić herbatę i się lenić... W górach już śnieeeg
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze czy Was też wyrzuca z wizażu jak chcecie coś napisać? Potem to już nie da się wejść na wątek
![]() A dziewczyny które mają zamiar masować krocze, czy Wy zaczynacie od 34 tyg jak jest zalecane czy wcześniej? |
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia trzymajcie się!
Niech Tymuś jeszcze troszkę poczeka
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę Lolcia nieciekawie. Trzymam kciuki, żeby synek wytrzymał jeszcze troszkę.
Karooka - przytoczyłaś lek dolargan. Nie wiem ile w tym prawdy (Ty pewnie się orientujesz), ale podobno przenika przez łożysko i ma sporo skutków ubocznych, które odczuwa dziecko. Moja szwagierka miała podany podczas porodu i mała po urodzeniu miała zaburzony odruch ssania. Piersi w ogóle nie podłapała mimo usilnych prób przystawiania. Skończyło się na butelce i to też po wielu próbach. Dopiero później lekarz powiedział szwagierce, że całkiem mozliwe, że to przez dolargan. Justysia ja byłam mierzona na trakcie. Nie pamiętam czym (pewnie tym cyrklem), ale mierzyły mnie bo też raczej do tych waskich należę. |
|
|
|
#1118 |
|
Raczkowanie
|
skrzatek, oczywiście, dlatego napisałam, że stosowany jest w ostateczności. Lek jest pochodnym morfiny, więc jest narkotykiem. Działa ok 4h. W trakcie skurczu kobieta jest przytomna, ale pomiędzy skurczami śpi nieprzytomna jak po upojeniu alkoholowym. U matki działa kilka godzin (ok 4h), natomiast u dziecka 48-72h!!!!!!!!!!! i u dzieciaczka efekty mogą być dwa:
-albo maluch jest bardzo senny -> śpi -> nie je -> nie przybiera na wadze -albo wręcz przeciwnie jest niesamowicie pobudzony, przez 2-3dni płacze i nie można go uspokoić. także nigdy przenigdy nie zdecyduję się na dolargan, chociaż położna mówiła, że są sytuacje, gdy kobiecie nie można podać ZOP i pozostaje tylko dolargan - wtedy podają. Czasem jest to ostateczna metoda, aby dziecko urodziło się żywe, a kobieta z bólu nie współpracuje przy porodzie. Podkreśliła, że RACZEJ skutki działania u malucha nie są długotrwałe i nie upośledzają jego czynności, >3doby od podania jest już ok, ale warto wiedzieć, na co się decydujesz.
|
|
|
|
#1119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Rozeznanie
|
chemisette ja planuję zacząc wcześniej, dziś zaczęłam 33 tydz i może jutro albo pojutrze spróbuję... :P
|
|
|
|
#1121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co widzę u mnie w szpitalu nie podają. W razie czego na wstepie zaznaczę, że tego nie chcę. |
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki!!!
Czy Wam też zawiesza wizaż czy dzisiaj ja mam takie problemy z netem ? ;/
|
#1123 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
raz mi całego posta wcieło
|
||
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj próbowałam chyba ze 4 razy się odezwać do Was i du..sza blada. Skończyłam dzisiaj 31 tc. ale to leci.
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia trzymaj się !
mam coś dla Was do poczytania zerknijcie bo dobrze jest pamietać i wiedzieć http://rodzinawbudowie.blogspot.com/...ezy-mowic.html nie mam dziś sił na cytowanie padam na twarz wybaczcie ale chociaz nadrobiłam..
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
witam, bylam dzisiaj na usg III i po trudach i znojach udalo sie zrobaczyc plec w calej okazalosci i bede miec dziewczynke, jesli nic sie mezowi nie odmieni to bedzie Natalia (popularna na naszym watku, ale tz ze to on wybiera, a ja tylko mowie czy ladne). Mala wazy ok. 1700g i dokladny opis bedzie w poniedzialek. Niestety sie przekrecila i jest ulozona miednicowo. Mam nadzieje, ze sie jeszcze przekreci raz, glowka w dol.
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
Ringo gratuluję wizyty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Ringo gratuluję córeczki
i oby się przekręciła główką w dół
|
|
#1129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dziewczynki, trzymam kciuki, żeby obróciła się główką w dół
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
Ringo, to Ty dopiero poznałaś płeć?
A Lolcia bidulka ma przejscia w tej ciąży, oby wszystko było dobrze, trzymam kciuki. Aaaa co do pomiarów, to mi ostatnio właśnie babka mierzyła brzuch centymetrem (chyba agata o tym dziś pisała) i byłam trochę zdziwiona, że to jakies stare metody Czuje sie dzis jak stary wieloryb |
|
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia nie jesteś stara a tym bardziej nie przypominasz wieloryba
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
Inka, zebys widziała jak dzisiaj ciągnęłam za sobą nogi wracając z zakupów (nawet nie poszłam tam gdzie chcialam, zrezygnowałam w połowie drogi), wszystkei babcie by mnie wyprzedziły na chodniku
to mój najgorszy dzien (oby to było przejsciowe )ale dziękuję za pocieszenie
|
|
|
|
#1134 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
trzymamy kciuki!! Cytat:
Cytat:
Urodziłam o 22:19, u mnie gdyby nie petydyna pewnie skończyłoby się na cc ![]() dodam, że wcale nie byłam nieprzytomna, po obudzeniu w ogóle nie czułam się pod wpływem leku, normalnie mówiłam, chodziłam, współpracowałam z położną. Mała nie miała żadnych skutków ubocznych, normalnie ssała pierś, nie płakała, nie była pobudzona ani nadzwyczaj senna. Osobiście gdybym miała drugi raz to zrobić to z pewnością bym to zrobiła, choć w PL to pewnie szybciej by mi cc zrobili
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
dzikuje za gratulacje. Taka Sasia moja cora wstydliwa. W 13 tc na prenatalnym zapowiadala sie dziewczynka, ale wiadomo, roznica miedzy chlopcem a dziewczynka w tym tygodniu jest minimalna. Na II usg schowala pupe pod moj pepek i tylko troszke bylo widac i tak na 70 % obstawialismy dziewczynke, bo wargi byly sklejone i dokladnie tez nie bylo widac, a teraz lekarz musial ja wymeczyc, zeby sie pokazala laskawie i to pod koniec badania. Ale wazne, ze w koncu ustapila. Uparciuch jeden.
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja wstydliwa a moja bezwstydna - już dwa razy tak się wypięła na usg, że pani doktor mogła mi dokładnie pokazać anatomię tej części ciała Cytat:
![]() Miłego dnia
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
dobry dziewczynki!
Saśka... mnie mijają nawet babcie z wnusiami co to uczą się chodzić...a jak idę to od krawężnika do krawężnika tak się bujam to tylko mi się śni że latam latawcem![]() dzisiaj idę sobie ząbki trzasnąć i przy okazji konsultacje u ginki... zobaczymy co tam jak tam ale pewnie jak zwykle-wszystko dobrze! |
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej pierwsza noc gdzie nie miałam problemów ze spaniem
od razu człowiek inaczej się czuje. SASIA ja wczoraj tak miałam. Tak mi ciężko i źle było, do tego brzuch mnie ciągną, i myślałam że zaraz zgarbiona będę chodzić. RINGO u mnie doktorek wcześniej mi powiedział, że dziewuszka ale miałam do końca nie nastawiać się na płeć, dopiero 2 tygodnie temu głośno i oficjalnie potwierdził ze będzie to dziewczynka LINKA a jak tam Twoje ciśnienie?
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
U mnie nagromadzilo sie w cholere problemow,i to dosc powaznej wagi i nie mam jakos nastroju zeby pisac i dlatego rzadko to robie Moj tz mnie wczoraj zaskoczyl,kazal mi sobie wybrac Kosz Mojzesza ktorego Ja wogole nie planowalam...Stwierdzil ze musimy miec jakies lozeczko ktore bedzie stalo w salonie w dzien ![]() Jak bede miala jakies wiadomosci od szpitalnych to oczywiscie dam znac
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() witam się w ten deszczowy i zimny dzień, chyba skoczę po czekoladę do sklepu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

a tak to nie mam pojecia jak
Zresztą mój lekarz preferuje cc (o ile z korzyścią jest dla matki i dziecka oczywiście), więc to też pewnie inaczej.
Jestem nieźle podjarana 

Niech Tymuś jeszcze troszkę poczeka 

także nigdy przenigdy nie zdecyduję się na dolargan, chociaż położna mówiła, że są sytuacje, gdy kobiecie nie można podać ZOP i pozostaje tylko dolargan - wtedy podają. Czasem jest to ostateczna metoda, aby dziecko urodziło się żywe, a kobieta z bólu nie współpracuje przy porodzie. Podkreśliła, że RACZEJ skutki działania u malucha nie są długotrwałe i nie upośledzają jego czynności, >3doby od podania jest już ok, ale warto wiedzieć, na co się decydujesz.

;/
ale to leci.

gratulacje dziewczynki, trzymam kciuki, żeby obróciła się główką w dół
to mój najgorszy dzien (oby to było przejsciowe
Jak tu u Was wygląda??