![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
ciekawe czy to sie przeklada na temperament czy energie dzidzia po urodzeniu :P Jak tak- to zaczynam sie bać....
no wykrakalam- wcale nie spi..teraz ma akcje " mamo kocham twoj pecherz" masakra ok przewalam sie na drugi boczek i ide dalej spac jak sie uda
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-10-23 o 06:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Moze racja, nastawilam sie ze bedzie szalec a na nia ta glukoza moze nie zrobila wrazenia.
No Magdalenki az takie grzeczne tez nie sa ![]()
#1113 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja się zaraz rozpłacze chyba...
#1114 |
Zakorzenienie
|
Oj Aga moze On teraz tak szaleje a jak sie urodzi to bedzie Aniołkiem
![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Kochana co sie stalo?
#1115 |
Zakorzenienie
|
Co się stało? Pisz nam tu zaraz
![]() Moje dziecko też już od godziny naparza w moją pipkę, ja nie wiem, on chyba chce wyjść ![]() Mama Zuzi i bardzo dobrze, ze nastraszyłyście ![]() ![]()
#1116 |
Wtajemniczenie
|
Tak bardzo się boję.. Wczoraj wieczorem zaczęły mnie boleć plecy na dole po lewej stronie. Ból nie jest bardzo silny ale tępy, pulsujący i strasznie uciążliwy... Boli do teraz. Nie pomogła no -spa ani paracetamol... Pod koniec tamtego roku miałam podobny ból i jak się rozkrecil to skończył się kroplowka z morfiną i odmiedniczkowym zapaleniem nerek... Do dziś jak zmarznę to czuję nerki... Boję się ze przy ciąży ta jedna może być obciążona i źle pracować i dlatego boli
![]() a gdy będzie źle nie puść mnie... Edytowane przez DuszonaMarchewka Czas edycji: 2014-10-23 o 06:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Aga z tym temperamentem jest tak samo jak z wyglądem w ciaży a płcią. Czyli żadnej reguły nie ma. Ale że moja mała jest spokojna to tak sobie tłumaczę hahah
![]() ![]() Marchewka co się dzieje? Magda ![]() ![]()
#1119 |
Wtajemniczenie
|
Mąż w pogotowiu pod telefonem czeka. Pamięta mnie dobrze w tamtym stanie kiedy na rękach niósł mnie polprzytomną do szpitala... Tylko ze wtedy to poszło od zapalenia pęcherza a teraz ostatnio wyniki miałam bardzo dobre.. No ale to nie musi być z bakterii, bo może być i od ciąży..
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Poczekam jeszcze i jeśli ból nie minie lub się rozkręci to jadę na Ip. Chyba muszą mnie przyjąć?
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Na pewno Cię przyjmą, a przynajmniej powinni ![]()
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
Marchewka ja też na Twoim miejscu bym nie czekała. LEpiej dmuchać na zimne i reagować za wcześnie z byle powodu.
Ja miałam kiedyś dawno temu zapalenie nerki, to było coś strasznego ![]()
![]() |
#1122 |
Wtajemniczenie
|
A może to tylko kręgosłup bo jak leżę na plecach to tak jakby trochę lżej no i z prawej strony też mnie czasem zepnie
#1123 |
Zakorzenienie
|
duszona moim zdaniem jedź na IP. skoro obie tabletki nie pomogly to faktycznie nie dobrze, a skoro pamietasz tamten ból i jest on podobny to lepiej sie upewnic ze wszystko dobrze i byc spokojna, co?
![]()
#1124 |
Wtajemniczenie
|
Marchewka u mnie w szpitalu bez skierowania nie ma szans żeby Cie przyjeli w godzinach w których pracuje przychodnia, chyba ze po pogotowie zadzwonisz. Nie czekaj.
---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Nerki mogą dawać fałszywy ból w innym miejscu. Może jak się kładziesz nerka ma mniejszy uciks i dlatego mniej boli. Powinnaś jak najszybciej to sprawdzić. ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Mam ochotę kupić M tą bluze z kapturem http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=446 Ale nie wiem czy chce tam jechać pchać się w tłum
#1125 |
Wtajemniczenie
|
No mnie w szpitalu do godziny 18 też nie przyjmą... Myślałam że może ciężarne mają jakieś fory ale przypomniałam sobie że mi kiedyś mówili że lekarza na pogotowiu w tych godzinach nie ma i ściągają go oddziału tylko jak się ma skierowanie. Ja nawet nie wiem czy ten ból jest bardzo podobny bo ja jak tylko poczuje cokolwiek w plecach to myślę o nerkach
#1126 |
Zakorzenienie
|
Ja juz czekam na 8.35 na 3 pobranie.
Paulina są grzeczne a przede wszystkim rodzinne ![]() Duszona nie czekaj, jedz sie dowiedz czy wszystko dobrze ![]()
#1127 |
Wtajemniczenie
|
Wiem że mogą promieniować bo tamtym razem lekarze głupieli bo przy badaniu najbardziej bolał mnie żołądek. Tylko że ból się od wczoraj nie rozwija... Jest denerwujący ale stoi w miejscu
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Tylko gdzie ja pojadę... Szpital odpada a mój ginekolog tylko we wtorki...
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda i jak? smakowała glukoza? ![]() Mama Zuzi też mam czasem ochotę na coś z gazetki lidla ale jak pomyślę o tych tłumach to mi się aż odechciewa
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Wtajemniczenie
|
Emdzik widzisz od razu lepiej
![]() Marchewka gdyby było ciut gorzej jedź do przychodni do ogólnego lekarza, zawsze jest dyżurujący, nawet jak będzie miał ful to nie daj się zbyć. Powiedz ze jesteś w ciąży z silnym bóle i wymuś skierowanie do szpitala nie na jakieś śmieszne badania. I wtedy na ip a teraz odpoczywaj i obserwuj się. A jak do wieczora będzie tak się utrzymywać od razu na ip bym pojechała niech sprawdzą dokładnie. ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- A ja zaryzykuje ![]() ![]() Ostatnio byłam kupiłam Zuzi buty na nie na szczęście nie było takiego popytu ![]() Do biedronki pojade moze coś jest, wczoraj mi się nie chciało jechać Zmykam ![]()
#1131 |
Zakorzenienie
|
Mama Zuzi u nas po godzinie to już puste kosze stoją albo niechodliwe rozmiary
![]() ![]()
#1132 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Wstałam i jestem licha. Chyba przez tą pogodę,, mała szaleje jak nie wiem co ![]() Wczoraj przemyślałam sprawę i miałyście rację co do rozków. Kupię 2 max 3 , bo przecież jak dziecko będzie starsze to mi wcale w takim rożku być nie będzie chciało... tylko zastanawiam się, czy z usztywnieniem? czy bez? jakie brałyście? Konkretnie rozglądam się już, bo po wypłacie chciałabym już to wszystko kupić ![]()
#1133 |
Zakorzenienie
|
Duszona tez mysle jak Dziewczyny. Ew jakis inny ginekolog?
Ilonka No normalnie wypilam choc pod koniec gardlo drapalo. Teraz jakby mi tak dziwnie i glowa pobolewa ale to pewnie od pogody. Zjadlabym juz cos normalnego ![]() Paulina zaryzykuj - moze tlumow nie bedzie ![]()
#1134 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie też myślę czasem ze to coś od rwy czy mięśni bo jak się zaczął ból to i zaczęło mi włazić coś w udo ale tak z przodu. Wezmę jeszcze paracetamol na wszelki wypadek bo on jest przeciwzapalny... Niezależnie co mnie dopadło to może trochę to podleczy.. Wiecie to nie jest jakiś mocny przeszywający ból ale raczej o słabym natężeniu i tak pojawia przez sekunfe się i znika w 2... I jest tak raz na minutę lub na pół a nerki to mnie bardziej pukały...
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Ja słyszałam że lepsze są te sztywne
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie pocieszę CIę... leki typu nospa i paracetamol nie pomogą, jeśli to jest rwa. Mi pomagał masaż, tydzień tż masował po 3 razy dziennie i miałam 2 tygodnie spokoju ![]()
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Maciejka ja kupię usztywniany rożek
Magda a wiesz, że mnie też po glukozie bolała głowa. Zostało Ci jeszcze tylko 15 minut
#1137 |
Zakorzenienie
|
Ja rwy nie mialam wiec nie wiem. I nawet nie chce wiedziec jak to boli..
Oby tylko Duszona to nie bylo nic zlego ![]() Ja wlasnie ostatnio tez zastanawialam sie jaki rozek bo widzialam fajny ale nie usztywniany. Ilonka a to widzisz moze jednak wina glukozy. Dobrze ze chociaz moge w lozku lezec ![]() ![]() Jeszcze 5minut.. Ble jak ja nie lubie pisac z telefonu..
![]() |
#1138 |
Wtajemniczenie
|
Ja teraz poszłam po śniadanie i nic nie czułam, czuję tylko jak leżę a teraz czuję że mnie spina nad posladkiem, ja mam blizne po punkcji i ona też może dawać takie sygnaly.
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Spróbuję się przespać. Do potem ![]()
#1139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
Duszona, a może zadzwoń na pogotowie i spytaj co robić, czy Cię przyjmą.
A z cukrami to u mnie dziwnie, bo czasem mam wyższy cukier po 30' niż po 1h (i to wcale nie po jakimś podejrzanym jedzeniu, a właśnie po zwykłym bardziej). Pytałam dietetyk i powiedziała, że tak jest, ale nie wyjaśniła czemu. Ewek - mam jeszcze pytanie do Ciebie: jak sobie radzisz z pomiarami. Bo ja czasem mierzę sobie pod rząd z kilku kropli krwi i mam zupełnie różne wyniki. Ostatnio na jednym glukometrze: 114, 122 a na drugim (te same krople krwi co z pierwszego, a sytuacja odwrotna): 121, 111. Jeden wynik bardzo dobry, drugi, zdaniem "mojej" diabetolog - na insulinę. Co się w takiej sytuacji robi? Ja wyciągam średnią :-D Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2014-10-23 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.