Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 21:36   #3181
rosarioV
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A wiesz, że jest wręcz przeciwnie?

Bebiko wychodzi korzystnie cenowo, ale podobno jest słodsze niz inne mleka (dzieciom smakuje, ale przyzwyczaja się do słodkiego), Enfamil moja pediatra polecała, ale jest drogi, Hipp piła moja chrześnica i chyba wszystko było ok, ja używałam do kaszek Bebilonu i nic się nie działo, a na kaszki mleczne różnie synek reagował, ale bebilon też dosyć drogi. Jest też jego wersja HA (alergicy) i AR (refluks). Ja nie wiem co wybiorę
Czyli :P grupa 0 i A są najpopularniejsze chyba na takim samym poziie
Właśnie wzięłam plaster sera posmarowałam musztardą zwinęłam i zjadłam chyba najdziwniejsza moja zachcianka... ser musztardą :P

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:38   #3182
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Ni właśnie nie da rady bo będzie z datą 12 :/ w przód Ci nie wystawi
Myślałam, że można od jutra. A jak idę na wizytę na godz.19.00 i jestem po pracy to chyba lekarz wystawi od jutra jak dziś dzień juz przepracowałam?

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
O tak u nas też tylko torimentiol dawał radę z odparzonym dupskiem a jak już wyleczyłam gnomy to zwykłe bambino najlepiej się sprawdzało.

No to i ja gratuluję małego księciunia

Co do tych ruchów to sprawa indywidualna i np.juz jutro możesz dzidzie poczuć

Kciuki za wynki.
Z tym torimentiolem to troszkę przesada u nas położna i lekarz zalecali wrazie duzych odparzeń więc raczej nie może być niebezpieczny.

A to pewnie ta cholerna rwa kulszowa.
Ja zq nastolatki miałam wycinany 3migdał, o mało z ogólniaka mnie nie wylali przez wieczna anginę :/

Ja będę podawać enfamil ew.bebiko. U mnie bebilon przy całej trójce zupłnie się nie sprawdził. Były po nim wzdęcia, kolki, wysypka cuda wianki. Tak więc białemu niedźwiadkowi serdecznie podziękuję. A i nasza pediatra mówiła, że bebilon to ciężkostrawne mleko i coraz więcej rodziców się na nie skarży.

Dziewczyny ja mam jutro wizytę więc bardzo proszę o kciuki. Zajrzę do was pewnie dopiero popołudniu.
Tak więc dobrej nocki wam życzę *
Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
skonczylam nadrabiac.

mialam sie wam jeszcze pochwalic, ze moja waga domowa zle wazy przed pojsciem do lekarza wlazlam i pokazywalo mi ponad 6 kg na plus. az zbladlam a weszla u niego i rowniutko 4,5kg +, jestem mega zadowolona. i wiem ze jego wynik jest dobry, w koncu ten pierwszy tez byl na jego wadze

zglodnialam czytajac o tych waszych smakolykach
Ja u gina ważę ok.2 kg więcej niż na mojej wadze więc tu i tu zwracam uwagę na przyrosty wagi

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Właśnie wzięłam plaster sera posmarowałam musztardą zwinęłam i zjadłam chyba najdziwniejsza moja zachcianka... ser musztardą :P
Z tego co kojarzę dla gr.O pasuje tylko krew O, ale dla każdej innej można podać O i będzie pasowała.
My mamy A Rh +, to dzieci jaką mogą mieć? Wiecie?
Stary 2014-10-22, 21:42   #3183
rosarioV
Zakorzenienie

Majka chyba nie... ja byłam 8 wrzesnia na wizycie na godzinę 19 i wystawiła mi zwolnienie z datą 8 września powiedziała, że nie może z datą 9 wystawić...
Jak macie A to jezeli się nie mylę to albo A albo 0

Stary 2014-10-22, 21:43   #3184
Majka232
Zakorzenienie

Chyba jednak ten Enfamil kupię - Enfamil O Lac, a na początek i tak cyc, ewentualnie mleko ściągnięte
Stary 2014-10-22, 21:44   #3185
rosarioV
Zakorzenienie

U mnie moje dziecko będzie miało bogaty repertuar do wybrania :P bo ma do dyspozycji A, B i AB tżtowi trudno będzie się wyprzeć po grupie krwi hihi

Stary 2014-10-22, 21:44   #3186
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja u gina ważę ok.2 kg więcej niż na mojej wadze więc tu i tu zwracam uwagę na przyrosty wagi
a ja glupia zwazylam sie na wadze gina a potem w domu na swojej i do wagi gina dodawalam swoja (jak mozan nie pomyslec ze na dwoch roznych wagach moze byc inaczej, tym bardziej ze moja juz swoje przezyla) juz na poprzedniej wizycie mi cos nie pasowalo, wiec teraz przed sie zwazylam. no i zonk.
kalafior. no kalafior jak nie brokul! :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:45   #3187
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że można od jutra. A jak idę na wizytę na godz.19.00 i jestem po pracy to chyba lekarz wystawi od jutra jak dziś dzień juz przepracowałam?
Pewnie że wystawi, to nie stanowi żadnego problemu. Ja też tak miałam.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 21:47   #3188
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka chyba nie... ja byłam 8 wrzesnia na wizycie na godzinę 19 i wystawiła mi zwolnienie z datą 8 września powiedziała, że nie może z datą 9 wystawić...
Jak macie A to jezeli się nie mylę to albo A albo 0
to pewnie tak jest jak nie mogła albo każdy dr robi jak chce

Poszperałam w necie i dzieci mogą mieć A lub O Rh + lub Rh -

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
a ja glupia zwazylam sie na wadze gina a potem w domu na swojej i do wagi gina dodawalam swoja (jak mozan nie pomyslec ze na dwoch roznych wagach moze byc inaczej, tym bardziej ze moja juz swoje przezyla) juz na poprzedniej wizycie mi cos nie pasowalo, wiec teraz przed sie zwazylam. no i zonk.
kalafior. no kalafior jak nie brokul! :P
Mi taki kalafior po 1szej ciąży został :/ a zawsze miałam dobrą pamięć, a teraz kiepsko, ze aż mnie to przeraża

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A jednak
Stary 2014-10-22, 21:47   #3189
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
Tak sobie myślę że pójdę jutro do pepco dostałam troche kaski i kupię dwa albo trzy bodziaki
No to życzę już dziś udanych zakupów i czekam na zdjęcia
Cytat:
Dziewczyny jakie mleczko modyf. będziecie dziecku podawać? Kupujecie od razu jakieś tak na wszelki wypadek?
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
stylowo

ja mam +1 kg, ale coraz więcej chce mi się jesc
idziesz na Mamo to Ja w poniedziałek?
Ja też idę tzn jadę z psiapsiółką
Cytat:
padam na twarz, a kregoslup mi sie chce do majtek wysypac, ale sprawa wyglada tak ze jeden karton do piwnicy z wiekszymi rozmiarami a te 56-74 to to wlasnie, nie chce mi sie juz pokazywac mniej wiecej co mam, bo opadlam z sil. moze jakos przy okazji. m.in.: dwa rozki, skarpetunie, niedrapki, sliniak, spodenki, bluzy, buciki, czapeczki, posciel do lozeczka, troche pieluch, no i reszta podstawowych ciuszkow. wiekszosc to rozmiary 68-74. na 62 jest troche, ale musze dokupic tez sporo na 56, 62 tez, chyba ze kuzyna zona mi odda bo to jej bylo dane, ale szczerze sama tez chciala bym sobie pokupowac wiec jakos wcale bym nie nalegala a teraz sprobuje was nadrobic
Ale cuda a buciki śliczne (w szczególności szare)
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja wrocilam!z mamo to ja. Oczywiscie nic nie wygralam-coz za zaskoczenie
Ale same warsztaty fajne pomijajac gadajacych..
Ide sie polozyc, dobranoc laseczki.
No to szkoda
Cytat:
Chciałabym ale.muszę mieć przepracowane 32 dni a te mijają 13 :/ i wtedy.mogę iść na zwolnienie
Oooo a jak to jest z umową na zastępstwo? są jakieś wytyczne? Któraś z Was wie?
Cytat:
ja tez nie czuje. i lekarz powiedzial mi wprost zeby sie nie martwic bo pry pierwszym to dopiero za trzy tygodnie, czyli kolo 21tc, uspokoil mnie tym bardzo i teraz nie nakrecam sie juz, ze to co czuje to napewno dzidzia bo wiem ze na to trzeba cierpliwie poczekac
No to też się już nie będę przejmowała... U mnie chyba też dodatkowo gorzej będzie z czuciem ruchów bo łożysko podobno z przodu mam
Cytat:
O tak u nas też tylko torimentiol dawał radę z odparzonym dupskiem a jak już wyleczyłam gnomy to zwykłe bambino najlepiej się sprawdzało.

No to i ja gratuluję małego księciunia

Co do tych ruchów to sprawa indywidualna i np.juz jutro możesz dzidzie poczuć

Kciuki za wynki.
Z tym torimentiolem to troszkę przesada u nas położna i lekarz zalecali wrazie duzych odparzeń więc raczej nie może być niebezpieczny.

A to pewnie ta cholerna rwa kulszowa.
Ja zq nastolatki miałam wycinany 3migdał, o mało z ogólniaka mnie nie wylali przez wieczna anginę :/

Ja będę podawać enfamil ew.bebiko. U mnie bebilon przy całej trójce zupłnie się nie sprawdził. Były po nim wzdęcia, kolki, wysypka cuda wianki. Tak więc białemu niedźwiadkowi serdecznie podziękuję. A i nasza pediatra mówiła, że bebilon to ciężkostrawne mleko i coraz więcej rodziców się na nie skarży.

Dziewczyny ja mam jutro wizytę więc bardzo proszę o kciuki. Zajrzę do was pewnie dopiero popołudniu.
Tak więc dobrej nocki wam życzę *
No to mocne za wizytę

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Z grupą krwi to ja mam 0Rh+ a małż ABRh+
Co do mleka to my kupimy na zaś gdyby co Enfamil.
Madi kciuki za wizytę ogromne.
Idę zaraz lulu.
Buźka
Ooo to mamy podobnie Ja mam 0rh+ a tż ABrh- ciekawe jaką grupę krwi będzie miał nasz maluch
Ja też się kładę do łóżka. tylko ciekawe czy tradycyjnie się będę kręcić do ok 1:30...
Miłych snów i buziaczki dla brzuszków
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:49   #3190
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, że jest wręcz przeciwnie?

Bebiko wychodzi korzystnie cenowo, ale podobno jest słodsze niz inne mleka (dzieciom smakuje, ale przyzwyczaja się do słodkiego), Enfamil moja pediatra polecała, ale jest drogi, Hipp piła moja chrześnica i chyba wszystko było ok, ja używałam do kaszek Bebilonu i nic się nie działo, a na kaszki mleczne różnie synek reagował, ale bebilon też dosyć drogi. Jest też jego wersja HA (alergicy) i AR (refluks). Ja nie wiem co wybiorę
Tak bebiko na pewno w samku słodsze niż enfamil.
Ale brzuszkom nie szkodzilo.

Co do ceny to enfamil i bebilon to jeden michał
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:56   #3191
rosarioV
Zakorzenienie

Patusia do kiedy masz tą umowę bo pamiętaj, że umowa na zastępstwo nie ulega przedłużeniu tak jak inne umowy... jak umowa kończy Ci się przed porodem to o macierzyńskim zapomnij ;/
a maluch będzie miał albo A albo B

Stary 2014-10-22, 21:56   #3192
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Tak bebiko na pewno w samku słodsze niż enfamil.
Ale brzuszkom nie szkodzilo.

Co do ceny to enfamil i bebilon to jeden michał
Wiem, wiem, ale bebiko jakoś korzystnie wychodzi, jest w biedronce i często są promocje. Enfamil łatwo kupić? Bywa w promocji?
Stary 2014-10-22, 21:58   #3193
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:

Trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Z tego co kojarzę dla gr.O pasuje tylko krew O, ale dla każdej innej można podać O i będzie pasowała.
My mamy A Rh +, to dzieci jaką mogą mieć? Wiecie?
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mój którymś razem mi normalnie w przód wystawił bo powiedział, że te kilka dni może bo ciążowe... I powiedział, że najprędzej to on może ale w tył wystawić. A dziś Tż poszedł do niego bo przez szpital nie pamiętałam do kiedy miałam zwolnienie wystawione i mi się zakodowało, że do 21. Więc kazał przyjść wczoraj. dzwonię wczoraj do jego sekretarki a ona, że dr przyjmuje dopiero w środę. No to mówię spoko. przecież może jak coś wystawić w tył. No i tż poszedł mówi mu co i jak a on, że on nawet jednego dnia w tył nie może dać tylko od dziś... A więc ja już zawał. Ale poszedł do mnie do pracy i się okazało, że miałam do 24.10 więc zdążyłam.... Ale się rozpisałam....

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Patusia do kiedy masz tą umowę bo pamiętaj, że umowa na zastępstwo nie ulega przedłużeniu tak jak inne umowy... jak umowa kończy Ci się przed porodem to o macierzyńskim zapomnij ;/
a maluch będzie miał albo A albo B
Na szczęście rodzę w marcu a umowę mam do końca czerwca Tylko jest jakiś wymóg co do zwolnień? czy nie? A ciekawe czy z plusem czy po tatusiu z minusem
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-10-22, 21:59   #3194
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Mój którymś razem mi normalnie w przód wystawił bo powiedział, że te kilka dni może bo ciążowe... I powiedział, że najprędzej to on może ale w tył wystawić. A dziś Tż poszedł do niego bo przez szpital nie pamiętałam do kiedy miałam zwolnienie wystawione i mi się zakodowało, że do 21. Więc kazał przyjść wczoraj. dzwonię wczoraj do jego sekretarki a ona, że dr przyjmuje dopiero w środę. No to mówię spoko. przecież może jak coś wystawić w tył. No i tż poszedł mówi mu co i jak a on, że on nawet jednego dnia w tył nie może dać tylko od dziś... A więc ja już zawał. Ale poszedł do mnie do pracy i się okazało, że miałam do 24.10 więc zdążyłam.... Ale się rozpisałam....
To się udało
Wstecz nie mogą wystawiać

Idę spać, już 23.00 Jutro znów będę ziewająca cały dzień.
Dobranoc Rybki
Stary 2014-10-22, 22:01   #3195
rosarioV
Zakorzenienie

I z tego co wiem musisz mieć przepracowany miesiąc + 2 dni aby państwo wypłacało Ci kasę.... państwo przejmuje Cię po 32 dniach od pójścia na zwolnienie... czyli pójdziesz na zwolnienie (np. ja) 13 listopada to panstwo będzie mi płacić dopiero od 15 grudnia... za ten czas od 13 list. do 14 grudnia musi zapłacić mi pracodawca i pracodawca za ten czas jeszcze reguluje za Ciebie zus

Stary 2014-10-22, 22:01   #3196
boleczka93
Zakorzenienie

ja mam A Rh + a M nawet nie wiemy bo on nie pamieta :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 22:03   #3197
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Na szczęście rodzę w marcu a umowę mam do końca czerwca Tylko jest jakiś wymóg co do zwolnień? czy nie? A ciekawe czy z plusem czy po tatusiu z minusem
U mnie mama ma ARh+ a tata 0 Rh- a ja mam grupę A Rh- czyli A od mamy a Rh- od taty hihi

Stary 2014-10-22, 22:08   #3198
madzixx88
Zakorzenienie

Ja mam 0RH+ a Tz ma ARH- takze dziecko bedzie mialo albo 0 albo A ale mysle, ze bedzie mialo po mnie, bo ja mam po mamie i w ogole jestem jej kopia

I tak jak Majka mowi grupa 0 moze dac krew kazdej innej grupie, ale do niej tylko 0 pasuje.

Patusia-to troche nas bedzie na tych warsztatach

Ja juz w lozku i cos mnie dolny odcinek boli.:/ przydalby sie juz ten rogal do spaniaa.

Madison-kciuki i ode mnie !!

Dobranoc dzidziowych snow

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-10-22 o 22:10
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 22:09   #3199
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
I z tego co wiem musisz mieć przepracowany miesiąc + 2 dni aby państwo wypłacało Ci kasę.... państwo przejmuje Cię po 32 dniach od pójścia na zwolnienie... czyli pójdziesz na zwolnienie (np. ja) 13 listopada to panstwo będzie mi płacić dopiero od 15 grudnia... za ten czas od 13 list. do 14 grudnia musi zapłacić mi pracodawca i pracodawca za ten czas jeszcze reguluje za Ciebie zus
Nie no ja tam już 3 lata pracowałam z jedną przerwą a teraz to ciągle od września. No i to duża firma więc nadal oni nie państwo mi wypłacają I dobrze im tak... To za ten czas tam spędzony... i użeranie się z klientami
Cytat:
To się udało

Idę spać, już 23.00 Jutro znów będę ziewająca cały dzień.
Dobranoc Rybki
No t mnie wprowadził w błąd... Miłych snów
Cytat:
U mnie mama ma ARh+ a tata 0 Rh- a ja mam grupę A Rh- czyli A od mamy a Rh- od taty hihi
Oooo to ciekawe
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 22:16   #3200
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no ja tam już 3 lata pracowałam z jedną przerwą a teraz to ciągle od września. No i to duża firma więc nadal oni nie państwo mi wypłacają I dobrze im tak... To za ten czas tam spędzony... i użeranie się z klientami

No t mnie wprowadził w błąd... Miłych snów

Oooo to ciekawe
a to tak to co innego jak duża firma wtedy zus Cię nie przejmuje tylko szkoda, że po macierzyńnskim nie będziesz mogła iść na wychowawcze... bp jak tylko skończy Ci sie macierzyński zostajesz bezrobotną.. może, że się zn nimi tak umówisz, że po macierzyńskim dadzą Ci następną umowę :P
Ja na szczęście dostałam umowę na czas nieokreślony więc po macierzyńskim lece od razu na wychowawczy a na wychowawczym mam zamiar zająć sie aby były dodatkowe pieniążki opieką nad jakimś dzieckiem czyli będę nianią tak tylko żeby dorobić parę godzinek w ciągu dnia i u mnie w domku opieka bo mojego nie zostawię

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

ide pod prysznic i spać bo juz ziewam i ledwo widzę na oczeta
Dobranoc słodkich snów

Stary 2014-10-22, 22:43   #3201
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam... Mi kiedyś ktoś powiedział, że żeby jeden człowiek mógł przyjść na świat- drugi musi go opuścić... Więc Twój dziadek ustąpił miejsca Mili Będzie dobrze kochana
.
nie szkodzi, tez o tym myslalam, ze zawsze jak sie ktos nowy pojawia, to ktos z rodziny odchodzi

Cytat:
niezawsze ja przytyłam tylko 2 kg czyli w sumie 0.5kg ponieważ wcześniej schudłam 1.5 ale nie wiemy jak się organizm zachowa później.
nie martw sie, mysle, ze dobrze
Cytat:
Dziewczyny jakie mleczko modyf. będziecie dziecku podawać? Kupujecie od razu jakieś tak na wszelki wypadek?
moja Maja pila bebilon, Nan jej nie pasowal(jej brzuszkowi), w razie czego enfamil wyprobuje
Cytat:
padam na twarz, a kregoslup mi sie chce do majtek wysypac, ale sprawa wyglada tak ze jeden karton do piwnicy z wiekszymi rozmiarami a te 56-74 to to wlasnie, nie chce mi sie juz pokazywac mniej wiecej co mam, bo opadlam z sil. moze jakos przy okazji. m.in.: dwa rozki, skarpetunie, niedrapki, sliniak, spodenki, bluzy, buciki, czapeczki, posciel do lozeczka, troche pieluch, no i reszta podstawowych ciuszkow. wiekszosc to rozmiary 68-74. na 62 jest troche, ale musze dokupic tez sporo na 56, 62 tez, chyba ze kuzyna zona mi odda bo to jej bylo dane, ale szczerze sama tez chciala bym sobie pokupowac wiec jakos wcale bym nie nalegala a teraz sprobuje was nadrobic
fajne rzeczy

Cytat:
aale nie zalamuj sie! jest jeszcze duzo dziewczyn, moze to bym taki wypadek przy pracy
hehe chyba raczej dwa juz zaliczylam

Cytat:
To się udało
)
wstecz mozna, w przod nie mozna, mi wystawil 2 dni wstecz gin ostatnio

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 23:05   #3202
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Z grupą krwi to ja mam 0Rh+ a małż ABRh+
Co do mleka to my kupimy na zaś gdyby co Enfamil.
Madi kciuki za wizytę ogromne.
Idę zaraz lulu.
Buźka
Taka sama grupe krwi mamy

Rozbudzilam sie kąpaniem i musze sie jakims sudoku uspic. Uwierzycie ze znow o 4 w nocy komar mnie obudzil?! Ale szybko dziada zabilam..
Dobranoc
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 23:39   #3203
boleczka93
Zakorzenienie

a ja zjadlam wlasnie trzecia porcje leczo, jem jabłuszko i ogladam Daleko od Noszy, zaraz sie klade, dobranoc brzuchatki

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 04:36   #3204
Patusia1711
Rozeznanie

A ja zasnelam o 1... ciągle się budzilam bo TŻ chrapal i w ogóle a mnie to zawsze budzi i denerwuje. I juz o 5 się obudzilam razem z nim... On poszedl do pracy a ja leże z nadzieja, ze może jeszcze zasne.
Jeszcze tylko Was zapytam... która woda nie smakuje jak kranowka? Bo ja nigdy czystej niegazowanej nie pilam, zawsze cytrynowe ale juz mi nie smaku ją i się zastanawia jaka kupić żebym nie czula smaku kranowki.
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-10-23, 06:24   #3205
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA - a to pewno i dobry pomysł z tym zabraniem do szpitala
U nas na noworodkach enfamilem dokarmiają. Przynajmniej tak było jak syna rodziłam

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Dzięki dziewczyny za kciuki :-* kochane jesteście
Hehe mysle jeszcze ktore mleko. Masakra temat!

Cytat:
co nie zmienia faktu ze wg kalkulatora jestm juz na skaraju granic ajeszcze 2 tyg przed mna wiec mimo wszystko..
ale obawialam sie wiekszego skoku

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

oj co to to nie! ani sie waz Sylwia! nu nu!

oj tam ja juz 4kg a moesiac za Toba!

Cytat:

pycha

Cytat:
Chyba jednak ten Enfamil kupię - Enfamil O Lac, a na początek i tak cyc, ewentualnie mleko ściągnięte
a dlaczrgo akurat wybralas enfamil?

Obudzulam sie o 6 i spac nie moge..ale probuje dalej..buzka..

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Ej ..od 2tyg jakos zauwazylam ze mam przybrudzone na biustonoszu jakby no i spoko,cos tam sie dzieje a teraz sie przkrecam na drugi bok i czuje cos mokre patrze a tu prawa piers a tu wielka plama..leci mi mega z prawej piersi a z lewej tylko malutka kropeczka. Masakra. Nie wiedzialam ze w 14w4d juz moge miec siare!musze wkladki laktacyjne kupic.

Edytowane przez soniuska
Czas edycji: 2014-10-23 o 06:25
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 06:25   #3206
malinka1984
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Dzeń doberek.
Zimnica na dworku,ledwo 5 stopni ale wiatr przeszywający i odczucie zimna dużo bardziej intensywniejsze.
Odwiozłam emka na busa do pracy, teraz śniadanko,świeża chałka z dżemikiem, a potem lulu

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

soniuska z tymi wyciekiem z piersi to nieźle Ci już hormony szaleją.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 06:27   #3207
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzeń doberek.
Zimnica na dworku,ledwo 5 stopni ale wiatr przeszywający i odczucie zimna dużo bardziej intensywniejsze.
Odwiozłam emka na busa do pracy, teraz śniadanko,świeża chałka z dżemikiem, a potem lulu

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

No mowie masakra. I prawa piers oszalala. Upewnulam sie..zmienilam pizame i to samo!

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Dzeń doberek.

Zazdro sniadania
Ja lece dalej spac,ale jak wstane zjem tez chleb w jajku
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 06:33   #3208
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dzisiejsza noc to jakaś masakra, pobudka co godzine...
A jeszcze jaki sen miałam
Dzidzia była w domu i spała a ja postanowiłam, że pojadę na impreze, ale po drodze zaczęła mnie gonić policja i w aucie nagle włączyła mi się mapka jak w grach, że muszę ich zgubić i uciekałam. W końcu nie wiem jak, ale dojechałam do domu, a maleństwo leżało z otwartymi oczkami i zaczęło się śmiać jak podeszłam do wózka. Paranoja...

Tabelka z krzyżowania grup krwi

Ogólnie 0 bym nie chciała, bo wiem jakie problemy były gdy koleżanka babci zachorowała. Jako, że uniwersalna to ciągle jej brakuje i przed operacją sami musieli organizować krew dla niej.

Cytat:
A ja zasnelam o 1... ciągle się budzilam bo TŻ chrapal i w ogóle a mnie to zawsze budzi i denerwuje. I juz o 5 się obudzilam razem z nim... On poszedl do pracy a ja leże z nadzieja, ze może jeszcze zasne.
Jeszcze tylko Was zapytam... która woda nie smakuje jak kranowka? Bo ja nigdy czystej niegazowanej nie pilam, zawsze cytrynowe ale juz mi nie smaku ją i się zastanawia jaka kupić żebym nie czula smaku kranowki.
Mi smakuje żywiec zdrój. A w sumie innych nie kupuje bo akurat ta jest w biedrze
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 06:39   #3209
malinka1984
Zakorzenienie

sunny co do wody to u mnie zdecydowanie NIE powiedzieliśmy Żywcowi ponieważ woda z kranów łódzkich ma więcej minerałów :P
My pijemy niegazowaną Kingę Pienińską
Mykam,będę po 10 jak się wyśpię,całuski.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:14   #3210
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
tormentiolu chyba nie mozna do 3 roku czy u takich malych dzieci, bo zawiera toksyczny kwas borowy
ja polecam bephanten masc u nas dzialal cuda, a wyprobowalam duzo rzeczy, bo Maja jak miala rok i 4 miesiace miala odparzenia (wczesniej nie) poza tym sie wkurzylam i zaczelam odpieluchowywac by ie nie powtorzzylo to i jak miala rok i 8 miesiecy juz robila na nocnik

no to jak mozesz online zakupy robic to dobrze, ceny te same co w Polsce, a hm jest jednym z tanszych sklepow

)
Tego drugiego tez nie bardzo chyba tu dostane. Moj ma te odparzenia na bank przez zabkowanie, stadard.Na poczatku jak jedynki szly to przez miesiac taki cyrk, przy gornych dwojkach to pare dni i 3 kapiele w rumianku pomogly.No i teraz znowu cos idzie.

No jak na niemcy to tani.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Aj te choroby i bóle :/ kiedyś chorowałam non stop gardło. .. w okresie zimowym w szkole byłam tydzień a dwa tyg chora :/ o dziwo samo mi przeszło... jakby gardło mi sie naprawiło i już od paru lat choruje max 2 razy w okresie zimowym a co do bólu ud to ja mam coś dziwnego z prawą nogą i udem. Zaczyna mnie boleć tak jakby posladek i nagle trace siłę w nodze czuje ją i w ogóle ale jakbym miała na niej stanąć to bym od razu glebe zaliczyła. .. chodziłam do neurologa.miałam rezonans i nic nie wiedzą co to :/
Ja to znowu miewalam katar jak sie zaczal we wrzesniu, konczylsie w maju.Zaczelam brac profilaktycznie rutinoscorbin,albo wit C 100 mg i jak reka odjal, mam teraz raz na 1,5-2 lata
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości