Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 09:15   #1351
weron1
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Witam nowe mamusie
Myślałam, że nie będę was nadrabiać, ale jakoś szybko przeleciałam. Dziękuję wam dziewczyny za wyrazy współczucia. Teść niestety zmarł nagle. Na szczęście mój tz się trzyma-dzisiaj już poszedł do pracy.
Pisałyście co byście chciały mieć- chłopca czy dziewczynkę. Mi to było obojętne, ale teraz po tym wszystkim bym wolała chłopca, bo tz baaardzo chce chłopaka We wtorek mam USG genetyczne i wizytę u swojego lekarza, więc trzymajcie kciuki.

Irenka widziałam, że jakieś kilkanaście stron wcześniej pytałaś czy nadal mam plamienia. Tak nadal mam i nie wiadomo skąd one są. Już się do nich przyzwyczaiłam, ale uważam na siebie.

Aural, Irenka trzymam kciuki za testy pappa. Jest bardzo dużo przypadków, że sama wysoka przezierność nie potwierdziła faktycznej wady

Widziałam też, że były dyskusje o chustach. Sama jestem fizjoterapeutą i polecam chusty-tylko muszą być odpowiednio zawiązane. Tak naprawdę w chustach nasze bobasy przyjmują tak dobre fizjologiczne pozycje jak w naszych brzuszkach Poza tym pozycja zgięciowa dla bobasów jest bardzo dobra a taką uzyskujemy w chuście.

Z sikaniem to się nie wypowiadam, bo miałam jedna noc w czasie której prawie w ogóle nie spałam, bo ciągle sikałam :-P

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Brownsugar współczuję przeżyć, ale wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki a jest nas coraz więcej. Trzeba być dobrej myśli. Obojętnie co się nie działo na forum zawsze dziewczyny wychodziły z tego silniejsze i tak też będzie z Tobą Tylko uważaj na siebie.

Edytowane przez weron1
Czas edycji: 2014-10-23 o 09:12
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:21   #1352
scotasia
Wtajemniczenie

Olimpia gratulacje!
Irenka trzymam kciuki...
Brownsugar wierzę, że wszystko będzie dobrze

Mój syn ma 20mcy a dalej wstaje w nocy... czasem raz, czasem trzy
Jak go pytam, czy będzie opiekował się młodszym rodzeństwem, to mówi, że : taaaaaak A na pytanie, czy wtedy już będzie ładnie przesypiał noce, to mówi, że: nie, nie!

A ja nie mogłam spać w nocy przez ten okropny wiatr i zacinający w okno sypialni deszcz. Ale pogoda
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:31   #1353
irenka78
Rozeznanie

weron1 ja też od tygodnia mam cały czas brązowe brudzenia, raz mocniej raz słabiej i też nie wiadomo skąd...

... ale mam stresa, muszę zająć się czymś bo zwariuje zaraz
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:43   #1354
Madeleine05
Zadomowienie

Hej wszystkim!
Widziałam wczoraj pierwszy raz jak się dzidziuś rusza Jakie to fajne! Za 2 tygodnie mam usg genetyczne, więc znowu sobie pooglądam, a jeszcze usłyszę bicie serca. Coraz bardziej podoba mi się to bycie w ciąży

A i któraś z was pytała o te poduszkę - kojec z Motherhood - mam taką i bardzo fajnie się na niej śpi polecam!

Edytowane przez Madeleine05
Czas edycji: 2014-10-23 o 09:44
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:54   #1355
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze trochę stracha czy to nie za wcześnie ale jak sobie pomyśle ze mebelki i wózek do najtańszych nie należy to wolę jednak już teraz zacząć Tzn zacznę od tych tańszych rzeczy a droższe na koniec

Ruska a te ciuszki to ty już sama od początku kupowałaś? Pytam bo sporo ich masz i jestem pod wrażeniem
Mnie wyprawka da młodej dużo kosztowała ale ja byłam wariatka i wszystko kupowałam co tylko reklamowali nawet pieluchy wielorazowe które mam jeszcze w orginalnych woreczkach . Z jednej rzeczy się bardzo cieszę mamy łóżeczko jeszcze po moim tż piękne drewniane malutkie robione ręcznie .

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Nadrobilam!!
Lucky co chcesz od moich kropek...kuzwa na pol zaspana bylam
Aural glowa do gory bedzie dobrze
Weron przykro mi...a tesc byl chory na to stalo sie nagle

pamietacie ten egzamin co pisalam miesiac temu- ZDALAM!!!! teraz jestem CDA 2 (certified dental assistant 2)

dobranoc laski
gratulacje.

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
weron1 przykro mi bardzo

olimpia wielkie gratulacje

Co Wy jeszcze śpicie? Ja dzisiaj nie mogłam spać, pewnie podświadomie się stresuję, czekam dzisiaj na telefon z wynikiem z testu pappa... brrrr
Jeśli chodzi o wyprawkę u mnie kiepsko, jakieś pół roku temu pozbyłam się wszystkiego po Gabi, porozdawałam , trochę sprzedałam, byliśmy pewni że drugiego dzidziusia mieć nie będziemy a tu taka niespodzianka, widocznie tak miało być.... zostało mi tylko łóżeczko ale muszę je obejrzeć bo jest schowane u teściów i nie wiem w jakim jest stanie. Znając siebie to za zakupy zabiorę się pod koniec ciąży, wcześniej chyba się nie odważę.

miłego dnia bez mdłości itp wszystkim życzę
Ja też porozdawałam wszystko ale znajomi wszystko pochowali do kartonu i właśnie w niedzielę jedziemy z tż do nich i zabierzemy .

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim!
Widziałam wczoraj pierwszy raz jak się dzidziuś rusza Jakie to fajne! Za 2 tygodnie mam usg genetyczne, więc znowu sobie pooglądam, a jeszcze usłyszę bicie serca. Coraz bardziej podoba mi się to bycie w ciąży

A i któraś z was pytała o te poduszkę - kojec z Motherhood - mam taką i bardzo fajnie się na niej śpi polecam!
Ja nie bardzo mam miejsce na taki gadżet ale myślę nad nim.

Dziewczyny, które się znają czy mogę stosować taki krem http://allegro.pl/okazja-krem-nagiet...685985091.html .

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Zachorowałam na serię minky
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:54   #1356
_kasicka
Raczkowanie

Eh ta pogoda to chyba nie sprzyja ciąży jakiś taki podły nastrój od razu

Ale dzisiaj dużo wizyt według naszej listy trzymam kciuki aby wszystkie wizyty były udane

_kasicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:58   #1357
mimi_77
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, wybaczcie ale nadrobilam po lebkach.

Weron wspolczuje straty... wazne ze tz sie trzyma.

Brownsugar i czarnulka trzymam kciuki zeby te uparte krwiaki sie wchlonely!

Aural Irenka trzymam kciuki za pozytywne wyniki!

Olimpia gratuluje!

Troche zaczynam sie stresowac bo w niedziele badania genetyczne... oby wszystko bylo dobrze. Mam pytanko do was, moze ktoras sie orientuje. Jesli jade na to badanie do szpitala publicznego gdzie bedzie mial dyzur moj lekarz mam sie nastawic na jakies placenie czy to bedzie na nfz?

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-10-23 o 10:00
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:00   #1358
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wybaczcie ale nadrobilam po lebkach.

Weron wspolczuje straty... wazne ze tz sie trzyma.

Brownsugar i czarnulka trzymam kciuki zeby te uparte krwiaki sie wchlonely!

Troche zaczynam sie stresowac bo w niedziele badania genetyczne... oby wszystko bylo dobrze. Mam pytanko do was, moze ktoras sie orientuje. Jesli jade na to badanie do szpitala publicznego gdzie bedzie mial dyzur moj lekarz mam sie nastawic na jakies placenie czy to bedzie na nfz?
A masz skierowanie??? Kto będzie wykonywał badanie????
Stary 2014-10-23, 10:02   #1359
Santilia
Wtajemniczenie

hej!

Weron1, przykro mi

ja tylko przyszłam się przywitać. mam dzisiaj paskudny humor, a w sumie od wczoraj. chyba hormony dają się we znaki. Miałam tak dosyć wczoraj TŻ, że myślałam, że go pobiję. Patrzeć na niego nawet nie mogłam...
i na samą myśl o tym płakać mi się chce nadal dzisiaj pewnie będę odsypiać, bo w nocy ciągle się budziłam z bólu głowy

ja chyba po następnej wizycie już coś kupić. nie wytrzymam do Nowego Roku

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:09   #1360
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
a dasz przepis ?
Na okolo 6 plackow potrzebne sa 2 szklanki maki pszennej i 3/4 szklanki wody, doprawiamy tylko sola.
Ciasto wyrabia sie jak na pierogi.
Pozniej dzieli sie na rowne czesci i walkuje cienkie placuszki.
Smazy sie okolo 60s z jednej strony na suchej, dobrze rozgrzanej patelni.
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:10   #1361
mimi_77
Zakorzenienie

Fistaszek badanie bedzie robil ten sam lekarz, ktory prowadzi moja ciaze

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-10-23, 10:12   #1362
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Bardzo lubię ziaję, i chyba w takim razie sobie kupię - plus oliwka, i mam nadzieję że będzie ok Bo mam tylko zwykłą oliwkę póki co, i jakieś balsamy, masła do ciała - nic specjalnego.

A co do witamin - mi właśnie kończy się |Pregna Plus, i nie wiem czy kupować drugie opakowanie, czy zamienić na coś innego
Z ziaji bardzo przypadl mi do gustu.
Tak samo plyn do higieny intymnej jest dla mnie super

Dla mnie vita-miner jest dobry.Tabletek jest duzo i cena super.
Zreszta nie musimy lykac tabletek codziennie, wazne zeby dostarczac do organizmu naturalne witaminy
Stary 2014-10-23, 10:13   #1363
fistaszek24
Zakorzenienie

http://www.mjakmama24.pl/kalendarz-c...,223_1982.html piękne dziecko samo siebie opisuje .
Stary 2014-10-23, 10:14   #1364
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość

U nas teraz nie liczył, stwierdził, że liczyć nie będziemy, bo skoro są, to najczęściej jest wszystko ok...

U mnie liczyl bo akurat fajnie sie ulozylo.I u stopek tez cudnie bylo widac no zakochalam sie ..
Stary 2014-10-23, 10:14   #1365
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Fistaszek badanie bedzie robil ten sam lekarz, ktory prowadzi moja ciaze
Myślę, że za darmo.
Stary 2014-10-23, 10:15   #1366
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Myślę, że za darmo.
Dzieki za odp

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-10-23, 10:19   #1367
Iluzja00
BAN stały

A to z pamietnika dzidziusia w 22 tygodniu, czyli moim

No to mamy mały jubileusz, można powiedzieć. Fajnie by było zrobić jakąś „urodzinową” imprezę, tylko z kim?

Gdybym była chłopakiem, to właśnie podczas ssania kciuka – jak twierdzą specjaliści – miałabym erekcję. Dziewczynki erekcji nie mają, ale i tak nie narzekam. Hahahaha

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
weron1 ja też od tygodnia mam cały czas brązowe brudzenia, raz mocniej raz słabiej i też nie wiadomo skąd...

... ale mam stresa, muszę zająć się czymś bo zwariuje zaraz
Irenka plamienia w ciazy czasem wystepuja, tak po prostu.
Jesli cos Cie niepokoi to zadzwon do lekarza.
Nie denerwuj sie, wszystko bedze dobrze
Stary 2014-10-23, 10:20   #1368
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
A to z pamietnika dzidziusia w 22 tygodniu, czyli moim

No to mamy mały jubileusz, można powiedzieć. Fajnie by było zrobić jakąś „urodzinową” imprezę, tylko z kim?

Gdybym była chłopakiem, to właśnie podczas ssania kciuka – jak twierdzą specjaliści – miałabym erekcję. Dziewczynki erekcji nie mają, ale i tak nie narzekam. Hahahaha

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Irenka plamienia w ciazy czasem wystepuja, tak po prostu.
Jesli cos Cie niepokoi to zadzwon do lekarza.
Nie denerwuj sie, wszystko bedze dobrze
Mi doktorka mówiła, że mamy bardzo ukrwioną szyjkę i nawet jak pobierała cytologię to była krew.
Stary 2014-10-23, 10:24   #1369
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Nadrobilam!!
Lucky co chcesz od moich kropek...kuzwa na pol zaspana bylam
Aural glowa do gory bedzie dobrze
Weron przykro mi...a tesc byl chory na to stalo sie nagle

[B]pamietacie ten egzamin co pisalam miesiac temu- ZDALAM!!!! teraz jestem CDA 2 (certified dental assistant 2)
GRATULUJĘ!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma 9 miesiecy i dalej nie przesypia nocy Budzi sie raz czasem 2 na jedzenie

Ujastek..... Pare znajomych tam rodziło i tak szpital dobry ale nietety totalna masówka. To mnie niechęciło choć opieka dla noworodka z oki. ALe matkę wywalą do domu a dziecko zostanie.
Ja rodziłam w Narutowiczu i tam sie wybieram. Sam szpital ma złe opinie ale porodoka i połoznictwo dobre. Mam tam lekarza. I JAk dlugo moje dziecko bylo tam w spzitalu tak długo ja tam byłam. Jak dziecko przewieźli to wtedy mnie wypisali. Kopernik to wiem że jak ma sie swojego lekarza tam to super. Żeromskiego też w maire chwalą i co mnie dziwi Galla że porodówka jest super. Kolezanka tam rodzila i mowiła ze bardzo fajnie may oddział ale bardzo przyjazny. Rydgier różnie słyszlam. Myslenice dla mnie odpadają
W Narutowiczu nie mam zamiaru rodzić, byłam tam na łyżeczkowaniu......... nie chcecie wiedzieć jak traktowali kobietę, która nie miała siły stać na nogach i cały czas wyła, nawet nie zwracam uwagi na ten szpital.. Myślę nad Żeromskim lub Ujastek ( nie słyszałam o tym żeby dziecko zostało ) Dzięki za info

Cytat:
http://www.mjakmama24.pl/kalendarz-c...,223_1982.html piękne dziecko samo siebie opisuje .
jaka słodzizna coś pięknego

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:26   #1370
weron1
Rozeznanie

irenka78 nie stresuj się ja od wyjścia ze szpitala miałam chyba 3 dni kiedy nie było upławów a teraz codziennie coś się pojawia. Dodam, że biorę Duphaston 2x dziennie. Mój lekarz powtarza na każdej wizycie, że brunatne upławy mogą być w ciąży. Zrobiłam wywiad środowiskowy i dowiedziałam się, że moja ciocia plamiła do 5 mc, moja mama plamiła do 4 mc, moja koleżanka, która ma termin na grudzień plamiła całą ciążę, mama mojej koleżanki plamiła całą ciążę także to się bardzo często zdarza.

Madeleine05 super Pamiętam jak po USG, na którym pierwszy raz zobaczyłam serduszko usiadłam w samochodzie i nie mogłam uwierzyć, że w moim brzuchu bije maleńkie serduszko...do teraz w sumie nie mogę w to uwierzyć. A w szpitalu pierwszy raz zobaczyłam jak maleństwo kopie nóżkami

mimi_77 moim zdaniem nie powinnaś płacić. Ja tez idę do szpitala we wtorek na to badanie z tym, że mój lekarz wypisał mi skierowanie. Nie nastawiam się na płacenie :-P
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:29   #1371
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość

GRATULUJĘ!!!!!!

W Narutowiczu nie mam zamiaru rodzić, byłam tam na łyżeczkowaniu......... nie chcecie wiedzieć jak traktowali kobietę, która nie miała siły stać na nogach i cały czas wyła, nawet nie zwracam uwagi na ten szpital.. Myślę nad Żeromskim lub Ujastek ( nie słyszałam o tym żeby dziecko zostało ) Dzięki za info

Napisze Ci w poniedziałek gdzie znajoma rodziła dwie córki bo właśnie będę u niej w niedzielę w Krakowie .
Stary 2014-10-23, 10:41   #1372
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisze Ci w poniedziałek gdzie znajoma rodziła dwie córki bo właśnie będę u niej w niedzielę w Krakowie .

o super! dziękuję

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-10-23, 10:44   #1373
Kinga_20
Zakorzenienie

Olimpia gratuluję zdanego egzaminu

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:46   #1374
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
o super! dziękuję
Wiem, że była bardzo zadowolona z opieki jedna z dziewczynek była wcześniakiem.
Stary 2014-10-23, 10:55   #1375
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

GRATULUJĘ!!!!!!

Na ginekologi byłam kilka godzin więc nie wiem jak jest ale porodowka super.
w tym roku miesiec po moim urodzila kolezanka wczesniaka na Ujastku i ja po 4 dniach do domu i dojeżdzała dso dziecka codziennie. Leżała tam na patologii długo bo 2 miesiace i mówila ze oki. Potem tam rodziła i właśnie ja wypisali. Dla mnie to dziwne ale jak potrzebowali miejsca to się pozbyli.

Jeżeli chodzi o patologię to tam
A na porodówce mówiła ze trzeba uważac i potem na salach bo strasznie kradną

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014

Edytowane przez kefii
Czas edycji: 2014-10-23 o 10:56
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:58   #1376
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
w tym roku miesiec po moim urodzila kolezanka wczesniaka na Ujastku i ja po 4 dniach do domu i dojeżdzała dso dziecka codziennie. Leżała tam na patologii długo bo 2 miesiace i mówila ze oki. Potem tam rodziła i właśnie ja wypisali. Dla mnie to dziwne ale jak potrzebowali miejsca to się pozbyli.

Jak dziecko wymaga dłuższego pobytu to nie mają podstaw, żeby mama została w szpitalu. Zajmuje miejsce.
Stary 2014-10-23, 11:03   #1377
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że była bardzo zadowolona z opieki jedna z dziewczynek była wcześniakiem.

W taki bądź razie czekam

Cytat:

Co człowiek-to opinia inna Czuję, że to będzie ciężki wybór...Popytam również znajome co i jak

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-10-23, 11:25   #1378
Iluzja00
BAN stały

Jak co tydzien wrzucam fotke brzucholka do klubu

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Straszna cisza tutaj dzisiaj

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A tak wgl to patrzcie ile mamy gosci
Prawie 40
Stary 2014-10-23, 11:29   #1379
fistaszek24
Zakorzenienie

Kto podgląda to proszę się dołączyć .
Stary 2014-10-23, 11:39   #1380
brownsugar772
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Jak co tydzien wrzucam fotke brzucholka do klubu

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Straszna cisza tutaj dzisiaj

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A tak wgl to patrzcie ile mamy gosci
Prawie 40
Widziałam też staram się co tydzień dodawać foto
A cicho bo pogoda taka, że nic się człowiekowi nie chce

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Kto podgląda to proszę się dołączyć .
Właśnie zapraszamy, zapraszamy im nas więcej tym lepiej
brownsugar772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości