Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 07:01   #571
kordelka85
BAN stały

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Ja jestem w trakcie robienia prawka i juz powinnam isc na teorie ale kurcze nie mam jak.Egzamin jest 13 czy 14 i nie mam ani jak dojechac na niego,ani co zrobic z mlodym...
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:02   #572
Meliska86
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Dorotko to nawet nie strasz
ale ja przyjmuje wszystkie dolegliwości oby tylko sie udało..
zapisałam sobie twoją wypowiedz i w odpowiednim czasie ją zacytuję
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:03   #573
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
u mnie w szpitaluu tez dla dziecka maja ale ja wole maluszka miec w swoich ubrankach
A dlaczego tak?
Moj podczas pobytu w szpitalu zarzygal 3 razy tyle ubran niz miala w domu.
Stary 2014-10-23, 07:15   #574
Meliska86
Wtajemniczenie

aaaaaa mam wakacje ciotka wyjechała na 3 tygodnie do sanatorium - zapraszam na imprezę

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

ej wy też macie u góry reklamę domestosa i takiego uwalonego kibla ? Ochyda............
Córcia
Stary 2014-10-23, 07:26   #575
dorotape1987
Wtajemniczenie

hehe dokladnie meliska ja tez zacytuje zanci w odpowiedniej chwili
ty tam uwazaj bo jeszcze sie zgadamy z kocurkiem i zrobimy ci najazd na chate

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

ja niemam domestosa tylko jakas laske o sylwetce bogini tak na pocieszenie
Stary 2014-10-23, 07:28   #576
kordelka85
BAN stały

A u mnie jest domestos
Stary 2014-10-23, 07:30   #577
kocuro88
Zakorzenienie

Ale Wy jesteście okrutne

ale spoko, z pełną odpowiedzialnością powtórze jeszcze raz " PRZYJMĘ WSZYSTKIE DOLEGLIWOŚCI - BYLE TYLKO SIĘ UDAŁO"

no to Meliska imprezka
Okazja do świętowania jest
Stary 2014-10-23, 07:35   #578
aneczka2238
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie też bezsenna noc Dzisiaj będę piła meliskę, może choć trochę pomoże. No i zapytam gina czy ma na to jakiś sposób

Ja już wyszykowana, Bożena też, kończę śniadanko i lecę

Annasar powodzenia
Marzenko Tobie też

Dorotko, Melisko nie wiem do której na imprezę teraz wpaść Oby dzień byl szczęśliwy do końca

A z tymi dokumentami, to ja głownie po swoim mieście, a tutaj chyba się nie zdarza żeby zatrzymali ot tak - na kontrolę tylko za przewinienia ktorych nie popełniam

Mam już stresa i nie pamietam co jeszcze chciałam napisać

To baaaaj

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:39   #579
kordelka85
BAN stały

U mnie tez kieposka noc.Nie spie od 5.30

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Podczytuje watek wrzesien-pazdziernik 2013 i tak juz 6ta z kolei dziewczyna zaszla ponownie w ciaze.
Stary 2014-10-23, 07:58   #580
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
U mnie tez kieposka noc.Nie spie od 5.30

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Podczytuje watek wrzesien-pazdziernik 2013 i tak juz 6ta z kolei dziewczyna zaszla ponownie w ciaze.
Takim to dobrze ....
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:06   #581
kocuro88
Zakorzenienie

Aneczko daj znac jak będziesz po wizycie
z niecierpliwością czekamy na zdjęcie Olusia

no niestety jedne dziewczyny są stworzone do rodzenia dzieci
a niektóre o to jedno jedyne muszą się starać miesiącami a nawet latami
Stary 2014-10-23, 08:14   #582
izasalamon
Wtajemniczenie

Ja już wiem, że z drugim nie będę czekać. Bo jak o kolejne będę musiała tak "walczyć", to lepiej szybciej...

Ale na razie chcę tylko jedno
Stary 2014-10-23, 08:15   #583
mandy27
Raczkowanie

też nam ten brudny kibelek
Stary 2014-10-23, 08:24   #584
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
u mnie 2 tyg temu w czwartek dziewczyna co pracuje w sklepie po sasiedzku 38 lat ma nie ustapila pierwszenstwa rowerzyscie a w dodatku to byl jej jakis daleki wujek i zabila go na miejscu... a w niedziele ta co byla 19 letni chlopak wyprzedzal rowerzyste na 3-go i zderzyl bokiem z autem z przeciwka i odbilo go na tego rowerzyste i tez zginal na miejscu... wg mnie w polsce jest tragicznie z przestrzeganiem przepisow i ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego jaka ppredkosc jest niebezpieczna i zawsze wszystkim sie gdzies spieszy... tej znajomej namierzyli ze miala 90 i facet zginal na miejscu...jakby miala tam mniej i tyle ile trzeba (tym bardziej ze dobrze zna to miejsce i ze czesto tam sa wypadki powinna zwolnic) nie byloby takich skutkow a ona nie musialaby faszerowac sie lekami uspokajajacymi i chowac sie przed ludzmi bo jej wstyd i wspolczuje jej ze musi zyc teraz ze swiadomoscia ze zabila czlowieka...a wystarczylo zwolnic
Rowerzyści i ludzie na ulicy z reguły stwarzają zagrożenie i to głownie dla siebie niestety powinno być wiecej dróg typowo dla rowerzystów. Ja sama bym sie szczerze bała tak jechać, a już po drodze bez pobocza to w ogóle.
Jeszcze sporo rowerzystów jadąc po takiej drodze nie umie nawet utrzymać prosto kierownicy tylko im lata wiec ja np się stresuje czy nie zrobi jakiegoś nieprzewidzianego ruchu. Ulica powinna być dla samochodów, dla rowerzystów i pieszych osobne drogi i jedynie przejścia. Takie mam zdanie.
Albo często sobie jedzie kilku rowerzystów i jeden koło drugiego ze zmuszają do wyhamowania i trąbienia na nich :/ to w ogóle porażka.
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:24   #585
izasalamon
Wtajemniczenie

kocuro88 - a jak tam poszukiwania samochodu? My jesteśmy na etapie wybierania opon zimowych i felg Normalnie już chyba tydzień nad tym siedzimy

Aaaa Dorota - , że mąż już będzie niedługo

Edytowane przez izasalamon
Czas edycji: 2014-10-23 o 08:30
Stary 2014-10-23, 08:33   #586
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego tak?
Moj podczas pobytu w szpitalu zarzygal 3 razy tyle ubran niz miala w domu.
Jak zarzygał?
Ja miałam swoje ubranka dla dziecka. Dziewczyny którym dają ciuszki w szpitalu pomyślcie ze te rzeczy są nie za fajne, zazwyczaj to podły kaftanik i czapeczka ewentualnie, będziecie chciały zrobić zdjecia dziecku wiec chyba lepiej w czymś ładnym? Te zdjecia z pierwszych dni to niepowtarzalna pamiątka. A u nas w szpitalu sie okazało ze piorą w zwykłym proszku te ciuszki, nie dziecięcym i co jak wasze małe dostanie uczulenia? Lepiej mieć coś swojego, wypranego w dzieciowym i wyprasowanego.
U mnie tez dawali, na początku ubrali i owinęli w swoje ale potem przebrałam, teraz dam od razu swoje kocyki, rożek, ubranka.
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:33   #587
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
malinola dlugo walczylam z tym ale wygralam i da sie zrzucilam 10-12 kg i co najlepsze nie wrocilo no moze teraz przez ciaze ale jeszcze nie calosc
No to faktycznie dużo zrzuciłaś ja staram się w miarę jeść jak zawsze tylko nie podjadam między posiłkami, wychodzi mi koło 9 śniadanie, 13 kawa i dziś np. wzięłam muffinki (często owoce) po pracy koło 16 jakiś obiad i 18 owoc ewentualnie kromka chleba (wczoraj płatki ryżowe z mlekiem) także nie wydaje mi się, żebym nie wiadomo ile jadła a może tylko mi się wydaje no i dodatkowo 15min rower i 15 min na macie gimnastyki....

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
Pracuś Zjadłabym coś słodkiego. W piątek będę robić rogale marcińskie - zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo mam marcepan i jego ważność się już kończy.
Używaj prawka, ja to się pchałam do auta ledwo zdałam i dzięki temu za mieesiąc będzie 5 lat
A ty Poznanianka że marcińskie? u nas w domu marcińskie były na 11 listopada i z makiem

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Ide malego obudzic ,zawioze do przedszkola, a puzniej szykowanie do ginekologa.
za wizzytę

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
To ja trochę ponarzekam z tym sikaniem to ja mam masakrę.

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
W związku z tymi kontrolami policji przypomniala mi się sytuacja z Meliską jak wiozła zioła Ojca Sroki

a dzis mężulek zabiera mnie na zakupy
a co to za sytuacja? udanych zakupów potem się pochwalisz

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
jestem taka szczesliwa wiza wbita od 1go nie od 5go grudnia do 15go stycznia niestety nie na 3 miechy bo zmienily sie zasady ale to nic bedziemy myslec pozniej
no to super że dostał, oby potem wszystko poszło zgodnie z planem podziwiam Was tak na odleggłość

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Ja już wyszykowana, Bożena też, kończę śniadanko i lecę

a powiedzcie mi też Wasza Bogna jest potem taka podrażniona?

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:39   #588
izasalamon
Wtajemniczenie

malinaOla1 - ja nie z Poznania, ale bywam tam czasami Uwielbiam te rogale. Wiem, że z białym makiem są, ale i też z dodatkiem marcepanu. Zobaczymy co mi z nich wyjdzie.

Chętnie bym pojeździła, ale mam stresa. Szczególnie, że mój mąż nie jest za bardzo wyrozumiały. Poza tym musiałabym mieć nieco mniejsze auto, bo teraz mamy nieco większe i jakoś mnie przeraża jazda nim... A drugiego nie kupimy, bo nie potrzebujemy.
Stary 2014-10-23, 08:41   #589
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Jak zarzygał?
Ja miałam swoje ubranka dla dziecka. Dziewczyny którym dają ciuszki w szpitalu pomyślcie ze te rzeczy są nie za fajne, zazwyczaj to podły kaftanik i czapeczka ewentualnie, będziecie chciały zrobić zdjecia dziecku wiec chyba lepiej w czymś ładnym? Te zdjecia z pierwszych dni to niepowtarzalna pamiątka. A u nas w szpitalu sie okazało ze piorą w zwykłym proszku te ciuszki, nie dziecięcym i co jak wasze małe dostanie uczulenia? Lepiej mieć coś swojego, wypranego w dzieciowym i wyprasowanego.
U mnie tez dawali, na początku ubrali i owinęli w swoje ale potem przebrałam, teraz dam od razu swoje kocyki, rożek, ubranka.
No ulewal wlasciwie po kazdym jedzeniu i trzeba bylo go w nowe ubrac.
A ze jadl 7-8 tazy na dobe...A ja mialam moze 15 zmian ubran.W Niemczech ubranka sa drogie, musialabym chyba z 500 eu wydac na nie zeby miec swoje, szczerze to mnie nie stac tylko po to zeby ladnie wygladal.Chyba zebym tam prala i prasowala w celu wysuszenia.
Nie wiem w czym piora, ale jakby cos bylo nie tak to tu by ludzie zrobili dym.Sama nie planuje prac w dzieciecym, no chyba ze cos bedzie nie tak, to zmienie.
Tez jakies paskudne podarte nie sa, zwykle ubranka normalne.
No i u mnie to prawie tydzien byl w szpitalu, na takiego ozygusa to tira ciuchow by bylo trzeba

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-10-23 o 08:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 08:47   #590
dorotape1987
Wtajemniczenie

no to powiem ci malinola ze za malo jesz w sensie za dlugie przerwy miedzy posilkami prawidlowo powinno zjadac sie do 1,5 h max po przebudzeniu i im czesciej tak kolo co 3h tym lepiej bo napedzasz metabolizm i on nie zwalnia mniej zdrowiej a czesciej

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

ewcia u mnie jest tak ogornie tez wole zeby maly byl w ubrankach ktore ja wezme ze soba nawet nie chodzi o wyglad tylko o czystosc wiem co mam ze uprane wyprasowasne i wogole moze jak jutro bede w szpitalu to podskocze pietro wyzej na porodoweke i oddzial poporodowy i dopytam
Stary 2014-10-23, 08:53   #591
aneczka2238
Zakorzenienie

Jezdem

Wizyta ok, szyjka długa, więc spoko
Tylko lekarz stwierdził że mały jest bardzo duży (badanie dotykowe brzucha i szyjki ) i już za 2 tygodnie mam przyjść na usg, powiedziałam że tydzien temu miał 1744g, a on że teraz ponad 2kg ma, a to jest dużo jak na 30tc (mój gin liczy skończone tygodnie). No i ze w terminie będzie porządnie ponad 4kg Nie mam pojęcia jak on to wybadał przez brzuch
No i tętno moje i malucha za wysokie - ja miałam 138 uderzeń/minutę a mały wiem że też za dużo. Ale stwierdzili że zestresowana może jestem, albo się zmęczyłam... Niech im będzie...
Przez miesiąc przytyłam 2kg, więc super wzorcowo

Czekamy na Annasar teraz

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:55   #592
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
zapisałam sobie twoją wypowiedz i w odpowiednim czasie ją zacytuję
Chciałam to samo powiedzieć

Dziewczyny mające problem ze spaniem - a nie chciałyście zainwestować w tą poduszkę do spania? Ja nad nią intensywnie myślę, bo szkoda mi 150zł, ale ją potem podobno można i do karmienia i do obłożenia dziecka wykorzystać...
Ma któraś z mamuś coś takiego?

Iza - my w zeszłym tygodniu opony i felgi zamówiliśmy...1400zł nie nasze

Ja bez dokumentów nie lubię jeździć, przynajmniej zawsze staram się mieć

Dorotka - gratuluję wizy - robimy imprezkę

Dziewczyny - trzymam kciuki za Wasze wizyty i już nie mogę się doczekać co nowego u Waszych maluchów

A ja zamiast pisać pracę siedzę i przeglądam stronę smyka, bo przyszło mi na maila, że rabaty do -70%... i zastanawiam się nad rampersami w dwupaku na lato za 15zł...
Kwietniówki mnie stresują, bo tam to 3/4 już ma prawie pełne wyprawki

Malinola - Dorotka ma rację z tym jedzeniem, ja kiedyś nawet czytałam że chyba powinno być do pół godziny po wstaniu nawet...no i co 3-4h max coś zjeść

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:55   #593
Meliska86
Wtajemniczenie

ojej ponad 4 to straszny smok
ale dobrze że z szyjką ok
a czemu dziś Ci nie zrobił USG?
Córcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 08:57   #594
kordelka85
BAN stały

Naprawde teraz zamawiam nieulewajace dziecko

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Chciałam to samo powiedzieć

Dziewczyny mające problem ze spaniem - a nie chciałyście zainwestować w tą poduszkę do spania? Ja nad nią intensywnie myślę, bo szkoda mi 150zł, ale ją potem podobno można i do karmienia i do obłożenia dziecka wykorzystać...
Ma któraś z mamuś coś takiego?

:
Boje sie kupowac, ze to bedzie jakis niewypal...
Stary 2014-10-23, 08:58   #595
Nati_kk
Zakorzenienie

Aneczka - super, że wizyta okay

Czyli co - mały się szybciej będzie może na świat pchał? a to dzisiaj USG nie miałaś?

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak to jest z pościelą dla takiego maluszka - powinno się mieć kołdrę i poduszkę czy nie? Kiedyś o tym coś pisałyście, ale nie pamiętam w której części i na czym stanęło...
Bo fajna pościel jest na Smyku też i mnie kusi Nie żebyśmy mało wydatków w tym miesiącu mieli...
taka o, co myślicie - brać czy drogo?
https://www.smyk.com/motherhood-komp...t-niemowlaka-p

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-10-23, 08:59   #596
kordelka85
BAN stały

Nati jak ja patrze na to co maja to im jeszcze sporo brakujewiec sie nie martw.
Stary 2014-10-23, 09:00   #597
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawde teraz zamawiam nieulewajace dziecko

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Boje sie kupowac, ze to bedzie jakis niewypal...
No właśnie ja póki co śpię dobrze, zwłaszcza że ja zazwyczaj na lewym boku, no i brzuszek jeszcze mały, ale tak ją zachwalają w necie że na późniejszy okres rewelacja, że może to jednak przydatne jest? Nikt w moim otoczeniu chyba nie miał no i nie wiem co o tym myśleć

Nie pocieszyłaś mnie bo to znaczy, że ja jestem jeszcze bardziej w lesie

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-10-23, 09:01   #598
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Aneczka - super, że wizyta okay

Czyli co - mały się szybciej będzie może na świat pchał? a to dzisiaj USG nie miałaś?

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak to jest z pościelą dla takiego maluszka - powinno się mieć kołdrę i poduszkę czy nie? Kiedyś o tym coś pisałyście, ale nie pamiętam w której części i na czym stanęło...
Bo fajna pościel jest na Smyku też i mnie kusi Nie żebyśmy mało wydatków w tym miesiącu mieli...
taka o, co myślicie - brać czy drogo?
https://www.smyk.com/motherhood-komp...t-niemowlaka-p
Na poczatku najlepiej taki spiwor albo rozek.Poduszka wogole nie wskazana
Stary 2014-10-23, 09:03   #599
Meliska86
Wtajemniczenie

e tam nie ma się co stresować - ja tam prawie nic nie mam
pozatym w dzisiejszych czasach jest nieograniczony dostęp do zakupów więc spokojnie. Ja zamierzam zabrać się za zakupy w grudniu.
Córcia
Stary 2014-10-23, 09:03   #600
izasalamon
Wtajemniczenie

Aneczka - szkoda, że USG nie zrobił. Ale Olek rośnie jak na drożdżach... Jak Ty możesz go dźwigać

Nati - nas zakupy wyniosą ponad 4000 zł I do tego jeszcze czujniki ciśnienia w oponach - ze 150 zł jeden. Nawet nie miałam pojęcia, że to wszystko takie drogie... Masakra jakaś. Dobrze chociaż, że co roku nie trzeba tego kupować.

Moja bratowa zastanawia się nad tą poduszką, ale właśnie ona sporo kosztuje...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości