Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 09:03   #601
kordelka85
BAN stały

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Ale rto jest taka sama poduszka jak do karmienia?
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:08   #602
aneczka2238
Zakorzenienie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Dziewczyny mające problem ze spaniem - a nie chciałyście zainwestować w tą poduszkę do spania? Ja nad nią intensywnie myślę, bo szkoda mi 150zł, ale ją potem podobno można i do karmienia i do obłożenia dziecka wykorzystać...
Ma któraś z mamuś coś takiego?
Ja nie mam Ale mam poduszke, taki zagłówek , którą wkaldam między nogi tak jak tamtą i przyznam że duzo na kręgosłup pomaga
Teraz to już mi się nie oplaca kupować, do karmienia mam poduszkę. A dzisiaj w nocy nie było mi niewygodnie, tylko leżałam i nie mogłam zasnąć

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
ojej ponad 4 to straszny smok
ale dobrze że z szyjką ok
a czemu dziś Ci nie zrobił USG?
Bo sime przyznałam że miałam tydzień temu

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Martuś to jest coś takiego:
https://www.google.pl/search?q=podus...DUQsAQ&dpr=0.9

A i jeszcze zapomniałam podziękować Izie, za tą matę z discovery

Podobno na początek lepszy śpiworek, bo dziecko może się kolderką nakryć i udusić. Ale ja kupuję w komplecie i zobaczę jak to będzie. Śpiworek też mam, tylko nie wiem czy nie za lekki na zimę...

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:08   #603
mikusha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Jezdem

Wizyta ok, szyjka długa, więc spoko
Tylko lekarz stwierdził że mały jest bardzo duży (badanie dotykowe brzucha i szyjki ) i już za 2 tygodnie mam przyjść na usg, powiedziałam że tydzien temu miał 1744g, a on że teraz ponad 2kg ma, a to jest dużo jak na 30tc (mój gin liczy skończone tygodnie). No i ze w terminie będzie porządnie ponad 4kg Nie mam pojęcia jak on to wybadał przez brzuch
No i tętno moje i malucha za wysokie - ja miałam 138 uderzeń/minutę a mały wiem że też za dużo. Ale stwierdzili że zestresowana może jestem, albo się zmęczyłam... Niech im będzie...
Przez miesiąc przytyłam 2kg, więc super wzorcowo
Aneczka nie przejmuj sie waga. Mojej kolezance powiedzieli ze maly ma prawie 5kg jak to ona urodzi itp a okazalo sie ze maly mial 4kg i urodzila normalnie oczywiscie z zzo.
Stary 2014-10-23, 09:09   #604
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja póki co śpię dobrze, zwłaszcza że ja zazwyczaj na lewym boku, no i brzuszek jeszcze mały, ale tak ją zachwalają w necie że na późniejszy okres rewelacja, że może to jednak przydatne jest? Nikt w moim otoczeniu chyba nie miał no i nie wiem co o tym myśleć

Nie pocieszyłaś mnie bo to znaczy, że ja jestem jeszcze bardziej w lesie
Jak wsadzisz zwykła poduszkę miedzy nogi to na jedno wyjdzie, albo kołdrę zwiniesz pomiędzy. Bez sensu wydana kasa, chociaz wiem ze dużo kobiet lubi z nią spać i nawet po porodzie śpi. Ja kupiłam i na mnie nie zrobiła wrażenia, żadna strata gdybym jej nie miała
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:11   #605
kordelka85
BAN stały

Aneczka czyli taka ok?
http://www.ebay.de/itm/XXL-Baby-Stil...item3a7abebc62
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:15   #606
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Ja mam większość gadżetów poduszkę do karmienia też mam taką mniejszą i z niej faktycznie korzystałam nawet długo. Pod plecy sobie podkładałem jak karmiłam, pod dziecko, potem jak mała juz była większa to pod głowę, ale to tez nie jest rzecz niezbędna

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Aneczka od jakiej wagi rozwazasz cc? ogromny Twój bobas
Super ze wszystko ok, a pytałaś o te wymiary móżdżku?
Stary 2014-10-23, 09:28   #607
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja nie mam, ale wydaje się ok. Tylko czy to jest rzecz niezbędna Do karmienia mam trochę inną.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość

Aneczka od jakiej wagi rozwazasz cc? ogromny Twój bobas
Super ze wszystko ok, a pytałaś o te wymiary móżdżku?
W sumie nie rozważam cc... no ale powyżej 4,5kg chyba ewentualnie...
A o wymiary oczywiście zapomniałam się zapytać

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

A właśnie rozmawiałam przez tel z przyjaciólką, jej siostra jest w ciąży, ma termin na za dwa tygodnie i jej mała waży teraz 2,5kg, to mój faktycznie przy niej gigant

Oluś

31.12.2014

Wymianka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 09:32   #608
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
e tam nie ma się co stresować - ja tam prawie nic nie mam
pozatym w dzisiejszych czasach jest nieograniczony dostęp do zakupów więc spokojnie. Ja zamierzam zabrać się za zakupy w grudniu.
Tylko potem trzeba wszystko na raz kupić, a to też spory wydatek w sumie
My chcemy zacząć od mebelków, ale jak się trafi jakaś super okazja na ciuszki to też coś pewnie kupię

Marta - dokładnie o taką poduszkę mi chodzi, ją potem można do karmienia niby i w ogóle...

Ewunia - to nie chcesz odsprzedać ?

Aneczka - ale maluchy rosną skokowo, to może teraz przystopuje troszkę

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:33   #609
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mam, ale wydaje się ok. Tylko czy to jest rzecz niezbędna Do karmienia mam trochę inną.

W sumie nie rozważam cc... no ale powyżej 4,5kg chyba ewentualnie...
A o wymiary oczywiście zapomniałam się zapytać

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

A właśnie rozmawiałam przez tel z przyjaciólką, jej siostra jest w ciąży, ma termin na za dwa tygodnie i jej mała waży teraz 2,5kg, to mój faktycznie przy niej gigant
U mnie granica była powyżej 4 kg, za takiego dużego bobasa bym się nawet nie zabierała u mnie jeszcze sa duże szanse ze dziecko bedzie miało dużą głowę wiec bałabym się podchodzić gdyby mi wyszło na usg jakies 4200g czy lepiej.
Stary 2014-10-23, 09:36   #610
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie granica była powyżej 4 kg, za takiego dużego bobasa bym się nawet nie zabierała u mnie jeszcze sa duże szanse ze dziecko bedzie miało dużą głowę wiec bałabym się podchodzić gdyby mi wyszło na usg jakies 4200g czy lepiej.
A ile mała ważyła?
Oskar miał 3800g i że tak powiem, łatwo poszedł, głowa chyba 38cm
Narazie o tym nie myślę, jeszcze może zwolnić, albo zechce wyjść przed czasem

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-23, 09:37   #611
dorotape1987
Wtajemniczenie

aneczka dla olusia to on tak jak moj prawie w 30 t wazyl 1910 tez liczy skonczone mi ginka mowila ze u nas chyba od 4.25 cc ale watpi ze bedzie tyle wazyl zobaczymy za tydzien
nati ja ogolnie lubie spac otoczona poduszkami mam 8 wiec z kazdej strony a tak naprawde pod brzuszkiem lezy jedna mala i czasem tak jak ewcia mowi koldra miedzy nogi
ja kupilam kolderke i podusie w zestawie poduszka taka jakby jej nie bylo a dziecko i tak w rozku bede klasc na poczatku ale kolderka tez jak cos to przykryje troszke.. nie od czubka glowy ale tak mam pokoj na poddaszu i uwazam ze jest troszke chlodno i bede musiala dogrzewac jeszcze
a tak wogole mamusie jaka powinna byc tak mniej wiecej tepmeratura w pokoju niechce tez przegrzac malego

Edytowane przez dorotape1987
Czas edycji: 2014-10-23 o 09:38
dorotape1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 09:37   #612
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
My chcemy zacząć od mebelków, ale jak się trafi jakaś super okazja na ciuszki to też coś pewnie kupię

Marta - dokładnie o taką poduszkę mi chodzi, ją potem można do karmienia niby i w ogóle...

U nas teraz robi jako poduszka pod głowy przy oglądaniu tv jak sie wieczorekiem kładziemy wiec jakos tam jest wykorzystywana

Ciekawe jak tam Annasar na wizycie

Ja jutro mam nadzieje ze juz sie dowiemy płeć, bo nawet imiona nie wybrane, nic. Dopóki nie wiemy to jakos nawet ten temat sie nie klei, zeby coś wybrać i dla chłopca i dla dziewczynki
Dla dziewczynki bierzemy pod uwagę Weronika, Kornelia, Patrycja,,,, pewnie jeszcze jakieś sie na liscie znajdą. Dla chłopca standardowo nic nie mamy.
Stary 2014-10-23, 09:38   #613
aneczka2238
Zakorzenienie

Gdzie ta Annasar?

Co robicie na obiad?
Ja dzisiaj planuję to: http://kuchniazwidokiemna.blogspot.c...-kurczaka.html
Ciekawa jestem jak wyjdzie...

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-23, 09:38   #614
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
malinaOla1 - ja nie z Poznania, ale bywam tam czasami Uwielbiam te rogale. Wiem, że z białym makiem są, ale i też z dodatkiem marcepanu. Zobaczymy co mi z nich wyjdzie.

Chętnie bym pojeździła, ale mam stresa. Szczególnie, że mój mąż nie jest za bardzo wyrozumiały. Poza tym musiałabym mieć nieco mniejsze auto, bo teraz mamy nieco większe i jakoś mnie przeraża jazda nim... A drugiego nie kupimy, bo nie potrzebujemy.
a ja znowu nie lubię marcińskich choć rodowita wielkopolanka
a np. nie masz rodzeństwa albo któreś z rodziców nie pozwoliłoby Ci pojeździć gdy się gdzieś wybieracie?
a na Tż to ja nie zwracam uwagi, najpierw każe mi kierować a potem krytykuje i jak zawsze wracamy skłóceni ale to mu nagadam, że mógł kierować a nie sapie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
no to powiem ci malinola ze za malo jesz w sensie za dlugie przerwy miedzy posilkami prawidlowo powinno zjadac sie do 1,5 h max po przebudzeniu i im czesciej tak kolo co 3h tym lepiej bo napedzasz metabolizm i on nie zwalnia mniej zdrowiej a czesciej
tylko u mnie nie bardzo jest jak jeść w pracy się śmieją, że często jakby ciąża z obiadami to też mam do kiczu bo muszę coś zawsze kombinować, zanim wrócę z pracy zrobię zakupy to 16-17 i też się wszystko przeciąga, gdybym tak w domu była to łatwiej byłoby dostosować do godziny posiłki.

Cytat:
Jezdem

Wizyta ok, szyjka długa, więc spoko
Tylko lekarz stwierdził że mały jest bardzo duży (badanie dotykowe brzucha i szyjki ) i już za 2 tygodnie mam przyjść na usg, powiedziałam że tydzien temu miał 1744g, a on że teraz ponad 2kg ma, a to jest dużo jak na 30tc (mój gin liczy skończone tygodnie). No i ze w terminie będzie porządnie ponad 4kg Nie mam pojęcia jak on to wybadał przez brzuch
No i tętno moje i malucha za wysokie - ja miałam 138 uderzeń/minutę a mały wiem że też za dużo. Ale stwierdzili że zestresowana może jestem, albo się zmęczyłam... Niech im będzie...
Przez miesiąc przytyłam 2kg, więc super wzorcowo
ale pączuś właśnie miałam pytać o wymiary ale niżej widzę, że już odpowiedziałaś Szkoda że zapomniaałaś mu o tym powiedzieć, zrobiłby usg i Ci powiedział co i jak

Cytat:

A ja zamiast pisać pracę siedzę i przeglądam stronę smyka, bo przyszło mi na maila, że rabaty do -70%... i zastanawiam się nad rampersami w dwupaku na lato za 15zł...

Malinola - Dorotka ma rację z tym jedzeniem, ja kiedyś nawet czytałam że chyba powinno być do pół godziny po wstaniu nawet...no i co 3-4h max coś zjeść
pościel śliczna i wydaje mi się niedroga ale ja też znawcą za dużym w tym temacie nie jestem przeceny faktycznie duże, warto chyba się pokusić
niestety zaraz po wstaniu nie zjem bo biorę leki i muszę godzinę być na czczo, potem dojeżdżam do pracy i nie ma kiedy

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:38   #615
kocuro88
Zakorzenienie

Iza niestety narazie mamy nic na oku ciekawego tzn mój mąz jeździ oglądać ale jak za taką cenę to te samochody za bardzo uszkodzone są bo my nie kupujemy z salonu tylko takie min z 2011 roku.

tak, będziecie mi wszystkie wpominac moje słowa - a wiecie co?!
biore wszystko na klate!!!!!

Aneczko no to duży ten Twój Oluś będzie.
widzisz nie mozesz się stresowac bo wtedy małemu tez cisnieni skacze
Stary 2014-10-23, 09:40   #616
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile mała ważyła?
Oskar miał 3800g i że tak powiem, łatwo poszedł, głowa chyba 38cm
Narazie o tym nie myślę, jeszcze może zwolnić, albo zechce wyjść przed czasem
3080g z usg dzień wczesniej było 3400g, ale to był nieskończony 38 tc jakbym jeszcze te 4,5 tyg czekała to moze byśmy dobiły do tych 4 kg
Bo Ty tak rodziłaś 2 tyg po terminie?
Stary 2014-10-23, 09:40   #617
Meliska86
Wtajemniczenie

Cytat:

W sumie tak lepiej kompletować wcześniej. Ja tak kupuje co zobaczę i mi się spodoba ale jakoś nie mam tak sprecyzowanego planu teraz też mieliśmy sporo wydatków samochodowych i jeszcze dziś ta szafa więc może faktycznie zacznę od listopada

mój mnie ciągnie pooglądać wózki
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:42   #618
dorotape1987
Wtajemniczenie

zmobilizowalam sie i ogarnelam chate jutro pewnie pol dnia mi zejdzie w szpitalu to nie bede miala kiedy
Stary 2014-10-23, 09:42   #619
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość

a tak wogole mamusie jaka powinna byc tak mniej wiecej tepmeratura w pokoju niechce tez przegrzac malego
Są r óżne wersje i różne szkoły.
U nas będzie 20-21'C. Ale chyba 22-23 zalecają
Napewno lepiej mieć trochę chłodniej niż przegrzać

Lecę na zakupki

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-23, 09:42   #620
Nati_kk
Zakorzenienie

Ewunia, może napiszesz nam które gadżety w trakcie ciąży i pierwszych miesięcy Ci się sprawdziły, a które uważasz za buble?

My na pewno chcemy jeszcze monitor oddechu kupić, tylko nie wiem jeszcze dokładnie jaki

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-10-23, 09:43   #621
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla dziewczynki bierzemy pod uwagę Weronika, Kornelia, Patrycja,,,, pewnie jeszcze jakieś sie na liscie znajdą. Dla chłopca standardowo nic nie mamy.
Kornelia piękne imię dla mojego Tż typ to Gabrysia ale najpierw trzeba w ciąży być

Cytat:
Gdzie ta Annasar?

Co robicie na obiad?
jadłam bardzo smaczne

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:44   #622
Meliska86
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie ta Annasar?

Co robicie na obiad?
ja dzisiaj na lekko - sałatka z krewetkami tak mnie naszło
to co wysłałaś robiłam dobre

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ewunia jak dla mnie Weronika jest super
Córcia
Stary 2014-10-23, 09:44   #623
ksuwka
Zadomowienie

Witajcie!
A mi się tak dobrze spało, że aż żal się było rano z łóżka zwlec. Pogoda u mnie fatalna, leje jak z cebra, wieje i ogólnie jest zimno. Nastrój do pracy zerowy, dobrze że szefuńcia chwilowo nie ma.
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 09:46   #624
Meliska86
Wtajemniczenie

Żanetka z tymi samochodami to tak jest że jak już chce się kupić to albo nie ma nic albo ciężko zdecydować
Córcia
Stary 2014-10-23, 09:47   #625
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
3080g z usg dzień wczesniej było 3400g, ale to był nieskończony 38 tc jakbym jeszcze te 4,5 tyg czekała to moze byśmy dobiły do tych 4 kg
Bo Ty tak rodziłaś 2 tyg po terminie?
Ale podobno już po terminie dzieci stopują i tak nie nabierają masy, wg polożnej

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Iza niestety narazie mamy nic na oku ciekawego tzn mój mąz jeździ oglądać ale jak za taką cenę to te samochody za bardzo uszkodzone są bo my nie kupujemy z salonu tylko takie min z 2011 roku.
A my dzisiaj kupujemy samochód Srebrny - tyle wiem

Cytat:
Ewunia, może napiszesz nam które gadżety w trakcie ciąży i pierwszych miesięcy Ci się sprawdziły, a które uważasz za buble?
Podłączam się do prośby

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-23, 09:48   #626
dorotape1987
Wtajemniczenie

ja mojego cisne zeby sie rozgladnal za lozeczkiem dla malego bo pasowaloby zeby bylo kiedy juz przylecimy ale on ma czas na wszystko teraz mowi ze musi sie wziasc za zakupy ktore przywiezie w grudniu a dopiero pozniej za reszte w sumie racje ma no ale ja taki przypaleniec jestem ubranka chce kupic mowie maly ma tyle ze szok a jak sie wiekszy urodzi to szkoda bedzie wiec niech kupuje 74 bo do 68 mamy
Stary 2014-10-23, 09:49   #627
Nati_kk
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj mrożona pizza na obiad Wieeeem, nie zdrowo, ale wczoraj koleżanka mnie obiadem częstowała, a nic nie ugotuję dla samej siebie na jeden dzień, zawsze min. na dwa dni mam...

Ale kotleciki Aneczko wyglądają apetycznie

Cytat:
W sumie tak lepiej kompletować wcześniej. Ja tak kupuje co zobaczę i mi się spodoba ale jakoś nie mam tak sprecyzowanego planu teraz też mieliśmy sporo wydatków samochodowych i jeszcze dziś ta szafa więc może faktycznie zacznę od listopada

mój mnie ciągnie pooglądać wózki
Ja jeszcze nic nie kupiłam Więc może najwyższa pora zacząć

Ewunia - my niby od tygodnia mamy płeć powiedzianą na 90%, a imię dalej nie wybrane, bo przez to całe zamieszanie z pracą jakoś nie było kiedy o tym pogadać...U nas znowu dla chłopca parę pomysłów było, a dla dziewczynki żadnego

I nie wiem w końcu czy tą pościel brać czy nie, ale chyba sobie odpuszczę póki co ...

Ale za to znalazłam parę używanych tych poduszek w mojej okolicy, za 70zł może bym kupiła, zwłaszcza że my z TŻ-tem mamy jedną kołdrę i po jednej poduszce tylko
A gościnnych nie chcę ruszać :P

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-10-23, 09:49   #628
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
a ja znowu nie lubię marcińskich choć rodowita wielkopolanka
a np. nie masz rodzeństwa albo któreś z rodziców nie pozwoliłoby Ci pojeździć gdy się gdzieś wybieracie?
a na Tż to ja nie zwracam uwagi, najpierw każe mi kierować a potem krytykuje i jak zawsze wracamy skłóceni ale to mu nagadam, że mógł kierować a nie sapie

tylko u mnie nie bardzo jest jak jeść w pracy się śmieją, że często jakby ciąża z obiadami to też mam do kiczu bo muszę coś zawsze kombinować, zanim wrócę z pracy zrobię zakupy to 16-17 i też się wszystko przeciąga, gdybym tak w domu była to łatwiej byłoby dostosować do godziny posiłki.

ale pączuś właśnie miałam pytać o wymiary ale niżej widzę, że już odpowiedziałaś Szkoda że zapomniaałaś mu o tym powiedzieć, zrobiłby usg i Ci powiedział co i jak

pościel śliczna i wydaje mi się niedroga ale ja też znawcą za dużym w tym temacie nie jestem przeceny faktycznie duże, warto chyba się pokusić
niestety zaraz po wstaniu nie zjem bo biorę leki i muszę godzinę być na czczo, potem dojeżdżam do pracy i nie ma kiedy
Ja też nie lubię tych marcińskich bllleeee

Mój tż mi każe zawsze robic jakies głupie manewry i poucza mnie a ja sie tylko stresuje wiec zawsze mu każe milczeć jak ja prowadzę. Ogólnie nie mam komfortu jadąc z nim, a nawet jak on jedzie za mną np swoim autem to i tak czuje presję na sobie

U nas w weekend targi HAPPY baby to pewnie pojedziemy
Ostatnio były w sklepie dziecięcym, pojechaliśmy i ja sie zakochałam w pościeli, no cudna była taka, materiał rewelacyjny, ale cena ... 400 zł po rabacie 15% za ochraniacz, kołdrę, poduszkę i poszewki na to. Przegięcie ale naprawdę jakos taka ze do dzisiaj przeżywam.
Stary 2014-10-23, 09:51   #629
Nati_kk
Zakorzenienie

Aneczka - co za brykę kupujecie, pochwal się

Weronika i Kornelia ładne, choć u nas na wioskach często z Weroniki robią Werę i potem tylko "Wera i Wera"...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-10-23, 09:54   #630
dorotape1987
Wtajemniczenie

ehhh moj cukier osiagnal punkt kulminacyjny po zwyklym chlebie z maslem i jogurcie naturalnym wedlug diety ponad norme noszzz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości