ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część IV. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 20:16   #2701
Sozain
Raczkowanie

Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część IV.

migea znalazłam, że dostałaś i polecałaś zegarek pandora, nie mogę na Twoich zdjęciach dojrzeć koloru zapięcia - masz złoty czy srebrny?

Kolor tarczy widzę, że złoty, ale zapięcia jestem ciekawa....
Sozain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:04   #2702
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ullcia92 Pokaż wiadomość
Po Twoim zdjęciu uważam, że świetnie nadaje sie do zrobienia naturalnych fal, świetnie to wygląda! Zwykłą lokówką nie da się chyba otrzymać takiego ładnego efektu
zależy od włosów, u mojej mamy bardziej loczki wyszły, tylko moja mama ma krótsze włosy.

Cytat:
Napisane przez Karolina Maria Pokaż wiadomość
Jak masz grube włosy to Ci mogę polecić Reingtona stożkową lokówkę. Ja mam grube włosy do ramion i mi idzie nią szybko i sprawnie. Nawijasz nawet dość grube pasma i wychodzi super.
ja mam Remingtona stożkową i jednak tym idzie szybciej.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dokladnie!!!
Bardzo podoba mi sie efekt.

A moja lokowka jeszcze w Chinach, a zamawialam Rotkohl tuz po Tobie zdaje sie...
ja opłaciłam od razu jak cooltown napisała, że jest zadowolona, bo czekałam na jej opinie,, wysłane miałam jeszcze we wrześniu, ale był zastój przez święto.
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:29   #2703
koteceqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziamic Pokaż wiadomość
Mam wszystkie oprócz ostatniej (nad którą też się zastanawiałam ) Nie są plastikowe Ciężkie i metalowe
A zamawiałaś od tego sprzedawcy? Bo to właśnie zależy od kogo się bierze, czasem trafia sie plastik.

Edytowane przez koteceqq
Czas edycji: 2014-10-22 o 21:34
koteceqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:33   #2704
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Z tego SHENZHEN szybko idą przesyłki wysłano 15, a dziś jest w Warszawie i na dniach będzie dostarczona

Mam takie pytanie, trochę offtop, dlatego będzie na biało.

Chodzi mi o tą chustę a'la zara co jest w butiku, bo stwierdziłam, jak dziś zmarzłam, że przydałby mi się taki kocyk a zanim się z ali doczekam, to zamarznę tylko nie wiem, czy kolorystycznie będzie mi pasować do kurtki, jak uważacie? http://3.bp.blogspot.com/-Dfji5LPzK8...6550_1_1_3.jpg kolor ma mniej więcej taki, ale bez wstawek brązowych.

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:43   #2705
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sozain Pokaż wiadomość
migea znalazłam, że dostałaś i polecałaś zegarek pandora, nie mogę na Twoich zdjęciach dojrzeć koloru zapięcia - masz złoty czy srebrny?

Kolor tarczy widzę, że złoty, ale zapięcia jestem ciekawa....
kumela odebrala ten czarny nawet nie pamietam ja za swoim bialym czekam doleci to dam znac
Stary 2014-10-22, 22:11   #2706
jjulitaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Ja swoje mam Bransoletki Kors dwie rozowe zloto i gold nic sie nie dzieje po pewnym czasie fatycznie podgielam tylko zapiecie by mocnej trzymalo i warte grzechu jak dla mnie i kazdy mnie pyta gdzie dostalam czy to prezent bo piekna hahahah a ja sie smieje
Hej. Moglabys podac linki do bransoletek ?
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 22:15   #2707
pola1982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Z tego SHENZHEN szybko idą przesyłki wysłano 15, a dziś jest w Warszawie i na dniach będzie dostarczona

Mam takie pytanie, trochę offtop, dlatego będzie na biało.

Chodzi mi o tą chustę a'la zara co jest w butiku, bo stwierdziłam, jak dziś zmarzłam, że przydałby mi się taki kocyk a zanim się z ali doczekam, to zamarznę tylko nie wiem, czy kolorystycznie będzie mi pasować do kurtki, jak uważacie? http://3.bp.blogspot.com/-Dfji5LPzK8...6550_1_1_3.jpg kolor ma mniej więcej taki, ale bez wstawek brązowych.

Wg mnie bedzie pasować. Do mnie dzisiaj dotarła i jest super. Jestem bardzo zadowolona.
pola1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 22:41   #2708
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola1982 Pokaż wiadomość
Wg mnie bedzie pasować. Do mnie dzisiaj dotarła i jest super. Jestem bardzo zadowolona.
Ja na swoją też niecierpliwie czekam, gdybym wiedziała, że w butiku tak przecenią to bym kupiła. A tu z Holandii już z 10 dni idzie z Kanady paczki po 4-5 dniach czasami miałam, a tu o... Ale wiadomo, że alie jest dla cierpliwych. Czekam więc na szalik, bluzo-tunikę, lokówkę i mnóstwo biżuterii
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 22:50   #2709
Rotkohl
Zakorzenienie

Widział ktoś gdzieś real photo lub opinie co do rozmiaru?

http://www.aliexpress.com/snapshot/6296215971.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/6297894898.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/6287424708.html

komplet bielizny zamawiam na bank, tylko własnie boje się jeśli chodzi o rozmiar.

Zamówiłam sobie wczoraj
http://www.aliexpress.com/snapshot/6292834363.html
i dzisiaj w końcu
http://www.aliexpress.com/snapshot/6299880403.html

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Ja na swoją też niecierpliwie czekam, gdybym wiedziała, że w butiku tak przecenią to bym kupiła. A tu z Holandii już z 10 dni idzie z Kanady paczki po 4-5 dniach czasami miałam, a tu o... Ale wiadomo, że alie jest dla cierpliwych. Czekam więc na szalik, bluzo-tunikę, lokówkę i mnóstwo biżuterii
ja wyjatkowo na nic nie czekam, tzn ma mi przyjść zegarek z "reklamacji" , aż sie dziwnie czuje jak nie mam czego śledzić, ale już nadrabiam to

Edytowane przez Rotkohl
Czas edycji: 2014-10-22 o 22:49
Stary 2014-10-22, 23:00   #2710
cooltown
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Przyszła mi sławna lokówka , zdjęć lokówki wstawiać nie będę bo to bez sensu, ale wstawiam efekt

Jak dla mnie słaby, ale to też wina tego, że ja nie mam wycieniowanych włosów, próbowałam wczoraj na krótkich u mamy i dużo lepiej wychodzi.

Z uwag jakie mam to po pierwsze niestety trzeba bardzo cienkie pasma wkładać, bo inaczej się nie mieści i lokowka nie kręci. Druga sprawa po pewnym czasie jak się nagrzeje to nie chce działać, trzeba poczekac jak ostygnie i dopiero kręcic dalej. Wczoraj np pół głowy mamie zakręciłam i z drugim pół musialam czekac bo się nagrzała i nie działała.

nie jest to takie mega ekspresowe przez konieczność wydzielania pasm, ale na plus jest to ze nie da sie poparzyć. Sama nie wiem czy jestem zadowolona czy nie. Kupowałam z tego samego linku co cooltown , ktory teraz jest nieaktywny.

Moim zdaniem, efekt który widać na zdjęciu dla mnie jest super naturalne, bardzo przyjemne loki
Ja to w tej lokówce jestem zakochana, mogłabym codziennie codziennie na niej kręcić te włosy. Ja moje włosy do prawie ramion kręcę w około 15minut i efekt jest WOW
Nie mam też problemu, że lokówka się przegrzewa. Dzisiaj jak włosy kręciłam to ją zostawiłam do nagrzania się, kręciłam włosy i w między czasie miałam telefon i z 20minut rozmawiałam i sobie o lokówce zapomniałam ale kręcić dalej kręciłam
Ja uważam że jest to na razie mój najlepszy zakup a było ich hohoho
Stary 2014-10-22, 23:16   #2711
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:

ja wyjatkowo na nic nie czekam, tzn ma mi przyjść zegarek z "reklamacji" , aż sie dziwnie czuje jak nie mam czego śledzić, ale już nadrabiam to
Tez tak miałam niedawno. Nic nie zamawiałam ponad 3 tygodnie, później kilka rzeczy, a dzisiaj miałam dzień wolny, z powodu choroby i ... naklikałam u dwóch sprzedawców ok 24 przedmiotów... Ale grzech nie brać kolczyków za kilkadziesiąt centów, które mają dobre opinie. Aż się zdrowsza poczulam

03.10.2015
Stary 2014-10-22, 23:17   #2712
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cooltown Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, efekt który widać na zdjęciu dla mnie jest super naturalne, bardzo przyjemne loki
Ja to w tej lokówce jestem zakochana, mogłabym codziennie codziennie na niej kręcić te włosy. Ja moje włosy do prawie ramion kręcę w około 15minut i efekt jest WOW
Nie mam też problemu, że lokówka się przegrzewa. Dzisiaj jak włosy kręciłam to ją zostawiłam do nagrzania się, kręciłam włosy i w między czasie miałam telefon i z 20minut rozmawiałam i sobie o lokówce zapomniałam ale kręcić dalej kręciłam
Ja uważam że jest to na razie mój najlepszy zakup a było ich hohoho
Ja nie mówie, ze jest zły, tylko ja sie spodziewałam takich fal nie tylko na samych końcach, tak jak to było na hiszpańskim fb wrzucane, ale spodziewam się, ze to wina moich włosów też ponieważ nie są wycieniowane.

W każdym bądź razie zakochana nie jestem, zakupu jednak nie załuje, choc drugi raz nie wiem czy bym kupiła. W listopadzie do fryzjera idę, to moze jak wycieniuje włosy bardziej, efekt wow bedzie
Stary 2014-10-22, 23:17   #2713
Kasiaa_90
Przyczajenie

Moje pierwsze zamówienie na ali : http://www.aliexpress.com/snapshot/6256924922.html

torba wydaje się w rzeczywistości trochę mniejsza niż na zdjęciach, ale nie mogę porównać, bo nie znalazłam na stronie wymiarów torebki, ogólnie torebka może być, jestem zadowolona, jedynie do czego można się przyczepić to lekko rozklejony kącik przy suwaku co za pierwszym razem nie zauważyłam , na środku jest lekko zgnieciona, nie wiem czy to się kwalifikuje do zakładania sporu, no i jest inny napis niż na aukcji, przyszła z napisem "Lebailu" a powinno być FURLA ( wiem, że podróbka firmy, ale jednak inny napis).
Myślicie, że o takie rzeczy jest sens się spierać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-22 16.12.43.jpg (183,2 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-22 16.13.36.jpg (238,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-22 16.15.15.jpg (113,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-22 18.42.31.jpg (145,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-22 16.13.55.jpg (55,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-22 16.14.06.jpg (197,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-22 16.14.36.jpg (150,1 KB, 12 załadowań)
Kasiaa_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 23:20   #2714
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak miałam niedawno. Nic nie zamawiałam ponad 3 tygodnie, później kilka rzeczy, a dzisiaj miałam dzień wolny, z powodu choroby i ... naklikałam u dwóch sprzedawców ok 24 przedmiotów... Ale grzech nie brać kolczyków za kilkadziesiąt centów, które mają dobre opinie. Aż się zdrowsza poczulam
trzeba klikac póki październik bo potem opóznienia świąteczne bedą tak to sobie tłumacze
Stary 2014-10-22, 23:22   #2715
pepppermint
Zadomowienie

Cytat:
proszę podaj linka do sklepu z biżu!
pepppermint jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 23:29   #2716
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
www.aliexpress.com/snapshot/6245354080.html rajstopy z kokardkami. Super jakość, widać, że wykonane z dobrego jakościowo materiału (jak na rajstopy). Nie śmierdzą Identyczne jak na zdjęciach Mam 170cm, biodra 90cm i są idealne.
ladne, ale ja nie wiedzialabym z czym nosic ?

masz troche zapasu w wysokosci i rozpietosci bioder ?

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Ja swoje mam Bransoletki Kors dwie rozowe zloto i gold nic sie nie dzieje po pewnym czasie fatycznie podgielam tylko zapiecie by mocnej trzymalo i warte grzechu jak dla mnie i kazdy mnie pyta gdzie dostalam czy to prezent bo piekna hahahah a ja sie smieje
moglabys podrzucic linki skad zamawialas ?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 06:20   #2717
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pepppermint Pokaż wiadomość
proszę podaj linka do sklepu z biżu!
http://www.aliexpress.com/store/327408 Jestem w szoku, zamawiałam po południu, tak jak mówiłam całkiem sporo wzorów wybrałam, a dzisiaj o 5 rano miałam maila z trackingiem. Jeżeli zacznie wkrótce działać, to będzie to chyba najszybciej działający chińczyk z alie z jakim się spotkałam

03.10.2015
Stary 2014-10-23, 09:17   #2718
migea
Zadomowienie

Hiszpanska grupa poleca w promocja ala Nike
http://www.aliexpress.com/item/Free-...044659139.html

jak widze podobne sa faktycznie za 16USD a tu polowa ceny.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
ladne, ale ja nie wiedzialabym z czym nosic ?

masz troche zapasu w wysokosci i rozpietosci bioder ?

moglabys podrzucic linki skad zamawialas ?
Ło matko ja chyba z rok temu zamawialamswoje bransoletki Korsa i wrzucałam fotki wiec w wyszukiwarce gdzies tam to jest

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-10-23 o 09:42
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:52   #2719
maagdaa
Przyczajenie

Witam się
Dziewczyny doradźcie proszę jak zapłacić za kilka rzeczy kupionych u jednego sprzedawcy?
Kupiłam 4 rzeczy, klikając po kolei i kupując każdą oddzielnie i teraz nie wiem gdzie jest jakaś lista z tymi kupionymi produktami i jak mam za to zapłacić wspólnie ?

Proszę jak ktoś wie to niech pomoże....
maagdaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:59   #2720
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maagdaa Pokaż wiadomość
Witam się
Dziewczyny doradźcie proszę jak zapłacić za kilka rzeczy kupionych u jednego sprzedawcy?
Kupiłam 4 rzeczy, klikając po kolei i kupując każdą oddzielnie i teraz nie wiem gdzie jest jakaś lista z tymi kupionymi produktami i jak mam za to zapłacić wspólnie ?

Proszę jak ktoś wie to niech pomoże....
Listę będziesz miała w "my orders", ale wtedy przy każdym produkcie przycisk "pay now", czyli za każde byś musiała płacic oddzielnie.. Ostatnio kupowałam 2 rzeczy u jednego sprzedawcy i też właśnie kupiłam każdą osobno, a później płaciłam osobno - nie umiem inaczej Wiem, że można zapłacic za wszystko razem jak zamiast kupowac wrzucasz do koszyka, a później kupujesz wszystko i płacisz za wszystko
Stary 2014-10-23, 11:02   #2721
Rotkohl
Zakorzenienie

a nie prawda jak wchodzisz w my order musisz kliknąć awaiting payment i wtedy zaznaczasz za co chcesz zapłacić i na dole klikasz pay selected order.
Stary 2014-10-23, 11:03   #2722
maagdaa
Przyczajenie

dziekuję, szukam i patrzę i nie mam tego w my orders czyli wniosek z tego taki że chyba nie kupiłam tych rzeczy...może klikając w kup teraz trzeba było jeszcze potwierdzić każdy zakup a ja cofałam się i klikałam następną rzecz...
czyli jeśli nie mam w my orders to mogę jeszcze raz wszystkie te rzeczy najpierw dodać do koszyka a potem wszystko razem kupić ?
maagdaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:16   #2723
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maagdaa Pokaż wiadomość
dziekuję, szukam i patrzę i nie mam tego w my orders czyli wniosek z tego taki że chyba nie kupiłam tych rzeczy...może klikając w kup teraz trzeba było jeszcze potwierdzić każdy zakup a ja cofałam się i klikałam następną rzecz...
czyli jeśli nie mam w my orders to mogę jeszcze raz wszystkie te rzeczy najpierw dodać do koszyka a potem wszystko razem kupić ?

tak trzeba potwierdzic jak się kupi i tak mozesz kliknąc teraz to razem.
Stary 2014-10-23, 11:55   #2724
talusiax33
Zadomowienie

Jutro przyjdą buty dla tż ciekawe to to za cudeńka bo tanie http://www.aliexpress.com/snapshot/6261855824.html
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:00   #2725
agata0212
Raczkowanie

Dzisiaj doszedł do mnie zegarek "swatch"
http://www.aliexpress.com/snapshot/6255190394.html
Przesyłka bardzo szybka (wysłane 13 pazdziernika) dobry kontakt ze sprzedającym, zegarek bez wad (tylko głośno "tyka" ale to wszystkie chyba bo geneva tez mi tak głośno chodzi) ale free shipping od 10$. Ogólnie polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (162,5 KB, 72 załadowań)

Edytowane przez agata0212
Czas edycji: 2014-10-23 o 12:07
agata0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:05   #2726
Rotkohl
Zakorzenienie

Dziewczyny PRzyszła mi Foreo Luna która albo nie dziala albo nie działa ładowarka, wysłałam wiadomość sprzedajacemu z filmem, nie odpisywał założyłam spór, teraz proponuje mi 8 USD za niedziałajacą ładowarkę.

Napisałam mu, ze przecież żadne z nas nie wie czy to tylko ładowarka a nawet jeśli to nie jestem w stanie używac urzadzenia kiedy nie mam ładowarki.

I tu moje pytanie, ile ali przyznaje w tego typu przypadkach przy eskalacji?
Stary 2014-10-23, 12:06   #2727
m0nic
Raczkowanie

Hej dziewczyny przymierzam się do tego, aby kupować na aliexpress i przeglądając aukcje natknęłam się na : http://www.aliexpress.com/item/Whole...504901618.html

Przydałoby mi się właśnie w pracy coś takiego. Mam jeszcze pytanko do osób mających konto w T-mobile, czy aby na pewno nie ma Żadnych opłat?
Stary 2014-10-23, 12:09   #2728
zuz123
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny PRzyszła mi Foreo Luna która albo nie dziala albo nie działa ładowarka, wysłałam wiadomość sprzedajacemu z filmem, nie odpisywał założyłam spór, teraz proponuje mi 8 USD za niedziałajacą ładowarkę.

Napisałam mu, ze przecież żadne z nas nie wie czy to tylko ładowarka a nawet jeśli to nie jestem w stanie używac urzadzenia kiedy nie mam ładowarki.

I tu moje pytanie, ile ali przyznaje w tego typu przypadkach przy eskalacji?
bede dzis wieczorem wiedziec bo eskalowałam spor u mnie nie bylo kabla do Luny więc podobna sprawa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

wymiana
zuz123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:21   #2729
firefly_
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ;-) co oznacza zakładka na koncie Ali 'moje kupony'. Faktycznie można dostać takowe?
firefly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:38   #2730
agata0212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez firefly_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;-) co oznacza zakładka na koncie Ali 'moje kupony'. Faktycznie można dostać takowe?
Tak ale to nie sa jakieś mega promocje zazwyczaj 5$ przy zakupach za 100$
Sa na aukcjach takie promocje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (81,2 KB, 29 załadowań)
agata0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości