|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Dolaczylabym sie ale koszty wysylki beda wyzsze niz po pl wiec chyba sobie daruje nie chce nikogo naciagac.
|
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra to zajmę się organizacją
spiszę wszystko wieczorem jak do kompa siądę.
|
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Oluch dobry pomysl
dopiszcie sie i napiszcie juz ze robicie sobie nawzajem prezent
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny no i jaki budzet na to ustalamy? |
|
|
|
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
może 30-40zł? A jest jeszcze jakaś mamusia z wysp?
|
|
|
|
#2737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja Tobie, Ty Rybce a Rybka mnie. Albo jakoś na odwrót. Co do preferencji to uciesze się z wszystkiego poza, jak to pięknie było tu powiedziane, kurzolapaczem. A tak w ogóle to jak na razie dziś mniejszy płacz i mam jak pisać
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo widełki 20 zł-40 zł sama nie wiem, mi to obojętne. ps. "mylam" dzisiaj dziaselka Mikolajowi chciał zjeść mi palca!
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Oldzia jeszcze rybka jest. Szkoda ze ja nie mam jakiejs irlandzkiej lipcowki
|
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
jakos mi umknela propozycja Oldzi. oczywiscie widelki 30-40 tez sa ok
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam jeszcze taka propozycje gwiazdkowo mozemy sie wymienic ksiazkami ktore lubimy moga one byc uzywane tak dziewczyny kiedys na kafeterii robily. Wg mnie fajnie to wymyslily co wy na to. Plus taki ze ksiazke sie zawsze przeczyta u nich to byla jakas idea ekologiczna zeby ksiazki puscic w obieg i nie kupowac nowych.
|
|
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem super pomysł
|
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety jestem z tych nieczytajacych:/
|
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Rozeznanie
|
To tak jak ja. Tzn. Czytam ale nie książki fabularne/przygodowe.
Wole poradniki, opracowania, biografie, książki o samodoskonaleniu sie ( w każdej dziedzinie) psychologiczne, czyjeś opowieści z zycia wzięte. Teraz skończyłam "Wyspę na prerii" W. Cejrowskiego i w sumie chętnie bym sie zamieniła na inną tego autora Mam tez "Francuski szyk" Isabelle Thomas, do ktorego raczej juz nie wrócę i tez moge zamienić na jakis inny poradnik z dziedziny mody/urody Także jak któraś z Was jest zainteresowana to proszę śmiało pisać
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Nieczytajace dziewczyny to moze jakas plyta film gra nie musimy sie przeciez sztywno trzymac ze obowiazkowo ksiazka. Tak poddalam pomysl bo mi sie przypomnialo a podobal mi sie bo sama lubie uzywane ksiazki bo wg mnie maja dusze ktos je juz czytal przezywal przekladal te kartki itdd
|
|
|
|
#2747 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie zdążyłam nadrobić, więc tylko o kotku, daję tylko linka do zdarzenia, zapraszam:
https://www.facebook.com/events/5220...y_type=regular |
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to proponuję taki regulamin (zainspirowany wspominany forum).
1. Zgłoszenia ostateczne proszę przesyłać na mail: wymianaswiateczna2014@gma il.com zgłoszenie powinno zawierać: Imię Nazwisko, adres gdzie ma zostać przesłany prezent ewentualny numer telefonu i zgodę bądź brak na wysyłkę za granicę. (Agnes/Oluch zorientuję się jak koszty do Was stoją może nie ma jakiejś mega przebitki?) 2. W tytule maila podajcie swój nick, najlepiej za każdym razem będzie mi prościej ogarnąć ewentualne pytania,sugestie etc. 3. Zapisywać się można do 26.10.2014 do 23:59 , w poniedziałek dokonam losowania i roześlę Wam namiary na obdarowywaną osobę.4. Mamy 6 tygodni na przygotowanie prezentu, wyślemy je między 6-14 grudnia Może to być wszystko, hand made, przetwory etc. Można też kupić niespodziankę kwota graniczna to: 40,00pln? 5. Prezent opakujmy jak każdy prezent pod choinkę (papier/torebka - wsio rawno). 6. Na opakowaniu ochronnym, (koperta/pudełko co kto uważa za odpowiednie) zaznaczamy "WYMIANKA ŚWIĄTECZNA". Jestem pewna, że będziemy mnóstwo prezentów zamawiać przez internet, a tak się nie zagubi w ferworze świąt. Ponieważ Poczta Polska i nie tylko ma młyn przed świętami wysyłamy z dowodem wysyłki. (Skany prześlijcie na maila wymiankowego jeśli przesyłka się zagubi będziemy jej szukać bez ujawniania darczyńcy) 7. Prezenty leżakują i nabierają mocy świątecznej do 24-go grudnia. Otwieramy je z innymi prezentami i cieszymy oczy i serca Potem możemy się chwalić na wątku.8. Osoby biorące udział w wymiance i ich preferencje (kolor zielony mam już dane adresowe) 1.Celebrinfea - preferencje: hand made biżuteryjny, wełniany w zasadzie każdy kocham herbaty... uwielbiam dziergać biżuteryjnie i szlifuję szycie na maszynie, ucieszą mnie akcesoria, jakiś kamyczek ze wskazaniem co z niego zrobić czy kupon materiału Dziecięco jeśli ktoś się zdecyduje to Jagodzianka obecnie rozmiarówka 68/74 Jedyne ograniczenia to z racji zawalenia mieszkania proszę bez figurek, kurzo przyciągajek i bez neonowych kolorów ![]() 2. Oldzia20 - preferencje: "[...]fajny hand made świąteczny, kulinarny bądź dziecięcy,wszystko co przyjemne dla ciała, śliczne świeczki, ramki na zdjecia, lubie biegać (może jakaś czapa ) aha nie lubie wspomnianych już typowych "łapaczy kurzu" [..]"3. Iza188 - preferencje: ucieszy mnie wszystko co praktyczne do użycia lub zużycia w domu i w terenie kosmetyki pielęgnacyjne do twarzy wolę wybierać sama. Wszystkie inne części ciała chętnie poddaję eksperymentom Nie przepadam za "kurzołapami" w postaci figurek, świeczuszek i innych stroików 4. Mamaya 5. Bambusiek 6. Domi_00 7. Malwiśka 8. Debeściara - przeferencje: "[...]chętnie hand made, fajny film (byle nie thriller, horror, sensacja), no i tak jak Iza byle nie "zbieracze kurzu", coś fajnego dzieciakowego chętnie przyjmę[...]" 9. Agnes208 10. Oluch_ Wszelkie komentarze mile widziane
Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-10-23 o 23:54 |
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie nadrabiam czasu brak i do chrzcin lepiej nie będzie bo "brukselki" za pare dni przybywają, także prosze o wyrozumiałość ![]() Do akcji wigilijnej chętnie się przyłącze moje preferencje: chętnie hand made, fajny film (byle nie thriller, horror, sensacja), no i tak jak Iza byle nie "zbieracze kurzu", coś fajnego dzieciakowego chętnie przyjmę ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
Celebrinfea
![]() za regulamin myślę, że do 40zł będzie ok ![]() wymiankę książkowo-filmowo-plytową łączymy ze świąteczną? mam trochę "dywanówek" na płytach i komputerze (chodakowska, joga, pilates z bobasem, jillian michaels, tamilee web itp) mogę zgrać i puścić dalej ![]() Z filmów mam trochę na dysku, ale to musiałabym podpiąć jakoś dyski twarde do laptopa. |
|
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które dopuszczają "dzieciowe" prezenty dodajcie rozmiarówki będzie prościej gdyby ktoś chciał coś szyć etc.
Ehh kocham Święta ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Raczkowanie
|
Ja nic nie wiem o klubie
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki!
Widzę, że nastrój świąteczny Wam się włączył Ja chyba nie wejdę w to, bo zawsze mam problemy z prezentami i nie wiem co kupić najbliższym a co dopiero komuś, kogo nigdy nie widziałam ![]() Zastanowię się jeszcze ![]() Eh... Miałam jeszcze coś pisać ale tak mi się chce spać że zaraz usnę z tel w ręku ![]() dobrej nocki! |
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
![]() Widze temat zabkow na tapecie, u nas po camilii nie widzialam zadnej poprawy, ogolnie nie jest zle z dziaselkami, ale raczka w buzi caly czas czasem wyreczam synka i mu masuje dziaselka i myje zebolki taka szczoteczka, bardzo mu sie to podoba, polecam szczoteczka Co do wymianki to sama nie wiem, chyba moge sie zgodzic
|
|
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie śpią czy na spacer ruszyły?
|
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Nie śpię
Dzień dobry Super wszystko wymyśliłaś. Jak tylko włączę komputer to prześlę maila
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
Celebrinfea już wysłane
1.Celebrinfea - preferencje: hand made biżuteryjny, wełniany w zasadzie każdy kocham herbaty... uwielbiam dziergać biżuteryjnie i szlifuję szycie na maszynie, ucieszą mnie akcesoria, jakiś kamyczek ze wskazaniem co z niego zrobić czy kupon materiału Dziecięco jeśli ktoś się zdecyduje to Jagodzianka obecnie rozmiarówka 68/74 Jedyne ograniczenia to z racji zawalenia mieszkania proszę bez figurek, kurzo przyciągajek i bez neonowych kolorów 2. Oldzia20 - preferencje: "[...]fajny hand made świąteczny, kulinarny bądź dziecięcy,wszystko co przyjemne dla ciała, śliczne świeczki, ramki na zdjecia, lubie biegać (może jakaś czapa ) aha nie lubie wspomnianych już typowych "łapaczy kurzu" [..]" 3. Iza188 - preferencje: ucieszy mnie wszystko co praktyczne do użycia lub zużycia w domu i w terenie kosmetyki pielęgnacyjne do twarzy wolę wybierać sama. Wszystkie inne części ciała chętnie poddaję eksperymentom Nie przepadam za "kurzołapami" w postaci figurek, świeczuszek i innych stroików 4. Mamaya 5. Bambusiek 6. Domi_00 - "łapacze kurzu" proszę nieeee za to jakaś fajna książka (kryminał np.), film na DVD (oprócz komedii romantycznych, melodramatów i kostiumowych, za to uwielbiam kino gangsterskie i wszelkie dramaty; horrory lepiej nie, bo potem boję się zostać sama w domu ), jakiś kosmetyk kolorowy, handmade też ok 7. Malwiśka 8. Debeściara - przeferencje: "[...]chętnie hand made, fajny film (byle nie thriller, horror, sensacja), no i tak jak Iza byle nie "zbieracze kurzu", coś fajnego dzieciakowego chętnie przyjmę[...]" 9. Agnes208 10. Oluch_ |
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
O serio takie śliczne słońce myślałam, że cieplej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

spiszę wszystko wieczorem jak do kompa siądę. 

chciał zjeść mi palca!

i do chrzcin lepiej nie będzie bo "brukselki" za pare dni przybywają, także prosze o wyrozumiałość 

za to jakaś fajna książka (kryminał np.), film na DVD (oprócz komedii romantycznych, melodramatów i kostiumowych, za to uwielbiam kino gangsterskie i wszelkie dramaty; horrory lepiej nie, bo potem boję się zostać sama w domu