![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziwne zachowanie TŻ o pieniadze...
jesli chodzi o jego pochodzenie to nie pochodzi z biednego domu, ale z tego co mówił od dziecka był takim dusi groszem i rodzeństwo od niego pożyczało.
nawiązujac do wypowiedzi z dylematem czy kupić tarkę czy ulubioną książkę.. jego przecież takie dylematy nie dotyczą. O przyszłości rozmawialiśmy i on uważa że związek to partnerstwo i nawet jeśli facet dużo zarabia a kobieta mało to i tak powinni płacic rachunki razem oczywiscie facet wg niego niby płaci większa cześć ale nie wiem..w kazdym razie jego poglady opieraja sie niby na "partnerstwie"i że wszystko powinno odbywac się wspólnie płacenie również. jego rodzice są zupełnie inni niż on... są wspaniali i jak widzą ze on sobie sam załuje na coś to jego mam mając tylko emeryture potrafi dac mu pieniadze zeby sobie cos kupił i odrazu też mi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Autorka pewnie boi się cokolwiek powiedzieć, bo chłopak jeszcze stwierdzi że jest straszną materialistką i chce wyłudzać od niego kasę. A tak to jeszcze na niej oszczędza, jak chce żeby w weekend stała przy garach, zamiast zabrać ją gdzieś (sam się stołując zwykle w restauracjach)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Facet wygląda na beznadziejnego sknerę, ale twoja postawa on powinien się domyślić, dobrze nie rokuje. Pewnie powinien, ale się nie domyśla, więc postaw sprawę jasno. Jego reakcja może być pouczająca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
plum plum
|
Cytat:
Drugie wytłuszczone - alarm, alarm. To nie jest normalne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;48645095]Podpisuję się pod tym.
Facet wygląda na beznadziejnego sknerę, ale twoja postawa on powinien się domyślić, dobrze nie rokuje. Pewnie powinien, ale się nie domyśla, więc postaw sprawę jasno. Jego reakcja może być pouczająca.[/QUOTE] Od razu bym walnęła bez zająknięcia, że nie przyjade, bo nie wystarczy mi na zwykłe codzienne zakupy. Jak nie zrozumie to przestałabym tracić cenny czas.
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co ma mówić? Że nie będzie wydawał grosza na SWOJĄ kobietę? Teraz tak mówi,a po ślubie wdroży w życie [COLOR="rgb(0, 191, 255)"]to [/COLOR] . W sumie to nie rozumiem takiego toku myslenia faceta, ktory wie, że dziewczynę zwyczajnie nie stać na coś, mimo tego stara sie, a on nie widzi w tym problemu, żeby ona placiła czy dokładała sie na pół. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
a próbowałaś z nim porozmawiać? oczywiście nie na zasadzie "daj mi kasę na dojazdy" a raczej "wiesz nie przyjadę w piątek bo z kasa u mnie krucho i nie starczy mi na bilety"
wiesz może on sobie żyje w świecie gdzie jemu jest lekko i mu jakoś nie przychodzi do głowy, że innym nie jest tak lekko planujecie wspólną przyszłość? rozmawialiście o tym co i jak widzicie? chyba najwyższa pora... inna sprawa to faktycznie wygodniś - panna przyjedzie, podokłada się do tego i owego, seks jest, kosztów w sumie żadnych.. luzik, co tu zmieniać w sumie nie zakładam, że on powinien Ci wszystko sponsorować no ale ja z moim TZ jak mieszkaliśmy u rodziców i pracowaliśmy dorywczo zarabiając tyle co nic mieliśmy rozsądniejszy podział kosztów niż wy...
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
jak chciałam w wakacje sobie dorobić jak chwilowo nie miałam pracy jako hostessa to był niezadowolony że jego kobieta ma tak pracować bo może spotka mnie jakis nasz a bardziej jego znajomy....
macie racje postawie sytuacje jasno i z nim pogadam ale wstrzymam sie z tym do listopada... bo skoro z wielkim bólem (jak zwykle) postawnowił ze wyjedziemy na dłuższy wyjazd to chociaz z tego skorzystam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||||||||
Konto usunięte
|
A ja dla odmiany nie widzę u faceta problemu.
Cytat:
Swoją drogą sama też wolałabym wydać 2tys. na grę zamiast na garnki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A już kompletnie w oderwaniu od tematu wątku, to powiedziałabym facetowi o każdym problemie jaki zauważam w jego zachowaniu. Ty chyba czekasz aż on się sam domyśli. W rzeczywistości to wygląda tak, że ludzie nie wiedzą kiedy coś ci nie odpowiada jeśli tego nie powiesz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Facet najwyraźniej nie czułby się dobrze w związku, do którego musi dokładać więcej. Albo jest ci z tym dobrze albo nie - to już twój wybór. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
On uwaza że jesli zaczełabym pracę to niedosć ze płąciłabym z nim rachunki sprzatała gotowała prałą co i tak teraz robie to do współnych zakupów mebli itd też powinnam się dorzucać... pomimo tego że to jego mieszkanie i gdybysmy sie rozstali to przecież tych rzeczy nei zabiorę... A o obecnej sytuacji z nim nie rozmawiałam tak wprost tylko sugerowałam ale to nie przynosi żadnego skutku bo najwidoczniej on nie chce tego zauważyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak ja dorabialam jako hostessa to mi facet przynosił kanapki czy wode ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Facet, który zarabia 12 tysięcy na miesiąc, bierze od mamy emerytki. No teraz to się nie dziwię, że od Ciebie też chce te parę stówek. ![]() Daj sobie spokój. Skoro od dziecka taki jest, to już inny nie będzie. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a przepraszam - z czego skorzystasz? kasę na ten wyjazd masz? Cytat:
![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2014-10-23 o 16:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Nie wyobrażam sobie, żeby facet, który zarabia 6 razy więcej ode mnie, ma swoje mieszkanie, oczekiwał równego podziału kasy. Dla mnie to skąpstwo i nie wiem, czy traktuje Cię poważnie. Nie mówię, żeby za wszystko on płacił, ale to, że nawet nie proponuje, że weźmie na siebie większą część opłat... Jest dla mnie niefajne.
Powiedz mu o tym, jak Ty to widzisz. Może być nawet w tych słowach: ''Chciałabym żebyŚ czasem sam z niebie wyszedł z jakąś inicjatywą, może żeby chociaż mnie odciążyć, mógłbyŚ czasem dorzucić się do moich dojazdów'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48645335]Skoro on rzeczywiście je głównie w restauracjach, to nie potrzebuje tych garnków. One są potrzebne tobie, więc sama możesz je sobie przynieść. [/QUOTE]
Może je sobie przytroczyć do plecaka, jak będzie do niego jechała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
lise-kotta
|
Cytat:
albo szła, nikt jej nie każe jechać przecież skoro nie ma kasy. arystokratka się znalazła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48645498]Dlaczego oczywiście?
To po co z nim jeszcze jesteś?Jak rachunki po równo, to gotowanie, sprzątanie itp też powinny być po równo. ![]() Dziwia mnie Twoje wypowiedzi.bo przecież ja nie każę mu siebie utrzymywać. A tekst o garnkach jest naprawdę słaby bo wcale nie muszę sobie gotowac przez te 2 dni, ale też skoro nie jest to moje mieszkanie ani nie mieszkam tam na stałe to nie widzę powodów dla których miałabym je utrzmywac czy też wyposażać. Czasem kupowałam jakieś drobiazgi do domu ale chyba nie sądzisz że skoro tam przebywam to powinnam kupić np nową kanapę bo też na nej siedzę. Ok mogłoby być po równo gdybyśmy zarabiali po równo.. ale tak nie jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
plum plum
|
Cytat:
Autorko, Twoim pierwszym, obowiązkowym wydatkiem aktualnie powinien być zakup jakiejś książki o asertywności :P Zakup mebli do jego mieszkania mnie powalił, ale oczywiście, to nadal nie jest powód, by rozmawiać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48645498]Dlaczego oczywiście?
To po co z nim jeszcze jesteś?Jak rachunki po równo, to gotowanie, sprzątanie itp też powinny być po równo. ![]() Dokładnie - i standard życia na poziomie 2 + 2 = 4 tys/2 os. bo jej na inny wkład nie stać. W sumie po takiej propozycji by się szybko wyjaśniło czy Pan woli: - wyrównać ich standard życia - żyć za ułamek swoich zarobków - rozstać się i poszukać bardziej dopasowanej do niego partnerki (w sumie ciekawe bo przy lepiej zarabiającej dziewczynie nikt by się nawet nie zorientował, że ten Pan jest fanem takiego rozliczania) Ciekawe czy by jej facet nie kazał kredytu brać żeby dopasowała się do niego możliwościami ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
.
|
ja bym wiała. jeśli facet zarabia 12 tysi i jego rodzice sponsorują mu jakieś prezenty z emerytury to coś jest nie tak.
![]() |
#53 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
Też tak myślę. Twój facet jest paskudnym sknerą i skąpcem, a na dodatek jeszcze chytrusem ![]() Moim zdaniem żadne rozmowy tu nie pomogą, bo on się nie zmieni. Nie powinnaś z nim tracić czasu i ciągle porównywać go do swojego byłego - z którym było Ci widocznie lepiej. Po co tracić czas, nerwy i pieniądze na takiego faceta?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty autorko dajesz się strasznie wykorzystywać. Prezentujesz ogólnie postawę podobną do mojej,że nawet przy niskich dochodach starasz się uczestniczyć w kosztach, a są kobiety, które wymagają ciągłego sponsorowania i podtykania kasy pod pysk i ich motto to "chciałeś panią, to rób na nią". Brzydzę się takimi. Ale koleś przegina. I to ostro.
![]() |
![]() |
#55 |
.
|
Lisbeth, nikt nie mówił o wydawaniu 2 tysi na garnki. w ikei można kupić jakieś super tanie, które się nie rozpadną po jednym gotowaniu.
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Po Waszych wypowiedziach uświadomiłam sobie że jest to nie wporzadku i że powinnam odejść tylko ze to trudne, ale nie moge tkwić w takiej sytuacji
![]() zacznę to zmieniać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
.
|
lol, ale co da się tutaj zmieniać, biorąc pod uwagę, co napisałaś linijkę wyżej?
![]() |
#58 |
Hrodebert
|
W sumie to tkwić możesz ,tylko facet jest nierokujący ,na chwilę obecną można wegetować ,tylko jak by przyszło do prawdziwego życia ,małżeństwa dzieci to mały koszmarek z tego by wyszedł .Ten człowiek ma wątły kręgosłup tam gdzie powinno się mieć mocny ,być może jest z manierowany toważystwem ,jeżeli jesteś mocna charakterem to przynajmniej go nagniesz ,bo nie zmienisz .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.