|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bananolandia...!!! 12 !!!
A ja czytam jaka taka konsumpcja zła, jakie te korporacje złe i mam poczucie, że za bardzo mnie ciągnie do kupowania i że powinnam więcej oszczędzać
Ale co tu robić jak kurcze przyjemne jest jednak to bycie konsumentem, kupowanie Staram się robić przemyślane zakupy, ale mimo wszystko chyba jednak kupuję za dużo. Moi rodzice w moim wieku pewnie nie mieli 1/10 tego co ja i nie jestem pewna czy jakoś bardzo im tego brakowało. Zapowiadają pogodę, ale będzie wariactwo- najpierw tydzień śniegu a potem tydzień ocieplenia. TŻ nie zmienił opon na zimowe, ja mam płaszcz nie wyczyszczony. Jak będzie to ocieplenie to musimy to załatwić. Zaraz mnie coś trafi. Gość z mojej grupy projektowej wymyśla jakieś głupoty. Wiem jak to się skończy- on udziwni a ja potem będę musiała wszystko zrobić sama i ratować sytuację na ostatnią chwilę jak będzie deadline. Jak mnie wkurzają tacy ludzie, którzy muszą robić z prostych rzeczy jakąś udziwnioną sztukę dla sztuki, potem sami nie wiedzą jak się za to zabrać i na koniec bezradnie rozkładają ręce i ktoś czyli ja musi potem stawać na głowie by zrobić z sensem cokolwiek. Co roku jakiś projekt grupowy i co roku z kimś musi być problem dokładnie tego samego rodzaju. Nie mają ludzie hobby po godzinach, żeby się kreatywnie wyżyć czy jak? Trafi mnie, serio.
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dostawa jest za 0,98zł ale działa dopiero od poniedziałku, może to tylko promocja na dzień dobry
czytam właśnie o kosmetykach Alverde z niemieckiej drogerii dm, same zachwyty namawiam męża na małą wycieczkę do Cieszyna ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Mag, super ciuchy
|
|
|
|
#1053 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Dziękować Z ciuszków bardzo jestem zadowolona. Uwielbiam takie zakupy.
|
|
#1054 |
|
na drugie mam Irena
|
Magu cóż za udane zakupy, i samopoczucie zaraz lepsze.
Wlasnie kuzyn mi napisał ze jego mały ma ospę , a byli u nas w weekend. Mam nadzieje ze moje córy sa bezpieczne ale nigdy nie wiadomo.
|
#1055 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Nawet mgła mnie nie rusza.
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby zachorowały to byłoby lepiej dla nich. Choroby zakaźne wieku dziecięcego dobrze przechodzić w dzieciństwie. Potem tylko gorzej. Np. dorosły od dziecka może złapać jak sam nie chorował i potem są jakieś ciężkie powikłania. Jak moje kuzynki miały świnkę to babcia specjalnie mnie do nich zwiozła żebym też się przechorowała, ale wtedy się nie zaraziłam. Chorowałam później niż one, jak byłam starsza i ciężej przechodziłam.
|
#1057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Miałam właśnie Młodemu posmarować te krostki, ale zasnął bidulek, znowu ma gorączkę, prawie 39. |
|
|
|
|
#1058 |
|
Gang Iren
|
Hania zdrówka dla syna!
|
#1059 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1060 |
|
na drugie mam Irena
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;48648012]Jedna twoja córa już miała, tak? A druga?
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Miałam właśnie Młodemu posmarować te krostki, ale zasnął bidulek, znowu ma gorączkę, prawie 39.[/QUOTE] oby dwie już przeszły ospę, ale córka sąsiadki miała ospę rok po roku więc nie wiem do końca jak to jest z tą ospą
|
#1061 |
|
Irenosława Pierwsza
|
tak mnie glowa zaczeła bolec
|
#1062 |
|
Gang Iren
|
Mag a spróbuj wypić ze 2 szklanki chłodnej wody. Mi kiedyś tak poradziła pielęgniarka tutaj i kilka razy to stosowałam i podziałało. Jak organizm jest odwodniony głowa też może boleć.
|
#1063 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też już nic nie rusza. Zjadłam sobie czekolady z orzechami i popiłam wiśniówką.
A teraz wcinam odsmażone pierogi.
|
#1065 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() jasne, popielate spodnie i melanżowy sweterek były w moich marzeniowych planach ![]() pierogi tak dawno nie jadłam
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;48648012]Jedna twoja córa już miała, tak? A druga?
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Miałam właśnie Młodemu posmarować te krostki, ale zasnął bidulek, znowu ma gorączkę, prawie 39.[/QUOTE] Oj, współczuję. Zdrówka Młodemu życzę. I Twojemu mężowi też. Dobrze, że syn śpi. Jak to mówią "sen to najlepszy lekarz". ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Przeczytałam już 140 stron tej książki. Nawet jakoś mi idzie. Może nawet do soboty zdążę przeczytać. Przydałoby się. Powinnam jeszcze dla mojej grupy projektowej zarys projektu wysmażyć bo coś czuję, że jak nie wyjdę z niczym konkretnym to się projekt w szwach rozejdzie.
|
#1067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już miałam pytać, gdzie reszta Iren, ale Yah pewnie w kinie, a evelka bawi się nowym nabytkiem . Mnie za to czeka przesuwanie mebli układanie wszystkiego, czekam tylko, aż M skończy listwy przykręcać .Oczywiście z nudów co robię? Buszuję po sklepach mebleowych, przydałyby się nowe fotele .http://www.agatameble.pl/produkty/pr...fotel-es-miami |
|
|
|
|
#1068 |
|
Gang Iren
|
Miss a tobie ile tej szkoły zostało jeszcze? I jakie masz plany jak skończysz?
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Na socjologii? W tym roku skończę.
|
#1070 |
|
Irenosława Pierwsza
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;48650046]Dziękuję Miss.
Już miałam pytać, gdzie reszta Iren, ale Yah pewnie w kinie, a evelka bawi się nowym nabytkiem . Mnie za to czeka przesuwanie mebli układanie wszystkiego, czekam tylko, aż M skończy listwy przykręcać .Oczywiście z nudów co robię? Buszuję po sklepach mebleowych, przydałyby się nowe fotele .http://www.agatameble.pl/produkty/pr...fotel-es-miami[/QUOTE] malowanie juz skończone? mi takie fotele się nie podobaja i są niewygodne... nie da rady przyciąc na nich komara, ani się rozłożyć ![]() ja lubie takie klimaty, tylko widzę ze to juz królewskie ceny ![]() http://www.agatameble.pl/produkty/pr...kowe/fotel-1-1 http://www.agatameble.pl/produkty/pr...e/fotel-malaga ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- chcociaż teraz też mam takie kanciaste meble, w sumie są ok, ale takie które mi się podobają, to są zawsze drogie
|
#1071 |
|
Konto usunięte
|
Mag, to są też moje klimaty, bardzo chciałabym mieć takie fotele, nawet oglądałam ten drugi, boski jest, taki właśnie jaki chciałabym mieć, ale niestety... nie stać mnie
więc sobie je tylko oglądam, a kupię pewnie te tańsze wersje.---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Jeszcze jedna ściana mi została do pomalowania, ale najpierw muszę zrobić porządek po tej stronie co malowałam i dopiero się za tamtą zabrać. Zresztą i tak pewnie zrobię to dopiero w sobotę. Jutro sobie tylko przed pracą wszystko przygotuję, a potem do wieczora mnie nie będzie. Muszę też farbę dokupić, bo raczej mi nie starczy. |
|
|
|
#1072 |
|
Gang Iren
|
A ten drugi kierunek? A może taki masujący?
|
#1073 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Gang Iren
|
http://medisquad.pl/8131-fotel-masujacy-genf.html ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Hania ![]()
|
#1075 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;48650425]Mag, to są też moje klimaty, bardzo chciałabym mieć takie fotele, nawet oglądałam ten drugi, boski jest, taki właśnie jaki chciałabym mieć, ale niestety... nie stać mnie
więc sobie je tylko oglądam, a kupię pewnie te tańsze wersje.---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Jeszcze jedna ściana mi została do pomalowania, ale najpierw muszę zrobić porządek po tej stronie co malowałam i dopiero się za tamtą zabrać. Zresztą i tak pewnie zrobię to dopiero w sobotę. Jutro sobie tylko przed pracą wszystko przygotuję, a potem do wieczora mnie nie będzie. Muszę też farbę dokupić, bo raczej mi nie starczy.[/QUOTE] ja jako panienka miałam takie fotele + sofa, ach.... każdą pozycję można było na nich przyjąć ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
|
|
#1077 |
|
Gang Iren
|
A dla Mag
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2014-10-23 o 23:19 |
|
|
|
#1078 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1079 | |||
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;48646663]Na wizaż zaglądam w maseczce na twarzy i w jednorazowych rękawiczkach nitrylowych . Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że przejdzie lekko .Obejrzyj i zdaj relację, czy warto wydawać na bilet .Nie chce mi się malować, siedzę w polarku i się grzeję bo mi zimno .[/QUOTE]Hania będzie dobrze. Gorączka to dobry objaw. Organizm walczy Film sympatyczny. Taki głupi, że aż nawet mnie śmieszył ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- O żesz Ty!
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Gosia, skąd Ty takie meble bierzesz?
Ten drugi za 2 lata jak Bóg da. TŻ mnie na doktoranckie z socjologii namawia, żebym mogła z prawem jakoś gładko połączyć, ale ja przyznam, że sama nie wiem czy to dobry pomysł. Do regularnej roboty już mnie ciągnie. Choć na doktoracie kasa by była i czas na spokojną naukę też by się znalazł. Przeczytałam te 200 stron i chyba przynajmniej jeden pomysł na projekt już mi się wyklarował. Jutro muszę go spisać. I przetrawić pomysły tych szaleńców z mojej grupy projektowej- może uda mi się podsunąć im na myśl coś zbieżnego z ich zamysłami co miałoby ręce i nogi i jako- taką podbudowę teoretyczną. Bo jak damy prowadzącym projekt bez bibliografii i bez źródeł to nas chyba prześwięcą A oni swoje kreatywne pomysły niby mają, ale już pomysłu na to jak to pożenić z teorią czy aktualnym stanem badań to ni du du. Matko Boska, projekty grupowe to na tych studiach taka droga przez mękę, że szkoda gadać. Wolałabym pracę indywidualną, ale nasz dziekan ma fetysz pracy grupowej. Oszaleć można.
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

namawiam męża na małą wycieczkę do Cieszyna 

tak dawno nie jadłam
.