![]() |
#4951 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Teoretycznie tak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
My pewnie też... ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Ania już śpi.. Znowu miała zwariowany dzień.. Byłyśmy u mnie w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę prasować ciuszki Ani, choć mi się spaaaaać chce i od razu po prasowaniu się zdrzemnę.. Mam nadzieję, że mi Ania pozwoli choć trochę.. ![]() I udało mi się dziś poćwiczyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Ania miała znowu atak.. Tak płakała, że tylko na rękach mogłam ją uspokoić mocno się gibając.. Nie wiem co się dzieje, jak nie miała już dolegliwości żołądkowych to się zaczęło teraz ![]() ![]() Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-10-23 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
A wlasnie, mam pytanie do mamus tych wiekszych (wagowo) dzieciaczkow- bo wiekszosc dzieciaczkow jeszcze nie siedzi- jak u Was z fotelikiem? Mieszcza sie jeszcze w tym pierwszym czy przesiedliscie sie juz do nastepnego?
#4956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() beatusia buła była, choć w tak maleńkiej ilości, że się chyba nie liczy ![]() Za to dziś jedliśmy kaszę manne palcami ![]() Wiktor dostawał kaszę z mojego palca i trudno mi stwierdzić, czy mu smakowało czy nie ![]() ![]() Trochę nie trafiłam czasowo, bo sie okazało, że był nieco głodny no ale kolejne podejście zaplanowałam na niedzielę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Beatusia nie wiem, Papryk ma po 2-3 dni albo i wieczory a potem kilka tygodni spokoju i teraz znów... ale chyba nie powinno być dłużej niż 3dni bo taki lek dostaliśmy na gorączke że max 3 dni brać
![]() Co do tempki kiedy stan podgorączkowy kiedy gorączka to też różnie, moje maja za mną normalną temp 36,0 i 37 już źle z nimi a przy 38 Olaf kiedyś sie słaniał Phdwao heh moje mają tą wage w genach po ojcu, nie ma lekko ![]() Biedny Oliś zapalenie gardła ma, mamy izolowac dzieciaki, ciekawe jak :p
#4958 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Liczę, że już nieco wolniej będzie szedł z wagą i wzrostem ![]() ![]() madziuula, phdwao ![]() Wy nie chciałybyście spróbować z BLW?? ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
do babci go albo do cioci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie wagowo już fotelik nie puszcza i ciężko by było go dźwigać kupiłam taki co się ustawia na pół leżącą i całkiem siedząco od 9-25 kg. Ale jeszcze nie byliśmy nigdzie samochodem bo jakoś nie było po co. W niedziele zamierzamy jechać gdzieś ![]() I dzisiaj pierwszy raz obrócił się parę razy na brzuszek z prawej strony. ![]() i też mamy etap ząbkowania Maly górne dziąsła ma obrzmiałe i lekko zaczerwienione ciekawe czy będzie miał najpierw u góry ząbka czy na dole. ![]()
![]() |
#4960 |
Rozeznanie
|
Na razie się jeszcze Szymon mieści, ale my mamy fotelik Maxi Cosi i on jest tyłem do kierunku jazdy i jak mu nózki wyjdą za fotelik to będą chaczyć o oparcie siedzenia. I nie wiem co wtedy. Będzie trzeba przesiąść się na większy, oby już siedział.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
moja ledwo sie mieści,jak ma kurtkę grubszą to już ciężko zapiąć pasy... ale juz mamy kupiony drugi fotelik który można lekko pochyliś na półleżąco jak jeszcze dziecko nie siedzi ;-)
#4962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie to bezpiecznie można jeździć z dzieckiem w takim foteliku jak nie wystaje głowa, nogi mogą wystawać, najwyżej będzie miał je lekko zgięte. Tutaj bardzo ważne są jeszcze niestabilne mięsnie karku i szyi (dlatego tyłem), więc dziewczyny dobrze się zastanówcie zanim zaczniecie już zmieniać foteliki ![]()
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
My zmienialiśmy fotelik Olisiowi przed roczkiem, a on z tych dużych
![]() ![]() Heheh Justiwi jeszcze nie wiesz, ale to nie takie proste, dziecko w chkrobie jest strasznie tulaśne i póki nie wyjdzie z tej najgorszen fazy nie ma mowy o daniu go do najkochańszej babci ![]() A o blw myślałam, nawet dałam kawałek banana ale to też ciut pociamkał i dowidzenia ![]() ![]() Choć wczoraj zjadł zupke dyniową lekko doprawionĄ, może to jest wyjście... aczkolwiek jadł przy babci :p Dzieńdobry ![]() Dzisiaj każde w innym pokoju spało, tż już zainfekowany ![]()
#4964 |
Zakorzenienie
|
Madziuula zdrowia. Mnie tez jakby cos lapalo a jutro do wawy mielismy jechac...
![]() ![]()
#4965 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja nas tet choroba dopadla znaczy mnie i tz ja mam katar.po pas a tz bol.kardla kaszel itp. Dobrze ze jas nic nie ma.
My diete rozszeszamy bardzo powoli ale niestety glownie na sloiczkach swoje to daje mu marchewke oraz jablka no i dzis w planach jest gruszka. Kupujemy glownie bobovita i czasem gerbera. Okolo 11 jasiek dostaje owoc plus gluten lacznie zjada okolo 90ml a warzywko je okolo 4 tez okolo 90 ml a u Was jak jest? Wszystkim zdrowka zycze! Nie chce chwalic ale noce sa lepsze dzis bylo 5 pobudek alw wczoraj tylko 4 i zmienilismy kapiel na 7. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiec zgodze sie z Madziula, nie przesadzajacie dzieci poki nie wyrosna z fotelikow, a pozniej najlepiej przesadzcie w fotelik rowniez tylem do kierunku jazdy tylko w wiekszym rzedziale wiekowym. i nie polecam tym fotelikow z taka jakby blokada na brzuszek tylko, dzieci przy wyadku wypadaja z tego jak marionetki ![]() dzien dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
Hejka, Lidka dziś kończy 6 miesięcy!!:sly:
Ona już poznała smak prawie wszystkich warZyw, z grysikiem i ryżem. Kaszki nie lubi na razie... Ale od kilku dni daje jej obiadki z mieskiem i wsuwa aż jej się uszy trzęsą. Ti już taki regularny obiadek mamy i po poludniy deserek, który popija mlekiem ![]() Gluten dodaję w formie grysiku do warzyw, i już całkiem sporo go zjadła. Myśl terqz o jakimś śniadaniu, może kupię jakaś inna kaszke, np owsiana albo kukurydzianą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Rozeznanie
|
A ja muszę się pochwalić gdy byłam w kuchni jasiek był na macie w dużym pokoju. idę do pokoju patrzę a on leży na brzuszku. Zdarzyło mu się to drugi raz wiem że niektóre dzieci od dawna przekręcaja się na brzuszek ale moj jasiek dopiero teraz. Mam nadzieję ze teraz ladnie zacznie sie przekrecac a o to jas
Gratulacje dla Lidki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cos mi w nie dodaje zdjecia :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Rozeznanie
|
No to super, że się udało, teraz jak zakuma to będzie się toczył po podłodZe
![]() A ja już mam chrzciny zapiete na ostatni guzik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Wtajemniczenie
|
No ja wlasnie wczoraj ledwo Pyska wepchalam w kurtce, a w kombinezonie to juz sobie w ogole nie wyobrazam:-( a wlasnie strasznie nie chcialabym zmieniac jeszcze fotelika:-( glowa tez niewiele ma do brzegu:-( nie wiem, musze jeszcze pokombiniwac, moze zle Pyska wkladam..
#4971 |
Zakorzenienie
|
z tymi kurtkami i kombinezonami to tez jest kwestia trudna do ogarniecie, bo generalnie dziecko do fotelika tezpowinno sie wkladac w jak najmniejszej liczbie ubran, czyt najlepiej bez kombinezonu czy kurtce, bo dziecko musi byc ciasno zapiete. tylko sama nie za bardzo wiem jak to pogodzic z zima
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Rozeznanie
|
Ja moją starszą długo wozilam w tym pierwsZym foteliku, pasy można regulować, ale ja zazwyvzaj nie woIlam jej w kombinezonie, bo dłuższe podruze to porozbierana była a krotwze wuzeczkiem bo ja prawka nie mam i używamy auta rzadko z dUeciakami. Nie wiem jak teraz będzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz się będzie pewnie non stop przekręcał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu trzeba w aucie rozbierać, chyba najlepszy sposób ![]() Dziś chyba zaryzykujemy spacer, bo nie pada, tylko ziiimnooo...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Pyni wychodzi dwojka lewa i jedynka prawa na gorze
![]() ![]()
#4975 | ||
Rozeznanie
|
Gratulujemy i tez dziś świetujemy pół roczku
![]() Cytat:
Super, moizę juz bedzie lepiej z zasypianiem Cytat:
Zdrówka!! my zmienilismy fotelik jak Helusia miała około 10 miesięcy bo wtedy przekroczyła 13 kg. Nogi moga wystawać, ważne zeby glowa nie wystawała. U nas mega maruda, noc pobudki co godzinę, ciezko zasypił, najchetniej na rekach by spał. Przyczyna wyszła obok pierszej jedynki! Ale maruda jeszcze została. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też mówili, żeby dziecko miało jak najmniej ciuchów na sobie.. W zimie to nie wiem jak to zrobię.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- O masz... Zdrówka życzę.. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Biedny Olis, zdrowka dla Niego!!
![]() |
#4978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zdrówka życzę. Cytat:
Gluten będę wprowadzała po niedzieli i pewnie postaci kaszy manny do warzywek. A i deserek w postaci owocka będę wprowadzała między karmieniem 16 a 19 ![]() Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-10-24 o 10:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.