Mamusie Maj -Czerwiec 2014 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 13:32   #4951
nadiak1
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie
Pochwale sie ze w poniedziałek mielismy 6 miesiecy , i sie martwiłam ze ja mam tylko taka klusie bo ponad 9 kg wazy a tu wiecej takich dzieciaczków a ja mysłałam ze ja mam tylko takiego wielkoluda bo ubranka na 74 juz nosi .
Noce mi przesypia po 7 godz jedzonkoczyli o 3 w nocy wstaje tak po 7 a je dopiero o 8 wiec mysle ze nie jest zle .
Pogoda paskudna u nas kolejny dzien w domu Kacperek oszaleje bo taki marudny był wczoraj jak nie moje dziecko , ząbków brak ale wyrzynają sie pomału .
Więcej jest takich klusków . Szymon ma 5 miesięcy, waży 8 kg a rozmiar ubranek 74 nosi od trzech tygodni.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 15:21   #4952
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Myska kochanego masz śpiocha, aniołeczek
Teoretycznie tak Dziś noc miałyśmy kiepską.. Od 3.40 bolał Anię brzuszek, bo się kuliła i prutała.. Nie wiem od czego to.. Możliwe, że od leku Omegamed baby z DHA? Wczoraj pierwszy raz jej podałam...

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
co u nas? hmmm tez jestesmy po szczepieniu(w poniedzialek) i odpukac narazie jest ok
bylismy na urlopie w Pl, Lila oczarowala wszystkich lot byl spokojny
je juz duuuzo miesko tez wcina zadnych rewelacji brzuszkowych nie ma zjada juz caly duzy sloiczek nocki przesypia, zebow ni widu ni slychu no i chyba drobica jest w porownaniu w wagami dzieciaczkow tutaj ma 7260 i 67cm
skubana zaczyna sie podnosic do raczkowania, buja ta dupeczka swoja jakby rozped chciala wziac generalnie zlote dziecie dalej jak sie usmiecha to tak uroczo marszczy nosek az by sie chcialo go zjesc
Fajnie, że wszystko ok Moja tyle samo waży, a jest półtora centymetra niższa

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
A my się tylko chcemy pochwalić że dziś mały prowadził z tatą pierwsza prawdziwą dyskusję. Mąż zaczął mówić do niego takie "łałała...", a Michałek to powtarzał tak jakby rozmawiał. To było cudowne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
stopniowo, mieszając 1 z 2, to jest napisane na każdym opakowaniu mleka następnego.
Nawet nie czytałam jeszcze Dopiero będę się wdrażała za jakiś czas

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie
Pochwale sie ze w poniedziałek mielismy 6 miesiecy , i sie martwiłam ze ja mam tylko taka klusie bo ponad 9 kg wazy a tu wiecej takich dzieciaczków a ja mysłałam ze ja mam tylko takiego wielkoluda bo ubranka na 74 juz nosi .
Noce mi przesypia po 7 godz jedzonkoczyli o 3 w nocy wstaje tak po 7 a je dopiero o 8 wiec mysle ze nie jest zle .
Pogoda paskudna u nas kolejny dzien w domu Kacperek oszaleje bo taki marudny był wczoraj jak nie moje dziecko , ząbków brak ale wyrzynają sie pomału .
Gratulacje 6 miesięcy

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wow to waga ekstra!my taka zaczniemy osiagac pewnie w okolicach roczku

My pewnie też...

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
witam się czwartkowo

maluda śpi od 11:45
dałam w międzyczasie cyca, póki się nie wybudziłą i spi dalej, a ja buszuję na all za berecikiem na wiosnę dla małej

btw, znów nam przełożono szczepienie, może i dobrze, bo bedzie starsza
Niezłe spanko

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Czytałam wczoraj, że objawy ząbkowania - ślinienie się, ładowanie wszystkiego do buzi, swędzenie dziąseł, pogryzanie - mogą się pojawić na 2-3 miesiące przed pojawieniem się zębów

Cytat:
U nas wieje, pada i zimno, oczywiście nigdzie nie wyszliśmy... Byłam tylko na szybko w biedrze po pampersy.. Masakra, chyba wpadnę w jesienną depresję
Nie popadaj w depresję.. Kto będzie z dzieckiem siedział?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 15:34   #4953
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ale fajnie Ci śpi
hehe jak nie Zet
od jakiś 2 tygodni mi tak czasem w dzień śpi

mamuśki to tylko moja taka kruszyna
4,5 miesiaca z wagą 5700, moze do szczepienia następnego dobije do 6 kilo, mamy za dwa tygodnie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 17:19   #4954
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
hehe jak nie Zet
od jakiś 2 tygodni mi tak czasem w dzień śpi

mamuśki to tylko moja taka kruszyna
4,5 miesiaca z wagą 5700, moze do szczepienia następnego dobije do 6 kilo, mamy za dwa tygodnie
Pewnie dobije

No Ania już śpi.. Znowu miała zwariowany dzień.. Byłyśmy u mnie w pracy W aucie spała, na miejscu była słodka jak nigdy. Bałam się, że się popłacze jak zobaczy tyle ludzi, a ta tylko wyciągała do wszystkich rączki A jak ją kolega wziął na ręce to ryk był Czyli najlepiej u mamusi Fajnie było odwiedzić znajomków, a jutro idę na imprezę integracyjną Już się doczekać nie mogę, chociaż myślami pewnie będę przy Ani i Mężu

Lecę prasować ciuszki Ani, choć mi się spaaaaać chce i od razu po prasowaniu się zdrzemnę.. Mam nadzieję, że mi Ania pozwoli choć trochę..

I udało mi się dziś poćwiczyć Ale z kondycją u mnie masakra jakaś...

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Ania miała znowu atak.. Tak płakała, że tylko na rękach mogłam ją uspokoić mocno się gibając.. Nie wiem co się dzieje, jak nie miała już dolegliwości żołądkowych to się zaczęło teraz Dziś zjadła kalafiora, ale to chyba nie to.. No nie wiem już.. Biedaczka brzuszek miała twardy i normalnie piszczała

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-10-23 o 15:52
Stary 2014-10-23, 18:08   #4955
beatusia10
Wtajemniczenie

A wlasnie, mam pytanie do mamus tych wiekszych (wagowo) dzieciaczkow- bo wiekszosc dzieciaczkow jeszcze nie siedzi- jak u Was z fotelikiem? Mieszcza sie jeszcze w tym pierwszym czy przesiedliscie sie juz do nastepnego?
Stary 2014-10-23, 18:32   #4956
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Więcej jest takich klusków . Szymon ma 5 miesięcy, waży 8 kg a rozmiar ubranek 74 nosi od trzech tygodni.
My to samo, 5 miesięcy, 8,64 kg na liczniku i rozmiar 74 już w pełnym obiegu nawet ubranka 68 cm już schowałam do kartonu i przygotowałam kolejne, większe

beatusia buła była, choć w tak maleńkiej ilości, że się chyba nie liczy

Za to dziś jedliśmy kaszę manne palcami ugotowałam łyżeczkę kaszy w 50ml wody, bo chciałam taką gęstą, żeby pokroić ją w jakieś powiedzmy foremne kawałki, ale nie była aż tak gęsta.

Wiktor dostawał kaszę z mojego palca i trudno mi stwierdzić, czy mu smakowało czy nie dla mnie ważne, by się oswoił ze smakiem, konsystencją, strukturą i chyba to się udało, bo pozwoliłam mu pogrzebać rączką i pomemłać sobie w dłoni tą gęsta papkę
Trochę nie trafiłam czasowo, bo sie okazało, że był nieco głodny no ale kolejne podejście zaplanowałam na niedzielę

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 18:35   #4957
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Beatusia nie wiem, Papryk ma po 2-3 dni albo i wieczory a potem kilka tygodni spokoju i teraz znów... ale chyba nie powinno być dłużej niż 3dni bo taki lek dostaliśmy na gorączke że max 3 dni brać
Co do tempki kiedy stan podgorączkowy kiedy gorączka to też różnie, moje maja za mną normalną temp 36,0 i 37 już źle z nimi a przy 38 Olaf kiedyś sie słaniał

Phdwao heh moje mają tą wage w genach po ojcu, nie ma lekko

Biedny Oliś zapalenie gardła ma, mamy izolowac dzieciaki, ciekawe jak :p

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 18:39   #4958
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
A wlasnie, mam pytanie do mamus tych wiekszych (wagowo) dzieciaczkow- bo wiekszosc dzieciaczkow jeszcze nie siedzi- jak u Was z fotelikiem? Mieszcza sie jeszcze w tym pierwszym czy przesiedliscie sie juz do nastepnego?
Młody się mieści głowa mu nie wystaje, a pod pupą wciąż ma taką piankową podkładkę wysokości jakichś 3 centymetrów. Wagowo tez jeszcze luz, bo fotelik jest do 13 kg.
Liczę, że już nieco wolniej będzie szedł z wagą i wzrostem bo nie bardzo uśmuiecha mi sie w grudniu lub tuż po świętach wydawać 500 zł na kolejny fotelik

madziuula, phdwao żeby niejadkom się odmieniło
Wy nie chciałybyście spróbować z BLW??

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Beatusia nie wiem, Papryk ma po 2-3 dni albo i wieczory a potem kilka tygodni spokoju i teraz znów... ale chyba nie powinno być dłużej niż 3dni bo taki lek dostaliśmy na gorączke że max 3 dni brać
Co do tempki kiedy stan podgorączkowy kiedy gorączka to też różnie, moje maja za mną normalną temp 36,0 i 37 już źle z nimi a przy 38 Olaf kiedyś sie słaniał

Phdwao heh moje mają tą wage w genach po ojcu, nie ma lekko

do babci go albo do cioci

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 19:11   #4959
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

U mnie wagowo już fotelik nie puszcza i ciężko by było go dźwigać kupiłam taki co się ustawia na pół leżącą i całkiem siedząco od 9-25 kg.
Ale jeszcze nie byliśmy nigdzie samochodem bo jakoś nie było po co. W niedziele zamierzamy jechać gdzieś

I dzisiaj pierwszy raz obrócił się parę razy na brzuszek z prawej strony.

i też mamy etap ząbkowania Maly górne dziąsła ma obrzmiałe i lekko zaczerwienione ciekawe czy będzie miał najpierw u góry ząbka czy na dole.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 19:45   #4960
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Na razie się jeszcze Szymon mieści, ale my mamy fotelik Maxi Cosi i on jest tyłem do kierunku jazdy i jak mu nózki wyjdą za fotelik to będą chaczyć o oparcie siedzenia. I nie wiem co wtedy. Będzie trzeba przesiąść się na większy, oby już siedział.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:25   #4961
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
moja ledwo sie mieści,jak ma kurtkę grubszą to już ciężko zapiąć pasy... ale juz mamy kupiony drugi fotelik który można lekko pochyliś na półleżąco jak jeszcze dziecko nie siedzi ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 21:41   #4962
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Na razie się jeszcze Szymon mieści, ale my mamy fotelik Maxi Cosi i on jest tyłem do kierunku jazdy i jak mu nózki wyjdą za fotelik to będą chaczyć o oparcie siedzenia. I nie wiem co wtedy. Będzie trzeba przesiąść się na większy, oby już siedział.
Wszystkie do 13 kg są tyłem do jazdy
Generalnie to bezpiecznie można jeździć z dzieckiem w takim foteliku jak nie wystaje głowa, nogi mogą wystawać, najwyżej będzie miał je lekko zgięte. Tutaj bardzo ważne są jeszcze niestabilne mięsnie karku i szyi (dlatego tyłem), więc dziewczyny dobrze się zastanówcie zanim zaczniecie już zmieniać foteliki Bo przodem do jazdy to nawet gwałtowniejsze hamowanie nie jest zbyt dobre w tym okresie...

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 05:58   #4963
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

My zmienialiśmy fotelik Olisiowi przed roczkiem, a on z tych dużych im dłużej w tym pierwszym tym lepiej, dopóki główka nie wystane nie ma co zmieniać, nawet jeśli nogami już sie nie mieści

Heheh Justiwi jeszcze nie wiesz, ale to nie takie proste, dziecko w chkrobie jest strasznie tulaśne i póki nie wyjdzie z tej najgorszen fazy nie ma mowy o daniu go do najkochańszej babci

A o blw myślałam, nawet dałam kawałek banana ale to też ciut pociamkał i dowidzenia może z czasem zacznie tak jeśc ale póki co krztusił sie mniej zblenderowaną marchewą więc nie ma mowy
Choć wczoraj zjadł zupke dyniową lekko doprawionĄ, może to jest wyjście... aczkolwiek jadł przy babci :p

Dzieńdobry
Dzisiaj każde w innym pokoju spało, tż już zainfekowany

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 06:21   #4964
kasiab91
Zakorzenienie

Madziuula zdrowia. Mnie tez jakby cos lapalo a jutro do wawy mielismy jechac... Musze sobie herbaty dzbanek zrobic i pic dzis. Oby tylko ta Pynia nie zlapala
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 06:33   #4965
ab_cd
Rozeznanie

Witam sie i ja nas tet choroba dopadla znaczy mnie i tz ja mam katar.po pas a tz bol.kardla kaszel itp. Dobrze ze jas nic nie ma.

My diete rozszeszamy bardzo powoli ale niestety glownie na sloiczkach swoje to daje mu marchewke oraz jablka no i dzis w planach jest gruszka. Kupujemy glownie bobovita i czasem gerbera.

Okolo 11 jasiek dostaje owoc plus gluten lacznie zjada okolo 90ml a warzywko je okolo 4 tez okolo 90 ml a u Was jak jest?

Wszystkim zdrowka zycze!
Nie chce chwalic ale noce sa lepsze dzis bylo 5 pobudek alw wczoraj tylko 4 i zmienilismy kapiel na 7.

ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 06:38   #4966
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
to nic nie szkodzi, ze nogi wystaja nogi sobie moga wystawac glowa natomiast nie moze

wiec zgodze sie z Madziula, nie przesadzajacie dzieci poki nie wyrosna z fotelikow, a pozniej najlepiej przesadzcie w fotelik rowniez tylem do kierunku jazdy tylko w wiekszym rzedziale wiekowym.
i nie polecam tym fotelikow z taka jakby blokada na brzuszek tylko, dzieci przy wyadku wypadaja z tego jak marionetki

dzien dobry

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 07:23   #4967
madziarek1
Rozeznanie

Hejka, Lidka dziś kończy 6 miesięcy!!:sly:
Ona już poznała smak prawie wszystkich warZyw, z grysikiem i ryżem. Kaszki nie lubi na razie... Ale od kilku dni daje jej obiadki z mieskiem i wsuwa aż jej się uszy trzęsą. Ti już taki regularny obiadek mamy i po poludniy deserek, który popija mlekiem zaczęła robuc kupki bardziej klockowe niż ciapate, hehe
Gluten dodaję w formie grysiku do warzyw, i już całkiem sporo go zjadła. Myśl terqz o jakimś śniadaniu, może kupię jakaś inna kaszke, np owsiana albo kukurydzianą.

madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 07:38   #4968
ab_cd
Rozeznanie

A ja muszę się pochwalić gdy byłam w kuchni jasiek był na macie w dużym pokoju. idę do pokoju patrzę a on leży na brzuszku. Zdarzyło mu się to drugi raz wiem że niektóre dzieci od dawna przekręcaja się na brzuszek ale moj jasiek dopiero teraz. Mam nadzieję ze teraz ladnie zacznie sie przekrecac a o to jas

Gratulacje dla Lidki

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cos mi w nie dodaje zdjecia :/

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 08:08   #4969
madziarek1
Rozeznanie

No to super, że się udało, teraz jak zakuma to będzie się toczył po podłodZe
A ja już mam chrzciny zapiete na ostatni guzik w końcu...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414134514131.jpg (31,3 KB, 15 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 08:43   #4970
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
moja ledwo sie mieści,jak ma kurtkę grubszą to już ciężko zapiąć pasy... ale juz mamy kupiony drugi fotelik który można lekko pochyliś na półleżąco jak jeszcze dziecko nie siedzi ;-)
No ja wlasnie wczoraj ledwo Pyska wepchalam w kurtce, a w kombinezonie to juz sobie w ogole nie wyobrazam:-( a wlasnie strasznie nie chcialabym zmieniac jeszcze fotelika:-( glowa tez niewiele ma do brzegu:-( nie wiem, musze jeszcze pokombiniwac, moze zle Pyska wkladam..
Stary 2014-10-24, 09:05   #4971
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

z tymi kurtkami i kombinezonami to tez jest kwestia trudna do ogarniecie, bo generalnie dziecko do fotelika tezpowinno sie wkladac w jak najmniejszej liczbie ubran, czyt najlepiej bez kombinezonu czy kurtce, bo dziecko musi byc ciasno zapiete. tylko sama nie za bardzo wiem jak to pogodzic z zima

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:06   #4972
madziarek1
Rozeznanie

Ja moją starszą długo wozilam w tym pierwsZym foteliku, pasy można regulować, ale ja zazwyvzaj nie woIlam jej w kombinezonie, bo dłuższe podruze to porozbierana była a krotwze wuzeczkiem bo ja prawka nie mam i używamy auta rzadko z dUeciakami. Nie wiem jak teraz będzie

Stary 2014-10-24, 09:59   #4973
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalić gdy byłam w kuchni jasiek był na macie w dużym pokoju. idę do pokoju patrzę a on leży na brzuszku. Zdarzyło mu się to drugi raz wiem że niektóre dzieci od dawna przekręcaja się na brzuszek ale moj jasiek dopiero teraz. Mam nadzieję ze teraz ladnie zacznie sie przekrecac a o to jas
Super
Teraz się będzie pewnie non stop przekręcał

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
No to super, że się udało, teraz jak zakuma to będzie się toczył po podłodZe
A ja już mam chrzciny zapiete na ostatni guzik w końcu...

A kiedy chrzciny robicie? W ten weekend?

Cytat:
z tymi kurtkami i kombinezonami to tez jest kwestia trudna do ogarniecie, bo generalnie dziecko do fotelika tezpowinno sie wkladac w jak najmniejszej liczbie ubran, czyt najlepiej bez kombinezonu czy kurtce, bo dziecko musi byc ciasno zapiete. tylko sama nie za bardzo wiem jak to pogodzic z zima
No niestety, bo dziecko przy wypadku się wyślizguje jak ma za dużo ciuchów...
Po prostu trzeba w aucie rozbierać, chyba najlepszy sposób

Dziś chyba zaryzykujemy spacer, bo nie pada, tylko ziiimnooo...

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 10:01   #4974
kasiab91
Zakorzenienie

Pyni wychodzi dwojka lewa i jedynka prawa na gorze Wampir moj maly
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:22   #4975
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Hejka, Lidka dziś kończy 6 miesięcy!!:sly:
Gratulujemy i tez dziś świetujemy pół roczku

Cytat:
Wszystkim zdrowka zycze!
Nie chce chwalic ale noce sa lepsze dzis bylo 5 pobudek alw wczoraj tylko 4 i zmienilismy kapiel na 7.

Super, moizę juz bedzie lepiej z zasypianiem
Cytat:
p

Dzieńdobry

Zdrówka!!

my zmienilismy fotelik jak Helusia miała około 10 miesięcy bo wtedy przekroczyła 13 kg. Nogi moga wystawać, ważne zeby glowa nie wystawała.

U nas mega maruda, noc pobudki co godzinę, ciezko zasypił, najchetniej na rekach by spał. Przyczyna wyszła obok pierszej jedynki! Ale maruda jeszcze została.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:30   #4976
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą.. Jak najdłużej będę woziła w tym foteliku, dopóki głowa nie będzie wystawać. Jak to mówili na warsztatach w razie wypadku, nogi czy ręce da się "naprawić", a z kręgosłupem czy głową już dużo gorzej.. Dlatego nieważne, że nóżki będą się opierać o fotel.
I też mówili, żeby dziecko miało jak najmniej ciuchów na sobie.. W zimie to nie wiem jak to zrobię.. Póki co Ania się mieści spokojnie raczej

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
I dzisiaj pierwszy raz obrócił się parę razy na brzuszek z prawej strony.
Gratulacje

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Dzieńdobry
O masz... Zdrówka życzę..

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Madziuula zdrowia. Mnie tez jakby cos lapalo a jutro do wawy mielismy jechac... Musze sobie herbaty dzbanek zrobic i pic dzis. Oby tylko ta Pynia nie zlapala
Kuruj się Czosnek polecam

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-24, 10:34   #4977
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
My to samo, 5 miesięcy, 8,64 kg na liczniku i rozmiar 74 już w pełnym obiegu nawet ubranka 68 cm już schowałam do kartonu i przygotowałam kolejne, większe

beatusia buła była, choć w tak maleńkiej ilości, że się chyba nie liczy

Za to dziś jedliśmy kaszę manne palcami ugotowałam łyżeczkę kaszy w 50ml wody, bo chciałam taką gęstą, żeby pokroić ją w jakieś powiedzmy foremne kawałki, ale nie była aż tak gęsta.

Wiktor dostawał kaszę z mojego palca i trudno mi stwierdzić, czy mu smakowało czy nie dla mnie ważne, by się oswoił ze smakiem, konsystencją, strukturą i chyba to się udało, bo pozwoliłam mu pogrzebać rączką i pomemłać sobie w dłoni tą gęsta papkę
Trochę nie trafiłam czasowo, bo sie okazało, że był nieco głodny no ale kolejne podejście zaplanowałam na niedzielę
Pewnie,ze sie liczy,zawsze cos tam ciumknal;-) powodzenia w niedziele

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Beatusia nie wiem, Papryk ma po 2-3 dni albo i wieczory a potem kilka tygodni spokoju i teraz znów...

Patryk ma zwykle 36,6. No nic, przedzwonie moze do lekarki.
Biedny Olis, zdrowka dla Niego!!
Stary 2014-10-24, 10:36   #4978
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i ja nas tet choroba dopadla znaczy mnie i tz ja mam katar.po pas a tz bol.kardla kaszel itp. Dobrze ze jas nic nie ma.
Jakaś epidemia.. Chyba przestanę tu zaglądać, bo się zarażę
Też zdrówka życzę.

Cytat:
Okolo 11 jasiek dostaje owoc plus gluten lacznie zjada okolo 90ml a warzywko je okolo 4 tez okolo 90 ml a u Was jak jest?
My jemy tak: koło 6-7 mleko, 9-10 mleko, 13-14 warzywko (cały słoiczek lub pół), 15-16 mleko i po 19 mleko. Mleko zazwyczaj w porcji 210 ml (znaczy się porcja wychodzi 235 ml).
Gluten będę wprowadzała po niedzieli i pewnie postaci kaszy manny do warzywek.
A i deserek w postaci owocka będę wprowadzała między karmieniem 16 a 19

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-10-24 o 10:37
Stary 2014-10-24, 10:38   #4979
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Młody się mieści głowa mu nie wystaje, a pod pupą wciąż ma taką piankową podkładkę wysokości jakichś 3 centymetrów. Wagowo tez jeszcze luz, bo fotelik jest do 13 kg.
Liczę, że już nieco wolniej będzie szedł z wagą i wzrostem bo nie bardzo uśmuiecha mi sie w grudniu lub tuż po świętach wydawać 500 zł na kolejny fotelik
U Nas jest ten problem,ze Patryk jest dlugi,bo juz ma ponad 70cm (nie wiem ile teraz,bo miesiac temu mial 72). A wagowo to jeszcze sporo luzu, bo wazy dopiero 7500g.
Stary 2014-10-24, 10:38   #4980
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
to nic nie szkodzi, ze nogi wystaja nogi sobie moga wystawac glowa natomiast nie moze

wiec zgodze sie z Madziula, nie przesadzajacie dzieci poki nie wyrosna z fotelikow, a pozniej najlepiej przesadzcie w fotelik rowniez tylem do kierunku jazdy tylko w wiekszym rzedziale wiekowym.
i nie polecam tym fotelikow z taka jakby blokada na brzuszek tylko, dzieci przy wyadku wypadaja z tego jak marionetki

dzien dobry
Zgadzam się w 100%

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości