Biedronka- produkty godne polecenia cz. XXX - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 21:16   #4201
kasia1608
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka- produkty godne polecenia cz. XXX

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Bo to Mały Rajdowiec jest

Te na raz- z ogórkiem i czosnkiem i te w musztardzie
Właśnie zjadlam musztardowe ,mniam mniam na raz dobre są z suszonym pomidorem ,te z ogorkiem dla mnie są nie dobre
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:21   #4202
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
Ja już po prysznicu z żelem malinowo-waniliowym Zapach inny niż Orginal Source, mnie kojarzy się z waniliowym budyniem z syropem malinowym, słodki zdecydowanie ale całkiem przyjemny

a tak apropos zapachów, to dorwałam w końcu marakuje i miąższ smakuje po prostu ok, ale pachnie obłędnie
Moj tz mial go dzis kupic ale niestety szukal na polkach na jego szczescie przyniosl sledzie w sosie musztardowym mniam

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Właśnie zjadlam musztardowe ,mniam mniam na raz dobre są z suszonym pomidorem ,te z ogorkiem dla mnie są nie dobre
O ja jem wlasnie
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:29   #4203
201605061000
Konto usunięte

Muszę pochwalić biedronkę za kolejną bezproblemową reklamację. Tym razem smycz dla psa, pani bez problemu wymieniła mi na nową, nawet nie skserowała sobie mojego paragonu (miałam na nim jeszcze inne rzeczy).

A co do samej jakości smyczy, no cóż - kupuję co roku w biedronce kilka sztuk i każda starcza na ok. miesiąc Tym razem smycz się zablokowała i w ogóle nie chciała pójść w żadną stronę - ani wyciągnąć, ani wciągnąć. Ale przynajmniej bez problemu przyjmują reklamację i wymieniają na nową lub zwracają pieniądze.

Dlaczego nie kupuję smyczy w zoologicznym? Bo na 99% i tak się popsuje, a w zoologicznych z reklamacją znacznie trudniej, bo zazwyczaj to małe sklepiki.

Jednak moja kilkuletnia skórzana smycz przebija te wszystkie wyciągane flexi
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:33   #4204
ttts
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linanna Pokaż wiadomość
Tak w ogóle dziś widzial 4pak mirrindy jablkowej w tym jedna butla wypita do polowy..
Kilka razy widzialam napoje zapakowane na palecie, ofoliowane... a wewnatrz 1-2 butelki puste.
ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:34   #4205
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
kasia2209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:09   #4206
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Przed chwila odkleiłam plaster oczyszczający pory.Odkąd używam pasty oczyszczającej z ziaji nie mam jakichś wielkich problemów z wągrami, a mimo to na plasterku znalazłam ich trochę Plastry faktycznie zmniejszają pory, te które nie były pod plasterkiem były dużo większe niż te pod nim.
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:17   #4207
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość
Muszę pochwalić biedronkę za kolejną bezproblemową reklamację. Tym razem smycz dla psa, pani bez problemu wymieniła mi na nową, nawet nie skserowała sobie mojego paragonu (miałam na nim jeszcze inne rzeczy).

A co do samej jakości smyczy, no cóż - kupuję co roku w biedronce kilka sztuk i każda starcza na ok. miesiąc Tym razem smycz się zablokowała i w ogóle nie chciała pójść w żadną stronę - ani wyciągnąć, ani wciągnąć. Ale przynajmniej bez problemu przyjmują reklamację i wymieniają na nową lub zwracają pieniądze.

Dlaczego nie kupuję smyczy w zoologicznym? Bo na 99% i tak się popsuje, a w zoologicznych z reklamacją znacznie trudniej, bo zazwyczaj to małe sklepiki.

ja mam do swojego psa oryginalna flexi juz dwa lata i jest wytrzymała bardzo, nic sie z nią do tej pory nie zrobiło :p
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:26   #4208
201605061000
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
ja mam do swojego psa oryginalna flexi juz dwa lata i jest wytrzymała bardzo, nic sie z nią do tej pory nie zrobiło :p
ile kg pies?

miałam z 5-6 lat temu jakąś flexi, już nie pamiętam jaką (ale ze sporym zapasem wagi - jak zawsze) i wytrzymała mi 3 miesiące oczywiście reklamacja nieuznana, bo "wina użytkownika". Pies mocno nie ciąga, ale jest dość silny - 40 kg. Po tym zraziłam się do flexi Prawie 100zl wywalone w błoto.
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:44   #4209
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4864618 6]tak to ten, u mnie jeszcze nie ma[/QUOTE]
nawet nie wiedziałam ze takie dobre , ale porownując skład w sklepie z tym z zielonymi napisami (przepraszam, zapomniała jaki rodzaj) rzeczywiście różnica była

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 23:05   #4210
malbar
Raczkowanie

Cytat:
ile kg pies?

miałam z 5-6 lat temu jakąś flexi, już nie pamiętam jaką (ale ze sporym zapasem wagi - jak zawsze) i wytrzymała mi 3 miesiące oczywiście reklamacja nieuznana, bo "wina użytkownika". Pies mocno nie ciąga, ale jest dość silny - 40 kg. Po tym zraziłam się do flexi Prawie 100zl wywalone w błoto.
Witam wszystkich. Długi czas systematycznie was podczytuję, ale się nie udzielam, bo ja nieśmiała jestem Ale jak jest okazja, to może coś podpowiem. Ja kupiłam swoją smycz w L ponad 2 lata temu chyba i jestem strasznie zadowolona. Też myślałam, że takie smycze nie dla mnie, bo mamy spanielkę (ok 35 kg) i małpa bardzo ciągnie, ale ta smycz naprawdę daje radę. Może ktoś jeszcze miał z nią kontakt i doda opinię, żebym nie była sama.
A tak, żeby nie było off topu, to dzisiaj w biedronce kupiłam sobie nóż szefa kuchni, ten ceramiczny, za 15,99. Chodziłam za nim, jak weszły, troszkę cena mi przeszkadzała (a właściwie brak kasy), teraz weszły w L, ale mniejsze i ten większy jeszcze droższy, więc przypomniałam sobie o B i jakże się ucieszyłam, że dostałam go jeszcze taniej
Stary 2014-10-23, 23:11   #4211
_Miranda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linanna Pokaż wiadomość
Oo jeny jakie dobre melony w biedrze <3 nawet w Grecji tak pysznych nie jadłam, jutro lecę po jeszcze!
wspomnieniem Grecji mnie przekonałaś, że mam na nie ochotę! ile kosztuje kg?
Stary 2014-10-23, 23:30   #4212
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
A jak u Was w Biedrach wygląda zaopatrzenie w tuńczyki w puszkach? Kiedyś było chyba więcej marek/rodzajów. Był np. Calvo. A dziś tylko jedną markę znalazłam i dwa rodzaje: w oleju i w sosie własnym. Nie wiem czy to moja Biedra taka wybrakowana?
U mnie podobnie, są tylko te puszki, które można samemu otworzyć.
Cytat:
Napisane przez Silumin Pokaż wiadomość
Jest, ale nie w biedronce i dla mnie te z chilli są najlepsze ze wszystkich !

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Też kupiłam swojemu Flexi chyba M 5m do 25 kg ( mój pies waży niecałe 12) i wytrzymała ok pół roku. Po tym czasie w kołowrotku jak zwykle zaczęło coś się dziać, więc teraz jest wykorzystywana tylko od święta

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 23:50   #4213
tanzanka
Zadomowienie

Na szaro
Mam oryginalna flexi, nie kłamiąc minimum 5lat, wszystko działa bez zarzutu piesek ponad 25kg mocno ciągnący. Coprawda kupiona za zachodnią granicą, ale to bez różnicy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 01:19   #4214
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaMalaMi Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj na wyprzedaży mopa obrotowego za 40 zł.
Przychodzę do domu, rozpakowuję nowiutki sprzęt i ZONK! Jedna końcówka tak zużyta, że kompletnie nie nadaje się do użytku i tak śmierdzi starą ścierką, że masakra. W dodatku kijek teleskopowy tak zjechany, że sam się składa, a wiadro takie brudne jakby ktoś nosił w nim żwir. Jak można coś takiego zwrócić, dlaczego oni nie sprawdzają przed ponownym wystawieniem! MASAKRA, jestem zdruzgotana!
Uu nie fajnie.

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
o tak !
Jak szukam takich zapachów zawsze wyczuwam chemiczną nutę
Muszę sprawdzić jak ten żel pachnie

Nie

Cena dobra ? Bo się nie orientuję.

Zdecydowanie
Sama tak robię i efekt jest lepszy.

Ja również go dzisiaj kupiłam.
Na szczęście z przyzwyczajenia otworzyłam pudło i sprawdziłam zawartość.
Moja mama kupiła go na otwarciu i jest bardzo zadowolona.

Odnośnie Twojej historii, jestem w szoku, ze ktoś oddał a pracownik przyjął sprzęt w takim stanie

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Najwidoczniej nie sprawdzają
Towar wraca na sklep i trafia w ręce kolejnego klienta

a z czym parówke robisz? ja jeszcze nigdy nie robiłam.Ale kupie te plastry(z węglem bo tych nie miałam) i dokupie jeszcze z Marion na czoło i brode.

Cytat:
Napisane przez KiLaNeCzKa Pokaż wiadomość

Bardzo Porządnie zrobione, nic nie kapie przy nalaniu wody do oznaczonego poziomu (co się zdarzało w poprzednim). Mop jest wygodny w użyciu i dobrze czyści. Jedyną wadą dla mnie jest nie do końca dobrze wypoziomowane wiadro. Po podniesieniu lekko przechyla się w jedną stronę - nie powoduje to żadnych problemów, woda się nie wylewa - ale mnie wkurza (ale ja upierdliwa jestem, więc to pewnie dlatego)

zaciekawił mnie ten mop

Cytat:

ja mam smycz najtańszą z zoologicznego i mam już z 6-8 lat.Psuje się co 3miesiące około, ale daje dziadkowi i jest naprawiona w pare min.
Ale niedługo będę w Anglii to kupię psom dwie takie same smycze.

Cytat:
Przed chwila odkleiłam plaster oczyszczający pory.Odkąd używam pasty oczyszczającej z ziaji nie mam jakichś wielkich problemów z wągrami, a mimo to na plasterku znalazłam ich trochę Plastry faktycznie zmniejszają pory, te które nie były pod plasterkiem były dużo większe niż te pod nim.
Który rodzaj plastrów?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 02:21   #4215
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
kupiłam na szarlotkę w tamtym tygodniu (szarlotka z przyprawą do szarlotki Kamis wg przepisu na opakowaniu)-wyszła obłędnie pyszna
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
[/B]

Bo antonówka to jabłko do ciast kwaśne i twarde
Macie rację, już wiem, co zrobię jutro
Cytat:
Napisane przez synesthesia Pokaż wiadomość
U mnie na osiedlu dziś otworzyli Biedronkę Nie pamiętam w sumie za dużo z promocji, oprócz ziemniaków, 5kg worek za 1zł! Sama kupiłam w sumie tylko zegar ścienny za 10 zł (z 25 albo 30??).
Potem byłam jeszcze w mojej 'starej; biedronce i kupiłam 'luksusowe serum do twarzy" za 4.99 (l'biotica robiła) i za 5 zł odzywka-olejek do paznokci z BeBeauty w pędzelku.
Na jakiej ulicy ta nowa Biedrona?

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
(...)
ja mam smycz najtańszą z zoologicznego i mam już z 6-8 lat.Psuje się co 3miesiące około, ale daje dziadkowi i jest naprawiona w pare min.
Ale niedługo będę w Anglii to kupię psom dwie takie same smycze.
Ten Twój dziadek już dawno zaczął mnie interesować, wciąż o nim wspominasz, złota rączka z niego. Takiego faceta ze świecą szukać Ale tacy to zawsze zajęci są

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-10-24 o 02:29
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 06:08   #4216
kathiee
Zadomowienie

Cytat:
U mnie sosów tikka masala itp pełno, ale jak dla mnie już w opakowaniu nie wyglądają zbyt zachęcająco. Taka brzydkiego koloru breja

Kupiłam amarantowe kalosze z kokardą za 15zł (jeszcze parę dni temu były za 21), wzięłam swój standardowy rozmiar - 38 i w domu okazało się, że są jakieś duże ide jutro zmierzyć 37. jaki brałyście rozmiar tych kaloszy swój czy mniejszy ?
Ja jak kupowalam kalosze to musialam wziac numer mniejsze.. (kupowalalam w Auchan)
kathiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 06:45   #4217
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez ladylukier Pokaż wiadomość
Widzę, że masz w koszyku to silikonowe coś do zlewu. Sprawdza się u Ciebie? Siostra się napaliła, kupiła i mi oddała, bo ją tak denerwowało. Ja też jakoś nie potrafię znaleźć zastosowania - bo albo się obsuwa, a jak wkładam tam gąbkę to wcale nie wysycha;/
ja tam gąbki rzadko trzymam, przeważnei leżą u mnie w zlewie, raczej korki i sitka do zlewu;
trzymać się dobrze trzyma [na kranie], ale ogólnie to taki "silikon", że łapie czarne plamy od wilgoci.. już po kilku dniach widzialam małe kropeczki na dnie.
ale.. za te parę zł to fajne jest. tym bardziej, ze oryginał z umbry kosztuje chyba 20 zł ;P

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
po ile te plastry?

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kathiee Pokaż wiadomość
Ja jak kupowalam kalosze to musialam wziac numer mniejsze.. (kupowalalam w Auchan)
ja z biedronki tez brałam mniejsze [mam rozmiar na pograniczu] - są dobre, tylko ciężko się zakłada - ten otwór jest nie za duży :P [ps mam fuksjowe z kokardką]

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 07:10   #4218
synesthesia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Mam zawsze problem z tymi ulicami na osiedlu :P na Kościuszki, w miejscu dawnej restauracji Herbowa
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:10   #4219
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Macie rację, już wiem, co zrobię jutro

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

Ten Twój dziadek już dawno zaczął mnie interesować, wciąż o nim wspominasz, złota rączka z niego. Takiego faceta ze świecą szukać Ale tacy to zawsze zajęci są
No to prawda złota rączka od krawca po elektryka :P mój dziadek kochany ha ;p

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-10-24, 09:26   #4220
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Cytat:
Który rodzaj plastrów?
Z węglem

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość

[/COLOR]
po ile te plastry?[COLOR="Silver"]
7.99zł za 6 sztuk.
Stary 2014-10-24, 09:29   #4221
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
a z czym parówke robisz? ja jeszcze nigdy nie robiłam.Ale kupie te plastry(z węglem bo tych nie miałam) i dokupie jeszcze z Marion na czoło i brode.

zaciekawił mnie ten mop
Zazwyczaj z rumiankiem, szałwią lub pokrzywą. Ogólnie z ziołami, które aktualnie posiadam.
Polecam Ci ten zabieg zanim nałożysz plastry. Dzięki temu pory są rozszerzone i plaster działa efektywniej.

Mop jest bardzo fajny. Poprzednia cena to 69.00 zł. Teraz kosztuje 40.00 zł.
Moja mama go kupila i jest bardzo zadowolona. Stwierdziła, że jest lepszy od droższej wersji, którą miała.

Ja swojego jeszcze nie testowałam. Dzisiaj mam zamiar sprawdzić jak działa

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2014-10-24 o 09:32
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:36   #4222
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

zamiast plastrow mozna zrobic maseczke z zelatyny
Stary 2014-10-24, 09:38   #4223
MalaMalaMi
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4864644 0]Chyba nie sprawdzają, jak oddawałam żelazko to nawet nie otwierali pudełka, ale ja powiedziałam że w środku jest instrukcja i paragon, kierownik tylko to wyjął a na żelazko nie spojrzał.[/QUOTE]

Cytat:

Zdecydowanie
Sama tak robię i efekt jest lepszy.

Ja również go dzisiaj kupiłam.
Na szczęście z przyzwyczajenia otworzyłam pudło i sprawdziłam zawartość.
Moja mama kupiła go na otwarciu i jest bardzo zadowolona.

Odnośnie Twojej historii, jestem w szoku, ze ktoś oddał a pracownik przyjął sprzęt w takim stanie

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Najwidoczniej nie sprawdzają
Towar wraca na sklep i trafia w ręce kolejnego klienta
Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Ty powinnas to sprawdzic, pracownicy nawet otwarte kosmetyki wystawiaja na wyprzedaz, ale to juz klient decyduje czy to kupic czy nie.
Miej pretensje do siebie..
Cytat:
Napisane przez kasia2209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja otworzyłam karton w sklepie, ale wiadro było zapakowane w folie, patrze, zobaczyłam, że są wkłady, wzięłam i poszłam. Nie przyszło mi do głowy, że mam całość rozpakowywać i sprawdzać, tym bardziej, że w tym dziale wyprzedażowym nie ma miejsca na takie akcje, a gdzie by mi przyszło do głowy, że nowy mop może być bardzo zużyty.
No ale cóż, odwiozę dzisiaj przedstawię sytuację i tyle, ciekawe czy znów wystawią go na sklep....

Pytanie z innej beczki, czy któraś kupowała podgrzewacz na kubek USB?

MalaMalaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:39   #4224
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
podobno z budyniu też
Stary 2014-10-24, 09:42   #4225
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Jest około 4 długie płaty filetów, sos również smaczny.
Z czterema to się nie spotkałam, ale 3 płaty to norma
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:42   #4226
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

podobno z budyniu też
a tego to nie probowalam
Stary 2014-10-24, 09:42   #4227
Ervisha
Zakorzenienie

Dzisiaj w Biedronce kupiłam pomidory 3,99/kg.. Udało mi się też kupić ostatnią formę na bagietki po 2,65zł (cena za formy 10zł/kg) Przecenili też sosy orientalne po 1,49zł i ciastka kruche Felicjana po 3,99zł/400g

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2014-10-24 o 09:44
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:43   #4228
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Z węglem

7.99zł za 6 sztuk.
Oo tych z węglem nie miałam

Cytat:
Zazwyczaj z rumiankiem, szałwią lub pokrzywą. Ogólnie z ziołami, które aktualnie posiadam.
Polecam Ci ten zabieg zanim nałożysz plastry. Dzięki temu pory są rozszerzone i plaster działa efektywniej.

Mop jest bardzo fajny. Poprzednia cena to 69.00 zł. Teraz kosztuje 40.00 zł.
Moja mama go kupila i jest bardzo zadowolona. Stwierdziła, że jest lepszy od droższej wersji, którą miała.

Ja swojego jeszcze nie testowałam. Dzisiaj mam zamiar sprawdzić jak działa

mam pare ziółek w domu więc zrobie ;P

Cytat:

tak wiem, ale nie mam mikrofali ;p

Cytat:

podobno z budyniu też
Tego nie słyszałam ;o

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-10-24, 09:48   #4229
Ervisha
Zakorzenienie

A i na promocje dzisiaj wchodziły tez konserwy rybne...

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:49   #4230
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
a tego to nie probowalam
a żelatynę robiłaś?

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości