|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Aggo i Kano dzisiaj wizyty mają... trzymamy ![]() Trzeba odświeżyć pierwszą strone
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana i jeszcze mi się przypomniało ad. ciśnienia. W szpitalu mówili mi, że niekontrolowane skoki ciśnienia prowadzą do mniejszego przyrostu dziecka ...może z tego też powodu dostałaś dopegyt?
|
|
#1324 |
|
Konto usunięte
|
Emdzik mam te leki bo być może w poprzedniej ciąży miałam zator w pepowinie. Niestety nie ma dowodów bo nikt mnie nie badał pod tym kątem. Te leki poprawiają przepływy i mam je że tak powiem na wszelki wypadek. Dodatkowo mam już sprawdzane przepływy co 2 tygodnie i jak będą złe to będę mieć większą dawkę leku. Tak że się nie martw lekarz na pewno zareaguje w odpowiednim momencie. Teraz po prostu dał ci słabszy lek. Widać że wie co robi
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
a w jaki sposób zażywacie euthyrox? Pytam bo mi ostatnio spadło ft4 i babeczka pytała, czy na pewno biorę na czczo i czy na pewno potem nie jem... ( prawda jest taka, że parę razy się zapomniałam i z 20 min po leku już jadłam, ale babeczka powiedziała, żebym 1-1,5 h wstrzymała się ...)
|
#1326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiejsze 125 jeszcze nie daje objawów ubocznych Cytat:
Lekarz podejrzewa, że to ciąża uaktywniła przeciwciała (wcześniej było ok), a teraz wskazują na "lekkie" hashi. BUU- będę zaglądać do albumu
|
||
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem... mam mierzyć i się zobaczy. Jak będzie tak dalej to i tak pewnie koło 30tc będzie mi kazał brać. Cytat:
Dlatego mi się też wydaję, że mój lekarz wolał już wprowadzić coś niż później po tym 26 byłyby może jeszcze gorsze.
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
aggo wieczorem powinna juz tak byc na pewno
|
|
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by była chyba przesada.. musiałabym sobie budzik chyba nastawiać specjalnie bo bym później z głodu padała... wytrzymać 30 min i tak jest nieraz ciężko.Cytat:
|
|
#1330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
EMDZIK, BUU- ja idę po 12, a zazwyczaj jest opóźnienie, więc nie wyczekujcie mnie prędko
![]() Cytat:
20-30 minut powinno wystarczyć na wchłonięcie leku, ja biorę zazwyczaj jak się przebudzę wcześniej ok. 5-6. A jem dopiero z Mężem ok. 7. Jak się nie obudzę to jem po tych 20-30 min. Lekarz (endo i gin) mówili, ze to ok. Jak na początku ciąży skoczyło mi tsh do prawie 7, to brałam lek też na noc przed samym spaniem w rozdzielonej dawce. A bierzesz jod? Bo on też właśnie ma wpływ. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1331 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
a ja siedzę i ryczę...
już od wczorajszego wieczoru zaczął mnie ogarniać jakiś niepokój, nie mogłam zasnąć, myślałam o tym jak to będzie jak mały się urodzi, czy dam radę urodzić itd, ale to jeszcze ok. Potem czytam, że Dariusz Kmiecik - dziennikarz tvn zginął w katastrofie wczorajszej w Katowicach. On jego żona i 2 letni synek. Aż się popłakałam ze złości, bo mieszkam na śląsku i jestem przekonana ze ta katastrofa jest wynikiem lewego pociągnięcia gazu do mieszkania gdzie odcięte były media, a lokator miał być eksmitowany na dniach. Niestety wiem jak ci ludzie kobinują i jakie zagrożenie stwarzają... A teraz mi jeszcze TZ pisze, że w przyszłym tygodniu prawdopodobnie znowu jedzie w delegację na tydzien... niby nic, ale może pamiętacie że przez jego pracę na urlopie byłam sama, bo nie dostał wolnego. Potem ledwo co wrócił na moje urodziny. Umówiliśmy się, że jak już będę na l4 to on wezmie sobie urlop i gdzies wyskoczymy na kilka dni, on sobie odpocznie itd... teraz w weekend jedziemy do znajomych i postanowilismy odwiedzic przy okazji moją mamę, bo już w połowie drogi będziemy. TZ wziął sobie wolne pon i wtorek (chociaz namawiałam go na tydzien wolnego), zadzwoniłam do mamy - bardzo się ucieszyła bo miała urodziny we wtorek, a miałysmy się zobaczyć najwcześniej w boże narodzenie. I dupa blada, TZ mi własnie pisze, że wysyłają go od poniedziałku w delegację, bo nikt inny nie chce/nie może. I z naszego wyjazdu nici. Noż kurde... jako jedyny chyba nie miał urlopu w tym roku i nawet głupich dwóch dni nie można wyszarpać? juz mam wizje, ze jak będe miała rodzić to w kilkutygodniową/kilkumiesięczną delegację wyślą akurat jego... grrrrrr jaka jestem zła TZ ma jeszcze rozmawiać z jeszcze jednym szefem, zeby to odkręcać, ale nie wiem co to da... |
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pochwalę się, że robiłam tsh przedwczoraj i ładnie spadł, jest już w normach ale za to cholesterol mam wysoki :/
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak jestem u taty to tez sobie mierze jego Accu Check'iem
ponoc najlepsze ![]() Moj sprawdza przeplywy, mowi ze ok- to chyba wtedy na ekranie takie czerwone i niebieskie placki się pokazuja ??? No a u mnie akcja express, tyle sprzatania itd a tu ta Mama przedszkolna dzwoni,czy moze byc za 15min bo jej mala spi w aucie i wykorzysta tę chwilę. Zobaczcie ile mi tego nawiozła ! Ide zjesc sniadanie i bede ogladac Nawet kosmetyki ciazowe nowe i plyny do prania i kaszki i wszystko :O
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Panna migotka
moze sie jeszcze jakos uda ta delegacje odkrecic ? ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- aga wow ile rzeczy macie biala liste przy tych plytkach,czy to cos innego lezy?
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja miałam 1,5h wizytę męża i pojechał dalej.wroci jakoś jutro
Migotka ja też man panikę ze jak akurat zacznę rodzic to mój daleko będzie i nie wiadomo czy mala w planowany urlop pod koniec stycznia zechce się urodzić czy też zrobi na złość i jak M pojedzie to się wykluje. Tak bardzo chciałabym by był na porodów ze mna
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
MACIEJKA- nie pozostaje nam nic innego, jak dalej brać grzecznie leki, kontrolować tsh i liczyć, że będzie takie, jak oczekujemy
![]() MIGOTKA- dobrze, że Twoje tsh jest w porządku ![]() AGA- łohoho ile rzeczy super!
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
114 zagraj w totka bo masz jakieś szczęście ostatnio
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dołączam fotoooo
|
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jak sie właśnie człowiek na coś nastawi.. Namów męża niech weźmie jakoś ten urlop... musicie sobie to jakoś odbić... Cytat:
Faktycznie kobitka zaszalała To masz teraz tych rzeczy ![]() AGGO spokojnie.. poczekamy na relacje z wizyty
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja po prostu trafiłam na przewspaniałą babkę
![]() Bardzo się cieszę, bo zawsze po cichu zazdrościłam koleżankom, które mają siostry , ktore je czymś obdarowują - ot taka próżność- że ale fajnie- ktoś też dba o bejbika, albo jakieś koleżanki ,co urodziły są pomocne. A ja nikogo takiego ni mam za bardzo. W rodzinie dzieci niet, z koleżanek- ja jestem pierwsza Także super
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka ehh wiem jak to jest... Nastawisz się na coś, a potem się okazuje, że nie da rady, bo praca ;/ Nie zazdroszczę Tż-ta w delegacjach i to jeszcze tak praktycznie z dnia na dzień dają znać, nie można nic zaplanować
Aga Ty to masz szczęście hehe
|
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, wróciłam z "zaświatów", jeszcze trochę kręci mnie w brzuchu, ale w porównaniu do wczoraj to jak młoda bogini się czuję.
Buu - dzięki za troskę i mam nadzieję, że Małej szybko przejdzie i nie sprzeda paskudztwa Tobie ![]() Z tej radości, że mi przeszło jak tylko zaprowadziłam Małego do przedszkola to skoczyłam do biedrony, bo jakieś tam rzeczy z Angry Birdsami mieli, a on ma hopla na tym punkcie...kupiłam mu ręcznik (i tak ostatnio planowałam mu dokupić ) i kocyk, co prawda w białym kolorze, ale może mi daruje (był jeszcze czerwony, ale nie chciałam zaburzać kolorystyki pokoju ), popatrzyłam za czymś dla Małej, ale rajstopki to u mnie były najmniejsze na 74, a poza tym nic takiego...ale jeszcze mam czas Zresztą i tak obiecałam sobie, że wstrzymam się jeszcze do usg, żeby się upewnić czy tym razem to już na pewno dziewczynka zrobiłam galaretki na deser i przystąpiłam do późnego śniadania. Zaraz wstawiam pranie i zabieram się za sprzątanie, bo koleżanka dziś u nas nocuje, a tu "syf i malaria" maciejka - ja biorę letrox (75), ostatnio miałam tak niski wynik (0,62), że moja ginka chciała mi zmniejszyć dawkę, ale szczerze mówiąc tarczycę wolę zostawić mojej endo i tak się do niej wybieram przed następną wizytą. Zresztą nie wiedzieć czemu, zawsze jak tsh bada mi ginekolożka to mam niski wynik (o,72 i teraz 0,62) a jak robię badania do endo (różnica 2 tygodni - to tam mam wyższe, choć też ok - 1,53 ostatnio). Staram się brać albo po porannym przebudzeniu tak koło 6 tej, albo w tygodniu jak ogarniam Małego do przedszkola - wtedy zanim dojdę do domu i zabiorę się za śniadanie mija akurat godzinka - półtorej. Choć dziś miałam za ciepłą wodę (moja endo kazała mi pić przegotowaną, nie mineralną czy jakąś inną, a zapomniałam się i wstawiłam Małemu wodę na herbatę) - odlałam sobie żeby przestygła chwilę i zapomniałam:/ i tym sposobem zażyłam tabletkę dopiero po powrocie z biedronki - stąd tak późne śniadanie![]() Maciejka - wiem, że Cię wkurza, że ciągle męża nie ma w domu - też nie lubię siedzieć sama i też rzadko widzę się z moją mamą (która akurat mieszka "na śląsku") - teraz też prawdopodobnie dopiero na święta, ale postaraj się nie przejmować - odpoczywaj i skup się na swoim maleństwie emdzik- skoro przepływy są na razie niemiarodajne, to najważniejsze, że masz leki i może akurat do następnej wizyty się poprawią - trzymam kciuki
|
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm... to ja nie wiem, czy miałam przepływy sprawdzane. Czerwone i niebieski placki były, ale przy badaniu serca dziecka. Muszę się Gina spytać na kolejnej wizycie.
Ja zaczęłam brać Euthoryx (czy jak mu tam) 3 dni temu, bo znowu tsh skoczyło (3,14). Zaczynam od minimalnej dawki: 12.5. Badam sobie częściej ciśnienie, bo przeczytawszy ulotkę się trochę zaniepokoiłam, ale póki co jest OK. Trochę mnie zmartwiłyście tym spadającym FT4, bo ja już teraz mam dość niskie i nie wiem, czy mi to może jeszcze spaść. W każdym razie wyczytałam, że w USA zaczynają dawać leki na to TSH dopiero chyba, gdy przekroczy 10, więc my chyba nie mamy co panikować ![]() Mala - a jak tam Twoje doły? Lepiej już trochę z nastrojem jesiennym? Duszona - co u Ciebie? |
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
AGA- może założysz album i oprowadzisz mnie po swoim mieszkaniu, bo to co wrzucasz szalenie mi się podoba
![]() uwielbiam oglądać gazety wnętrzarskie, blogi, tworzę sobie wizję jak chcę u siebie w domu bo na razie mamy ograniczone pole do działania, ale i tak nie przeszkadza mi to w zadowalaniu się przestawiając meble, robiąc świeczniki z kasztanów, czy ozdabiając lampki ![]() zbieram się na wizytę, bo jeszcze muszę zjeść
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..
Migotka, no tak to jest z tymi delegacjami... ciężko cokolwiek zaplanować.. mam nadzieję, że mu się uda to odkręcić..MaladT, myślałam, że Twój wróci dziś na dłużej.. ja ciągle czekam na powrót mojego z targów.. ma być dopiero wieczorem.. już tęsknię strasznie...114, super Ci się udało z tymi wszystkimi rzeczami.. ![]() ![]() emdzik, postaraj się nie denerwować, chociaż wiem, jak łatwo się to mówi.. ale leki masz, a skoro lekarz mówił, że wyniki będą wiarygodne dopiero po 26tc, to staraj się być dobrej myśli.. Alunia, strasznie się cieszę, że Malutka jest zdrowa... to najwspanialsza wiadomość, jaką mogłaś usłyszeć.. a my z Tobą.. Aggo, udanej wizyty.. ![]() Buu, biedna córcia.. wymęczy ją.. obyś Ty się nie zaraziła od niej żadnym wirusem... ![]() maciejka, przecudne zdobycze ciuszkowe...
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
aga haha podpisuje sie pod tym co aggo napisala
![]() bardzo mi sie podoba to co wrzucasz,w ogole masz na pewno slicznie urzadzone to mieszkanko ja zaluje ze bardziej nie stawialam na swoim,ze kiepsko wszystko bylo przemyslane-bardzo mi sie biale listwy podobaja,i chcialam takie ale no nie udalo sie ![]() a widzialam fajne aranzacje gdzie byly ciemne drzwi i biale listwy,i tez fajnie to wygladalo bo jak wiecie wypatrzylismy sobie meble-tylko wlasnie biale,i nie wiem do konca czy beda pasowac sciany mamy-szara-taka srebrna i fiolet jasny,podloga panele ale wlasnie brazowe ale nie takie ciemne,i ciemne drzwi,i te meble by byly biale ale wykonczone wlasnie brazowymi blatami,takimi w bliskim odcieniu podlogi kanapa bedzie tez w szarosciach,no i komu te meble pokazujemy to tak widze ze chyba srednio je widza ![]() incognito ja tez nie wiem czy mi przeplywy lekarz sprawdzal,bo nic nie mowil,jedynie wiem ze cos tam na czewrono i niebiesko ogladal wegielek no to super ze lepiej sie czujesz,tez mam nadzieje ze mala mi nic nie sprzeda,no zobaczymy dobra biore sie za sprzatanie,bo tez dzis u mnie kolezanka nocuje |
|
|
|
#1349 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka niech M się postra o ten urlop bo wiem ze takie zmiany są strasznie przykre
a jak się nie da później na przy dacie porodu będziecie mieć podstawkę tego że inni mogli nie móc a Twój M zawsze wszędzie jeździł jak była potrzeba? A teraz nie może i już. Aga ale dostałaś prezent fiu fiu super Ale u nas piękna pogoda, chłodno ale słonecznie aaa wspaniale. A tż będzie wieczorem gdzieś tam go wysłali po samochód. Może troche posprzątam z jutrzejszych zadań to będzie mniej ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#1350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie tak własnie było - mój Mały przetarł szlaki, ale ubranka kupowały i babcia i ciocie (moje siostry), później jedna urodziła synka, więc wszystko poszło do niej, ona z kolei rzeczy oddała szwagierce, której rok temu urodziła się córeczka, teraz z kolei poszły do drugiego siostrzeńca (ma niecałe 2 m-ce ) i znów powoli wracają do mnie. Tylko przerażała mnie trochę wizja zakupów, bo bodziaki i śpiochy były kupowane zwykle neutralne, ale jak będzie dziewczynka to i sukieneczki trzeba dokupić i rajstopki i kurteczkę i czapeczki i milion innych rzeczy, a ostatnio zmieniałam całą garderobę starszemu, bo przechodzi w większy rozmiar i poszło tyle kasy, że masakra...Ale właśnie wczoraj moja siostra mi powiedziała, że jak będzie córcia to jej koleżanka już dla mnie szykuje wyprawkę po swojej Strasznie miłe są takie sytuacje i nic tylko się cieszyć Wiadomo, każdy chce kupić coś swojego, ale ile nam jest łatwiej, gdy przychodzi pomoc z zewnątrz i inaczej się wszystko liczy - można kupić, a to coś droższego czasem, a to coś dla kaprysu![]() Dobra zabieram się za robotę, odezwę się później jak zdążę się z wszystkim obrobić przez pójściem po Małego. Plany dziś wielkie, zobaczymy czy sił starczy
Edytowane przez wegielek Czas edycji: 2014-10-24 o 11:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

to by była chyba przesada.. musiałabym sobie budzik chyba nastawiać specjalnie bo bym później z głodu padała... wytrzymać 30 min i tak jest nieraz ciężko.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam nadzieję, że mu się uda to odkręcić..
ja ciągle czekam na powrót mojego z targów.. ma być dopiero wieczorem..