|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!!
Cytat:
kurcze, a kiedys powiedzialam juz sobie, ze zadnego cieniowania Cytat:
ogolnie jestem zadowolona, bo bylam dopieszczona i z myciem i starannie mi cieniowala, no ale to jednak nie ma moje koncowwki a co to za metoda na gorace nozyczki? ;> Cytat:
|
|||
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!!
Cytat:
Za to ten tłusty brzozowy z betuliną na noc będę powtarzać i piać - reewelacja , przed samym spaniem nakładam na twarz , rano buzia odżywiona, nic się nie świeci ,mat całkowity etc.no super
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2014-10-24 o 10:13 |
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko Ci poszło ale najważniejsze, że się zresocjalizowałaś ![]() Niechciane szampony zużyj do mycia pędzli, golenia nóg i czyszczenia kuwety (to ostatnie jest najlepsze ale jakoś boję się używać ich do klatki). Zamówiłam wczoraj Hollywood coś tam Castor Oil Nie pytajcie co mną kierowało. Sama nie wiem, zamawiałam korektor NYXa, babka miała tę maskę w ofercie i nie mogłam się powstrzymać.---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Do leczenia najlepsza jest Urofuragina a co z profilaktyką? Dbać o siebie, nie wyziębiać stóp i pleców, okolic intymnych, można podgryzać żurawinę.... Nie wiem co jeszcze.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do golenia nóg - o tym nie pomyślałam Kuweta też w najbliższym czasie będzie myta ![]() Ciekawe jak się u Ciebie sprawdzi ta maska, a nóż podziała na Twoje cebulki ![]() Furaginę mam jeszcze w domu (pamiątka z Bułgarii...), także zaraz po przyjściu muszę lyknąć, ale właśnie najbardziej chodzi mi o profilaktykę - już 3 raz mnie to dziadostwo dopadło.. Ubieram się ciepło ![]() Tragedia w Katowicach[*]
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Hej Massie - mam ten sam Problem (to znaczy o ile Ty masz ten Problem , bo tak sobie wydedukowalam, ze skoro pytasz...
)Pecherz przeziebiam tak bolesnie, ze kazdego roku robie co moge, zeby tym mekom zapobiec. Biore zurawine Herbapolu, jem suszona zurawine, majty nosze wielkie i grubasne, ze hej, a do tego przestaje pic w zime zielona herbate bo wyczytalam ze ona wychladza caly organizm, sledzione, zoladek i Pecherz moczowy tez. (nawet goraca ma takie wlasciwosci jak juz wenwatrz organizmu sie znajdzie. ) Aha, i jedna ajurwedyjska lekarka polecala mi wlaczyc do diety kurkume czyli Curry. Tez ponoc przeciwzapaleniowo na wszystkie fronty dziala - ale tego spoosbu jeszcze nie stestowalam. No a jak juz mnie zapelenie pecherza dopada to grzeje tylek nad wiadrem z goraca woda, no i Urofuraginum albo od razu biore lek na recepte
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zieloną herbatę też piję, chociaż śmieszny jest fakt, że przez ostatni tydzień jadę akurat na herbatce truskawkowo-wisniowej... Ale dobrze wiedzieć W zimie będę sobie zieloną odpuszczać Myślałam, że Urofuraginum to antybiotyk Tak czy siak w domu mam antybiotyk na receptę - odpowiednik naszego Furaginum przywieziony z Bułgarii (taaaa na urlopie mnie dopadło, w 30-stopniowym upale...). Mam też jakieś zioła na pęcherz z Bułgarii polecone przez tamtejszą pielęgniarkę, ale troche się ich boję Żurawinę podjadam, ale nieregularnie... Jak żyć
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze stacjonarnie uda mi sie znalezc, a jak nie to poczekam na DDD
|
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się pierwszy raz załatwiłam spacerując po burzy na plaży. Tak mi stopy zmarzły, że nie mogłam się z godzinę rozgrzać. Dopadło mnie pierwsze zapalenie pęcherza i przez następny rok powtórzyło się 2 razy jak dobrze pamiętam. Teraz już mnie nie łapie, nic takiego szczególnego nie robię, dbam żeby mnie nie przewiało a o żurawinie wspomniałam, bo dużo środków jest na jej bazie. A i kiedyś Furagina była tylko na receptę a teraz Urofuraginę można normalnie dostać, skład ten sam.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super ![]() No nic, myśąlałam że ominie mnie zakup kurtki jesienno-zimowej ale najwwidoczniej |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze po sobie powiem, że nie tylko majty się liczą a stopy muszą mieć ciepło. Żurawinę wcinam przez cały rok jak przyjdzie mi ochota. Nie wiem czy to ona tak zapobiega chorobie czy dbanie żeby się nie wychładzać ale działa. Przynajmniej od roku nie było problemu. Herbatę zieloną też piję na okrągło i słyszałam o kurkumie. Mam nawet w domu ale jakoś nie było okazji żeby użyć. Może dziś na obiad coś z nią zrobię. Imbir też podobno wzmacnia organizm.
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Z receptą jest po prostu zniżka. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Zagraniczym YT to mnie się już nie chce wierzyć w te ich kilometrowe przyrosty w miesiąc...
Szampon koński z dosłownie-niczym w składzie? Łys - 4cm na miesiąc...
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termofor na brzuch i to siedzenie nad parą też pomaga. Zdrowiej biedactwo
|
|
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiecie co? Ja nienawidzę jak jest mi zimno... Więc ubieram się ciepło, śpię w skarpetach (nawet latem, a co...), nawet jesienią jak laski lataja jeszcze w baletkach to ja już myk i na stopy zakładam botki za kostkę... Kurtkę (czy płaszcz) musze mieć długą, by tyłek był zakryty.. A i tak dziadostwo się przyplątało... ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Z najgorszym zapaleniem zmagałam się w Bułgarii Łyknę Furaginę w domu, tyłek schowam z termoforem pod kołdrę i będzie ok I żurawinę kupię
|
||
|
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Możliwe ale nawet bez nie jest droga. Jak mnie coś bierze wolę od razu działać, bo pierwszym razem tak się załatwiłam, że ryczałam z bólu i wylądowałam na pogotowiu. Nie miałam pojęcia co za cholerstwo mnie dopadło ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Gdyby mi od maseczki miały przyspieszyć i 1 cm to by i tak był szał
|
||
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scrabble ja teraz w kożuszku za tyłek chodzę z kapturem na głowie i skórzanych botkach sporo za kostkę, a niektórzy jeszcze w ramoneskach biegają No ale każdy powód jest dobry, żeby sobie kupić upragnioną parkę ![]() Tak czy inaczej, ciekawa jestem jak się u Ciebie sprawdzi - zaczynasz od razu ją testować? Ile za nią w ogóle dałaś? Mnie ostatnio coś nosi na jakąś dobrą maskę, którą można by kłaść na skalp ![]() A ja wczoraj umyłam głowę tym nowym szamponem z Pharmaceris - czerep do tej pory świeży jak zaraz po umyciu Cudownie jest wstawać z myślą, że nie trzeba myć i suszyć włosów
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, bo jak ktoś męczy się z nawrotami może od razu coś wziąć.Zapłaciłam jakoś 45- 46 zł ale zamówiłam wczoraj wieczorem więc pewnie w poniedziałek dopiero dotrze. Mam zamiar nakładać raz w tygodniu przed myciem na godzinę (albo dwa razy jak będzie mi się chciało). Też by mi się przydała jakaś fajna maska "bezpieczna" też na skalp. Chyba popadam w paranoję, kiedyś ciapałam jak leci, zawijałam w ręcznik i było dobrze, teraz sprawdzam składy i myślę czy to czy tamto nie zaszkodzi Najlepiej odstwaię wszystko, kupię kilka opakować Garnier a&k i będzie po problemie ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Chyba tak, niestety. Od dziecka tak mam, jeśli w zimie zapomnę rękawiczek dłonie mam dosłownie sine. Jest coś na poprawienie krążenia?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm sporo Na początku ta maska w ogóle mnie nie interesowała, ale jak już Ty ją kupiłaś to teraz jestem ciekawa ![]() Mnie się znowu zachciało dopieszczać włosy odkąd wpadłam na pomysł mycia ich wieczorem Rano nie miałam na to czasu, wstawać jeszcze wcześniej też nie miałam zamiaru a całonocne olejowanie doprowadzało mnie do szału - to spanie na ręczniku i mimo to utłuszczona pościel Wczoraj już szukałam na DOZie jakiejś maski, miałam już zamówić z Seboradinu p/wypadaniu, ale w efekcie nie zamówiłam... Korci mnie też jakaś ruska maska...Czy ktoś wie kiedy jest DDD? ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
WAPŃ: 500-1000 mg na dobę (starsze kobiety: 1500-2000 mg). KOENZYM Q10: 60 mg, jeden do trzech razy na dobę. L-KARNITYNA: 50-500 mg na dobę. MAGNEZ: 250-500 mg na dobę. OMEGA-3: 50 mg, jeden do trzech razy na dobę. KOMPLEKS WITAMIN Z GRUPY B: 25-50 mg na dobę. WITAMINA C: 500-1000 mg na dobę. WITAMINA E: 400-500 IU na dobę. Zioła: Ekstrakt z imbiru (do kupienia tutaj)- 170 mg, 1-2 kapsułki dziennie Ekstrakt ginkgo biloba: 60 mg, 1-3 razy dziennie Ekstrakt z zielonej herbaty - 100 mg, 2 razy dziennie Ekstrakt z głogu: 250 mg 1-2 razy dziennie Picie czerwonego wina polepsza krążenie krwi w dużo większym stopniu, niż regularne jedzenie błonnika. Dietę wzbogać również o cebulę. Surowa cebula jest dużo lepsza dla twojego zdrowia, niż cebula smażona czy gotowana. Bierz naprzemienne zimne i ciepłe prysznice. Polepszają one krążenie krwi. Takie info znalazłam na necie
|
||
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się faszerować jak stara babcia Dzięki Mass, robię fotkę Twoich zaleceń Sprawdziłam, 46 zł ale tylko w takiej cenie jest dostępna Gdyby nie te NYXy nie upiłabym ale człowiek durny, myśli skoro i tak płacę za przesyłkę...Poczekaj chwilę to zdam recenzję, chociaż skoro na mnie nic nie działa a na Was tak to chyba i tak nie będzie zobowiązująca. Martwi mnie jeszcze to, że dziewczyny wspominały o pieczeniu jak się za długo potrzyma, oby to nie było nic rozgrzewającego, bo będzie problem Fajnie się myje wieczorem. Można coś prędzej nałożyć na godzinę- dwie i nie przesadzać jak z całonocnym olejowaniem. Już do niego nie wrócę. Moee polecała jakąś fajną maskę też na skalp. Co to było?
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
ddd 2 grudnia
|
|
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze mieć w lato skarpetki, mogę spać odkryta ale skarpetki muszą być Ostatnio wyjazd z TŻ a on do mnie sms: "Misiu czy te moje bawełniane skarpetki to Ci zabrać? " ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#1824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Scrabble a lubisz do herbaty dodać świeżego imbiru? Myślę, że to byłby też dobry pomysł ![]() No ja mam ostatnio wrażenie, że włosy stoją w miejscu Musiałabym znowu zacząć je mierzyć/robić zdjęcia, ale... Nie chcę Jeszcze znowu popadnę w paranoję, która skończy się kolejnym bobem na mojej głowie ![]() Dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- |
||
|
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie nakładam minimum na godzinę (chyba z lenistwa ) ale efekty są takie dobre, że nie widzę sensu żeby się męczyć całą noc.---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Ale przecież z bobem jesteś nieszczęśliwa Zbytnie zwracanie na nie uwagi jest najgorsze. Od kiedy skupiłam się na denkowaniu trochę wyluzowałam, nie wkręcam się tak w zapuszczanie ale najbardziej pomogło mi w tym przyzwyczajenie się do chodzenia w związanych włosach. Nie zwracam na nie uwagi i osiągnęłam spokój ducha Co takiego ciekawego dorwałaś na DDD? Ja nic nie znalazłam.
|
||
|
|
|
#1826 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ja też mam wiecznie zimne dłonie i stopy, teraz piję napary z imbiru, ale nie zauważyłam, żeby to pomogło. |
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miesiąc temu założyłam wątek a tu już 60+ stron
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę nałożyć kokosa na 1-2 godzinki a potem maskę z Biovaxa - niech poczują się w końcu rozpieszczane ![]() Na DDD nigdy jeszcze nie kupowałam, ale teraz może coś wybiorę Może jakąś maskę, czy odżywkę (na pewno nie szampon!).
|
|
|
|
|
#1829 |
|
nibyżona
|
Co to ddd?
![]() Jeju odnalazlam pokrewne dusze! Ja tez caly rok spie w skarpetkach, Tz sie smieje, ze 3 lata jestesmy razem, a on moze policzyc chwile, gdy widzial moje stopy Tez jestem zmarzlak, stawy domagaja sie ciepla ![]() Zdenkowalam alterre granat i aloes ![]() Dziewczyny jaki suchy szampon byscie polecily na 1 raz? Myslalam ze nigdy nie sprobuje, ale moze warto od czasu do czasu miec taka mozliwosc ![]() Jutto musze o 6 wstac bo mam zajecia w Gdyniii z psami
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem straszny zmarzlak, w skarpetkach śpię tylko w zimę, ale lata nie lubię bo wtedy jest za gorąco, taki ze mnie dziwak Ja kiedyś jako pierwszy kupiłam syoss bo to było jak suche szampony wchodziły do sklepów i był beznadziejny. Sklejał włosy, nie było widać nawet minimalnej świeżości Co za zajęcia masz? Ja tam uwielbiam spędzać czas z psami i psiarzami
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Chociaż tu też jest wina fryzjerki, powinna ostrzec, że przy takiej czy innej strukturze włosa tak czy inaczej będą się układać.

Z niechcianych szamponów została mi jedna butelka Alverde i jedna Balea - wymyślę im jakies zastosowanie. Reszta w normalnym, codziennym użyciu (Vichy, Pharmaceris, Eva rzepa). I oświadczam wszem i wobec, że denko skutecznie wyleczyło mnie z bezsensownego kupowania nie tylko szamponów
Jeszcze trochę tych carów mam, ale spokojnie się z nimi uporam
Szybko Ci poszło ale najważniejsze, że się zresocjalizowałaś

I żurawinę kupię
Muszę się faszerować jak stara babcia
Gdyby nie te NYXy nie upiłabym ale człowiek durny, myśli skoro i tak płacę za przesyłkę...
Musiałabym znowu zacząć je mierzyć/robić zdjęcia, ale... Nie chcę