|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
Co sądzicie o facecie, który zamordował żołnierza NSZ i jego żonę w ósmym miesiącu ciąży, a 60 lat później w rozmowie z ich synem który w chwili śmierci rodziców 5 lat ich synowi, że powinien być mu wdzięczny, bo dzięki niemu dostał odszkodowanie za śmierć rodziców? Sąd oczywiście umorzył sprawę.
|
|
|
|
#4562 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Konto usunięte
|
Już tam pal licho małe babeczki i ogromne psy, one chociaż się starają ogarnąć choć sił nie mają, ich pies właściwie zawsze na smyczy.
Ale jest taka starsza babeczka co ma skundlonego jakiegoś wilczurowatego, czyli średni pies. Ona właściwie zawsze ma go bez smyczy. Pies już kilka razy rzucił się pierwszy na mojego husky, tłumaczyłam jej a nawet nie raz opieprzałam równo bo ile można jej tłumaczyć. Nie raz też widziałam jak ten pies atakował inne i ich właściciele również opieprzali tę babkę. No ale ona ma w d.pie, pies nadal łazi bez smyczy i losowo atakuje a inni mają im schodzić z drogi. Jakiś czas temu spotkałam ją w lesie. Pies wiele metrów przed nią idzie na nas. Ona sobie gdzieś w boczek na łączkę skręciła i ma w dupie znowu. A ja kurde drę się na psa (właściwie to nie drę tylko mówię stanowczym ale donośnym głosem by kretynka też usłyszała, że coś się dzieje), że fe, sio, fe, idź stąd, itp. Babka nic. Ja w strachu musiałam wejść w jakieś krzaki i wyminąć tego psa a zarazem odstraszać bo chciał podejść. A ja wiem jak to jego podejście się kończy. Obwącha i po chwili już z zębami w cudzym psie. No kuźwa chyba kiedyś jakąś skargę na nią złożę tylko jak i do kogo? |
|
|
|
#4564 |
|
BAN stały
|
Podpowiem Ci, że ten Pan żyje do dzisiaj i ma się dobrze. Jego kolejna mądrość: "... lubię zabijać ludzi, ale to lubienie ulega przedawnieniu”. Facet wręcz był dumny z tego, że zlikwidował mężczyznę i jego żonę, którzy nie bali się walczyć z reżimem.
Czas ucieka, a za mordy komunistyczne siedzieli chyba tylko mordercy księdza Popiełuszki. Czasami się zastanawiam, czy jak sądy kryją zbrodniarzy, to czy nie lepszy bywa samosąd. Oczywiście to luźna refleksja. |
|
|
|
#4565 | |
|
Konto usunięte
|
O kurcze, te psy to chyba dziś moje fatum
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że tak poruszyła mnie śmierć tej dwójki dziennikarzy i ich synka. Dariusza Kmieciki dobrze kojarzę tak jak kilku innych lokalnych reporterów, pamiętam go głównie z ostatnich dni i relacjonowania katastrofy w kopalni. I np. podobało mi się to, że był dociekliwy wobec tego, czy wiedziano wcześniej o wysokim stężeniu metanu...
Kurcze, aż mam ciarki jak pomyślę sobie, że dosłownie w ciągu sekundy można stracić życie. ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- Cytat:
Tu próbki: Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4567 | |||
|
BAN stały
|
Jego żonie też się należało? A dziecku, które nosiła 8 miesięcy też się należało? A ich żyjący syn słusznie trafił do aresztu w wieku 5 lat jako członek bandy?
Cytat:
Cytat:
Czy wiesz, że Żyd mający najwyższy stopień w polskiej konspiracji był w NSZ (major Stanisław Ostwind)? Edward Kemnitz, przed wojną członek ONR, w czasie wojny żołnierz NSZ, dostał od Izraela nagrodę Sprawiedliwego Wśród Narodów Świata? Nasi sąsiedzi Litwini i ich szaulisi byli rzeźnikami wobec Żydów na tle NSZ. Może antysemityzmem było to, że załatwili oddział Gwardii Ludowej składający się z Żydów (dowódca Izrael Ajzenman)? Cytat:
Zresztą jak NSZ miało się dogadać z AK, jak Ci drudzy zapowiadali wsparcie dla Armii Czerwonej w walce z Niemcami, zaś NSZ stwierdził, że Armia Czerwona musi być traktowana jak wojsko wrogie. Historia chyba pokazała, kto miał rację. Dlatego nie porównuj NSZ z UPA - polskie mordy na Ukraińcach miały charakter incydentów i rewanżów. Polski Sejm wbrew protestom SLD i Palikociarni słusznie uczcił pamięć NSZ. |
|||
|
|
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
-Oczywiście, że mord na żonie i dziecku to czyste zło, z resztą zabicie go też było złem, ale wątpię, aby był świętoszkiem.
-Ludzie po 1944 byli wykończeni wojną chcieli normalnie żyć, wielu z nich wierzyło w wyzwolicieli. Sama słyszałam świadectwa oburzonych mieszkańców (którzy pamiętali wojnę) pewnej wsi gdy chciano zburzyć pomnik Gwardii Ludowej. ZSRR było wtedy wyzwolicielem, zwykli ludzie nie mieli świadomości zbrodni Stalina, tym bardziej, że propaganda działała na całego. Szli do MO bo myśleli, że pomagają w walce z Niemcami co się ostali, zostawali urzędnikami bo wierzyli w system oparty na sprawiedliwym podziale. Bo na Podlasku wciąz wyglądąło to tak, że był pan na którego chłopki pracowali i pleban. Poza tym ta reforma rolna obejmowała: Działaniu reformy rolnej PKWN podlegały nieruchomości rolne: Cytat:
-"można spalić wioskę" czemu bo inni Ukraińcy byli źli, usprawiedliwianie zemsty na niewinnych ludziach jest obrzydliwe. -Żydzi, którzy byli w szeregach NSZ często ukrywali swoją tożsamość. I to, że znalazł się jakiś sprawiedliwy z NSZ nie znaczy, że sytuacja zazwyczaj wyglądała tak: Cytat:
-I oczywiście złemu stosunkowi do Żydów była winna GL i wcale ONR i inne organizacje z których składało się NSZ wcześniej nikogo nie dyskryminowały, a np. getta ławkowe to takie bajeczki -Nie pochwalam decyzji po powstaniu, ale cenie są zdecydowanie bardziej AK od NSZ. Pewnie pochwalasz to, że NSZ jeszcze podczas wojny w tym Powstania Warszawskiego, walczyło np. z AL. Podobno za samo bycie sympatykiem tej organizacji można było dostać "wyrok". I tak Armia Ludowa święta nie była, ale walczyła o wolną Polskę, przy tym nie zabijając np. za pochodzenie. I miała wiele frakcji, w dużej mierze także przeciwnych ZSRR np. PAL czy Bataliony Chłopskie -W AK nie było jasnowidzów. Poza tym walka z ZSRR oznaczała wykrwawienie się, co w dużej mierze także nastąpiło. -Ok, skoro były to tylko rewanże, w takim razie nie zrobili nic złego. Myślenie wybijmy wioskę Ukraińców, bo oni zabili naszych naprawdę honorowe. I sejm mógł upamiętnić te osoby z NSZ, które zrobiły dobre rzeczy, a chwalenie wszystkich to legitymizowanie ich zbrodni. |
||
|
|
|
#4569 | |
|
Konto usunięte
|
Tak, tak jakoś wczoraj ta piosenka mi bardzo pasowała
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4572 | |||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
. Ten czarny, długa sierść, z podpalanym pyskiem i łapami.---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
SweetHusky, ja jako 10-12 latka chodziłam z bernardynem. I owszem, były sytuacje, gdzie trzymałam ją z całej siły, wryłam się nogami w ziemię(coś jak przy przeciąganiu liny), ale nigdy mnie nie pociągnęła tak, żebym się przewróciła czy coś. A nie mogłam mieć dużo siły jako takie dziecko. Raczej wyczuwałam do kogo może podbiec (jamnik sąsiad w celu zabawy albo facet z ciemnymi włosami i wąsami, żeby na niego groźnie poszczekać, bo nie lubiła takiego wyglądu). Na 99,99999% byłam pewna, że nie zaatakuje, ale wolałam ją trzymać przy sobie za obrożę dla komfortu innych ludzi. Dlatego też miała zakładany kaganiec. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#4573 |
|
Konto usunięte
|
czy mi się zdaje czy loyd w akcie zemsty wstawiła sobie foto drabiny w awatar?
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Przed glupimi właścicielami psów strzeż mnie boru. W mojej klatce jest starszy utykajacy dziadek, wyprowadza na spacer amstafa czy podobne cholerstwo. Bez obroży, kaganca czy smyczy.
Dziwi mnie, że nie ogarniam co się dzieje. |
|
|
|
#4576 |
|
jestę wieszczę
|
niestety możesz mieć rację.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4577 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4579 |
|
jestę wieszczę
|
Loyd nie jest (już) modem.
Zagranie jednak wyjątkowo niskie.
|
|
|
|
#4580 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Już nie jest, ale to co teraz robi tylko potwierdza, że słusznie.
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Tez i sie tak wydaje.
Drabina powinna sie wypowiedziec
|
#4582 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4583 |
|
jestę wieszczę
|
wydaje mi się, że nieważne skąd. I tak nie powinno być przyzwolenia na takie akcje.
|
|
|
|
#4584 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
a po co? drabina może zgłosić i już. Inni tez powinni to zrobić. Nie widze sensu, by drabina się wypowiadała, tym bardziej, że po ostatnich akcjach z moderatorami cała sytuacja obróciła się przeciwko niej i została posądzona o podżeganie do buntu inne uzytkowniczki
|
#4585 |
|
jestę wieszczę
|
Masz rację. Zgłosić i tyle.
|
|
|
|
#4586 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Powinna moderowac forum dla przedszkolakow, bo zachowanie ma na ich poziomie
![]() Ale brzuch niczego sobie
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4587 |
|
Konto usunięte
|
Drabina mi potwierdzila, ze to jej zdjecie. Sama raczej sie nie wypowie bo z tego co wiem, to mama nauczyla ja zeby nie dotykac pewnych rzeczy bo mozna sobie rece pobrudzic, fu.
|
|
|
|
#4588 |
|
Konto usunięte
|
no z tego co wiem używanie cudzych zdjęć jest nielegalne...szczególnie jak fota pojawia się z tagiem:nie kopiować i nie używać
|
|
|
|
#4589 |
|
Konto usunięte
|
Winteru, to jest zdjecie "przed"
(co tez pokazuje poziom tej dziewuchy)
|
|
|
|
#4590 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

.