Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-24, 00:12   #4561
Imperialista
BAN stały

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20

Co sądzicie o facecie, który zamordował żołnierza NSZ i jego żonę w ósmym miesiącu ciąży, a 60 lat później w rozmowie z ich synem który w chwili śmierci rodziców 5 lat ich synowi, że powinien być mu wdzięczny, bo dzięki niemu dostał odszkodowanie za śmierć rodziców? Sąd oczywiście umorzył sprawę.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 00:18   #4562
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Co sądzicie o facecie, który zamordował żołnierza NSZ i jego żonę w ósmym miesiącu ciąży, a 60 lat później w rozmowie z ich synem który w chwili śmierci rodziców 5 lat ich synowi, że powinien być mu wdzięczny, bo dzięki niemu dostał odszkodowanie za śmierć rodziców? Sąd oczywiście umorzył sprawę.
sądzę, że gość jest jakiś upośledzony uczuciowo

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 00:24   #4563
201607111004
Konto usunięte

Już tam pal licho małe babeczki i ogromne psy, one chociaż się starają ogarnąć choć sił nie mają, ich pies właściwie zawsze na smyczy.

Ale jest taka starsza babeczka co ma skundlonego jakiegoś wilczurowatego, czyli średni pies. Ona właściwie zawsze ma go bez smyczy. Pies już kilka razy rzucił się pierwszy na mojego husky, tłumaczyłam jej a nawet nie raz opieprzałam równo bo ile można jej tłumaczyć. Nie raz też widziałam jak ten pies atakował inne i ich właściciele również opieprzali tę babkę. No ale ona ma w d.pie, pies nadal łazi bez smyczy i losowo atakuje a inni mają im schodzić z drogi.

Jakiś czas temu spotkałam ją w lesie. Pies wiele metrów przed nią idzie na nas. Ona sobie gdzieś w boczek na łączkę skręciła i ma w dupie znowu. A ja kurde drę się na psa (właściwie to nie drę tylko mówię stanowczym ale donośnym głosem by kretynka też usłyszała, że coś się dzieje), że fe, sio, fe, idź stąd, itp. Babka nic. Ja w strachu musiałam wejść w jakieś krzaki i wyminąć tego psa a zarazem odstraszać bo chciał podejść. A ja wiem jak to jego podejście się kończy. Obwącha i po chwili już z zębami w cudzym psie.

No kuźwa chyba kiedyś jakąś skargę na nią złożę tylko jak i do kogo?
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 00:28   #4564
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
sądzę, że gość jest jakiś upośledzony uczuciowo
Podpowiem Ci, że ten Pan żyje do dzisiaj i ma się dobrze. Jego kolejna mądrość: "... lubię zabijać ludzi, ale to lubienie ulega przedawnieniu”. Facet wręcz był dumny z tego, że zlikwidował mężczyznę i jego żonę, którzy nie bali się walczyć z reżimem.

Czas ucieka, a za mordy komunistyczne siedzieli chyba tylko mordercy księdza Popiełuszki. Czasami się zastanawiam, czy jak sądy kryją zbrodniarzy, to czy nie lepszy bywa samosąd. Oczywiście to luźna refleksja.
Stary 2014-10-24, 00:29   #4565
201607111004
Konto usunięte

O kurcze, te psy to chyba dziś moje fatum

Cytat:
Napisane przez Karolina Korwin Piotrowska fb
tekst wywołał burzę w necie. dlatego go linkuję.
powiem tak: moj pies miał biodra, bo na nie chorował, juz go nie ma i kiedy odszedł, ryczałam o nim bardziej niż po rodzicach. bo tak mam. moja suka, która śpi ze mną w łózku ( całuję ją też w obsrany pysk, bo każdy właściciel psa wie, ze zadbany psi pysk to jedno z najczystszych miejsc na świecie) teraz ma trzustkę. dowiaduję się o tym regularnie u weta. słabą trzustkę. znam tez starszą pania, ktora gada do swego psa. bo już nie ma do kogo. regularnie spotykamy sie u tego weta, u ktorego dowiaduje sie o istnieniu trzustki mojej suki. tak, na leczenie mojej suki wydaję pieniądze. czasem bardzo duże. tak, nie pojechałam w tym roku na wakacje. nie kupiłam kutrki, o której marzyłam. bo leczenie zwierzaka jest drogie. ale ja sie cieszę, ze ta starsza pani ma do kogo gadać, bo jak ten stary piesek odejdzie, ona przestanie wychodzic z domu. tak po prostu. ten pies jest jej łącznikiem ze światem. i nie mnie oceniać, czy to dobrze czy nie. nie mam odwagi.
Zdziwił mnie ten tekst, a właściwie wyrażenia typu "wykryto trzustkę", 'miał biodra". No to chyba dobrze, co nie?
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 02:53   #4566
Kalini
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że tak poruszyła mnie śmierć tej dwójki dziennikarzy i ich synka. Dariusza Kmieciki dobrze kojarzę tak jak kilku innych lokalnych reporterów, pamiętam go głównie z ostatnich dni i relacjonowania katastrofy w kopalni. I np. podobało mi się to, że był dociekliwy wobec tego, czy wiedziano wcześniej o wysokim stężeniu metanu...
Kurcze, aż mam ciarki jak pomyślę sobie, że dosłownie w ciągu sekundy można stracić życie.

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Podpowiem Ci, że ten Pan żyje do dzisiaj i ma się dobrze. Jego kolejna mądrość: "... lubię zabijać ludzi, ale to lubienie ulega przedawnieniu”. Facet wręcz był dumny z tego, że zlikwidował mężczyznę i jego żonę, którzy nie bali się walczyć z reżimem.

Czas ucieka, a za mordy komunistyczne siedzieli chyba tylko mordercy księdza Popiełuszki. Czasami się zastanawiam, czy jak sądy kryją zbrodniarzy, to czy nie lepszy bywa samosąd. Oczywiście to luźna refleksja.
Biorąc pod uwagę to co robili członkowie NSZ może mu się należało. Ojciec żony brata mojej żony był w NSZ na Podlasiu, z dumą opowiadał jak strzelali do agronomów jak do kaczek, tylko dlatego, że ci mieli dokonać reformy rolnej z 1944 (tę gdzie rozdzielano ziemię kościelną i ziemian między chłopów). Poza tym świadectwa np. Białorusinów czy Ukraińców z tamtych terenów pokazują, że byli to okrutni ludzie.

Tu próbki:

Cytat:
- 6 czerwca 1945 – Wierzchowiny: Oddział PAS – NSZ pod dowództwem “Szarego” zamordował 196 mieszkańców wsi narodowości ukraińskiej z czego 45 stanowili mężczyźni, 65 dzieci poniżej 11 roku życia. Doszło również do rabowania mienia i gwałtów. Najstarsza ofiara miała 92 lata, najmłodsza 2 tygodnie.
Cytat:
- 27 maja 1945 - Przedborze: Oddział NSZ Władysława Kołacińskiego „Żbika” dokonał uprowadzenia dziewięciorga ocalałych z holocaustu Żydów w tym jednej kobiety i dziecka. Zostali rozstrzelani w lesie. (D. Engel, Patterns of a Anti-Jewish Violence in Poland, 1944-1946, “Yad Vashem Studies”, vol. 26, 1998)
itd. itd. Gloryfikowanie NSZ jest dla mnie na poziomie czczenia Bandery.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 03:45   #4567
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę to co robili członkowie NSZ może mu się należało.
Jego żonie też się należało? A dziecku, które nosiła 8 miesięcy też się należało? A ich żyjący syn słusznie trafił do aresztu w wieku 5 lat jako członek bandy?

Cytat:
Ojciec żony brata mojej żony był w NSZ na Podlasiu, z dumą opowiadał jak strzelali do agronomów jak do kaczek, tylko dlatego, że ci mieli dokonać reformy rolnej z 1944 (tę gdzie rozdzielano ziemię kościelną i ziemian między chłopów).
Tak samo miałem nieprzyjemną rozmowę w rodzinie, bo ktoś się poskarżył, że "Wyklęci" zdjęli mu brata babci, bo był w milicji obywatelskiej. Kto normalny zostawał milicjantem albo UBolem po wojnie? A agronomowie to byli Ci, którzy przychodzili i oznajmiali, że państwo przejmuje dany majątek rolny albo przemysłowy. Gdyby jakiś komunistyczny urzędnik przyszedł Ci i powiedział, że masz za duży dom i masz się wynosić (ewentualnie oddać połowę) to poczęstowałabyś go kawą?

Cytat:
Poza tym świadectwa np. Białorusinów czy Ukraińców z tamtych terenów pokazują, że byli to okrutni ludzie.
Znaczną część Żołnierzy Wyklętych stanowili żołnierze ze Wschodu. Część żołnierzy którzy puścili z dymem Wierzchowiny była z 27. Dywizji AK i świetnie pamiętała wyczyny Ukraińców na Wołyniu. A ptaszki donoszą, że mieszkańcy tej wioski nie byli święci (naturalnie nie pochwalam mordu na cywilach - można spalić wioskę, ale nie wolno mordować ludzi).

Czy wiesz, że Żyd mający najwyższy stopień w polskiej konspiracji był w NSZ (major Stanisław Ostwind)? Edward Kemnitz, przed wojną członek ONR, w czasie wojny żołnierz NSZ, dostał od Izraela nagrodę Sprawiedliwego Wśród Narodów Świata? Nasi sąsiedzi Litwini i ich szaulisi byli rzeźnikami wobec Żydów na tle NSZ. Może antysemityzmem było to, że załatwili oddział Gwardii Ludowej składający się z Żydów (dowódca Izrael Ajzenman)?

Cytat:
itd. itd. Gloryfikowanie NSZ jest dla mnie na poziomie czczenia Bandery.
NSZ różniła się tym od AK, że miała jako taki plan działania. Bezmózgowcy z AK (mówię oczywiście o dowództwie) wykrwawili się w Warszawie z Niemcami będącymi w odwrocie, rozwiązali swoją organizację przed końcem wojny a na koniec swoje dowództwo dobrowolnie wysłali do Moskwy. Za to NSZ ciągle podejmowało walkę z NKWD i komunistami na krótki czas paraliżując działanie państwa w niektórych punktach Polski. Wręcz nie patyczkowali się i jeszcze w czasie okupacji niemieckiej atakowali komunistów i ich bojówki.

Zresztą jak NSZ miało się dogadać z AK, jak Ci drudzy zapowiadali wsparcie dla Armii Czerwonej w walce z Niemcami, zaś NSZ stwierdził, że Armia Czerwona musi być traktowana jak wojsko wrogie. Historia chyba pokazała, kto miał rację.

Dlatego nie porównuj NSZ z UPA - polskie mordy na Ukraińcach miały charakter incydentów i rewanżów. Polski Sejm wbrew protestom SLD i Palikociarni słusznie uczcił pamięć NSZ.
Stary 2014-10-24, 04:42   #4568
Kalini
Zakorzenienie

-Oczywiście, że mord na żonie i dziecku to czyste zło, z resztą zabicie go też było złem, ale wątpię, aby był świętoszkiem.
-Ludzie po 1944 byli wykończeni wojną chcieli normalnie żyć, wielu z nich wierzyło w wyzwolicieli. Sama słyszałam świadectwa oburzonych mieszkańców (którzy pamiętali wojnę) pewnej wsi gdy chciano zburzyć pomnik Gwardii Ludowej. ZSRR było wtedy wyzwolicielem, zwykli ludzie nie mieli świadomości zbrodni Stalina, tym bardziej, że propaganda działała na całego. Szli do MO bo myśleli, że pomagają w walce z Niemcami co się ostali, zostawali urzędnikami bo wierzyli w system oparty na sprawiedliwym podziale. Bo na Podlasku wciąz wyglądąło to tak, że był pan na którego chłopki pracowali i pleban.
Poza tym ta reforma rolna obejmowała:
Działaniu reformy rolnej PKWN podlegały nieruchomości rolne:
Cytat:
stanowiące własność Skarbu Państwa
będące własnością obywateli III Rzeszy i obywateli polskich narodowości niemieckiej
będące własnością zdrajców narodu skazanych prawomocnie przez sądy polskie za zdradę stanu, pomoc udzielona okupantowi i inne podobne przestępstwa
wszystkie nieruchomości ziemskie o ogólnej powierzchni ponad 50 ha użytków rolnych, z wyłączeniem województwa poznańskiego, pomorskiego i śląskiego gdzie limit podwyższono do 100 ha, niezależnie od wielkości użytków rolnych.
więc nie widzę w tym nic złego, a tym bardziej tego, aby ktoś zasługiwał na śmierć. I mówisz o odwecie. Często to byli ludzie poszkodowani przez II Rzeczpospolitą, widzieli szanse na awans społeczny, więc nic dziwnego, że brali w tych zmianach udział. Nie mieli wiedzy na temat tego co się dzieje na całym świecie, nie byli też jasnowidzami.
-"można spalić wioskę" czemu bo inni Ukraińcy byli źli, usprawiedliwianie zemsty na niewinnych ludziach jest obrzydliwe.
-Żydzi, którzy byli w szeregach NSZ często ukrywali swoją tożsamość. I to, że znalazł się jakiś sprawiedliwy z NSZ nie znaczy, że sytuacja zazwyczaj wyglądała tak:
Cytat:
sierpień 1944 – Powstanie Warszawskie – Chaim Goldstein był naocznym świadkiem zastrzelenia z bliskiej odległości jednego ze swoich towarzyszy z oddziału ubranego w pasiak z Gęsiówki. Oddział odpoczywał wtedy na Mławskiej na Starówce. Po akcji zbrojnej oddziału podczas którego kilku Żydów poległo Goldstein i Edelman sprawdzali straty, ogień do powstańców otworzyli znowu NSZ-towcy krzyczący: „Nam nie potrzeba walczących Żydów! Wszystkich należy zabić! Śmierć Żydom!”. Bronislav Anlen opisuje „rozprawę” nad złapanym więźniem Pawiaka i Gęsiówki i ranną Żydówką na noszach. Oboje byli „sądzeni” przez NSZ-towców pod zarzutem szpiegostwa. Zostali rozstrzelani. (Edward Kossoy, Żydzi w Powstaniu Warszawskim)
Mogłabym przytoczyć mnóstwo podobnych historii.
-I oczywiście złemu stosunkowi do Żydów była winna GL i wcale ONR i inne organizacje z których składało się NSZ wcześniej nikogo nie dyskryminowały, a np. getta ławkowe to takie bajeczki
-Nie pochwalam decyzji po powstaniu, ale cenie są zdecydowanie bardziej AK od NSZ. Pewnie pochwalasz to, że NSZ jeszcze podczas wojny w tym Powstania Warszawskiego, walczyło np. z AL. Podobno za samo bycie sympatykiem tej organizacji można było dostać "wyrok". I tak Armia Ludowa święta nie była, ale walczyła o wolną Polskę, przy tym nie zabijając np. za pochodzenie. I miała wiele frakcji, w dużej mierze także przeciwnych ZSRR np. PAL czy Bataliony Chłopskie
-W AK nie było jasnowidzów. Poza tym walka z ZSRR oznaczała wykrwawienie się, co w dużej mierze także nastąpiło.
-Ok, skoro były to tylko rewanże, w takim razie nie zrobili nic złego. Myślenie wybijmy wioskę Ukraińców, bo oni zabili naszych naprawdę honorowe. I sejm mógł upamiętnić te osoby z NSZ, które zrobiły dobre rzeczy, a chwalenie wszystkich to legitymizowanie ich zbrodni.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 05:23   #4569
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość

?
Tak, tak jakoś wczoraj ta piosenka mi bardzo pasowała, miałam na nią nastrój
Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
A mnie nie - może nie lubi małych piesów.

Moim marzeniem jest ten oto malusi piesełek:
http://m.ocdn.eu/_m/49c5f1f56d9f0b4f...5498,62,37.jpg

Jak urośnie będzie sięgał mi do połowy ciała <3
O, ale zarąbisty pies
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 08:10   #4570
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość

Nie jadłam nigdy kasztanów

Nigdy nie byłam na jarmarku

Postaram się w tym sezonie to zmienić. Wybiorę się na jakiś jarmark, zjem ten kołaczocuś, dorwę pieczone kasztany. Co jeszcze powinno znaleźć się na mojej jarmacznej liście?

Rozumiem już, że prawdziwego grzańca też już muszę zaliczyć a nie jakieś podróby jak do tej pory.
ja się czaiłam na owoce w czekoladzie, ale nie miałam okazji ich spróbować :c
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 08:12   #4571
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja juz tu pisalam, ze u mnie slodycze i ozdoby swiateczne sa od 1 WRZESNIA.
Wiec nie zaimponujecie mi koncem pazdziernika
u mnie też, od września się dziwię
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:37   #4572
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nie jadłam nigdy kasztanów

Nigdy nie byłam na jarmarku

Postaram się w tym sezonie to zmienić. Wybiorę się na jakiś jarmark, zjem ten kołaczocuś, dorwę pieczone kasztany. Co jeszcze powinno znaleźć się na mojej jarmacznej liście?
Widzę, że mamy te same postanowienia tegoroczne.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
I teraz przez Ciebie spodobał mi się znów bardzo bardzo kolejny pies. Ten czarny, długa sierść, z podpalanym pyskiem i łapami.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Moim marzeniem jest ten oto malusi piesełek:
http://m.ocdn.eu/_m/49c5f1f56d9f0b4f...5498,62,37.jpg
O tego też bym chciała, choć trochę się obawiam. Dlatego ja po prostu muszę mieć dom i podwórko.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Nie, nie, nie nauka. Tylko kiedy pies atakuje innego psa lub czlowieka, jest mocno grozna sytuacja bo sie wyrwal albo zerwal to trzeba mu podciac nogi, przewalic na bok, samemu na glebe, objac rekami i nogami no i lepiej zablokowac psu morde przedramieniem niz zeby obrocil glowe i nam twarz zjadl. Albo jak gryzie innego psa to wlasnie przedramie mu wlozyc miedzy zeby i dociskac caly czas do tych zebow. Ja wychodze z zalozenia ze lepiej zeby mi pogryzl reke niz zabil kogos innego.
Raz musialam mojego przewrocic i bylo mi go bardzo szkoda potem no ale nie mialam wyboru. Kurtke sobie zepsulam
A z ta reka to widzialam ten patent na wlasne oczy niestety i jak psy juz sie uspokoily, a dziewczyna przestala tak broczyc krwia to mi wyjasnila co i jak.
Strasznie to brzmi.

SweetHusky, ja jako 10-12 latka chodziłam z bernardynem. I owszem, były sytuacje, gdzie trzymałam ją z całej siły, wryłam się nogami w ziemię(coś jak przy przeciąganiu liny), ale nigdy mnie nie pociągnęła tak, żebym się przewróciła czy coś. A nie mogłam mieć dużo siły jako takie dziecko. Raczej wyczuwałam do kogo może podbiec (jamnik sąsiad w celu zabawy albo facet z ciemnymi włosami i wąsami, żeby na niego groźnie poszczekać, bo nie lubiła takiego wyglądu). Na 99,99999% byłam pewna, że nie zaatakuje, ale wolałam ją trzymać przy sobie za obrożę dla komfortu innych ludzi. Dlatego też miała zakładany kaganiec.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Zdziwił mnie ten tekst, a właściwie wyrażenia typu "wykryto trzustkę", 'miał biodra". No to chyba dobrze, co nie?
A ja myślałam, że czasem niezrozumiale piszę.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:16   #4573
201604190934
Konto usunięte

czy mi się zdaje czy loyd w akcie zemsty wstawiła sobie foto drabiny w awatar?
Stary 2014-10-24, 10:20   #4574
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
-Oczywiście, że mord na żonie i dziecku to czyste zło, z resztą zabicie go też było złem, ale wątpię, aby był świętoszkiem.
-Ludzie po 1944 byli wykończeni wojną chcieli normalnie żyć, wielu z nich wierzyło w wyzwolicieli. Sama słyszałam świadectwa oburzonych mieszkańców (którzy pamiętali wojnę) pewnej wsi gdy chciano zburzyć pomnik Gwardii Ludowej. ZSRR było wtedy wyzwolicielem, zwykli ludzie nie mieli świadomości zbrodni Stalina, tym bardziej, że propaganda działała na całego. Szli do MO bo myśleli, że pomagają w walce z Niemcami co się ostali, zostawali urzędnikami bo wierzyli w system oparty na sprawiedliwym podziale. Bo na Podlasku wciąz wyglądąło to tak, że był pan na którego chłopki pracowali i pleban.
Poza tym ta reforma rolna obejmowała:
Działaniu reformy rolnej PKWN podlegały nieruchomości rolne:

więc nie widzę w tym nic złego, a tym bardziej tego, aby ktoś zasługiwał na śmierć. I mówisz o odwecie. Często to byli ludzie poszkodowani przez II Rzeczpospolitą, widzieli szanse na awans społeczny, więc nic dziwnego, że brali w tych zmianach udział. Nie mieli wiedzy na temat tego co się dzieje na całym świecie, nie byli też jasnowidzami.
-"można spalić wioskę" czemu bo inni Ukraińcy byli źli, usprawiedliwianie zemsty na niewinnych ludziach jest obrzydliwe.
-Żydzi, którzy byli w szeregach NSZ często ukrywali swoją tożsamość. I to, że znalazł się jakiś sprawiedliwy z NSZ nie znaczy, że sytuacja zazwyczaj wyglądała tak:

Mogłabym przytoczyć mnóstwo podobnych historii.
-I oczywiście złemu stosunkowi do Żydów była winna GL i wcale ONR i inne organizacje z których składało się NSZ wcześniej nikogo nie dyskryminowały, a np. getta ławkowe to takie bajeczki
-Nie pochwalam decyzji po powstaniu, ale cenie są zdecydowanie bardziej AK od NSZ. Pewnie pochwalasz to, że NSZ jeszcze podczas wojny w tym Powstania Warszawskiego, walczyło np. z AL. Podobno za samo bycie sympatykiem tej organizacji można było dostać "wyrok". I tak Armia Ludowa święta nie była, ale walczyła o wolną Polskę, przy tym nie zabijając np. za pochodzenie. I miała wiele frakcji, w dużej mierze także przeciwnych ZSRR np. PAL czy Bataliony Chłopskie
-W AK nie było jasnowidzów. Poza tym walka z ZSRR oznaczała wykrwawienie się, co w dużej mierze także nastąpiło.
-Ok, skoro były to tylko rewanże, w takim razie nie zrobili nic złego. Myślenie wybijmy wioskę Ukraińców, bo oni zabili naszych naprawdę honorowe. I sejm mógł upamiętnić te osoby z NSZ, które zrobiły dobre rzeczy, a chwalenie wszystkich to legitymizowanie ich zbrodni.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:44   #4575
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Przed glupimi właścicielami psów strzeż mnie boru. W mojej klatce jest starszy utykajacy dziadek, wyprowadza na spacer amstafa czy podobne cholerstwo. Bez obroży, kaganca czy smyczy.

Dziwi mnie, że nie ogarniam co się dzieje.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:55   #4576
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
niestety możesz mieć rację.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-10-24, 10:56   #4577
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
I jak tu czasem nie narzekać na modów.

Stary 2014-10-24, 11:03   #4578
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
yy, ale o co chodzi? kto to Loyd? i skąd miałaby foto Drabiny?
Stary 2014-10-24, 11:03   #4579
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
I jak tu czasem nie narzekać na modów.
Loyd nie jest (już) modem.
Zagranie jednak wyjątkowo niskie.

Stary 2014-10-24, 11:04   #4580
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Loyd nie jest (już) modem.
Zagranie jednak wyjątkowo niskie.
Już nie jest, ale to co teraz robi tylko potwierdza, że słusznie.

Stary 2014-10-24, 11:08   #4581
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Tez i sie tak wydaje.
Drabina powinna sie wypowiedziec

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:09   #4582
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
yy, ale o co chodzi? kto to Loyd? i skąd miałaby foto Drabiny?
Drugie pytanie jest wyjatkowo ciekawe, ale nie zastanawiajmy sie nad nim glosno by nie podrzucic tej... bylej moderatorce pomyslu na obrone.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:12   #4583
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Drugie pytanie jest wyjatkowo ciekawe, ale nie zastanawiajmy sie nad nim glosno by nie podrzucic tej... bylej moderatorce pomyslu na obrone.
wydaje mi się, że nieważne skąd. I tak nie powinno być przyzwolenia na takie akcje.

Stary 2014-10-24, 11:12   #4584
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Tez i sie tak wydaje.
Drabina powinna sie wypowiedziec

a po co?
drabina może zgłosić i już. Inni tez powinni to zrobić.

Nie widze sensu, by drabina się wypowiadała, tym bardziej, że po ostatnich akcjach z moderatorami cała sytuacja obróciła się przeciwko niej i została posądzona o podżeganie do buntu inne uzytkowniczki

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:14   #4585
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
a po co?
drabina może zgłosić i już. Inni tez powinni to zrobić.

Nie widze sensu, by drabina się wypowiadała, tym bardziej, że po ostatnich akcjach z moderatorami cała sytuacja obróciła się przeciwko niej i została posądzona o podżeganie do buntu inne uzytkowniczki
Masz rację. Zgłosić i tyle.

Stary 2014-10-24, 11:14   #4586
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Już nie jest, ale to co teraz robi tylko potwierdza, że słusznie.
Powinna moderowac forum dla przedszkolakow, bo zachowanie ma na ich poziomie

Ale brzuch niczego sobie

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:14   #4587
201604191001
Konto usunięte

Drabina mi potwierdzila, ze to jej zdjecie. Sama raczej sie nie wypowie bo z tego co wiem, to mama nauczyla ja zeby nie dotykac pewnych rzeczy bo mozna sobie rece pobrudzic, fu.
Stary 2014-10-24, 11:15   #4588
201604190934
Konto usunięte

no z tego co wiem używanie cudzych zdjęć jest nielegalne...szczególnie jak fota pojawia się z tagiem:nie kopiować i nie używać
Stary 2014-10-24, 11:15   #4589
201604191001
Konto usunięte

Winteru, to jest zdjecie "przed" (co tez pokazuje poziom tej dziewuchy)
Stary 2014-10-24, 11:17   #4590
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Drabina mi potwierdzila, ze to jej zdjecie. Sama raczej sie nie wypowie bo z tego co wiem, to mama nauczyla ja zeby nie dotykac pewnych rzeczy bo mozna sobie rece pobrudzic, fu.
no to zgłaszamy i niech góra się wypowie w sprawie . Zgłoszone.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości