![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: On chce się rozstać
Wierzę, że musisz teraz bardzo cierpieć. Wydaje Ci się, że świat Ci runął pod nogami. Jest ciężko, odechciało Ci się wszystkiego, ale... to wszystko minie. Będzie źle, będzie smutno, ale w końcu wszystko zawsze mija. Nie proś go o ten miesiąc, ani nawet o dzień , bo to nic nie zmieni. Nie zmusisz kogoś do miłości ot tak. A skoro przez tyle czasu, jak dziewczyny już wyżej napisały, nie pokochał Cię to nie zrobi tego nagle przez miesiąc. Jest nawet takie przysłowie - Jeśli coś kochasz pozwól mu odejść, jeśli wróci, jest Twoje, jeśli nie, nigdy Twoje nie było... Sama miesiąc temu rozstałam się z chłopakiem, a właściwie to on ze mną zerwał z niewiadomych przyczyn. Nie byliśmy długo, ale też zdążyłam już coś poczuć, żeby teraz było mi niezbyt fajnie. Próbowałam wyjaśniać, nie rozumiałam i dalej nie rozumiem nie do końca, ale nie będę się płaszczyć. I Tobie też odradzam. Po tym miesiącu będziesz się czuła jeszcze gorzej niż teraz. Uwierz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Szanuj sie dziewczyno!
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Cava, nie można się z Tobą bardziej zgodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Wiem co kombinujesz, zajdziesz w ciąże , jak się dowie przybiegnie z kwiatami, przeprosi, zrozumie swój błąd... I będziecie żyli długo i szczęśliwie...
Spryciula z ciebie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
No naprawdę dziwny chłopak. Jego argumenty są bez sensu, jak dla mnie. Tak długo wytrzymał bez żadnego uczucia?
nie jesteś w stanie tutaj nic wywalczyć moim zdaniem,bo i nie ma po co w sumie.
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że Ty jesteś w niego tak ślepo zapatrzona, że dosłownie brzytwy się chwytasz w takiej sytuacji. Nie dość że i tak się utopisz to jeszcze potniesz ręce próbując to ratować. A później będziesz się musiała z niego leczyć dwa razy dłużej. Jak dla mnie to w tej sytuacji walisz głową w mur. Zupełnie nic nie wskórasz, a jedyną poszkodowaną osobą będziesz Ty sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ale co ty bys chciala zrobic przez ten miesiac, bo nie ogarniam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co męczyć buły. Jak on przez tak długi czas Cię nie pokochał to miesiąc nic nie zmieni. Na jednym facecie świat się nie kończy. Ziemia jest przeludniona, połowa ludzi to faceci, naprawdę masz w czym wybierać.
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Facet zmarnował już tyle Twojego czasu "starając się Ciebie pokochać", a Ty jeszcze chcesz z nim być. Dla mnie nielogiczne - naprawdę uważasz, że nie zasługujesz na wzajemność z jego strony?
Ja czułabym się po takich słowach po 4 latach okropnie, jak jedna z opcji - bo akurat nie napatoczył mu się nikt inny do związku.
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że tamta decyzja o rozstaniu to najlepsza decyzja w życiu i doszło do mnie, że ja również go nie kochałam. Przez ten czas od rozstania dojrzałam emocjonalnie, popracowałam nad sobą, zajęłam się swoim życiem, swoją firmą, swoimi studiami, swoimi pasjami, nowym mieszkaniem i uniezależniłam się w końcu emocjonalnie. Teraz jeżeli o nim myślę to tylko w takiej kategorii, że był beznadziejnym facetem nienadającym się do niczego ![]() Reasumując nie zatrzymuj, to nic nie zmieni... Jak kochasz puść wolno, jeżeli wróci, będzie Twój, jeżeli nie to nigdy nie był. Nie walcz o to, nie narzucaj się, skup się na innych aspektach swojego życia. Pokaż mu, że bez niego też dasz radę żyć i zaciśnij zęby, przetrzymaj ten początkowy ból. Nie rozpaczaj. Żyj tak żeby widział co stracił. Jak spojrzysz na to z perspektywy czasu to również nie pożałujesz, bo zasługujesz na wiele więcej, niż zadowalanie się czymś połowicznym. ![]()
'możesz krzyczeć na mnie, ile chcesz, pokaż, jak w żyłach szybko płynie krew, będę się uśmiechać, bo wiem, że w środku jesteś taki sam- za mocno kochasz, tak, jak ja.' Edytowane przez kcia161991 Czas edycji: 2014-10-02 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odejdź z podniesioną głową ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.
Dziekuje za te wnoszące wiele konkretów komentarze i za krytykę, która nie zawsze zachowuje jakiś poziom konwersacji też. Miesiąc trwa. A ja coraz bardziej nie rozumiem. Jest w sumie cudownie. I nie daje z siebie więcej niz podczas trwania zwiazku, wręcz mniej. To on dzwoni, zabiera mnie na spacery, jak nigdy, idac za reke zatrzymuje mnie, tuli, całuje... poszlismy w miejsce, w które chcialam isc przez cały czas, ale ciagle 'cos' a teraz w koncu tam dotarlismy. Bylismy na koncercie, podszedl do mnie jakis facet, On automatycznie zazdrosc. Mówi często o rzeczach, które nie beda mialy miejsca za miesiac czy dwa tylko kiedys... przywiozl do mnie kilka swoich rzeczy, których zawsze mu brakuje kiedy u mnie jest 'bo się przydadzą'. W tym wszystkim przebija się codzienność, nie zawsze jest najlepiej na świecie, czasem po prostu normlanie, ale to wszystko trwa.... Ostatnio przy mnie na imprezie powiedzial koledze co jest w nas, we mnie najlepsze, a od innego wysluchiwalismy jak to dobrze ze jestesmy razem i jacy jestesmy dobrani z usmiechem na twarzy.... Jest pieknie, ale ja wiem, ze pewnie za ten miesiac, dwa, przy trudniejszej chwili wszystko się skonczy. Ale chce w nim zaszczepic wspomnienia, zeby pamietal moja obecnosc w jego nowym mieszkaniu, zeby kojarzylo mu się ze mna wlasnie po to, zeby istniala szansa na to, ze nawet jak to wszystko się skonczy to on cos zrozumie.... Moze to naiwne z mojej strony, pewnie na pewno, jest mi teraz mega ciezko, milion papierosow, tabletek na spanie, herbatek uspakajajacych i wylanych lez, ale idac na spotkanie z nim staje się inną, silna kobieta a wszystkie zale zostawiam w domu. Chyba nie zaluje tego miesiaca... mimo wszystko. Tylko nie rozumiem po co on mowi te wszystkie rzeczy.... po co zostawia u mnie swoje przedmioty. Dziwne to. Nie pamietam czy to pisalam w pierwszym watku, ale od kilku miesiacy on mieszkal z 3 kolegami, dwoch z nich to single... i widze, ze to go tak zmienilo. Od dwoch tygodni mieszka juz sam i... jest troche inny, lepszy. Aj glupie to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Skoro widzisz poprawę, to poobserwuj go jeszcze trochę. Może jest po prostu wygodny i jednak nie chce spróbować czegoś nowego i porandkować, skoro ma dziewczynę pod ręką.
A może nagle coś go ruszyło i doszedł do wniosku, że jednak Cię kocha. Ale byłabym sceptyczna...
![]() |
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Czyli skoro jest wam teraz tak fajniusio, to facet może to odczytać tak:
- powiedziałem, że jej nie kocham, łyknęła to, - powiedziałem, że mam ochotę na luźne związki z innymi, też to łyknęła, - znaczy panna wie, na czym stoi, jej wybór, że się na taki układ godzi. I w sumie miałby rację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Podstawowy blad wiekszosci dziewczyn - za duzo daja od siebie za malo wymagaja a powinno byc odwrotnie. Przestalas byc dla niego wyzwaniem. W zwiazku nie musisz dbac za bardzo o faceta tylko o to zeby miec swoje pasje, swoje sprawy. Rownowaga w przyrodzie musi zostac zachwana jezeli Ty za bardzo sie starasz, on nie ma pola do popisu, nie chce mu sie az w koncu stwierdza ze wlasciwie po co sie starac skoro moja dziweczyna zrobi to za mnie a od tego tylko krok zebys sie po prostu znudzila. I podejrzewam ze tak bylo w tym przypadku. Wiec wrzuc na luz, miej zawsze SIEBIE na wlasnym miejscu. Nie naginaj planow pod niego. Mysle ze on Cie naprawde kocha, bo mial plany zwiazane z Toba przyszlosciowe ale daj mu sie pomeczyc nad toba, niech sie stara wymagaj od niego duzo niech sie wykaze i nagradzaj go za to. Powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Tragedia.
W życiu bym nie poszła na spotkanie ani nie ciurlałą sie miesiąc z kimś kto mi powiedział takie rzeczy. Ewentualnie to _ON_ musiałby się o mnie starać. Z całych sił, dosłownie wić u mych stóp i baaaardzo długi czas zabiegać o moje zaufanie. Oraz przede wszystkim, sensownie wytłumaczyć sie z tego co wyprawiał i gadał i skąd niby mu się nagle odwidziało. Farsa a nie związek, nie wiem jak można sobie coś takiego robić i nie napluć w twarz. Pewnie stąd ta nerwica, papierochy i prochy. Rzeczywistość i resztki rozsądku i poczucia własnej godności dobijają się do zatrzaśniętych drzwi. NIGDY bym nie leciała na spotkania z kimś kto mi funduje takie atrakcje. A ta leci i jeszcze myśli ze jakaś silna kobieta z niej jest. :/ A siłą pewnie idzie na unikanie drażliwych dla Misiunia tematów, jak np. : czy my jesteśmy w związku? czy ty sie spotykasz z innymi? Co z nami dalej? oraz kluczowe : jak mogłeś i co sobie teraz wyobrażasz?
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
I ona i on znają odpowiedź. Dla niej to karmienie się złudzeniem. Świetny przykład masochizmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Serio
![]() Edytowane przez AshaL Czas edycji: 2014-10-24 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to tragikomedia ten 'związek' w którym teraz jesteście. Nie zrozum mnie źle, życzyłabym Ci żeby wam się ułożyło, żeby on Cię kochał skoro Ty kochasz go tak bardzo. Byłabym nawet na tak gdyby po izolacji, przerwie i jasnych rozmowach coś się zmieniło, poprawiło i wasz związek miałby rację bytu.
Ale to co teraz robisz to pakowanie się w jakąś farsę. Nie masz jasności, nie masz poczucia bezpieczeństwa, nie wiesz na czym stoisz. Pewnie unikasz drażliwych tematów tak dla Ciebie ważnych-ale jego byś odstraszyła więc siedzisz cicho. Tkwisz emocjonalnie w czymś czego już w sumie nie ma i Ty sama zdajesz sobie z tego sprawę. Robisz sobie ogromną krzywdę. Stąd stres, nerwy, papierosy i tabletki. Twój organizm widzi to, czego serce czy tam dusza się stara usilnie nie widzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.