Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-24, 12:36   #2821
heffitka84
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Dusiolka,
Ty jeszcze nie wybrałaś wózka tak?
Może to Cię zainteresuje? Wózek ma dobre opinie (producentem jest Baby Design), cena super, no i jak kupisz adaptery to zamontujesz CabrioFix.
http://www.smyk.com/espiro-wozek-uni...t-niemowlaka-p
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:40   #2822
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
teja, Ty to się wagą nie przejmuj nasza forumowa laseczko ile masz? +4kg? jeśli mogę zapytać

Bajlaga, my tez bez bazy kupujemy także spoko
no ma juz konretny dwupiętrowy domecek

Tomorrow, dobrze że się "meldujesz" że Cię nie będzie

Ma.ko, oj co za sen teściowej ehh...

Karoloo, dziękuję

Eirene, oo to musze się od niej pożyczyć, zawsze to jakiś dodatkowy ruch dla mnie przy moim siedzącym trybie życia (teraz)
Nie martwię się, tylko mnie to zastanawia, bo jednak waga jest miernikiem prawidłowego rozwoju. Ja mam 4,5kg na plusie, od początku września około 3kg przytyłam.
Stary 2014-10-24, 12:46   #2823
bajlaga
Zadomowienie

Ech, czytam nowe wiadomości, ten dziennikarz, jego żona i 2letni synek jednak nie żyją jak ja nie cierpię takich wiadomości, co za beznadziejna śmierć... śpisz sobie we własnym mieszkaniu, a tu nagle d*p. Jeszcze ostatnio ta tragedia na kopalni w Mysłowicach, no mnie to przeraża, bardzo się tym przejmuję i współczuję

Zasmuciłam tutaj
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:51   #2824
justynalyp
Zadomowienie

ja ostatnio jak byłam w sklepie obejrzeć wózki, to odnośnie fotelika też była rozmowa i pan się mnie pytał jaki mam samochód, moja odpowiedź czerwony później pytał się o rocznik i ilość drzwi. ale umówilśmy się że resztę dokładnie się ogarnie przy kupnie bo wtedy było to bez sensu.

mój pies po operacji już jest moim psem, tzn. doszła do siebie bez problemowo. tylko dzisiaj od rana leci jej ciągle krew, z ran i z samego tyłka, ale lekarz już ją dzisiaj oglądał i póki co to wszystko w porządku w razie czego mam dzwonić i kolejne oględziny w poniedziałek. do tego czasu znowu będę sadystą i będę dawać jej zastrzyki. teraz ciągle jej muszę pilnować. ale szczerze mówiąc bardzo się cieszę że zrobiłam jej tę operację przed porodem, bo później chyba nie dałabym rady.

a i u mnie jest tak straszliwie zimno że masakra, musiałam już nawet włączyć ogrzewanie w domu. chociaż i tak robię to w tym roku późno, bo w zeszłym grzałam od końca września.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:51   #2825
smerfetka2808
Zakorzenienie

teja, ale przecież na USG wszystko było w jak najlepszym porządeczku więc musi byc wszystko dobrze moja koleżanka w ciąży tylko 7kg przytyła i urodziła zdrowe dzidziusie

heffitka, no to warto tam podejść, super obsługa i fajny wybór

Bajlaga, okropne jest zycie niektórych
Stary 2014-10-24, 12:53   #2826
smerfetka2808
Zakorzenienie

Zdrówko :wino:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141024_124455.jpg (73,9 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-10-24 o 12:55
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:54   #2827
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Was też ważą w ciuchach i w butach?

u mnie tak waży, ale odejmuje trochę na odzież i buty.

[

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:55   #2828
dusiolka
Zakorzenienie

Heffitka juz raczej sie zdecydowałam
Na wozek,ale dzieki. (Poza tym ten co wkleiłas nie ma skrętnych kół;d) .
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:55   #2829
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Zależy jaki sklep ale powinni nawet sami to zaproponować. Nie każdy fotelik będzie dobrze zapinał się w naszym samochodzie chodzi o pasy w aucie, o ich długość, nie wszystkie auta mają takie same
dokladnie - kolezanka kupila Maxi Cosi Cabrio bez bazy ale okazalo sie ze ma za krotkie pasy w samochodzie i musiala dokupic baze isofix.

ja nie mam innego wyjscia i musze kupic baze
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:55   #2830
smerfetka2808
Zakorzenienie

i spaliłam sokowirówkę
mam nadzieję że jak mąż przyjdzie coś na to poradzi
Stary 2014-10-24, 12:57   #2831
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
i spaliłam sokowirówkę

Jakim cudem?;d na sile pchałas warzywa/owoce?;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:58   #2832
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dusiolka,
Może to Cię zainteresuje? Wózek ma dobre opinie (producentem jest Baby Design), cena super, no i jak kupisz adaptery to zamontujesz CabrioFix.
qrcze niepotzrebnie wchodziłam

teraz sama się zaczęłam zastanawić nad tym wózkiem, a byłam już zdecydowana na camarelo sevilla

Stary 2014-10-24, 13:02   #2833
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka, no właśnie nic nie robiłam, włożyłam normalnie jak zawsze wszystko , włączyłam i na koniec jak już mi wycisnęło sok przestała działać
Stary 2014-10-24, 13:04   #2834
justynalyp
Zadomowienie

Smerfetka może po porstu gdzieś się coś zapchało i tyle. albo to jej chwilowe zawieszenie.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:08   #2835
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
teja, ale przecież na USG wszystko było w jak najlepszym porządeczku więc musi byc wszystko dobrze moja koleżanka w ciąży tylko 7kg przytyła i urodziła zdrowe dzidziusie

heffitka, no to warto tam podejść, super obsługa i fajny wybór

Bajlaga, okropne jest zycie niektórych
na lajcie będę mieć tyle pod koniec 7miesiaca

Ja się dzisiaj obijam spałam do 9, zjadłam śniadanie, wypiłam herbatę i oglądam sobie serial dobrze, że mi zajęcia odwołali.

Złożyliśmy wczoraj wózek, stoi teraz u mojego taty, obaj z tż mieli wczoraj taką radochę ze składania i jeżdżenia, nawet amortyzatory na schodach testowali i po głowie chodziło im już umieszczenie w spacerówce mojego 5letniego brata

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Dusiolka,
Tego nie widziałam, ale też ostatecznie wzięliśmy Baby Design, tylko ten najnowszy z 2014 (jest na niego promocja w Smyku do końca miesiąca), Tomorrow też go ma. Ciekawe jak się sprawdzi z maluszkiem w środku
Stary 2014-10-24, 13:08   #2836
Maritxell
Zadomowienie

My kupilismy fotelik Peg Perego Primo Viaggio, z bazą isofix. Całość wyniosła niecały 1000 zł. Ten sam fotelik wypadł w testach lepiej z bazą, niż bez niej i nie chcieliśmy na tym oszczędzać.

Apropos, na warsztatach nam mówili, że najbezpieczniejsze miejsce na fotelik w samochodzie to środkowe z tyłu. Pod warunkiem, że są tam normalne pasy, a nie tylko te na biodra. W dalszej kolejności za kierowcą, później za pasażerem. Pomimo możliwości wyłączenia poduszki powietrznej, nie polecał wpinania fotelika na przednim siedzeniu. Wzięłam sobie to do serca i postanowiłam, że kupię specjalne lusterko, które zamontuję na zagłówku, żeby mieć podgląd na małego. Pierwotnie (kiedyś kiedyś, zanim w ogóle zaszłam w ciążę) wyobrażałam sobie, że z przodu najlepiej wozić, bo ma się największa kontrolę nad dzieckiem.

U położnej zawsze zdejmuję buty, wydaje mi się że tak wypada, a nie z buciorami się pchać Mam taką schizę z butami zawsze i wszędzie. Na usg też zanim brzuch pokażę to buty zrzucam I sama podaję wagę położnej, odejmuję zawsze 200-300 g. Przed ostatnią wizytą specjalnie zważyłam się w domu w samej bieliźnie, a 2 godziny później u niej i różnica była 1,5 kg Tyję w ekspresowym tempie

Edytowane przez Maritxell
Czas edycji: 2014-10-24 o 13:11
Maritxell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:13   #2837
smerfetka2808
Zakorzenienie

justyna, super że z psiną już ok i faktycznie dobrze że teraz się na tą operację zdecydowałaś a nie po porodzie
no własnie nie wiem co jej się stało...umyłam wszystko, wyczyściłam i dam jej odpocząć oby tylko było to przejściowe

teja, ee no to lajcik nic się nie martw
ja też mam lenia dzisiaj, bo obiad mi teściowa wczoraj dała, posprzątane mam więc sobie siedzę i szydełkuję
jak mąż przyjedzie może się na spacer wybierzemy bo mam płaszcz to mogę do ludzi wychodzić
a co do składnia to powiem Ci że chyba każdy facet ma radochę z tego bo u mnie tez było pełno frajdy
Stary 2014-10-24, 13:13   #2838
pepa_
Rozeznanie

czesc prawie weekendowe- choc dzis wydawalo mi sie ze jest wtorek i ide na SR, a tu jednak pt i wizyta u lekarza

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
teja tak, mnie też waża w ciuchach. Jak było ciepło to szłam w baletkach i zdejmowałam przed wejściem na wage. Ale u mnie położna siedzi przy biurku i mówi, zebym wskoczyła na wage i sama jej mówie co tak widze zawsze sobie odejme ze 200g z ciuchów :P
tez tak sobie raz odjelam jak mialam ciezsze ubanie, potem patrze w domu, a w karcie mam tyle co bylo na wadze, a nie te pare deko mniej co sobie odjelam- i co: gin chyba ma wage na wifi i widzi wyniki w kompie, a wyszlam na klamczuche

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
A to czarownica
Urocza czarownica- tak spojrzalam na ta fotke i pomyslalam, ze jak moje dziecko bedzie takie duze to ja juz za mloda nie bede...

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Eirene1987, to Ty kiedyś pisałaś, że z gondoli przesiadłaś się od razu na parasolkę? Jeżeli tak, to jaką miałaś ta spacerówkę i w jakim wieku było dziecko?

Ja się coraz bardziej skłaniam, żeby kupić samą gondolę, w razie w siedzisko spacerówki dokupię, ale jakoś bardziej przekonuje mnie taka mniejsza spacerówka, tylko z opcją rozłożenia na płasko.
mi tez myslenie o wozku spedza sen z powiek, wlasnie tez jestem na etapie samej gondoli, ale pewnie skonczy sie na 3w1, ale im wiecej czytam tym gorzej..

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Chyba przygarnę siostrę przed porodem i po;d ostatnio miała zajęcia z kobietami w ciazy i noworodkami - a mianowicie masaże
ja ostatnio smialam sie do Tz ze wymienie go chyba na przyjaciolke, ktora zawodowo masuje przy porodzie. Ale mysle, ze jakby mozna bylo miec jednoczesnie 2 os towarzyszace przy porodzie to naprawdę bym ja wykorzystala

Cytat:
Ech, czytam nowe wiadomości, ten dziennikarz, jego żona i 2letni synek jednak nie żyją jak ja nie cierpię takich wiadomości, co za beznadziejna śmierć... śpisz sobie we własnym mieszkaniu, a tu nagle d*p. Jeszcze ostatnio ta tragedia na kopalni w Mysłowicach, no mnie to przeraża, bardzo się tym przejmuję i współczuję

Zasmuciłam tutaj
dziesiaj rano tez o tym myslalam, ale stwierdzilam, ze w tym nieszczesciu jest to dla mnie pocieszajace, ze przynajmniej cala 3 jest razem- ja nie wyobrazam sobie jakbym miala przezyc, a 2 najblizsze mi osoby by zgnely..tragedia

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
mój pies po operacji już jest moim psem, tzn. doszła do siebie bez problemowo. tylko dzisiaj od rana leci jej ciągle krew, z ran i z samego tyłka, ale lekarz już ją dzisiaj oglądał i póki co to wszystko w porządku w razie czego mam dzwonić i kolejne oględziny w poniedziałek. do tego czasu znowu będę sadystą i będę dawać jej zastrzyki. teraz ciągle jej muszę pilnować. ale szczerze mówiąc bardzo się cieszę że zrobiłam jej tę operację przed porodem, bo później chyba nie dałabym rady.
super ze z Twoim 1 dzieckiem coraz lepiej
tak sobie wlasnie rozwazalam ostatnio, ze jak przy dziecku bede tak samo sie martwic, przejmowac nawet byle ☠☠☠☠☠☠☠a jak kiedys przy moim psie to ja do konca zycia bede w stresie i zaraz osiwieje, ale dzieki niemu mam prznajmniej mala wprawe i wiem, ze nieprzespane noce da sie przezyc i do tego przyzwyczaic
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:14   #2839
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Heffitka juz raczej sie zdecydowałam
Na wozek,ale dzieki. (Poza tym ten co wkleiłas nie ma skrętnych kół;d) .
Faktycznie, nie zauważyłam braku skretnosci a to akurat wazne ;-)
Stary 2014-10-24, 13:15   #2840
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka,
a do tego wózka nie podejdzie maxi cosi city prawda?

Stary 2014-10-24, 13:16   #2841
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene1987, to Ty kiedyś pisałaś, że z gondoli przesiadłaś się od razu na parasolkę? Jeżeli tak, to jaką miałaś ta spacerówkę i w jakim wieku było dziecko?

Ja się coraz bardziej skłaniam, żeby kupić samą gondolę, w razie w siedzisko spacerówki dokupię, ale jakoś bardziej przekonuje mnie taka mniejsza spacerówka, tylko z opcją rozłożenia na płasko.
nie nie. z gondoli najpierw jeździł w spacerówce tej z wózka - ale krótko bardzo. tzn krótko no nie wiem z 4 miesiące...od września do zimy. potem sanki a na wiosnę kupiliśmy spacerówkę. miał roczek.
spacerówkę mieliśmy najzwyklejszą parasolkę chyba z coneco coś w tym stylu http://allegro.pl/wozek-spacerowka-j...700343328.html
i chyba roczek miał jak zaczął jeździć w niej. albo mniej trochę.

Cytat:

Zasmuciłam tutaj
straszne to

Cytat:
Zdrówko :wino:

Cytat:
i spaliłam sokowirówkę
ja to zrobiłaś

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:17   #2842
ellyunia
Wtajemniczenie

Smerfetka super brzuszek coraz piekniejszy
A sokowirówka może się przegrzała i jak się wyżiebi to zacznie znowu działać

Kingaa super

heffitka ja mam Pebble z bazą (już zamontowaną zresztą).
W obu samochodach mamy isofix więc mała będzie jeździła z bazą lub pasami, bo bazy nie będę przekładała

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:18   #2843
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Zasmuciłam tutaj
No czytałam o tym

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:20   #2844
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

eirene wiele rzeczy jej się udziela
tommorow o tym samym sobie pomyślałam - po co ona mi to mówi. Jej sen, no trudno, ale po co mi to mówi

Qrwa znó mi wcięło pół odp wrrrr

bajlaga u nas w zeszłym roku był taki wybuch - 2 dni przez Wigilią. Poza gościem który do tego doprowadził nikomu nic sie nie stalo. Ale u nas dało się odbudować klatkę i ludzie normalnie już mieszkają.

Był tato, kupił bułki słodkie, ja oczywiście pożarłam, a jak pójde do gin to bede sie zastanawiała skąd taka waga

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:23   #2845
Eirene1987
Zakorzenienie

Smerfetka już doczytałam. może się przegrzała tylko

[QUOTE=Maritxell;48656338
U położnej zawsze zdejmuję buty, wydaje mi się że tak wypada, a nie z buciorami się pchać [/QUOTE]

a ja kiedyś ściągałam ale położna nigdy nie każe. i przestałam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:31   #2846
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
ja ostatnio jak byłam w sklepie obejrzeć wózki, to odnośnie fotelika też była rozmowa i pan się mnie pytał jaki mam samochód, moja odpowiedź czerwony później pytał się o rocznik i ilość drzwi. ale umówilśmy się że resztę dokładnie się ogarnie przy kupnie bo wtedy było to bez sensu.

a i u mnie jest tak straszliwie zimno że masakra, musiałam już nawet włączyć ogrzewanie w domu. chociaż i tak robię to w tym roku późno, bo w zeszłym grzałam od końca września.
A masz już pomysł co zrobisz z pieskiem po porodzie? Ktoś przejmie opiekę na początku? Chodzi mi głównie o spacery bo ciężko tak kilka razy dziennie z noworodkiem w zimie.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:32   #2847
simonee
Zakorzenienie

Ja juz czekam w poczekalni na USG dostałam tez nowa książeczkę ciąży bo mi się skończyła
Stary 2014-10-24, 13:37   #2848
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Tego nie widziałam, ale też ostatecznie wzięliśmy Baby Design, tylko ten najnowszy z 2014 (jest na niego promocja w Smyku do końca miesiąca), Tomorrow też go ma. Ciekawe jak się sprawdzi z maluszkiem w środku
który model Baby Design?
Lupo Comfort?
i ile kosztuje w tej promocji do końca mca? Promocja w smyku stacjonarnym czy w necie?
Stary 2014-10-24, 13:39   #2849
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Kinqa trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy, a córeczkę macie prześliczną

Piękny brzuszek i piersi

Też teraz tak tyje, ale jakoś mnie to nie przeraża. Nie przejmuj się, zrzucimy wszystko po

A ja mam chyba początek hemoroidów :/ Nie wiem co gorsze to, czy żylaki. Muszę coś kupić na hemoroidy, ale nie wiem co można w ciąży.

To masz taki sam wzrost jak ja i startowałyśmy z tej samej wagi Ja teraz mam 67,5 kg. W dniu ślubu ważyłam 55 kg i to była moja waga idealna, w takiej się sobie najbardziej podobałam.

Mnie tak, ale odejmuję 0,5 kg

Fashion, ja też mam takie problemy z kręgosłupem spodziewałam się tego, bo u nas problemy z kręgosłupem są rodzinne, już przed ciążą czasem mnie bolał. Ciekawe co będzie z nami w styczniu, bo też czasem ciężko mi się przekręcić z boku na bok

Dziewczyny, co myślicie o tym leżaczku? http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p
Ja mam ten leżaczek, jakbys miała jakies pytania to pytaj.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:40   #2850
alb
Zadomowienie

A któraś z Was pytała o lekką spacerówkę - ja miałam inglesina trip (płaciłam jakieś 600 zł chyba). Była super. Rozkłada się na leżąco. A dziecko powinno już samo stabilnie siedzieć, ale ta sama zasada dotyczy wszystkich spacerówek i wożenia na siedząco. Do tego czasu dziecko powinno jeździć na leżąco chociaż czasem to trudne jak dziecko poźno siada a już nie chce jeżdzić na leżąco.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości