|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Dusiolka,
Ty jeszcze nie wybrałaś wózka tak? ![]() Może to Cię zainteresuje? Wózek ma dobre opinie (producentem jest Baby Design), cena super, no i jak kupisz adaptery to zamontujesz CabrioFix. http://www.smyk.com/espiro-wozek-uni...t-niemowlaka-p |
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Ech, czytam nowe wiadomości, ten dziennikarz, jego żona i 2letni synek jednak nie żyją
jak ja nie cierpię takich wiadomości, co za beznadziejna śmierć... śpisz sobie we własnym mieszkaniu, a tu nagle d*p. Jeszcze ostatnio ta tragedia na kopalni w Mysłowicach, no mnie to przeraża, bardzo się tym przejmuję i współczuję ![]() Zasmuciłam tutaj |
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio jak byłam w sklepie obejrzeć wózki, to odnośnie fotelika też była rozmowa i pan się mnie pytał jaki mam samochód, moja odpowiedź czerwony
mój pies po operacji już jest moim psem, tzn. doszła do siebie bez problemowo. tylko dzisiaj od rana leci jej ciągle krew, z ran i z samego tyłka, ale lekarz już ją dzisiaj oglądał i póki co to wszystko w porządku w razie czego mam dzwonić i kolejne oględziny w poniedziałek. do tego czasu znowu będę sadystą i będę dawać jej zastrzyki. teraz ciągle jej muszę pilnować. ale szczerze mówiąc bardzo się cieszę że zrobiłam jej tę operację przed porodem, bo później chyba nie dałabym rady. a i u mnie jest tak straszliwie zimno że masakra, musiałam już nawet włączyć ogrzewanie w domu. chociaż i tak robię to w tym roku późno, bo w zeszłym grzałam od końca września. |
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
teja, ale przecież na USG wszystko było w jak najlepszym porządeczku więc musi byc wszystko dobrze
moja koleżanka w ciąży tylko 7kg przytyła i urodziła zdrowe dzidziusie ![]() heffitka, no to warto tam podejść, super obsługa i fajny wybór Bajlaga,
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówko :wino:
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-10-24 o 12:55 |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak waży, ale odejmuje trochę na odzież i buty. [ |
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Heffitka juz raczej sie zdecydowałam
Na wozek,ale dzieki. (Poza tym ten co wkleiłas nie ma skrętnych kół;d) . |
|
|
|
#2829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie mam innego wyjscia i musze kupic baze
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
i spaliłam sokowirówkę
mam nadzieję że jak mąż przyjdzie coś na to poradzi
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz sama się zaczęłam zastanawić nad tym wózkiem, a byłam już zdecydowana na camarelo sevilla
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka, no właśnie nic nie robiłam, włożyłam normalnie jak zawsze wszystko , włączyłam i na koniec jak już mi wycisnęło sok przestała działać
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Smerfetka może po porstu gdzieś się coś zapchało i tyle. albo to jej chwilowe zawieszenie.
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na lajcie będę mieć tyle pod koniec 7miesiaca ![]() Ja się dzisiaj obijam spałam do 9, zjadłam śniadanie, wypiłam herbatę i oglądam sobie serial Złożyliśmy wczoraj wózek, stoi teraz u mojego taty, obaj z tż mieli wczoraj taką radochę ze składania i jeżdżenia, nawet amortyzatory na schodach testowali i po głowie chodziło im już umieszczenie w spacerówce mojego 5letniego brata ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
My kupilismy fotelik Peg Perego Primo Viaggio, z bazą isofix. Całość wyniosła niecały 1000 zł. Ten sam fotelik wypadł w testach lepiej z bazą, niż bez niej i nie chcieliśmy na tym oszczędzać.
Apropos, na warsztatach nam mówili, że najbezpieczniejsze miejsce na fotelik w samochodzie to środkowe z tyłu. Pod warunkiem, że są tam normalne pasy, a nie tylko te na biodra. W dalszej kolejności za kierowcą, później za pasażerem. Pomimo możliwości wyłączenia poduszki powietrznej, nie polecał wpinania fotelika na przednim siedzeniu. Wzięłam sobie to do serca i postanowiłam, że kupię specjalne lusterko, które zamontuję na zagłówku, żeby mieć podgląd na małego. Pierwotnie (kiedyś kiedyś, zanim w ogóle zaszłam w ciążę ) wyobrażałam sobie, że z przodu najlepiej wozić, bo ma się największa kontrolę nad dzieckiem.U położnej zawsze zdejmuję buty, wydaje mi się że tak wypada, a nie z buciorami się pchać Mam taką schizę z butami zawsze i wszędzie. Na usg też zanim brzuch pokażę to buty zrzucam I sama podaję wagę położnej, odejmuję zawsze 200-300 g. Przed ostatnią wizytą specjalnie zważyłam się w domu w samej bieliźnie, a 2 godziny później u niej i różnica była 1,5 kg Tyję w ekspresowym tempie
enjoy the silence... Edytowane przez Maritxell Czas edycji: 2014-10-24 o 13:11 |
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
justyna, super że z psiną już ok i faktycznie dobrze że teraz się na tą operację zdecydowałaś a nie po porodzie
![]() no własnie nie wiem co jej się stało...umyłam wszystko, wyczyściłam i dam jej odpocząć oby tylko było to przejściowe ![]() teja, ee no to lajcik nic się nie martw ![]() ja też mam lenia dzisiaj, bo obiad mi teściowa wczoraj dała, posprzątane mam więc sobie siedzę i szydełkuję ![]() jak mąż przyjedzie może się na spacer wybierzemy bo mam płaszcz to mogę do ludzi wychodzić a co do składnia to powiem Ci że chyba każdy facet ma radochę z tego bo u mnie tez było pełno frajdy
|
#2838 | |||||
|
Rozeznanie
|
czesc prawie weekendowe
- choc dzis wydawalo mi sie ze jest wtorek i ide na SR, a tu jednak pt i wizyta u lekarza Cytat:
Urocza czarownica- tak spojrzalam na ta fotke i pomyslalam, ze jak moje dziecko bedzie takie duze to ja juz za mloda nie bede... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak sobie wlasnie rozwazalam ostatnio, ze jak przy dziecku bede tak samo sie martwic, przejmowac nawet byle ☠☠☠☠☠☠☠a jak kiedys przy moim psie to ja do konca zycia bede w stresie i zaraz osiwieje, ale dzieki niemu mam prznajmniej mala wprawe i wiem, ze nieprzespane noce da sie przezyc i do tego przyzwyczaic
|
|||||
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spacerówkę mieliśmy najzwyklejszą parasolkę chyba z coneco coś w tym stylu http://allegro.pl/wozek-spacerowka-j...700343328.html i chyba roczek miał jak zaczął jeździć w niej. albo mniej trochę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Smerfetka super brzuszek
![]() A sokowirówka może się przegrzała i jak się wyżiebi to zacznie znowu działać ![]() Kingaa super heffitka ja mam Pebble z bazą (już zamontowaną W obu samochodach mamy isofix więc mała będzie jeździła z bazą lub pasami, bo bazy nie będę przekładała
|
#2843 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
eirene wiele rzeczy jej się udziela
![]() tommorow o tym samym sobie pomyślałam - po co ona mi to mówi. Jej sen, no trudno, ale po co mi to mówi ![]() Qrwa znó mi wcięło pół odp wrrrr ![]() bajlaga u nas w zeszłym roku był taki wybuch - 2 dni przez Wigilią. Poza gościem który do tego doprowadził nikomu nic sie nie stalo. Ale u nas dało się odbudować klatkę i ludzie normalnie już mieszkają. Był tato, kupił bułki słodkie, ja oczywiście pożarłam, a jak pójde do gin to bede sie zastanawiała skąd taka waga
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka już doczytałam. może się przegrzała tylko
![]() [QUOTE=Maritxell;48656338 U położnej zawsze zdejmuję buty, wydaje mi się że tak wypada, a nie z buciorami się pchać [/QUOTE]a ja kiedyś ściągałam ale położna nigdy nie każe. i przestałam
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz czekam w poczekalni na USG
dostałam tez nowa książeczkę ciąży bo mi się skończyła
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lupo Comfort? i ile kosztuje w tej promocji do końca mca? Promocja w smyku stacjonarnym czy w necie?
|
|
|
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
A któraś z Was pytała o lekką spacerówkę - ja miałam inglesina trip (płaciłam jakieś 600 zł chyba). Była super. Rozkłada się na leżąco. A dziecko powinno już samo stabilnie siedzieć, ale ta sama zasada dotyczy wszystkich spacerówek i wożenia na siedząco. Do tego czasu dziecko powinno jeździć na leżąco chociaż czasem to trudne jak dziecko poźno siada a już nie chce jeżdzić na leżąco.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

ile masz? +4kg? jeśli mogę zapytać 

ehh...

jak ja nie cierpię takich wiadomości, co za beznadziejna śmierć... śpisz sobie we własnym mieszkaniu, a tu nagle d*p. Jeszcze ostatnio ta tragedia na kopalni w Mysłowicach, no mnie to przeraża, bardzo się tym przejmuję i współczuję 

chodzi o pasy w aucie, o ich długość, nie wszystkie auta mają takie same

dostałam tez nowa książeczkę ciąży bo mi się skończyła