![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrocław !!:-)
Dziewczyny wczoraj zostałam z mężem napadnieta na parkingu przed albertem koło kredki i ołówka. Ok 18 pojechaliśmy na knysze, siedzielismy w samochodzi i ją jedliśmy gdy podeszło dwóch dresiarzy, obeszli samochód jeden od strony kierowcy drugi od mojej strony (pasażera). Powiedzieli, żebysmy im dali 2zł na piwo, powiedzielismy, że nie mamy, a oni na to, że mamy im dawać i posypały sie wyzwiska, znaliexliśmy 70gr, bo tylko tyle pielismy, to powiedzieli, że nam rozwala samochód i nas zaj.... Zaczeli wyrywać lusterka, mąż gwałtownie ruszył i przejechał jednemu po nodze, ten drugi zaczoł nas gonić, ale niestety było czerwone swiatlo, a przed nami dwa samochody, których nie mielismy szans wyminąć. Ten deresiarz dobiegł z mojej strony i z całej siły walnoł w szybe która się stłukła, byłam cała w szkle, udało nam sie uciec. To było poprostu straszne, nikt nie zareagował. Dopiero którys z kolej samochód zatrzymał sie i nam pomógł. Policja nie załpała bandziorów
![]() To było straszne, przezycie. Pisze to dlatego, zeby Was ostrzec. To jest jakaś masakra że zaatakowali nas w niedziele w bały dzień gdzie było pełno ludzi ![]()
#1412 |
Rozeznanie
|
O matko!!!
![]() ![]() Co to sie porobilo. Mieszkalam w Kredce 3 lata i nigdy nie slyszalam o takich napadach. I naprawde nikt nie zareagował??? A bylo duzo ludzi czy tylko kilku? No szok ![]() Bede uwazala jak sie tam przypadkiem wybiore. Bardzo dziekuje za ostrzezenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja za parę dni przeprowadzam się w te okolice i bardzi mnie Twoja chstoria zaniepokoiła - jak to mówią - strach się bać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
O rany Kamo, przerażająca historia! Zawsze myślałm, że ta okolica należy do bezpiecznych - mieszkałam w akademiku... Ale pewnie takie coś może się zdarzyć wszędzie
![]() Najgorszy w tym wszystkim jest brak reakcji ludzi i bezradność policji |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zadomowienie
|
Tak sprawa została zgłoszona na policje, nawet mąż jeździł z policją szukać tych bandziorów, ale oczywiście policja dojechała zbyt późno i nie udało się ich odnaleźć. Z auta ściągnięte są odciski palców, wiec może ich złapią.
Obok tej budki z knysza kręciło się parę osób, za to jak dojechaliśmy na światła za zakrętem, tam są takie tymczasowe światła. To stał sznur samochodów, gdyby ktoś wyskoczył zaczął go gonić. Mąż mówił, że w chwili kiedy nam zaczęli grozić zabierać sie za lusterka szedł taki wysportowany facet, mięśniak, ale wyglądał na po żadnego gościa. Mąż błagalnie sie na niego patrzył, żeby pomógł, ale ten facet sie odwrócił i udawał że nie widzi. Ludzie wolą nie mieszać sie w takie sprawy ![]() Postanowiłam, że zapisze sie na jakieś ju-jitsu, żeby w razie potrzeby móc sie obronić. Bo autentycznie teraz zaczęłam sie bać ludzi. A jeszcze dowiedzieliśmy sie, że męża koleżankę też w ten niedzielny wieczór (było już ciemno) napadł jakiś bandzior, szarpnął ja za torebkę, a kiedy ona jej nie puściła, przeciągnął ją po chodniku, ona mówi, że tylko tyle pamięta. Świadkowie zeznali, że kopał ja po brzuchu. Po prostu to co sie teraz dzieje to jest jakiś koszmar. Wcześniej nie słyszałam o takich rozbojach.... ![]() A jeśli chodzi o rejon obok akademików, to ja nie wiem czy oni byli stamtąd, kupowali w tej budce z knyszami zapiekanki. Te dziewczyny pracujące w tej budce powiedziały policji że ich nie znają. Więc może nie mieszkają w tamtym rejonie.
![]() Edytowane przez kama98 Czas edycji: 2007-07-10 o 15:56 Powód: błędy ortograficzne |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo Ci wspólczuje
![]() ![]() ![]() ![]() Z własnego doświadczenia też wiem,że ludzie wszystko mają w d***e ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zadomowienie
|
kama, to straszne. bardzo współczuje Wam tych przeżyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
Również współczuje, coś okropnego. Co się teraz dzieje na tym świecie?
A jak sobie pomyśle że mieszkam w tej okolicy ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Straszne!
#1421 |
Zadomowienie
|
Dziekuje Dziewczyny za współczucie....
Najważniejsze jest to, że jak będziecie widzieć jakis podejżanych typów którzy będą sie do Was zblizać, uciekajcie daleko. Bo niewiadomo co takim debilą strzeli do głowy ![]() ![]()
#1422 |
Zakorzenienie
|
Jeju, Kama
![]() Dobrze że nie skończyło się tak źle. A mi się już zaczynało wydawac że Wrocław jest bezpieczniejszy od Elbląga.. Zawsze jak wracam z pracy wieczorem TŻ po mnie wychodzi (ale to już moje schizy są że ktoś mnie złapie/zgwałci/zabije jak ide sama ciemnymi ulicami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jeżeli któraś z Was mieszka blisko Pasażu Grunwaldzkiego, to dzisiaj od 21 do 2 w nocy są ciekawe przeceny. Pamiętam tylko tą z Sephory: na wszystkie kosmetyki jst 20% taniej!
Kupiłam fajne cienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
KURDE szkoda ze nie wiedzialam wczesniej, bo ja pracuje do 20 i normalnie nie mam kiedy isc na zakupki, a to byla swietna okazja :placze:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Tez potrzebuje zrobić zakupy. Szkoda, ze przeczytałam za późno.
#1427 |
Raczkowanie
|
a jest ktoś kto był na beach party w pasazu i mógłby zdać relacje?? fajna impreza?? powinnam załowac czy raczej nie :P
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Kurcze, a ja miałam się wybrać w piątek do PG na zakupy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wiecie może do której godz. są otwarte takie okienka pocztowe
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
Na Sienkiewicza poczta do 19.... (mam nadzieję, że się nic nie zmieniło)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
dzieki;];]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
kamo masakra
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1433 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wywoływała któraś z Was zdjęcia cyfrowe w Media Markcie? I jeśli tak, to możecie mi napisac jak u nich z jakością , jak ceny i w ogóle to nagrywa się zdjęcia w oryginalnym formacie na płycie i się zanosi, tak? I czy jest jakieś ograniczenie co do ilości fotek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze w Media wywołuję fotki i raczej jestem z nich zadowolona (chociaż kiedyś byłam świadkiem sceny - kiedy starsza pani nie była zadowolona ze zdjęć - ponoć za ciemne były). Papier dosyć dobry i ceny też oki (format 10x15 - 0.69 zł). Przynosi się na płycie, karcie pamięci lub innym użądzeniu. Ograniczeń w ilości fotek nie ma. Można też wcisnąć dodatkowe opcje (zdjęcia z białą obwódką lub lekko rozjaśnione). Można poprosić panią o pomoc w obsłudze terminala (zazwyczaj nie krzyczy
![]() Oprócz tego można foty wysyłać do nich przez neta i tylko przyjść po odbiór dzięki stronie ![]() http://foto.mediamarkt.pl/index.php |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia zazwyczaj tego samego dnia (to pewnie zależy od MM, ja robię na Bielanach), czasami od ręki. Najdłużej czekałam 2 dni - ale wywoływali mi 600 zdjęć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wiecie może, gdzie we Wrocławiu kupię kosmetyki Pupa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.balticcompany.pl/index.ph...%3FidNode%3D76 Ex- Mini ul. J.Piłsudskiego 41 50-032 Wrocław Galeria Centrum ul. Świdnicka 40 50-024 Wrocław hmm Galeria Pod Złotym Pucharem ul. Rynek 26 50-101 Wrocław
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
margaretko- a próbowałaś w Drogerii między Gal. Dominikańską, a Halą Targową? Tam jest pizzeria Verona niedaleko, jakiś sklep za 5 zł i taka drogeria, tam mają naprawdę wielki wybór kosmetyków i wydaje mi się, że Pupa też mi tam mignęła
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi z Media Marktem, jutro na próbę zaniosę fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
witam Was drogie wrocławianki
![]() ja od pazdziernika zaczyn studia w tym pieknym miescie ![]() musze przyznac sie, ze ja "prowincjonalna ges" jestem przerazona jego ogromem... ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.