Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-24, 10:17   #1561
jagodowa07
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Tego jest więcej i jeszcze ładniejsze, ale wrzucilam teraz pierwsze z brzegu bo juz mi się szukać nie chciało

Patrząc na to wszystko tez się powstrzymać nie mogę, ale całe szczęście ze mam ogarnietego TZ który interesuje się gadżetami dla malucha i zawsze coś wykopie nowego, tańszego i równie fajnego
Te foteliki to on oglądał juz od prawie tygodnia aż w końcu na poprawę mojego humoru wykopal römer-a zakochałam się od pierwszego wejrzenia a jak zobaczyłam cenę nogi mi zmiekły
Zazdroszczę tż Mój to jeszcze się dziwi że ja już wyprawki oglądam, myślę co będzie mi potrzeba a wczoraj to już mnie wkurzył maksymalnie, jak powiedział że nie powinnam za dużo internetów czytać tylko zdać się na intuicję bo jestem kobietą I będę wiedziała co mi potrzeba do szpitala i wszystko zawsze można dokupić, nawet w ostatniej chwili. Chyba na głowę upadł

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość

Jagodowa a Ty nie bierz do serca tak na serio życia serialowych bohaterów, bo to tylko film Tam się mogą przeróżne rzeczy dziać byle by nakręcić widzów, niekoniecznie muszą pokrywać się z rzeczywistością , więc nie zadręczaj się Głuptasie Swoją drogą też oglądałam wczoraj i nie sądziłam że faktycznie poroni no ale cóż to tylko film.
Masz rację, to tylko film ale spać nie mogłam i Zuza mi się śniła. Wiadomo, że chodzi tylko o widzów i oglądalność, więc dramaty muszą być. Ale kobiety w ciąży pewnie nieźle to przeżywają, widzę po sobie i tu po forum..

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość

A dziś zaczynam II trymestr
Gratuluję, ja jutro bo dziś wg OM wypada 12t6dz.
Stary 2014-10-24, 10:18   #1562
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
ja ochraniacz też kupię albo cieńszy - i na jeden bok, albo w ogóle z niego zrezygnuję na początku. Któraś wrzucała te wałeczki - zabezpieczenia do układania dziecka. Nad tym chyba pomyślę

Scotasia, chyba się domyślam o co chodzi..

http://allegro.pl/ty-i-my-bezpieczne...659487482.html

poduszka klin też super http://allegro.pl/klin-poduszka-oddy...691668507.html
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:30   #1563
aural
Raczkowanie

Hej
witam się i zaraz uciekam

Czarnulka fotelik boski mam nadzieję, że teraz uda się go bez problemu zamontować na stależu wózka i w aucie
Plamieniami spróbuj się nie zamartwiać i idź do swojego dotychczasowego gina na konsultację, bo może rzeczywiście krwiak się zmniejsza a tak btw czy nie dało by rady pozostać przy ty ginie tylko iść i mu zwrócić uwagę, że powinien był dopełnić takie a takie formalności?

Irenka gratuluję wyników i po cichu zazdroszczę... ja jeszcze tydzień muszę czekać

xhankax a jaka jest różnica wieku między dzieciami? Ja w sumie mam podobne podejście do twojego i u mnie z blisko 9-letnią różnicą będą mieszkać dzieci razem

A wracając do tematu tych seriali to błagam nie stresujcie się, bo np. w na wspólnej ktoś kiedyś wrzucił linka do odcinka, gdzie syn kingi chodził już samodzielnie i dalej jeździł w gondoli... więc i tu scenarzyści poszaleli i wiedzieli, że poronienie zdarza się w ciąży, ale już nikt nie pomyślał w którym momencie, bo i po co...
Ja naprawdę cieszę się, że żadnych seriali nie oglądam no chyba, że "too cute" na animal planet

Idę łeb umyć, bo muszę za godzinę z groszem jechać na zmianę opon jutro jedziemy na weekendosa
Aaaa napiszę wam jaki wczoraj mnie dopadł kalafior pojechaliśmy z młodym na zakupy ciuchowe dla niego i najważniejszy punkt listy to były podkoszulki (bo mu już całkiem wyszły) i potem spodnie + kurtka zimowa...
No i wróciliśmy z zakupów mając kurtkę, komin + czapka + rękawiczki, 3 bluzki, 2 piżamy, 3 spodnie, a po podkoszulki muszę dzisiaj jechać sama znów :P już mnie trafia ten budyń zamiast mózgu... czuję się jakbym była jakaś upośledzona
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:32   #1564
fistaszek24
Zakorzenienie

Sory, że się tak wymądrzam przepraszam Was jak to przeszkadza to już nie będe.
Jak mogę tylko coś jeszcze doradzić to jak macie kogoś zagranicą lub same jesteście to wspaniały produkt to pieluchy muślinowe niebielone http://www.ebay.co.uk/itm/10x-White-...item4177b186a0
Jak inne pieluchy szarzeją te są niezmienne.
Stary 2014-10-24, 10:35   #1565
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Jak mogę tylko coś jeszcze doradzić to jak macie kogoś zagranicą lub same jesteście to wspaniały produkt to pieluchy muślinowe niebielone http://www.ebay.co.uk/itm/10x-White-...item4177b186a0
Wymądrzaj, wymądrzaj!

moja mama jest za granicą, tylko nie wiem, czy we Włoszech takie rzeczy są.. bo tak to w ogóle cyrk, dziecko 4 lata z pampersem i smoczkiem :/ no i w wózku oczywiście.

Nie wiem, czy inne dziewczyny też są za tym, ale prośba do "bardziej doświadczonych" jak macie jakichś zaufanych sprzedawców na all czy innych stronkach z artykułami dla dzieci, ubrankami itp - dajcie znać to może byśmy na 1 stronie wrzucały. Żeby łatwiej były nam później do nich wracać Taka moja sugestia, od mojego zbudyniałego mózgu

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:40   #1566
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Wymądrzaj, wymądrzaj!

moja mama jest za granicą, tylko nie wiem, czy we Włoszech takie rzeczy są.. bo tak to w ogóle cyrk, dziecko 4 lata z pampersem i smoczkiem :/ no i w wózku oczywiście.

Nie wiem, czy inne dziewczyny też są za tym, ale prośba do "bardziej doświadczonych" jak macie jakichś zaufanych sprzedawców na all czy innych stronkach z artykułami dla dzieci, ubrankami itp - dajcie znać to może byśmy na 1 stronie wrzucały. Żeby łatwiej były nam później do nich wracać Taka moja sugestia, od mojego zbudyniałego mózgu
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926 proszę.
Stary 2014-10-24, 10:47   #1567
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Mó lekarz miał juz ze mna przeboje więc teraz sie chyba mnie boi.
Zarobil też za mnie ochrzan do kwadratu

Ja kupowąłam z Skawinie a kolezanka w krakowie gdzies kolo długiej kupowała mi bluzki. Tego sklepu w Skawinie już nie ma. A w Krakowie to zapytam się koeleżanki.
Ok, super dzięki wielkie

Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
Czarnulka masakra z tym lekarzem... Teraz odpoczywaj, dzwoniłaś już do lekarza? wiem że go zmieniasz, ale z tego co pisałaś pod wzgledem medycznym jest ok, może warto to skonsultować ?

Spłakałam się wczoraj na "Przyjaciółkach"
Jakbym jeszcze raz przechodziła to samo, u mnie było bardzo podobnie
Aż się wczoraj nie mogłam uspokoić i zasnąć... na serio nie powinno się oglądać takich rzeczy w ciąży
To tylko serial, tam przeróżne historie wymyślają.. fakt przykre, sama to przeżyłam więc wiem co to znaczy a drugi raz bym sobie z tym nie poradziła...

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:48   #1568
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tż Mój to jeszcze się dziwi że ja już wyprawki oglądam, myślę co będzie mi potrzeba a wczoraj to już mnie wkurzył maksymalnie, jak powiedział że nie powinnam za dużo internetów czytać tylko zdać się na intuicję bo jestem kobietą I będę wiedziała co mi potrzeba do szpitala i wszystko zawsze można dokupić, nawet w ostatniej chwili. Chyba na głowę upadł

Gratuluję, ja jutro bo dziś wg OM wypada 12t6dz.
Nie no cudowny Twój TŻ optymista! Ale mój też jakoś się nie wyrywa do spraw dziecięcych, a sam chciał no ale póki co dla niego to abstrakcja... kiedyś częściej gadał do mojego brzucha dla żartów, bo kiedyś tu Amelka będzie, a teraz nic a nic do młodego nie mówi Dlatego my trzymamy sztamę przeciw tacie!

Mi wg OM to już 15 tydzień się zaczął ;p ale ja liczę wg USG, tydzień w tył
Stary 2014-10-24, 10:51   #1569
brownsugar772
Raczkowanie

Ruskaa wiem,że to serial i zazwyczaj mnie to nie rusza, ale akurat to co sie stało tam w serialu to jakby kopia tego co działo się u mnie w życiu, tyle tylko że w 17 a nie 20 tyg choć powod ten sam ehhh musze wreszcie przestac o tym mysleć...
brownsugar772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:00   #1570
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Fajny ale niestety nie praktyczny. Musisz mieć pewność, że dziecko chwyci smoczek i że określony czas będzie go trzymał. Każde jedzenie czy picie fałszuje wynik. Jak mogę polecić to tego typu termometry są najlepsze
http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...656123230.html a uwieżcie wypróbowałam prawie wszystkie.
No też mam ten bezdotykowy na uwadze od początku, siostra mi mówiła że jest na promo w superpharm . A ten znalazłam przypadkiem i zdziwiłam się bo jeszcze takiego nie spotkałam. A jak będę kupować to właśnie ten bezdotykowy.
Stary 2014-10-24, 11:13   #1571
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
Ruskaa wiem,że to serial i zazwyczaj mnie to nie rusza, ale akurat to co sie stało tam w serialu to jakby kopia tego co działo się u mnie w życiu, tyle tylko że w 17 a nie 20 tyg choć powod ten sam ehhh musze wreszcie przestac o tym mysleć...

niestety wiem co przeszłaś, ja w 10 tygodniu, ale w 17 lub 20 to aż dziwne

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 11:33   #1572
fistaszek24
Zakorzenienie

Ja zaczynam się bać bo w sumie u mnie możliwośći są do końca ze względu na przebytą chorobę. Mam nadzieję, że urodzę ślicznego zdrowego dzidziusia .
Stary 2014-10-24, 11:37   #1573
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
czemu niebezpieczne ..?
poduszki można dać na jeden bok, bardziej mi chodzi żeby to była ozdoba, nie koniecznie na noc, a dla starszego dziecka też się przydadzą
i tak kupię 2,3 różne komplety pościeli
Cytat:
ja ochraniacz też kupię albo cieńszy - i na jeden bok, albo w ogóle z niego zrezygnuję na początku. Któraś wrzucała te wałeczki - zabezpieczenia do układania dziecka. Nad tym chyba pomyślę

Scotasia, chyba się domyślam o co chodzi..
Zawsze myślałam, że opowieści o tym, że dziecku przez te wszystkie ochraniacze, poduszki może stać się krzywda są przesadzone. Na szczęście moja koleżanka w porę się obudziła (jak dobrze, że mamy instynkt macierzyński) i zareagowała, dziecku nic się nie stało. Mój synek spał w łóżeczku bez poduszki na pewno ponad rok Gdzieś kiedyś czytałam, że dopóki samo się dziecko o poduszkę nie upomni, powinno spać na płaskim I faktycznie, przyszedł taki moment, że nie chciał spać na płaskim, tylko na mojej poduszce.

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar kupić na dniach pozytywkę z muzyczką dla dzidziusia, taką naciąganą aby później mogła wisieć przy łóżeczku, i puszczać już dzidziusiowi. Gabi puszczałam też w ciąży a jak później się urodziła to ta melodia niesamowicie na nią działała, uspokajała itp. zresztą do dzisiaj uwielbia tę piosenkę "z popielnika na Wojtusia"

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

scotasia ma rację, pościel piękna ale te ochraniacze-poduszki nie przemówiły do mnie, trochę niebezpieczne.
Potwierdzam, muzyka działa cuda. Polecam "muzykę bobasa", od początku puszczałam ją małemu i ta muzyka czyniła cuda w samochodzie, jak zaczęły się histerie podczas podróży.
Ja katowałam swój brzuszek kołysanką: "W sukieneczkach z pajęczynki.."

Cytat:
Kochana pisz, pisz, wszystkie skorzystamy Moje pieluchy tetrowe obecnie wyglądają strasznie Nawet nie wiedziałam, że istnieją takie "nieszarzejące"

Cytat:

Hehe mój mąż też był cwaniak, dopóki nie wylądowałam na patologii ciąży I jak zdał sobie sprawę, że być może będzie musiał SAM wszystko kupować ( bo będę musiała leżeć), to nagle zmienił zdanie
Cytat:
Nie no cudowny Twój TŻ optymista! Ale mój też jakoś się nie wyrywa do spraw dziecięcych, a sam chciał no ale póki co dla niego to abstrakcja... kiedyś częściej gadał do mojego brzucha dla żartów, bo kiedyś tu Amelka będzie, a teraz nic a nic do młodego nie mówi Dlatego my trzymamy sztamę przeciw tacie!

Mi wg OM to już 15 tydzień się zaczął ;p ale ja liczę wg USG, tydzień w tył
Jak tatuś poczuje ruchy dziecka pod ręką, to na pewno zmieni nastawienie
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:45   #1574
aural
Raczkowanie

Fistaszek i Scotasia jak Was czytam to mam wrażenie, że dla Was szklanka jest zawsze do połowy pełna

Jeśli chodzi o TŻ to mój uznał, że wszystko mam pod kontrolą, więc on nie musi, a kwestie decyzji pozostawił mi i tylko mi z jednej strony wygoda dla niego i dla mnie z drugiej strony czysty pragmatyzm, bo co walczyć z kobitą w ciąży, jak i tak z góry wiadomo, że jesteś bez szans :P

Dobra to ja się kulturalnie zawinę i jadę do serwisu a potem przymusowy shopping podkoszulkowy

Dziewczyny dla samych siebie powinnyście przestać myśleć o tym serialu, bo to wywołuje tylko niezbędny stres i was przygnębia!

Edytowane przez aural
Czas edycji: 2014-10-24 o 11:46
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:52   #1575
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
Fistaszek i Scotasia jak Was czytam to mam wrażenie, że dla Was szklanka jest zawsze do połowy pełna
Tzn że takie z nas optymistki?
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:52   #1576
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Dobra jest pospałam, ból głowy minął, będę żyć. Tylko nie wiem jak sytuacja na dole, bo się cykam żeby iść do toalety..
Chciałam iść do lekarza ale ten dziś juz nie przyjmuje. Nic to będę musiała rozbić obóz w łóżku i jeszcze mniej wstawać.

Irenko doczytałam o pappa, gratuluję! Bardzo się cieszę

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:54   #1577
irenka78
Rozeznanie

Dziewczyny zażywacie tabletki z kwasem DHA, czytałam jakis artykuł że są super, jak długo zamierzacie brać kwas foliowy? właśnie mi się skończył i nie wiem czy brać go jeszcze czy przejść na ten DHA?
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:59   #1578
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o TŻ to mój uznał, że wszystko mam pod kontrolą, więc on nie musi, a kwestie decyzji pozostawił mi i tylko mi z jednej strony wygoda dla niego i dla mnie z drugiej strony czysty pragmatyzm, bo co walczyć z kobitą w ciąży, jak i tak z góry wiadomo, że jesteś bez szans :P

Dobra to ja się kulturalnie zawinę i jadę do serwisu a potem przymusowy shopping podkoszulkowy

Dziewczyny dla samych siebie powinnyście przestać myśleć o tym serialu, bo to wywołuje tylko niezbędny stres i was przygnębia!
Pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Jak leżałam w szpitalu przed operacją to myślałam, że mam dla kogo żyć, że moje dziecko liczy na mnie. Po operacji diagnoza spadła jak grom z jasnego nieba i też musiałam walczyć cicho w kącie płakałam( nawet teraz ryczę) a na zewnątrz pocieszałam wszystkich, ze musi być dobrze. Mój mąż dużo czyta na temat medycyny i on przeszukał statystyki o moich szansach i mnie podtrzymywał na duchu a uwierzcie mi rozmowy o tym, jak mają żyć jak mnie nie będzie i co maja mi ubrac do trumny były.
Poryczłam się o .
Stary 2014-10-24, 12:00   #1579
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Co do TŻ zabawny egzemplarz mi się trafił. Wiecie, niby twardziel, co go obchodzą rzeczy dla dziecka, ale jak poruszenie temat chociażby wanienki to zaraz mam hasło wklepane na eBay bądź Amazon ogląda, ogląda i zaraz linki mi podsyła, żebym wybrała. A fotelik to mu sam najpierw w oko wpadł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 12:14   #1580
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Zasiadłam z TŻ do internetów, bo mnie chcia zakupami pocieszyc no i zakupiliśmy nowy fotelik Römer... TŻ dumny z zakupu, bo w testach bezpieczenstwa obejmuje niby 2 miejsce.....teraz dumny papa siedzi i filmiki ogląda jak montować taki fotelik

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Aural, dziadek miał na imię Konrad
My mamy Romera tylko dla starszego dziecka i jest super, za chwilę nasza mała wyrośnie i też kupimy Romera większego, bo jestem przekonana do marki

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość

Mamy ostatnio małe awantury z powodu pokoju dla dzieci.
Ja całe życie byłam z siostrą w pokoju i nie uważam, że to takie złe.
Skoro pokój córki jest malutki, a gabinet męża ogromny to dlaczego nie możemy przeprowadzić dwójki dzieci do tego jednego dużego pokoju? Gabinet wtedy przenieślibyśmy do mniejszego.
Ale mój tż stwierdził, ze dzieci muszą mieć osobne pokoje i on zrezygnuje z gabinetu i będzie sobie gdzieś wynajmował biuro (!) No absurd dla mnie.
Ja też uważam jak dziewczyny, że warto zamienić pokoje, że by dzieci miały większy, ale razem, przynajmniej zanim pójdą do szkoły.

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/philips-avent-sch5...729598610.html

Ciekawy termometr w smoczku Jeszcze się z takim nie spotkałam.
Ja z kolei wrzucę linka do termometru, którego pod żadnym pozorem nie radzę kupować :
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...697568927.html

mąż się uparł na bezdotykowy i pojechał do apteki i wrócił z tym badziewiem. Dziecko miało wysoką gorączkę, a ten termometr pokazywał za każdym razem inną temperaturę w przeciągu kilku minut - od wysokiej gorączki, poprzez małą do normalnej temperatury.

Cytat:
Dzwonili, wyszło niskie ryzyko, czyli jest ok dzięki za miłe słowa
Gratuluję. Ja dziś byłam na pobraniu krwi na Pappa, ale wynik dopiero za 10 dni - boję się

Wczoraj nie miałam siły pisać po wizycie, bo bardzo źle się czułam. Pierwszy raz wymiotowałam na ulicy do reklamówki Nie muszę pisać, jak było mi przyjemnie i jaki komfort potem iść z taką zawartością, bo nie miałam drugiej, a wymiotowałam co parę kroków, nawet w windzie...

Na wizycie było ok. Chociaż popłakałam się w gabinecie, że już nie mam siły z tymi wymiotami i mdłościami i że czuję się bez siły jak 80letnia staruszka. Dostałam jeszcze 3 tyg zwolnienia. Przepisał mi też leki na te mdłości, jakieś inne niż te czopki do dupy. Nie mogę ich nigdzie dostać, bo to silne leki, które podaje się w szpitalach przy chemioterapii. Ogólnie skutki uboczne dla dziecka mogą być nie za ciekawe i biję się z myślami, czy w ogóle je zamawiać w aptece i wykupować. Z drugiej strony nie wiem, ile jeszcze wytrzymam tego stanu.
Poza tym lekarz wysłał mnie do psychologa, bo mu powiedziałam, że z racji samopoczucia źle mi psychicznie i jestem na skraju załamania. Muszę sobie poszukać kogoś, bo on mi nie mógł nikogo polecić.

Widziałam swojego ufoka, mam kilka fotek, ale są tak beznadziejne, że ledwo cokolwiek widzę na żywo, więc się nie nadają do klubu, bo tylko plama czarna wyjdzie.
Ze śmieszno- strasznych rzeczy, po zmierzeniu wszystkiego (mój lekarz robi to w absolutnej ciszy, patrząc w skupieniu na ekran, dopiero odzywa się i tłumaczy, jak skończy - przez te 15 min myślałam, że zejdę z nerwów), gin odwrócił do mnie ekran, żebym sobie popatrzyła i fajnie sobie ufon fikał, a widać go było z profilu raczej. I nagle w pewnym momencie gwałtownie odwrócił głowę i centralnie spojrzał na mnie wprost. I na ekranie pojawiły się takie wielkie oczodoły, ogólnie widok jak z horroru, gdzie nakładają takie straszne maski.
Tak się przestraszyłam, aż podskoczyłam na łóżku, a lekarz odsunął monitor i powiedział, że w tym wieku to człowiek wygląda jak mały ufoludek.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:38   #1581
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
My mamy Romera tylko dla starszego dziecka i jest super, za chwilę nasza mała wyrośnie i też kupimy Romera większego, bo jestem przekonana do marki

Widziałam swojego ufoka, mam kilka fotek, ale są tak beznadziejne, że ledwo cokolwiek widzę na żywo, więc się nie nadają do klubu, bo tylko plama czarna wyjdzie.
Ze śmieszno- strasznych rzeczy, po zmierzeniu wszystkiego (mój lekarz robi to w absolutnej ciszy, patrząc w skupieniu na ekran, dopiero odzywa się i tłumaczy, jak skończy - przez te 15 min myślałam, że zejdę z nerwów), gin odwrócił do mnie ekran, żebym sobie popatrzyła i fajnie sobie ufon fikał, a widać go było z profilu raczej. I nagle w pewnym momencie gwałtownie odwrócił głowę i centralnie spojrzał na mnie wprost. I na ekranie pojawiły się takie wielkie oczodoły, ogólnie widok jak z horroru, gdzie nakładają takie straszne maski.
Tak się przestraszyłam, aż podskoczyłam na łóżku, a lekarz odsunął monitor i powiedział, że w tym wieku to człowiek wygląda jak mały ufoludek.
Parsknęłam śmiechem jak to sobie wyobraziłam

Cytat:
Dziewczyny zażywacie tabletki z kwasem DHA, czytałam jakis artykuł że są super, jak długo zamierzacie brać kwas foliowy? właśnie mi się skończył i nie wiem czy brać go jeszcze czy przejść na ten DHA?
kwas chyba w I trymestrze, więc ja łykać będę do pon i zobaczę co Pani dr powie.

Cytat:
Pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Jak leżałam w szpitalu przed operacją to myślałam, że mam dla kogo żyć, że moje dziecko liczy na mnie. Po operacji diagnoza spadła jak grom z jasnego nieba i też musiałam walczyć cicho w kącie płakałam( nawet teraz ryczę) a na zewnątrz pocieszałam wszystkich, ze musi być dobrze. Mój mąż dużo czyta na temat medycyny i on przeszukał statystyki o moich szansach i mnie podtrzymywał na duchu a uwierzcie mi rozmowy o tym, jak mają żyć jak mnie nie będzie i co maja mi ubrac do trumny były.
Poryczłam się o .
Nie chcę być niedyskretna, ale znów czuje się jak ignorantka, bo zupełnie nie kojarzę, bym czytała o Twojej chorobie? Pisałaś coś? Ale już lepiej? Bardzo mnie ta wiadomość zasmuciła ... ja niestety też chora, ale póki co perspektywa długiego życia przede mną, mam nadzieję, że się nie posypię nagle... ale diagnoza też na mnie spadła jak grom... ale ja silna jestem, raz płakałam czy dwa
Stary 2014-10-24, 12:46   #1582
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Parsknęłam śmiechem jak to sobie wyobraziłam

kwas chyba w I trymestrze, więc ja łykać będę do pon i zobaczę co Pani dr powie.

Nie chcę być niedyskretna, ale znów czuje się jak ignorantka, bo zupełnie nie kojarzę, bym czytała o Twojej chorobie? Pisałaś coś? Ale już lepiej? Bardzo mnie ta wiadomość zasmuciła ... ja niestety też chora, ale póki co perspektywa długiego życia przede mną, mam nadzieję, że się nie posypię nagle... ale diagnoza też na mnie spadła jak grom... ale ja silna jestem, raz płakałam czy dwa
Nie nie pisałam, bo ja z natury nie lubię się użalać nad sobą. Lekarze twierdzą, że wszystko jest w pożądku ale strach zostaje.
Stary 2014-10-24, 12:47   #1583
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Właśnie dostałam maila, że coś do 17.30 dojedzie do mnie i zastanawiam sie teraz co, bo w sumie nie napisali

sylwia,
czyli polecasz? No to ufff Bo trochę sie martwiłam, że nie znacie tej firmy i ze przypadkiem gafę walnęłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 12:59   #1584
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wyprawkę z synkiem szybko oglądałam i potem wiedziałam co chjce wiec zakupy byly szybkie.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Zawsze myślałam, że opowieści o tym, że dziecku przez te wszystkie ochraniacze, poduszki może stać się krzywda są przesadzone. Na szczęście moja koleżanka w porę się obudziła (jak dobrze, że mamy instynkt macierzyński) i zareagowała, dziecku nic się nie stało. Mój synek spał w łóżeczku bez poduszki na pewno ponad rok Gdzieś kiedyś czytałam, że dopóki samo się dziecko o poduszkę nie upomni, powinno spać na płaskim I faktycznie, przyszedł taki moment, że nie chciał spać na płaskim, tylko na mojej poduszce.

Potwierdzam, muzyka działa cuda. Polecam "muzykę bobasa", od początku puszczałam ją małemu i ta muzyka czyniła cuda w samochodzie, jak zaczęły się histerie podczas podróży.
Ja katowałam swój brzuszek kołysanką: "W sukieneczkach z pajęczynki.."
Pmoje dziecko spalo na poduszce od początku i w spzitalu i w domu. Leżay spokojnie. teraz nie zaśnie bez poduszki wiec zostaje. Przy nastpenym będzie spac na płaskim a potem jak coś to dam
Muzyki warto słuchać już w ciązy potem dziecko przy takiej muzyce sie uspokaja. Po wyjściu ze spzitala Sćiagneliśmy dziecku piosenki arki nowego i jakies inne i kocha je jak jedzie a zaczyna marudzić to właczamy. A do snu nasze dziecko pokochało kołysanki których słuchał na intensywnej w Niemczech. To pomaga mu zasnąć albo melodyjki z nani elektornicznej

Cytat:
DHA warto brac od 2 trymestru i podczas karmienia. Wiadomo to tabletki ale zawsze jakis marny procent sie przedostanie. Teraz daje mojemu dziecko wit d z DHA pomomo że ma jeszce w mleku. Ale odpornosc ma słabą a DHA jest tez na odpornosc ale przede wszytkim na prace mózgu.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:59   #1585
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Oj Sylwia, doczytałam teraz o wizycie... a raczej o wymiotach szok normalnie...przecież II trymestr na zakręcie, a tu takie rzeczy... jak sie ciesze, ze mi to przeszło...
hehe, ale określenie ufoludek to faktycznie trafne

Stary 2014-10-24, 13:02   #1586
TienShan
Zakorzenienie

[QUOTE=irenka78;48653951]Ja mam zamiar kupić na dniach pozytywkę z muzyczką dla dzidziusia, taką naciąganą aby później mogła wisieć przy łóżeczku, i puszczać już dzidziusiowi. Gabi puszczałam też w ciąży a jak później się urodziła to ta melodia niesamowicie na nią działała, uspokajała itp. zresztą do dzisiaj uwielbia tę piosenkę "z popielnika na Wojtusia"
[/QUOTE]ja mam karuzelkę z super melodyjkami, synuś uwielbiał

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:12   #1587
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:

Czarnulka fotelik boski mam nadzieję, że teraz uda się go bez problemu zamontować na stależu wózka i w aucie
Plamieniami spróbuj się nie zamartwiać i idź do swojego dotychczasowego gina na konsultację, bo może rzeczywiście krwiak się zmniejsza a tak btw czy nie dało by rady pozostać przy ty ginie tylko iść i mu zwrócić uwagę, że powinien był dopełnić takie a takie formalności?

Co do lekarza... Mam wrażenie, że ani mnie ani mojego lekarza nie traktują poważnie (szefowa i ubezpieczyciel) bo polacy, to sie przecież "dogadać" mogą, nie? Dlatego m.in przez to muszę zmienić lekarza, bo mam już serdecznie dość docinek mojej szefowej i jeszcze teraz wypłyneło, że nie dopilnował tych formalności...i to już przelało szare goryczy i dziękuję bardzo

a to plamienie, to na 99% przez te wczorajsze nerwy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 13:14   #1588
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie nie pisałam, bo ja z natury nie lubię się użalać nad sobą. Lekarze twierdzą, że wszystko jest w pożądku ale strach zostaje.
nie dopytuję, ale jak wszystko już w porządku to najważniejsze

jeju, czuję się jak totalny bezmózg.. śmierdzę już chyba leniem.. co chwilę coś porobię to siadam/kładę się bo po prostu nie mam mocy..
zrobiłam szybki obiad i już mi się go nawet jeść nie chce

Czarnulka, w sensie że jakąś niespodziankę dostaniesz;>?

M

Stary 2014-10-24, 13:17   #1589
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Wymądrzaj, wymądrzaj!

też mam sugestie do dziewczyn, podajcie aktualne daty wizyt, bo na 1 str mamy zaległości z 9.10

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Santi, a no jakaś paczka jedzie Obstwiam, albo pieluszki albo ten, no....Römer bo na ebayu mam zawsze wysyłki express

Stary 2014-10-24, 13:23   #1590
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
też mam sugestie do dziewczyn, podajcie aktualne daty wizyt, bo na 1 str mamy zaległości z 9.10

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Santi, a no jakaś paczka jedzie Obstwiam, albo pieluszki albo ten, no....Römer bo na ebayu mam zawsze wysyłki express
że tak powiem.. nie upominam się już o te wizyty bo wyjdę na mega upierdliwca;P część dziewczyn od razu wysyła maile ;-)

ja oglądam na razie tylko tak... powierzchownie. w listopadzie może coś kupię dla ucieszenia oka, muszę zobaczyć, co mi moja szanowna szwagierka naszykowała..
a w ogóle jaka jazda ostatnio z nią była. pojechaliśmy na weekend do domu no i standardowo nie odezwała się do mnie słowem. zawieźliśmy te wózki i znajomi dali nam jeszcze wanienkę w gratisie (akurat dla nas opcja x2 jest spoko, bo do rodziców wyjeżdżamy i na dłużej więc nie trzeba będzie wszystkiego targać). a ta do mnie w poniedziałek pisze smsa, że po co kupowaliśmy wanienkę, przecież ona po młodej ma i nam odda jeśli chcemy. a poza tym naszykowała ubranka, które były nie noszone prze Małą w ogóle - w tym m.in ODE MNIE (musiała to zaznaczyć) i jeśli bedę chciała to możemy je wziąć.. bo są unisex i nieważna płeć..
no cóż, nie będę honorowa jak ona, ze nie wezmę czegoś, jak chce dać. a tym bardziej jak nie zniszczone

ehh to taki offtop o przygodach ze szwagierką

M

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości