Przyjazny szpital- tam warto rodzić! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-16, 12:54   #61
isikora
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić! szpital Rydygiera w Łodzi

Witajcie dziewczyny.
Co sadzicie o szpitalu Rydygiera w Łodzi?
Czy któraś z Was tam rodziła?
Planujemy z mężem dziecko i chciałabym wybrać lekarza, tylko nie wiem co o tym wszystkim sądzić? Jaki wybrać szpital.
Czy możecie polecić mi jakiegoś ginekologa pracującego w tym szpitalu?
Czy któraś z Was chodziła do dr. Janusza Lasoty??- ginekolog, położnik i ordynator tego szpitala. Jeśli tak co o nim sądzicie i jak mogę się z nim skontaktować?
Na 90% będę miała cesarkę bo mam wadę serca i potrzebny mi szpital gdzie jest porządna opieka.
Myślałam o CZMP ale opinie o tym szpitalu tez nie są równomierne.
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi
isikora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-25, 10:19   #62
ajanna
Wtajemniczenie

Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!

dziewczyny, czy któraś z Was rodziła, albo zna kogoś kto rodził w Mińsku Mazowieckim? bo ja się chyba tam wybiorę
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-25, 20:19   #63
esti1984
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Mam pytanko co do opinii na temat szpitala Bielańskiego i na Karowej w Warszawie.
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-02, 12:31   #64
Barbaritka
Przyczajenie

Mam pytanko. za 4 miesiące będę rodzić i nie wiem jaki szpital wybrać, co mam wziąść ze sobą. Jeżeli ktoś mieszka w Gdańsku i może mi doradzić to niech pisze. Pozdrawiam.
Barbaritka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 23:40   #65
Nataleq86
Przyczajenie

Rodziłam w Kędzierzynie-Koźlu. W szpitalu czułam się dobrze, tzn. miłe pielęgniarki, gotowe udzielać dobrych rad
Nataleq86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-05, 18:09   #66
UnholyOne
Ola-Unhola

Gdy już trafiły mnie pierwsze objawy porodu wybrałam się tak jak zaplanowałam wcześniej do szpitala na Żelaznej (Warszawa, św. Zofii). Pan doktor na Izbie Przyjeć nie do przyjęcia .
Bardzo niemiłym tonem poganiał mnie, żebym pośpieszyła się (rozbierałam się do badania) i szybciej siadała na fotelu, bo on nie ma czasu-pacjentki czekają na oddziale. Poprostu rewelacyjne podejście do pacjentki z bólami, skurczami itp.
Następnie oświadczył mi, że nie ma miejsc i przewiozą mnie do szpitala na Solcu. Nie był mi on jakoś bardzo znany, ale cóż - raczej nie miałam wyboru... I całe szczęście Pielęgniarki, położne i lekarze b. mili. Zajęli się mną tak jak trzeba, żartowali i byli na każde zawołanie. Troszkę przy końcówce porodu biegali między mną a innymi kobitkami, ale było to spowodowane tym, że na jednej sali 3 babeczki rodziły naraz. W efekcie wszystko się udało
Jak już synuś był ze mną (już godzinę po porodzie) zawsze pomagały i odpowiadały na pytania.

Dopiszę jeszcze, że było to 4 lata temu.
Od tamtego czasu oddział przeszedł generalny remont, a dwa lata temu rodziła tam moja przyjaciółka i również wspomina to bardzo dobrze.
Dodam jeszcze, że poród rodzinny jest darmowy

Co do Żelaznej, to słyszałam różne opinie. Niektórzy są b. zadowoleni, inni narzekają. Może jest to spowodowane tym, że jak płacisz (położna, poród rodzinny itp.) to wychodzisz b. zadowolony, jak nie to albo w ogóle nie chcą Cię przyjąć, albo traktują niezbyt sympatycznie...
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-20, 08:34   #67
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ja polecam szpital w Pyskowicach na Śląsku, jest on przyjazny matce i dziecku przez co zajął 1 miejsce . Lekarze są wspaniali a położne to anioły.
Nie golą ani nie robią zadnych lewatyw chyba, że bardzo tego chcecie.

Odpowiadaja na każde pytania, pomagają w nauce karmienia piersią, pokazują jak kąpac dziecko, można nawet samamu spróbowac. Jeśli jakas mama jest zmęczona i chcialaby sie przespac bez dzieciaczka - zabierają na salę noworodkową. Atmosfera rewelacyja, porody rodzinne są normalnościa, nic sie za to nie płaci, wychodza z założenia że poród jest czyms szczególnym dla obojga rodziców.

Mój mąż miał opory by rodzić ze mną i na początku siedział na korytarzu czekając ale gdy myśmy z położną Wiesią ostro ćwiczyczyły zapytal czy mógłby pomoc - pani Wiesia bardzo chwalila mojego męża za pomoc. Do dziś mój mąż mówi, że to był najpiękniejszy moment jego życia, kiedy jako pierwszy ujrzał swoją rodzącą się córeczkę.

O szpitalu w Zabrzu mam tez bardzo dobre zdanie, bo wiele moich koleżanek tam rodziło i gorąco polecaja i również jest tam fachowa opieka - wspaniali lekarze i położne

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 11:40   #68
dominikowa
Wtajemniczenie

a co sadzice o szpitalu miejskim w nowym saczu?
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 09:39   #69
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Ja tez dużo słyszałam o szpitalu w Pyskowicach,same pozytywy.
sama rodziłam 2 razy w klinice w Zabrzu i jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam.Lekarze fachowi i dobroduszne położne.Szpital przyjazny matce i dziecku.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 20:05   #70
demonik
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Przyjazny szpital - tam warto rodzić!

Ja polecam szpital im. Św. Rodziny, który mieści się przy ul. Madalińskiego w Warszawie . 22 sierpnia 2007 r. urodziłam w nim synka siłami natury i jestem bardzo zadowolona z opieki, jaką sprawowano nade mną i dzieckiem podczas porodu i po nim.

Swój poród opisałam w tym wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...62#post5195562

Mogę też z czystym sumieniem polecić wspaniałą położną, p. Annę Hendigery i szkołę rodzenia (bezpłatną) przy szpitalu Św. Rodziny .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-29, 09:39   #71
mk448
Przyczajenie

GG do mk448

ja rodziłam w 2006roku w szpitalu w Olsztynie byłym kolejowym teraz "malarkiewicz i spółka" jeżeli umiesz się zająć noworotkiem to jest to miejce superświetnie zajmują się przed porodem (bez żadnego problemu dostajesz znieczulenie oczywiście jeżeli mogą ci podać)gdy jeszcze mały człowieczek jest w środku po już gorzej.ogólnie dziewczyny pracujące tam są Świetne.Pokoje są pojedyńcze tylko jeden jest dwu-osobowy,ale to dla pań po zabiegach.w każdym telewizor,przewijak dla dziecka z potrzebnymi rzeczami(szpital zapewnie ubranka,także nie musisz ciągnąć ich ze sobą do szpitala;oraz małe pojemniczki z gaźkami do pępuszka,solą fizlogiczna itp..)

Edytowane przez mk448
Czas edycji: 2007-10-29 o 10:51
mk448 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 21:16   #72
agag22
Raczkowanie

Dot.: Lębork !!!!

Biała Podlaska- wprawdzie szpital jest tylko jeden, ale naprawdę dobry. Rodziłam 5 lat temu i byłam zachwycona. Poród był rodzinny, mąż był ze mną cały czas, przecinał pępowinę, był przy ważeniu, mierzeniu naszej córeczki. Personel bardzo życzliwy i miły, pomocny i troskliwy tak przd, jak i w trakcie i po porodzie. Wszędzie bardzo czyściutko, panie salowe na okrągło biegają z mopami, dobre wyposażenie, ale przede wszystkim ta życzliwość na każdym kroku. W sierpniu tego roku wylądowałam na oddziale gin- poł i nadal jest tak miło, że gdyby nie fakt, z którego powodu się tam znalazłam to nie chciałoby się stamtąd wychodzić. Zmieniło się tylko tyle że płaci się za poród rodzinny- 100 zł więc w sumie opłata nie jest kosmiczna. Gorąco polecam mieszkankom południowego Podlasia
agag22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 22:29   #73
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Lębork !!!!

Cytat:
Napisane przez agag22 Pokaż wiadomość
Biała Podlaska- wprawdzie szpital jest tylko jeden, ale naprawdę dobry. Rodziłam 5 lat temu i byłam zachwycona. Poród był rodzinny, mąż był ze mną cały czas, przecinał pępowinę, był przy ważeniu, mierzeniu naszej córeczki. Personel bardzo życzliwy i miły, pomocny i troskliwy tak przd, jak i w trakcie i po porodzie. Wszędzie bardzo czyściutko, panie salowe na okrągło biegają z mopami, dobre wyposażenie, ale przede wszystkim ta życzliwość na każdym kroku. W sierpniu tego roku wylądowałam na oddziale gin- poł i nadal jest tak miło, że gdyby nie fakt, z którego powodu się tam znalazłam to nie chciałoby się stamtąd wychodzić. Zmieniło się tylko tyle że płaci się za poród rodzinny- 100 zł więc w sumie opłata nie jest kosmiczna. Gorąco polecam mieszkankom południowego Podlasia
Sama rodziłam w tym szpitalu i w 100% zgadzam się z opinią
Poród nie był rodzinny, nie wykupowaliśmy cegiełki, ale mimo wszystko zajęto się mną i dzieckiem naprawdę super!!! Byłam bardzo zadowolona. Oby w lutym było tak samo...

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 13:42   #74
MARTYNKA146
Raczkowanie

Czy to znaczy ze mozna sobie wybrac szpital i poprostu isc tam ze skierowaniem od lekarza-oczywiscie jezeli nic sie nie dzieje tzn. nie dostane nagle boli??
Zawsze myslalam ze trzeba isc do szpitala najblizszego miejsca zamieszkania
a czy jezeli bede miala cesarke tez moge sobie wybrac szpital??
MARTYNKA146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-05, 10:16   #75
Wiktorynka
Zadomowienie

A Świdnica? Czy któraś ma jakies informacje na temat Świdnicy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-08, 13:08   #76
inka spinka
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.Mam termin na 8 lutego.Jestem z białegostoku ale niestety musze rodzic w warszawie.Konkretnie w szpitalu na ul Karowej
U mojego synka stwierdzono wade serca stad skierowano mnie do wawy.
Wiadomo tak jak kazda z nas boje sie strasznie porodu ale do tego dochodzi jeszcze strach przed wyjazdem,nie znam tego szpitala,personelu,zwycza jów tam panujących,ile jest sal porodowych,czy moge liczyc na porod rodzinny,nawet w mojej sytuacji,straszny mętlik mam w głowie,choc juz jakis czas temu sie o tym wszystkim dowiedzialam nie wiem czy jestem w stanie sie na to wszystko przygotowac....
inka spinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 14:09   #77
adatka
Zakorzenienie

Czy wiecie moze cos na temat szpitala w Rudzie Ślaskiej?
z góry dzieki za odp.
Stary 2008-01-19, 15:41   #78
kasia_sloneczko
Zadomowienie

Wiktorynka-ja jestem ze świdnicy i leżałam tam 2 razy na patologii ciąży. Rodzić tam nie zamierzam. Szpital jest obskurny, z lekarzami trudno się dogadać a jedzenie podłe. żeby zrobili usg trzeba się awanturować. Informacje o stanie zdrowia wyciąga się niemal siła. Położne są różne więc nie będę na ich temat generalizować. W każdym razie mam zamiar rodzić w Wałbrzychu bo w świdnicy się po prostu boję. Poza tym jak jakieś komplikacje są to i tak wiozą do wałbrzycha albo wrocławia. Ponoć już w świebodzicach jest lepiej
kasia_sloneczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 19:21   #79
slodziutkapg177
Przyczajenie

Strzelno
slodziutkapg177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 11:17   #80
kasiapop
Raczkowanie

Hej, czy któraś z Was rodziła w szpitalu w Wyszkowie, ja mam termin na 2 kwietnia. Dzięki z góry za odpowiedź.
kasiapop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 20:10   #81
unique7
Przyczajenie

UWAGA !!! Czy jest tu jakaś kobietka, która ost rodziła w szpitalu Raszei w Poznaniu ?.. chciałabym się dowiedzieć co jest potrzebne, a czego nie trzeba zabierać do porodu.... np jakie ubranka <wiem, że jest tam gorąco> i inne rzeczy. proszę o kontakt mail lub gg 7299920.
pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy )
unique777@wp.pl

unique7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 13:10   #82
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!

witam mogę z czystym sumieniem polecić szpital w Chełmży śliczny kameralny oddział rewelacyjna obsługa super lekarze i położne, a nawet salowe każda uśmiechnięta gotowa pomóc w każdej chwili !!
rodziło sie rewelacyjnie!!
jeśli macie pytania chętnie odpowiem jak ssak pozwoli
Stary 2008-03-07, 09:50   #83
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
witam mogę z czystym sumieniem polecić szpital w Chełmży śliczny kameralny oddział rewelacyjna obsługa super lekarze i położne, a nawet salowe każda uśmiechnięta gotowa pomóc w każdej chwili !!
rodziło sie rewelacyjnie!!
jeśli macie pytania chętnie odpowiem jak ssak pozwoli
Patrilla, ja też jestem z CT. Powiedz mi co trzeba zrobić, żeby rodzić w Chełmży? Na razie planuję dopiero dzidzię, ale dużo dobrego słyszałam o tym szpitalu i pewnie też będe chciałą rodzić tam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-08, 07:08   #84
Patrilla
Zakorzenienie

witaj
nic nie musisz robić jedziesz z bólami porodowymi i rodzisz jeśli dopadnie Cie tak jak mnie uparty dzieciak "po terminie" skierowanie od lekarza ginekologa prowadzącego na oddział wystarczy
Poza tym jest też tam fajna szkołą rodzenia i możesz umówić sie z super siostrą przełożona na obejrzenie sali porodowej
polecam miłego starania
Stary 2008-03-08, 08:26   #85
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
nic nie musisz robić jedziesz z bólami porodowymi i rodzisz jeśli dopadnie Cie tak jak mnie uparty dzieciak "po terminie" skierowanie od lekarza ginekologa prowadzącego na oddział wystarczy
Poza tym jest też tam fajna szkołą rodzenia i możesz umówić sie z super siostrą przełożona na obejrzenie sali porodowej
polecam miłego starania
Dzięki Patrilla Gratuluję małej Poli. Jest prześliczna - widziałam fotki na Waszym wątku.
Stary 2008-03-08, 21:09   #86
agnes23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
Czy wiecie moze cos na temat szpitala w Rudzie Ślaskiej?
z góry dzieki za odp.
Adatko! wszyscy w koło zachwalają ten szpital. Ja jestem z Rudy Śląskiej i też chcę rodzić w szpitalu na Goduli. Koleżanki ze studiów, mieszkające w Bytomiu też wybierały Godulę i były zadowolone. Na szczególną uwagę zasługuje: możliwość porodów rodzinnych w warunkach komfortowych, słyszałam też, że posiadają basen do porodów w wodzie. Oddział jest czysty, przytulny, byłam tam narazie w odwiedzinach. Termin porodu mam na 22 października, pozdrawiam!
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 06:45   #87
Patrilla
Zakorzenienie

passionfruit nie ma sprawy Polecam sie na przyszłość jeśli jesteś z Torunia możesz także nawet na kasę chorych chodzić do ordynatora oddział dr Mizarewicza przyjmuje w przychodni na Bażyńskich 40 (koło szpitala na batorego) i co fajne pan dr jest świetnym specjalistą z zakresu badań usg a i zajrzyj sobie na stronę szpitala

Pola bardzo dziękuje
Stary 2008-03-09, 08:27   #88
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
passionfruit nie ma sprawy Polecam sie na przyszłość jeśli jesteś z Torunia możesz także nawet na kasę chorych chodzić do ordynatora oddział dr Mizarewicza przyjmuje w przychodni na Bażyńskich 40 (koło szpitala na batorego) i co fajne pan dr jest świetnym specjalistą z zakresu badań usg a i zajrzyj sobie na stronę szpitala

Pola bardzo dziękuje
Jesteś wielka Właśnie szukam jakiegoś dobrego lekrza.A dobry lekarz, który pracuje na oddziale, gdzie chce się rodzić to już w ogole czad
Wielki dla Ciebie.
Stary 2008-03-09, 21:09   #89
Patrilla
Zakorzenienie

Nie ma sprawy Polę odbierał dr Kaatz i dr Gbiorczyk super sie sprawili, a nie było łatwo
http://www.szpital-chelmza.yoyo.pl/oddzial_gin_pol.html - zerknij sobie
Stary 2008-03-10, 08:37   #90
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sprawy Polę odbierał dr Kaatz i dr Gbiorczyk super sie sprawili, a nie było łatwo
http://www.szpital-chelmza.yoyo.pl/oddzial_gin_pol.html - zerknij sobie
Tak, czytałam że Pola dała Ci troszkę popalić. Ale jest naprawdę rozkoszna. Zwłaszcza jej fryzura!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości