|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Simone ale juz duża dziewczynka!
![]() Cytat:
mam. Dlatego,ze z jedną babka sie zamienilam za wozek lalkowy mlodej Ale mata jest przydatna dopiero troszke później. Super!
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za kciuki
Sprawa rozwiązała się pomyślnie. Właśnie usiadlam na tylku i jestem szczęśliwa ,że się nade mną los zlitowal i kolejnych problemów na łeb nie pakowal... Chyba juz wyszlo słońce zza czarnych chmur w moim ostatnim okresie. ..
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
2 w 1
![]()
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Idę to oblac...yyy objesc
Skocze do sklepu z mloda,bo trochę pusto w szafkach
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia a ty kiedy idziesz na usg? Ciekawe jak twoja córcia
![]() Teja u ciebie niech się rozwiąże zagadka i ujawni się kim jest. Kinga dobrze ze u ciebie sprawy mają się dobrze Obstawiam ze mała urodzi się o jakieś 2 tyg wcześniej.
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia śmieszna ta kurtka;p ale ja raczej bym nie chciała tak chodzić z Mała;p juz nie moge sie doczekać spacerków z wózkiem;p
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Mmgi wspominalas ze kupiłas w smyku juz na lato ubranka a jaki brałas rozmiar? |
|
|
|
#2921 | |
|
Buc
|
Cytat:
co do zgagi to mnie łapie po słodyczach, po ostrym nie.
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee to pewnie będziesz pierwsza
chociaz jesli któraś bedzie miała zaplanowana cesarkę z wcześniejsza data to moze wyprzedzić a skąd takie przypuszczenia ?
|
|
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka jakoś tak myślę dlatego że jak chodze to ciągle twardnieje mi brzuch boje się ze przyjdzie dzień kiedy mi się to rozkręci. Gin kazał się ograniczyć i to zrobiłam ale nie mogę tylko leżeć
i nic nie robić.
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jaja..siedze sobie na kanapie i nagle coś mnie uwiera, okazało się że główke miałam pod żebrami
![]() Simonee no ja mam wizytę dopiero 4.11 ![]() Więc pewnie mała będzie juz też miała 1,5 kg ![]() Dusiolka ja też nie moge się doczekać spacerów z wózeczkiem Jednak muszę kupić kurtkę zimową bo w moja teraz się nie zapinam, a po porodzie raczej też nic się nie zmieni bo biust raczej nie zmaleje- pewnie wręcz przeciwnie Znalazłam TAKĄ ale rozmiaru nie ma a cena nawet, nawet Elvira ty kupowałaś kurtkę z H&M, to ta była? KLIK ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia to jeszcze parę dni wiec wytrzymasz
![]() To twardnienie bardzo spowalnia, czasem musze usiąść choć na chwilę. Obyśmy nie rodziły zbyt wcześnie w sumie ty chcesz cc wiec chyba to się odbywa wcześniej niż jest termin.
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-10-24 o 20:04 |
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
a mi twardnial kiedys non stop i to bolesnie, a od kiedy jestem na zwolnieniu to ani razu
|
|
|
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czesc z was pisze o twardym brzuchu i braniu no spy, to ja chyba jestem dziwna bo brzuch mi nie twardnieje tzn czasem jest twardszy niz zwykle ale to nie boli wiec nie wiem czemu no spe bierzecie hmm?
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee lez jak jest potrzeba..ja w 1trym musiałam lezec ze względu na krwiaka (jedyny ruch do toalety). Jeszcze przynajmniej wstrzymajcie te 6tyg
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Charliss a mi mniej twardnieje odkąd biore magnez,prawie ze wcale. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Ellyunia kurcze nie sprawdzalam jeszcze swojego płaszcza i kurtki zimowej:p Hm..chce jakos przebimbac bez nowych;p |
|
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Montanka ale fajny pirat
![]() Cytat:
![]() a boli? jak na @?Cytat:
![]() ja biore no-spę tylko wtedy gdy przy twardnieniu brzuch boli i trwa to dłuższy czas np godzinę już twardnieje co chwilę i boli przy tym. jeśli po no spie nie przejdzie wtedy ip zostaje.
|
|
#2931 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na wizycie, a w związku z tym, że mąż musiał wyjechać stwierdziłam, że się przespaceruję powoli, dotlenię zamiast załatwiać transport. miałam do pokonania jakieś 2,5 km i ledwo się doturlałam. Nie jestem w stanie podać liczby przystanków na trasie tak mi brzuch twardniał, a mały kopał wtedy jak szalony
po wizycie od razu zadzwoniłam po siostrę, bo już mi przez myśl nie przeszło, żeby iść taki kawał pieszo. W związku z tym, że wczoraj już zdałam relacje z usg dziś za wiele ciekawego się nie działo. Trochę się martwiłam, jak poczytałam relacje z wizyt, że moje dzieciątko nie jest tak duże jak większości z Was na tym etapie, ale pani dr mnie uspokoiła, że nie jest źle, a biorąc pod uwagę, że u mnie w rodzinie dzieci za duże się nie rodzą to jest ok i mam tym bardziej mam nie panikować. Smerfetka znów gwiazdorzy pięknie Ty zdolniacho! Cudna czapa! Kinga śliczna ta Twoja córcia! Suszarka oooo tak, jak wchodzę na wagę to zawsze wstrzymuję oddech i przeżywam chwile grozy ![]() Teja każdy szanujący się przyszły tata musi przetestować furę swojego dziecka a wózek już jak Tomorrow kupiła pisałam, że mi się podoba, dużo ich teraz jeździ i mają dobre opinie Montanka śliczny minky, zresztą one wszystkie mają tak cudne wzory - każda z nas do tej pory zamówiła inny i tak na prawdę nie było żadnego, który by mi się nie podobał. ![]() Simonee tylko moje dzieciątko takie malutkie? wszystkie tu rosną jak na drożdżach, a mój maluszek leniwy w tym temacie. Mi też bardzo twardnieje, chwilę pochodzę i muszę robić przerwy. Czasem mam lepszy dzień to mogę w miarę sprawnie poogarniać w domu, ale na ogół nie jest tak kolorowo, a mały nadal jest bardzo nisko i ani myśli "podskoczyć" trochę wyżej. Mmgi ja mam zgagę cokolwiek bym nie jadła i nie piła, dopada mnie wieczorem niemalże każdego dnia
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Na zgage pomaga espumisan i mogą go brać ciężarówki
ja mialam w 1 trymestrze mega wzdęcia a teraz mialam zgage ale mi juz przeszło właśnie po espumisanie
|
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Ja również. Nie zawsze twardnieniu towarzyszy ból - jeśli go nie ma to więcej odpoczywam, ale czasem towarzyszy temu ból i ogromny dyskomfort i w tym wypadku też sięgam po nospę
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ją na szybko.
Już po wizycie. Tetno Leosia w normie, moja szyjka zamknięta i szystko gra. Dalej mam brać duphaston 2-3 razy dziennie i w razie gdyby brzuch twardnual mimo to, to wtedy mam sie zgłosić do szpitala. Następna wizyta miała być 21 listopada ale gin ma jakieś szkolenie i będzie 14 ![]() A w ogle to mąż mi ściągnął aplikacje wizaz na tel i próbuje obczaic jej. A kluby są niedostępne na aplikacji?
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-10-24 o 20:36 |
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene ciągnie strasznie i źle się chodzi.
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Smeefetka robiłam dziś makaron z kurczakiem i brokulami w sosie serowym
|
#2938 | |
|
Zadomowienie
|
odkąd jestem na zwolnieniu to raczej się nie przemęczam, czasem wystarczy, że dłużej postoję - np. robiąc obiad, albo przejdę się kawałek. Nie ma tak na prawdę reguły, bo zdarzają się dni, kiedy wszystko w tym temacie ok.
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Super, że Leoś miewa się dobrze
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie musze robić a jest twardy. a jak już się za coś wezme to już wogole masakra...
Cytat:
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
co do mojego psa po porodzie, to oddać na przechowanie jej nie oddam, żeby nie czuła się gorzej ani pokrzywdzona, że na zasadzie przyszło dziecko a ona poszła w odstawkę. moi rodzice mieszkają dwie ulice dalej niż ja. mama będzie brała psa na spacer, przed i po pracy i pewnie będzie przychodzić na wieczorny spacer też. a później po jakiś 2 tygodniach mam zamiar sama wychodzić na jeden długi spacer.
byłam dzisiaj z mama w lidlu, oczywiście mamie się dostało, bo oglądam jakieś ciuszki i oczywiście że 68 to za mały rozmiar lepiej kupić większe. nosz kurde aż się we mnie gotować zaczęło, bo oczywiście gatka szmatka że małych ciuchów to mam wystarczającą ilość i lepiej brać te na np. 86. najpierw na nią nakrzyczałam a później pokazałam jej jak wyglądają spodnie 86 to ta zaczęła się głupio tłumaczyć że takie spodnie można przecież podwinąć, mówię do niej tak spodnie dwulatka podwijać na noworodka. wrzucam wam moje zakupy łącznie zapłaciłam za wszystko 125 zł. i wszystko jest na rozmiar 62, 68. a na zgagę zaczęłam pić mleko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

i nic nie robić.

a cena nawet, nawet
a boli? jak na @?
po wizycie od razu zadzwoniłam po siostrę, bo już mi przez myśl nie przeszło, żeby iść taki kawał pieszo. W związku z tym, że wczoraj już zdałam relacje z usg dziś za wiele ciekawego się nie działo. 

21. 04.2014