|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III
Cytat:
My lecielismy w podróż poślubną to byłam w 13 tygodniu i proszę jak dalej dzidzia ładnie rośnie ![]() Nadrobiłam pobieżnie posty z wczoraj,bo tyle napisałyście że pół dnia bym straciła Soniuska - ja bym ten z Profi jadła spokojnie,wątpię że tam watrobka jest ![]() Widzę,że znowu temat wózków,o jakim rozmawiacie teraz? My coraz bardziej rozważamy też Joolza... Madison,a Tobie miałam pisać że na allegro donkey jest W ogóle dziewczyny, które mają już dzieciaczki powiedzcie mi jak to jest z kaftanikami i koszulkami krótkimi w tych pierwszych miesiącach? Bo mi się to wydaje mało praktyczne,lepiej chyba body i pajaca albo polspiochy co? A pytam bo byliśmy wczoraj u kuzynki i zapakowala nam 4 kartony ubranek, odlozylismy z tego sobie jeden w sumie,ale właśnie kupę w tych kartonach było kaftanikow i koszulek i nie brałam tego,a teraz tak siedzę i myślę że może jednak potrzebne? Doradźcie!
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
mnie dziś sąsiedzi pozwolili pospać do 9.30 śniadanko papusiam i pasuje brać się za sprzątanie... im więcej się lenie tym bardziej nic mi się robić nie chce...
|
|
#3963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
z zakupami przynajmniej body to przegięłam, mam 12 par bodziaków
i jeszcze 8 idzie z allegro hehe dziś skupie się na skarpetach, butkach, czapeczkach i spodenkach I napadnę na Sephorę a co :P |
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5570 |
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie, że blokuje mi to zakup wózka jaki chcę, i TŻet mendzi, że 2 tysiaki to za dużo, że ludzie za 800 zł kupują i jeżdżą i twierdzi, że to moje fanaberie. I wkurza mnie to, że do niedawna mu to nie przeszkadzało. Węszę tu głosik jego matki ;> Cytat:
Wiesz co u mnie koleżanka z pracy mówiła, że ona najwięcej miała właśnie koszulek i kaftaników i jej tak było najwygodniej. Spodenki tylko siup i koszulkę w razie czego łatwiej jej było zmieniać. |
||
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chce mi sie nic. dajcie motywacji bo musze kuchnie i lazienke posprzatac i pranie zrobic. Wysłane z mojego GT-S5570 |
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka a te 20szt. śpiochów to w jednym rozmiarze? Jak różne to na pewno się przydadzą
![]() A gdzie planujesz kupować wózek? Gdzieś u nas stacjonarnie??
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2014-10-25 o 10:10 |
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w różnych od 52 do 68 chyba nawet, jeszcze zapomniałam o jednej rekamówce więc razem wychodzi ich 23 sztuki :P no i dobrze hehe, rzadziej będę prać. Aaa i jutro idę do koleżanki pooglądać, co ona ma, to pewnie populacja bodziaków zwiększy się Co do wózka nie wiem nawet, gdzie są sklepy z nimi ;D hehe, ja tylko odzieżowe i z kosmetykami znałam do tej pory ;P Ale dziś chcę tak orientacyjnie pooglądać, może w białej i alfie są jakieś sklepy? Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2014-10-25 o 10:13 |
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie ze szkoły :P
Matko Soniuska o 4 kopytka? ?? O matko sunny mam nadzieję że nic strasznego... nie denerwuj się Mirelka grarulacje zwolnienia! !! :brawo: Dzieki dziewczyny uspokoiłyście mnie
|
|
|
|
#3971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zjadłam juz sniadanko i zalegam w łóżku. Snią mi sie juz drugi dzien jakies dziwne rzeczy. Dziś np ze jarałam fajki mimo ze w ciąży jestem. W nocy pobolewał mnie brzuch jak sie przewracałam z boku na bok i powiem wam ze nie umiem sie wyspac na bokach ciągnie mnie na brzuch a juz nie moge bo boli ![]() tzcik dzis do 14 w pracy i dalej remont, jutro tez go zapędze trochę chyba, bo mam dosyc. Remont zle na mnie wpływa zawsze... jestem w stanie 3 dni brudu wytrzymac a dalej to juz sie niecierpliwie i pytam kiedy koniec... tz obiecał ze do konca przyszłego tygodnia skonczy. A ja juz bym posprzątała, powiesiła firanki nowe ... siedziec w tym cały dzien to jest masakra. To się pożaliłam ![]() A sprzątanie po remoncie to takie mega będzie, wszysciutenko. Nawet ręczniki chcę wygotować, w szafkach poukladać, fugi wyczyścić itp. Z tydzien się zejdzie
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#3974 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego janjuz sama nie wiem ile tego trzeb,gubie sie Cytat:
zbieraj sama...albo wyplacaj ze wspolnego konta i odkladaj,nie polapie sie jak co miesiac zniknie 200zl ![]() Cytat:
motywacja! ![]() Cytat:
**Cytat:
haha no glodna bylam! Cytat:
no ja tez syfu nie znosze:/ no u nas gruntiwne porzadki tez beda ![]() Cytat:
![]() ![]() Takich spiochow tez mi brak hehe ![]() ![]() Pomalowalam pazurki! ![]() Wciaz w pizamie ale juz wszystko zrobione mam ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() M mnie obudzil :/ Spal sobie od 22,ja poszkam o 24 i mbie obudzil beee:/ Czytam sobie ciezarowka przez 9mcy:P i czekam az pazurki wyschna ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ale spoko ja dalej w pizamce
|
||||||||
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka w Białej warto zajrzeć do Smyka. A jak masz czas i chęć to Bambino albo Fartlandia
|
#3976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce ubierac body z krotkim, kaftanik i polspiochy z reguly mam bardzo cieplo w mieszkaniu, ale w marcu moze byc juz koncowka okresu grzewczego, wiec kaloryfery na pol gwizdka, zreszta zobacyzmy. ale chyba pare kaftanikow miec chce ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole nic prawie na 56 nie mam u polspiochow mi brak.gdybym miala kase pewnie bym zamowila:/ A tak to lipka:/ I dziewczyny ja chce coreczke
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Poszlam jeszcze spac, zmoglo mnie po tym jedzeniu chyba a tz gral na konsoli to taki leniwy poranek mielismy, ale juz wstaje bo 10:40
![]() Zjemy sniadanko i jedziemy na zakupy dla dzidzi na pewno tez cos wpadnie mam zamiar w tk maxx pobuszowac ![]() Milego dzionka ![]()
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj M tez gra na konsoli wlasnie w fifke,a ja musze sie zaraz pomalowac i ogarnac..ale za zadne skarby nie mam pojecia co na siebie wlozyc bo juz niewiele na mnie pasuje,a na dworze podobno tragedia,bo jak M mowil ze zimno to ja pewnie zamarzne:/ |
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ostatnio w batmana grał bo kupił w promocji :P |
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soniuska - ja pod koniec roku powinnam mieć premię i może coś tam odłożę, ale wiem, że będzie marudził, że mogłam kupić za 800 wózek a za resztę łóżeczko i by zostało i takie tam. Po prostu wynajdę najgorsze opinie o tanich wózkach i mu je wydrukuje, i powiem, że wszystkie takie są ![]() Mała - naprawdę, ja po prostu widzę po nim, kiedy to mamusia przemawia jego ustami, bo na niektóre głupoty sam by nie wpadł I nie wiem, o której pojedziemy bo AKURAT DZIŚ jego mama wymaga zawiezienia na cmentarz na wieś a później podrzucenia jej do córki do innego miasta. Dziś. Kiedy ja chcę na zakupy A niech spróbuje tylko z nami pojechać... Już później słyszę jak TŻetowi wałkuję, że ja wydaje tyle na zakupy co ona na cały miesiąc na jedzenie i rachunki ( co ofc nie jest prawdą. Nie zawsze ). Kobieta uwielbia liczyć moje pieniądze . Na złość dla niej jestem gotowa wydać całą wypłatę :P hehe
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehe moj uwielbia batmana
![]() Jakies dwie czesci juz przeszedl ![]() Cytat:
![]() Mnie tez by to mega wkurzalo. Kochana a co do wozka to walcz ![]() Poszukaj zlych opinii itd tak jak mowisz ![]() A wozek np camarelo z fotelikien maxi cosi nowka sztuka to jakies 1600-1800zl wiec niech Tz nie dyskutuje,skoro jest kasa moxna kupic.tym bardzueh ze nie kupisz trgo "na raz" ![]() W ogole na zdjeciu jak dodalas z brzusiem to masz super zegarek,szukalam takiego dawno temu,pochwal sie gdzie go dorwalas
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
BAN stały
|
Moze i lepiej ze nie karmi bo dziecko by sie silikonu najadlo
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Ja bym w PL tylko becikowe dostala. Tutaj przez pierwszy rok zycia malego dostawalam 300 eu miesiecznie. Inie pracowalam wczesniej w niemczech. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- No ja tez |
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy z Kapryskiem na drzemke
![]() ![]() Wstaniemy to sie ubierzemy i pomalujemy;D I pomyslimy o podgrzaniu obiadku ![]()
|
|
|
|
#3985 |
|
BAN stały
|
Kupilam sobie staniki ciazowe, moze wreszcie nie beda mnie cisnac w cycki i nie beda mnie tak bolec.
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sporo do nadrobienia.nie nastawiaj sie na dziewczynke! pamietaj, ze ma byc zdrowe, jak sobie w glowie ulozysz ze dziewczynka to sie zaiwedziesz jak chlopak a przeciez chodzi o to ze bedzie dzidzia! nie wazne jaka plec!
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zegarek to moje kochane maleństwo :P Fossil ES 2944, właściwie to zbierałam na inny, ale nie mogłam się doczekać i kupiłam ten. Mam go od kwietnia, noszę codziennie, i nic się z nim nie dzieje, a nie jestem dla niego zbyt czuła ;P Kurde umalowałam się zanim założyłam soczewki wrrr |
|
|
|
|
#3988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie ubieram sie wcale a wcale, upieke jakas babke na szybko ma po poludniu ma brat z zona i chrzesniakiem zajrzec a tzt do pracy czasem lubie jak ma popoludniowki. siedze sama i nikt mi dupy nie zawraca ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- moj batmana nie mogl ogarnac, mowi ze mu sie nie podoba i oddal koledze ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze ogólnie nie lubie na ręce zegarka, wiec aby go założyć raz na miesiąc okazyjnie to szkoda mi bylo 300zl. A podróbki nie podobały mi się :p Mała masz rację zrobię na szybko jakaś babkę. Może gotowana bo dawno nie było jej... Położyłam się bo coś mnie brzuch pobolewal i godzine pospalam prawie... |
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zaraz po ślubie zamieszkaliśmy razem z tz tu gdzie mieszkamy, czyli w drugiej połowie blizniaka w którym mieszka teściowa to też się działo. Mało pieniędzy było bo to początki, tz tylko na kuroniówce ja dostawałam 700zł za staż. I tzta niepełnosprawny umysłowo brat złamał nogę. nie pominę faktu ze przez niedbalstwo tesciowej go nie zoperowali i mu sie krzywo noga zrosła bo on nie jest ubezwłasnowolniony i nikt nie moze za niego papierów podpisac a sam nie kuma, to teściowa se wymyśliła (razem z córunią) ze mamy ich zawiezc 50km do niego do szpitala za swoją kase! Rozmowa odbyła sie z tz, a ten mówi ze my nie mamy pieniążków na takie wypady (wszystko zza ściany slyszałam) a ona z tekstem ze "jak to, przecież Ania dopiero wypłate dostała, to gdzie wy te pieniądze macie?"Ja to słysząc, jak wpadłam, i się wydarłam żeby się nie interesowała nie swoimi pieniędzmi, itp itd... to teściówka do tej pory chodzi jak w zegarku ;p chyba z 2 miesiące do nich nie chodziłam po tym fakt, że już wcześniej wtrącała się, a to dolało oliwy do ognia i wybuchłam ![]() potem już na bierząco mówiłam jak coś mi nie odpowiadało i przynajmniej atmosfera jest czysta, teściowa wie ile jej wolno i dogadujemy się super. Czasem lepiej niż z moją mamą ![]() Ale mi wyszło opowiadanie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

mnie dziś sąsiedzi pozwolili pospać do 9.30 

ciągnie mnie na brzuch a juz nie moge bo boli 

A niech spróbuje tylko z nami pojechać... Już później słyszę jak TŻetowi wałkuję, że ja wydaje tyle na zakupy co ona na cały miesiąc na jedzenie i rachunki ( co ofc nie jest prawdą. Nie zawsze
. Na złość dla niej jestem gotowa wydać całą wypłatę :P hehe