|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Ma.ko pewnie, że poczekam
ale oby nie za długo :P Na pewno wcześniaka nie urodze. Tego jestem pewna. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Właśnie nagłówek jednego z artykułu przeczytałam ... ze ciężarna trafiła do szpitala z ponad 5promilami alkoholu
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa, wczoraj o tym w tv usłyszałam
Od głupoty tej baby bardziej chyba mnie zdenerwował fakt, że o jej dziecku (to słowo nie padło) w 26 tc mówili PŁÓD. Wiem, że to kwestia światopoglądowa i każdy myśli po swojemu, ale aż się zagotowałam jak to usłyszałam.Bez makronów sobie życia nie wyobrażam Często jak wiem, że przygotowuję coś tylko dla siebie to wrzucam wszystko na co mam ochotę, wygląda to bardzo nieapetycznie, ale jak smakuje Przy pustej lodówce gotuję makaron, potem wrzucam na patelnię ze startym żółtym serem i mam wyżerkę Poza mną nikt tego dotknąć nie chce w domu, dziwni są ![]() Dotarła do mnie jednak kurtka od kuzynki. Kurtka miała być ciążowa a okazuje się, że jest zwykłą w za dużym na nią rozmiarze. Efekt jest taki, że brzuch się nie dopina, a wszystko inne się topi Przed chwilą na fb zobaczyłam to zdjęcie https://www.facebook.com/mamygadzety...369795/?type=1. I zapragnęłam mieć córkę
enjoy the silence... Edytowane przez Maritxell Czas edycji: 2014-10-25 o 09:43 |
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Maritxell płód? Czy oni powariowali... toc to juz małe kruszynki
Obrazek zalaczam cos dla nas ciężaróweczki
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
ja nawet jak w 7 tyg ciazy bylam i poszlam do lekarza potwierdzic ciaze to na usg zobaczylam mala fasolke i sie ucieszylam mowie do lekarza czy to jest ta moja malutka fasoleczka a lekarz ze to nie fasolka tylko malutenki czlowieczek
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3007 |
|
<3 <3 <3
|
hej
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Obudziłam się jakoś o 1.00z takim bólem brzucha, że szok, zmiana pozycji, no-spa, nic nie pomagało. Zadzwoniłam do męża przed 2, że nie wiem co się dzieje, ale możliwe, że będzie musiał wrócić z pracy i że będziemy w kontakcie. A o 2 doturlałam się do toalety i przez godzinę
tak mnie wymęczyło, że myślałam już, że tam zasnę, ale wróciłam do łóżka i w końcu zasnęłam. Dzisiaj też coś podejrzanie się czuję więc obawiam się, że to może nie być jednorazowa akcja Ellyunia, Simonee, Eirene zapewne macie rację i niepotrzebnie panikuję Smerfetka siostra jest w jednym kawałku, głównie leżakuje, bo na niewiele może sobie w tym stanie pozwolić, ale wszystko zmierza w dobrym kierunku ![]() Ma.ko ja już na początku - przy mdłościach zamieniłam się stronami łóżka i zdążyłam się przyzwyczaić, ale nie było łatwo, całe życie spałam przytulona do ściany
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa obserwuj siebie i jak coś wal na ip
bo nie podobaja mi się u ciebie te bóle brzuszka plus wymioty.
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
akrolowa - a to był ból brzucha czy żołądka ? Ja miałam akcje zatrucia rybą ;/ u mnie zaczeło się potwornym bólem żołądka, wymiotami i biegunką - cała noc nie wyjęta. Zadzwoniłam do swojego lekarza - akurat mnie w PL nie było, kazał kupić elektrolity, smekte. Na szczęście z dzidzią wszystko w porządku ale byłam wystraszona bo cały dzień się nie ruszał, ale po takich atrakcjach musiał nabrać siły.
|
|
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
zastanawiam sie nad zakupem termometru tylko teraz pytanie taki do uszka, czy na podczerwien do czola mozecie cos polecic?
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jemu nic nie jest. Zjem lekkie śniadanie i zobaczę jak akcja się potoczy.---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- na pewno jak akcja się powtórzy to podjadę na ip, mam bliziutko, bo kurczę pierwszy raz się tak wystraszyłam.
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa o kurcze..moze skonsultuj sie z gin?bo to chyba nie jest normalne..;/
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Ja biore na podczerwień,juz kiedyś wspominałam ze Microlife. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Model nc100 |
|
|
|
|
#3015 | |||
|
Zakorzenienie
|
a mówisz że magiczną kulę masz w domku
![]() haha no oki tyle moge poczekać ![]() Cytat:
ja już po zakupach ![]() Cytat:
już sobie ucięłam na później Cytat:
![]() to pewnie przez wczorajsze przemęczenie, po tym spacerze do lekarza ![]() fajnie że z siostrą ok, oby szybko doszła do siebie ehh ja juz po zakupach, kuchnia czysta, pranie poskładane, poprasowane wszystko co zalegało więc teraz czas na relaks ![]() a jeszcze mnie odkurzanie dzisiaj czeka, zrobienie obiadu i ciacha a wieczorem do znajomych
|
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
Hejo z "rana"
U was też tak zimno?? brrrrrrrr aż się nie chce z domu wyjść a tu trzeba od rodziców wyemigrować do siebie, ale dopiero po telefonie bo mój się wziął za malowanie pokoju i mam się "nie plątać" - jak mój mężczyzna coś robi to zawsze jest bajzel i mnie to strasznie denerwuje więc chyba chce mi tego oszczędzić :P przyjdę na gotowe ![]() Nie dorwałam się kompa wczoraj, ale ogólnie po wizycie ok, waga 1,4 kg - ja tylko 1 kg w ciągu 3 tyg więc przeżyłam lekki szok bo się nie oszczędzałam z jedzonkiem :P położenie główkowe i nic niepokojącego nie ma, ruchów nie licze bo na to pytanie powiedziałam, że wszystko ok - oczywiście głowica u położnej została skopana a jakże aha i tak orientacyjnie to mamy 29/30 tydzień - ciężko stwierdzić dokładnie ![]() Następna wizyta 14.11 Ja tzn, z M, chyba będziemy w Sylwestra pracować nad rozwiązaniem a jak nie w Sylwka to przynajmniej w Nowy Rok żeby się kruszyna nie zasiedziała
Edytowane przez madzikuu Czas edycji: 2014-10-25 o 11:00 |
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
akrolowa- Ja miałam tak samo, jadłam to co inni a tylko mnie wzieło. Lekarz powiedział, że mogło być za ciężkie lub coś czego teraz akurat nie toleruje. Nawodnij się, odpocznij - jak coś będzie nie tak lepiej skonsultować z lekarzem.
Co do twardnienia brzucha - niestety od tyg. bardzo często mi twardnieje, lekarz stwierdził, że to te skurcze przepowiadające ale jeszcze za wcześnie - mam brać 3 razy dziennie nospe i magnez - broniłam się od nosy - ale wole aby mały jeszcze tu trochę posiedział. Edytowane przez paulineczka182 Czas edycji: 2014-10-25 o 10:57 |
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
To ja też zdaję relację z wizyty
Córa waży około 1320 gramów co jest zgodne z wiekiem ciąży. Ustawiona jest główką w dół (ale w moim przypadku to bez znaczenia). Nadal są poszerzone miedniczki w jednej nerce, ale nerka rozwija się prawidłowo - do obserwacji. Poza tym wszystko ok Ja jestem 10 kg na plusie Następna wizyta 21.11 i będziemy już powoli umawiać się na termin cc
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że nereczka się dobrze rozwija oj to będziesz pierwszą z nas co będzie wiedzieć kiedy Maleństwo będzie przy Tobie
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Wiesz ze aspar i asparagin to to samo?Wiec razem przyjmujesz od 6-8tabl magnezu z potasem Edytowane przez dusiolka Czas edycji: 2014-10-25 o 11:25 |
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
smerfetka, ale szalejesz - zakupy, sprzątanie, gotowanie. A ja zrobiłam śniadanie i muszę poleżeć bo się zmęczyłam
Co do termometrów to noworodkowi najlepiej mierzyć temperaturę w pupce - wtedy pomiar jest najpewniejszy, więc dobrze jest mieć zwykły termometr elektroniczny (nie wolno w ten sposób używać rtęciowego) w domu. Ja mam też taki do ucha braun i za każdym razem pokazuje inną temperaturę, więc nigdy nie mam pewności co do dokładnej temperatury. Edytowane przez alb Czas edycji: 2014-10-25 o 11:27 |
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Niemożliwe stało sie mozliwe-mieszczę sie w kurtkę zimowa!
jejejAlb nie ma juz rtęciowych term przez unie bo zakazała;d teraz jest w nich alkohol. |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
alb, no kiedyś pasuje ruszyć te ciężkie 4 litery
![]() dobrze że chociaż dzidziusia nie głodzisz i śniadanko zjadłaś
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale zamulony poranek :P dusiolka ja mam zwykły magnez z lidla, ale czytam w składzie, że właśnie jest węglan, więc chyba ok tak czy siak rzadko go biorę...gratuluję udanych wizyt ![]() akrolowa, ja w ciąży mam strasznie delikatny żołądek, i starczyło raz, że teściowa zrobiła bardzo tłusty rosół i się męczyłam ..mimo że wszyscy zjedli i było ok ale uważaj na siebie i jedź w razie co na ip, żebyś się nie odwodniła kurcze...teściowa podejrzewa, że ma anemię, więc robi dzis barszcz czerwony zobaczymy jak jej wyjdzie ;pogólnie mnie ostatnio rozśmieszyła, bo jak pojechałam do domu rodzinnego to mojemu tż chciała zrobić: kaszę (suchą) z parówkami(które miała zamrożone) i sałatę ze śmietaną a ja dzisiaj robię karpatkę ..zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka ten z lidla to moze tylko z nazwy magnez;p
Uwielbiam karpatke. Alb chyba żadna by szklanego nie włożyła nawet do swojej upki a co dopiero Malenstwu. Ja wole elektroniczny,noe wyobrażam sobie budzić w nocy maleństwa i mu wkładać w tyłeczek termometr. |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
ewka555, oj współczuję teściowej
niby zwykłe tradycyjne obiady robi ale takie że mogłabym tylko je jeść ![]() o karpatka ![]() u mnie będzie znowu ciasto marchewkowe
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu kiedyś tylko takie termometry były A dobrze mieć taki zwykły elektroniczny na wszelki wypadek, gdyby pomiar z takiego do ucha albo do czoła był wątpliwy
|
|
|
|
|
#3030 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja sie zabieram za porzadki, segreguje ubranka dla dziecka i wynosze poki co na strych te wieksze. Brrr a przez moja zgage nie spalam prawie do 2 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

ale oby nie za długo :P

Przy pustej lodówce gotuję makaron, potem wrzucam na patelnię ze startym żółtym serem i mam wyżerkę

tak mnie wymęczyło, że myślałam już, że tam zasnę, ale wróciłam do łóżka i w końcu zasnęłam. Dzisiaj też coś podejrzanie się czuję więc obawiam się, że to może nie być jednorazowa akcja
bo nie podobaja mi się u ciebie te bóle brzuszka plus wymioty.
a jemu nic nie jest. Zjem lekkie śniadanie i zobaczę jak akcja się potoczy.

tak czy siak rzadko go biorę...
niby zwykłe tradycyjne obiady robi ale takie że mogłabym tylko je jeść