|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III
Cytat:
tak juz na zas.---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
ja cale szczescie nie mam takich przebojow. i naprawde bardzo ja lubie ale wole sie miec ma bacznosci.. wiecie w koncu tesciowa to nie rodzina
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z moją teraz bywają takie akcje, w wakacje taką syt miałam że namawiała tz do picia, jeszcze ciotka też (siostra tesciowej) to powiedziałam wyraźnie, że ja nienawidze pijanych ludzi i mam swoje powody zeby nie pił to mnie przepraszali ![]() albo namawiała nas na tance choc nie mieliśmy ochoty to jej powiedziałam "już da mama spokój" zabijając wzrokiem to się zamknęła. Ale taka upierdliwa była, chyba z 20 razy nam gadała w ciągu 15 minut ... tak to jakies pierdoły staram sie przemilczeć ale nienawidze jak ktos mnie do czegoś zmusza i to natrętnie wredna jestem, czasem egoistyczna może ale tylko jak ktoś przekracza moje granice. Ogólnie jestem grzeczna i miła
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pavlinecka ja w Bambino było raz i mi się tam podoba Maja naprawdę dobre ceny!Kurcze ale macie dziewczyny z teściówkami i ich podejściem. Ja to nienawidzę jak ktoś liczy cudze pieniądze Sama tego nie robię, więc innym od naszego budżetu też wara. Ale akurat u nas jest spoko, ani moja mama, ani teściowe w to nie ingerują. A takie robienie za taksówkarza i wożenie kogoś na życzenie, też by mnie wkurzało. Oczywiście trzeba sobie pomagać w rodzinie, ale wszystko ma swoje granice.
|
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja po sniadanku. Planuje dzis troche posprzatac... ![]() Zajrze popoludniu. Milego dnia dla Wszystkich
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w porównaniu z moją babcią, teściową mojej mamy to moja to anioł, przynajmniej mnie od "grubych pier.dolonych" nie wyzywa, pomaga ile może, interesuje się zdrowiem i nami (czasem az zabardzo) z moją babunia to nawet dziendobry nie mówię, bo to największa plotkara na ulicy, mówiła ze przychodze z bratem tylko na słodycze i pieniądze i srednio raz w miesiącu awantura (babka mieszka na górze a moi rodzice na dole domu), nie chce dawać na opłaty, mówi że kradną prąd, itp itd... mama się smieje że babka ma cieczkę jak robi awantury. Kiedyś to nas ruszało a teraz to się odwracają, zamykają drzwi i muzyczka leci a babcia wyżywa sie na drzwiach-trzaskając.
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo grzecznie zgadzam sie z tymi granicami, mycale szczescie nie mieszkamy za sciana, ani z mloimi rodzicami aniz tesciami. i chwala bogu ![]() aaa i pozdrow tesciowa
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracowałam i z pracy poszłam na zwolnienie, i bede albo przez dwa lata dostawać po 300 miesiecznie lub 600 przez rok więc wole na dwa lata to rozłożyć do tego coś z czerwonego krzyża sie dostaję i za urodzenie dostanę nie wiem w sumie ile czego bd :P czarna magia ![]() A co do teściowej to mnie Tż rozwalił na łopatki ostatnio mówie że boję się czy dam sobię radę z dzieckiem bo nie miałam wcześniej z żadnym styczności nigdy pieluchy nie zmieniałam i tak mu się żale a on do mnie.... że jego mama mając 6 dzieci dawał rade wszystkie ogarnąć i jeszcze w polu robić i on nie rozumie czym ja się tak martwię.... Nie wiedziałam czy mu przyj.ebać czy go od razu zaje.bać.... kufa 20 lat temu gdzie bieda była aż piszczało dzieci zaniedbane bo gospodara, zero dzieciństwa mieli bo gospodara, jedno dziecko drugim się zajmowało bo matka czasu nie miała bo musiała w polu zapie.rdzielać.... ok podziw dla kobiety że dawała jakoś rade ale co on porównuje.... no zagrzał mnie tak że sobie nie wyobrażacie....
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoja babcie(mame mamy) uwielbialam cale zycie, do momemntu naszego slubu, zrobili nam taki cyrk ze plakalam, ale to dluga historia, od slubu ojciec u nich nie byl, ja dwa ray i zaluje :/ ale chcialam, bo to w koncu moje dziadki. mama jezdzi, w koncu to jej rodzice ale widze jaka przygaszona za kazdym rzem wraca.. glupie ludzie ogolnie. dzicz straszna. w lesie wychowana. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Gossip faceci to innaczej postrzegają, i często uważają że przy dziecku przecież nie ma co robić
Nie bierz do głowy i się nie denerwuj
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
blackberry - no to też nieźle, ale babcia... jej takie coś to potrafi nieźle życie zatruć ;/
U mnie ta TŻeta matka to temat rzeka po prostu, ja myślę, że ma nierówno pod sufitem po prostu, bo tego inaczej się nie da tłumaczyć, ona by chciała, żeby wszyscy oddawali jej wszystkie pieniądze, robili wszystko jak ona chce, razem z nią ofc, bo wie najlepiej, o każde porze dnia i nocy ( szczególnie) mieli dla niej drzwi otwarte i wysłuchiwali jej płaczów, jak to ją wszystko boli bo wannę umyła. Ech. Jest młodsza od mojej matki i ostatni raz pracowała ponad 20 lat temu. A moja matka pracowała całe życie, wychowała dwójkę dzieci i mimo poważnego schorzenia kręgosłupa pracuje nadal, nie jęczy, nie płacze i nie trzeba jej za rączkę trzymać i wszędzie wozić, bo wie, jak autobus działa i wygląda, a jak już ją zawieziesz to odda za benzynę, a nie będzie narzekać, że teraz źle się czuje bo za szybko jedziesz a jak zapytasz o kasę, to zacznie płakać, że ostatnie pieniądze z niej zdzierasz i jeść nie będzie miała za co... No paranoja. Ale już więcej o niej nie napiszę, bo sama się nakręcam ![]() Spróbuję włożyć te soczewki do umalowanych oczu, może mi się uda ;P haha, "po prostu" chyba milion razy napisałam już :P Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2014-10-25 o 12:02 |
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
No tak dziewczynki tylko przecież ileż można takiego gadania wysłuchiwać.... z każdej strony i od niego i od teściowej....
jest kochany i ona też ale mają czasem takie odpały że ciemnogród.....
|
|
#4002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do tego kąpania dzidzi, to jesteś geniusz zła ciekawe co by powiedział ;p---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
No bo, skoro oni mówią takie rzeczy i cie denerwują, to dlaczego ty nie możesz im odpowiedzieć i też ich zdenerwować. Jak nic nie powiesz to nawet nie wiedzą ze cie to wkurza... ? ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Poprzesadzałam kwiatki to jedna z niewielu rzeczy w domu, które moge zrobić podczas remontu ;p a się umachałam. W nagrodę ide ugrzać kalafiorkową z wczoraj
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle ze twoj charakterek przebija moj
|
|
#4004 |
|
Rozeznanie
|
Ale dzis szalejecie
ja tylko na sekunde dzis mam trochę pracy wiec chcialam sie tylko przywitać bede Was nadrabiać później
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale no na pewno nie mieli takiej frajdy z dzieciństwa bo była robota w polu na okrągło....tż opowiadał że jak na wagary chodził to po to żeby pomóc w polu...
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Białostoczanki widziałyście że jest nowy termin Bezpiecznego Malucha?? Warsztaty będą 30.10.
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
założyłam soczewki i oglądam nie obejrzane odcinki ugotowanych i koleś Jacek - ten gej... Jeju, ja się nie dziwie, że ludzie są nietolerancyjni, większego buraka dawno nie widziałam, co za dupek... ciekawe, czy ma jakiś znajomych w ogóle |
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem bo cie nie znam ;p ale nie rób zaraz ze mnie wrednej mendy no
Czasem i ja przemilcze jakieś pierdoły, puszcze mimo uszu. Ale jak ktoś przegina to nie dam wejść na głowe. Rozumiem, to aż dziw że 20 lat temu jeszcze tak robili. Nie znam nikogo kto by miał tak przerąbane w moim wieku... Teściowa, moja mama to tak,ale nasze pokolenie.... współczuje twojemu tz. Może on nie myślał tak jak ty, tyylko tak ogólnikowo jakoś? Nie ma co się denerwowac tylko takie teksty i rozmowy to najlepiej od razu wyjaśniać, rozmawiać. Faceci myślą zupełnie inaczej niż my.
|
#4010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O mamo! Tez bym chciala taki fajowski ![]() Cytat:
to masz spokoj ![]() Zrob babke majonezowa,sa rewelacyjne i mieciutkie,mokre ![]() Cytat:
buzkaCytat:
buzkaKochane wspolczuje tesciowych ![]() ;* Polezalam bo nie moglam zasnac
|
|||||
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak jeżdzimy to do Polski a tam robota znów....
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ojczym to tez praciwal i jeszcze w gkspodarce pomagal i za wyplate siostrom ciuchy kupiwal bo bieda byla
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Co do teściowej to mnie drazni tylko jedno, reszte mogę przemilczec... jak do tz mowi misiu!!! A ten jej mowi ze ma tak nie mówić a ona odp dobrze misiu mój. I co najlepsze mowi tak tylko przy mnie od samego początku jak się zaczęliśmy spotykac... długo to olewalam ale juz tz powiedzialam ostatnio ze dłużej tego nie zdzierze i następnym razem jej zapytam czy wie ile on ma lat, że ma żonę i wkrótce ojcem będzie...
I wedle mnie może się nawet obrazić. |
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah zacznij przy niej mówić do Tż mężu mój
|
|
|
#4018 | |
|
BAN stały
|
Na e-bayu
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Dostaniesz jeszcze Kindergeld 184 eu i to jakos do 18tego troku zycia, nie wiem dokladnie i od 15-36 miesiecy jak nie dasz do przedszkola czy zlobka to 150 eu miesiecznie. Tylko nie wiem czy jak rozlozycz te Eltrngeld na 2 lata to czy to 150 eu wejdzie dopiero pozniej czy moze byc razem. |
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
NO moim zdaniem też to jest egoistyczne ale nic się nie odzywam bo bym mnie zjedli przecież.... po prostu rzadziej do Polski jeździć... nie bd miał kto pomóc to może się rodzice ogarną z tą gospodarą...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

tak juz na zas.
jak zaraz po ślubie zamieszkaliśmy razem z tz tu gdzie mieszkamy, czyli w drugiej połowie blizniaka w którym mieszka teściowa to też się działo. Mało pieniędzy było bo to początki, tz tylko na kuroniówce ja dostawałam 700zł za staż. I tzta niepełnosprawny umysłowo brat złamał nogę. nie pominę faktu ze przez niedbalstwo tesciowej go nie zoperowali i mu sie krzywo noga zrosła bo on nie jest ubezwłasnowolniony i nikt nie moze za niego papierów podpisac a sam nie kuma, to teściowa se wymyśliła (razem z córunią) ze mamy ich zawiezc 50km do niego do szpitala za swoją kase! Rozmowa odbyła sie z tz, a ten mówi ze my nie mamy pieniążków na takie wypady (wszystko zza ściany slyszałam) a ona z tekstem ze "jak to, przecież Ania dopiero wypłate dostała, to gdzie wy te pieniądze macie?"
ja cale szczescie nie mam takich przebojow. i naprawde bardzo ja lubie

Sama tego nie robię, więc innym od naszego budżetu też wara. Ale akurat u nas jest spoko, ani moja mama, ani teściowe w to nie ingerują. A takie robienie za taksówkarza i wożenie kogoś na życzenie, też by mnie wkurzało. Oczywiście trzeba sobie pomagać w rodzinie, ale wszystko ma swoje granice.