|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Hehe u mnie jak się sprzeczam z mężem to On nie raz z tekstem wyskoczy "Gabrysia kopnij mamę bo głupoty gada".
|
|
#1412 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() ja dziś z doskoku podczytuję, męża nie ma, myślałam, że będę miała dzień leniucha, a tu mi brat zadzwonił, że wpadną na kawkę wczoraj wieczorem moje kochane dziecko stwierdziło, że dość męczarni starej matki, zmieniła pozycję i rwa kulszowa już mi prawie nie dokucza -owszem, boli, ale w porównaniu z tym, co było, to teraz jest pikuś
|
|
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i się zmieściłam w rozm m spokojnie ! Jestem z siebie dumna :-D
|
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
Na zwykłym dziale patrzyłam. Nie było działu mama a chciałam popatrzyć na staniki do karmienia i pomierzyć
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucam zdjecie na maila wczoraj sobie pyklam :-D
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
moja to corusia tatusia. Jak tylko on przylozy reke do brzucha to zaraz sie rusza i glaska go w reke, jak slyszy telefon (mam specjalny dzwiek jak maz dzwoni) to tylko reaguje jak maz dzwoni. Jak slyszy, ze przyszedl (maz mnie z dolu domu juz wola, a mieszkamy na pietrze) to od razu rusza sie i kopie, tzn. Tak drga, jakby miala taki tik nerwowy w nogach, przez co cierpi moj pecherz i zebro. Doslownie nie do wiary. I wcale nie musi byc blisko brzucha, zeby go slyszec. Moze to kwestia jej polozenia.
09.12.09r. 12.05.2012r. ![]() 11.04.2014r. II Kopniaczki 19/40 ![]() 12.12.14r. <3N<3 Edytowane przez Ringo6 Czas edycji: 2014-10-25 o 13:38 |
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Dodalam fote +bonus
a może w ten weekend Tz zrobi mi.sesje :-D
|
#1419 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki.
Co do TENS - Toruniu można wypożyczyć i taki mam plan. W poniedziałek będę dzwonić i pytać. Wczoraj miałam masakryczny wieczór. Chodzi o to, że mój mąż ma taką robotę, że czasami jest 10-13h poza domem, ma swoją działalność więc nie może iść po prostu na zwolnienie czy urlop. Pracuje w tym zawodzie co ja, więc niestety często nie można odmówić i powiedzieć, że się nie pojedzie, nie przyjmie itd. I wczoraj uświadomiłam mu, że pierwsze 1-2tyg po porodzie miło by było, żeby był ze mną. I oboje zdaliśmy sobie sprawę, że to pewnie będzie niemożliwe. A ja zaczęłam ryczeć że sobie sama nie poradzę i przepłakałam pół wieczoru chowając się żeby nie widział. I uświadomiłam sobie, że to pierwszy raz w ciąży jak buczę na szczęście mam blisko teściową (złota kobieta) i wiem, że na nią będę mogła liczyć. I staram się namówić moją mamę, żeby przyjechała na 1-2tygodnie do mnie, ale też ma własną firmę, mieszka 300km ode mnie i nie będzie łatwo. Przeraziła mnie wizja, że mąż wyjeżdża do pracy, ja zostaję sama z małym i sobie nie radzę ![]() I po takim emocjonalnym wieczorze miałam sen. W sumie pięknie się zakończył. Śniło mi się, że urodziłam córkę i miała złote loczki i wzięłam ją do domu i wtedy dopiero zorientowałam się, że to dziewczynka, a miał był chłopiec i że ona jakaś za duża na noworodka... i do tego okazało się, że ma zęby... Jechaliśmy do szpitala i wyszło, że dali nam ją przez pomyłkę i przynieśli naszego syna. Był taki piękny! Miał czarne włoski i czarne oczka ![]() Ehh dziwne jakieś emocje mną targają. Ale nie mogę się już doczekać grudnia i naszego Bobasa. No, to się wyżaliłam. Miłego dnia! |
|
|
|
#1420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
ze szpitala można się wypisać na własne żądanie (i odpowiedzialność) tak na dobrą sprawę i godzine po porodzie.... to twoje widzi misię
mój wogóle nie gada z młodym. nie całuje brzucha rzadko dotyka zazwyczaj to ja kładę jego rękę bo co ciekawe młody od razu się uspokaja. ja sobie tłumaczę że to spokój a może to reakcja na coś innego niż moja temp? nie wiem... mój raczej z tych co to w ciąży dziecko jest abstrakcją |
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia, zobaczy synka i zwariuje
Zrobiłam muffiny ze snickersem i zjadłam jedną
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Maczuma
ja ci dam snickersa....
|
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
maczuma dawaj przepis!!!!!!! ja chce takiego muffina!
![]() a tak w ogóle to trochę mi się humor poprawił, bo ważyłam się z tydzieńtemu i było 71kg (+16kg), więc myślałam, że dziś będzie więcej, a tu 69,5kg
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś robię sałatkę gyros. Mężowi się zachciało.
|
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Witam się w 36 tygodniu I już tylko 17 dni do cc Dzisiaj też sama jestem w domu. W dodatku bez auta, a miałam wizytę u ortodonty, więc teściowa przyjechała po mnie ze swojej wioski, zawiozła, poczekała i przywiozła Nawet weszła zobaczyć wózek, bo jej zaproponowałam O 16 ma wpaść do mnie koleżanka z pracy, choć już trzy razy miała wpaść i zawsze coś jej wypadało więc teraz też jej nie wierzę Ale jak już będzie to mamy się wybrać na pyszną kawkę do miasta jeszcze ![]() Mój mężu normalnie nie do poznania Jest teraz w centrum handlowym w większym mieście niż nasze i zaszedł do hm. Kupił opaseczkę z kokardką dla małej Ale jestem wzruszona Ja jak jestem kopana przez małą i mówię, i proszę i błagam, by przestała - nic nie działa Wtedy wołam męża, że ma dotykać brzucha I czasem jest tak, że mała przestaje jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki On się śmieje, że ojca to się boi Ale to Basjenia coś w tym musi być, że dziecko czuje że to nie mamina rączka
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
w odwecie zrobiłam http://kaszomania.blogspot.com/2014/...ami-masem.html
tylko z jabłkiem |
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
wzięłam się za listę żeby spakować torbę do szpitala....
jakieś specyfiki warte polecenia?jakieś praktyczne rady? |
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
ja to sie chyba bede ostatnia pakowac... Mnie czeka jeszcze przeprowadzka na zime do tesciow.
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Ja to tak na raty torbę pakuję... Mam wrażenie, że urodzę po terminie (święta w szpitalu już mnie tak nie przerażają). W torbie mam już:
- 3 koszule do karmienia - 3 podkłady poporodowe - staniki do karmienia - ręczniki - wkładki laktacyjne Jeszcze w listopadzie odwiedzam aptekę w celu zakupienia kosmetycznych pierdółek, więc wszelkie kosmetyki jeszcze dopakuję. Nie wiem, czy torbę dla małego tez pakować i od razu brać ze sobą, czy niech czeka na dowiezienie. Nie wiem, co dla małego zapakować
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Kupowałam w esotiq, one są takie cienkie, uciągliwe, kupiłam trochę większe, ale na razie piersi mi nie za wiele urosły, więc myślę, że będą pasować po porodzie. Bardziej się boje o obwód, ale jak coś to w pasmanterii takie "przedłużenie" dokupię
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
maczuma a te staniki z esotiq to jaka cena i czy są usztywniane miseczki ? Ja bym chciała właśnie takie karminiki sobie sprawić, bo moje piersi to już po karmieniu nie trzymają się na tej wysokości co kiedyś w tych zwykłych materiałowych
Basjenia do szpitala to na pewno: 3 koszule staniki do karmienia ( u mnie w szpitalu nie wolno staników np) szlafrok majtki te z apteki podpaski i podkłady poporodowe ( u mnie szpital zapewnia) wiadomo kosmetyki typu ( pasta, szczoteczka, mydło, szampon, suszarka itd) wkładki laktacyjne sztućce i kubek ( u mnie trzeba mieć swoje) kapcie i klapki pod prysznic maść na poranione sutki laktator, ale u mnie w szpitalu sami dają jak się poprosi wodę mineralną, balsam do ust ładowarka do tel i telefon aparat fotograficzny i chyba tyle
|
|
#1436 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, dziewczyny
Od paru dni nie moglam nic napisac- za kazdym razem jak dawalam odpowiedź to mnie wybijalo Myslalm ze wizaz mial problem, ale sie okazalo ze to mój router![]() W ogóle zaciekawiliście mnie tym aniballem widziałam ze dostalam cos podobnego na kuponach z rossmannu ( w niemczech) i poszlam dzis obbadac, a to byly jakies kulki o rożnej wadze (nie wiem w sumie na jakiej zasadzie to by działało ), ale porozgładałam sie na pólkach i cos takiego jak aniball jest z Nuk za 20e- zapytam lekarza, jak nie zaszkodzi to sie skuszę![]() ![]() A mam jeszcze pytanie do wsyztskich co dostali/kupili uzywane wózki- bedziecie jakos je prac? Jak tak to jak Bo chcialbym swoj wyczyscic a nie bardzo wiem czym Dzis kupiłam plyn do tapicerki w samochodzie i zastanaiwam sie czy sie nada (ale na zęwnętrzną część tylko- w srodku jakos sie boje )
|
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Roksape, kosztowały ok 50 zł, ale przy moim rozmiarze G75 nie jestem w stanie znaleźć nic tańszego niestety :-/ i one są zupełnie miękkie
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze co do wagi, to jak Was czytam to chyba najwięcej przytylam- już 17 przekroczone
|
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
Antosia te kulki to chyba do ćwiczeń mięśni kegla
Co do wózka to ja jeszcze swojego od szwagra nie przywiozłam, ale też miałam w zamiarze tym do tapicerki. Poprzedni wózek jak miałam to to, co dało się zdjąć prałam w pralce i super odpierało, bo akurat miałam jasny beżowy i szybko mi się brudził
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Zlozylismy lozeczko. Ale sie nameczylam zeby ogarnac jak baldachim ubrac zeby to jakos wygladalo. Heh. I sama juz nie wiem czy ten baldachim potrzebny. Eh.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

To potem słyszę tekst tż do mnie "poczekaj jeszcze zobaczysz co to męska solidarność"

na szczęście mam blisko teściową (złota kobieta) i wiem, że na nią będę mogła liczyć. I staram się namówić moją mamę, żeby przyjechała na 1-2tygodnie do mnie, ale też ma własną firmę, mieszka 300km ode mnie i nie będzie łatwo. Przeraziła mnie wizja, że mąż wyjeżdża do pracy, ja zostaję sama z małym i sobie nie radzę 
ja ci dam snickersa....
Myslalm ze wizaz mial problem, ale sie okazalo ze to mój router
), ale porozgładałam sie na pólkach i cos takiego jak aniball jest z Nuk za 20e- zapytam lekarza, jak nie zaszkodzi to sie skuszę