|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Cytat:
|
|
#1772 | |
|
Rozeznanie
|
ale zimno :/ Alkamor gratuluje wizyty odpoczywaj na zwolnieniuja na l4 jestem od samego poczatku, ale to przede wszystkim przez prace. moj szef chcial sie na mnie zemscic, ze wzielam roczny macierzynski i po powrocie dal mi wypowiedzenie ale okazalo sie, ze podpisujac je bylam juz w ciazy i musial cofnac wypowiwdzenie ![]() dlatego wzielam l4, nie chcialam wracac bo chcialby mnie pewnie zniszczyc ![]() Cytat:
![]() swoja droga blisko od siebie mieszkamy ![]() mam kolezanki od Ciebie z miasta
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Zebralam się w końcu i czas na sprzątanie. Mąż ewakulowal się na zakupy :P Słuchajcie czy Wy też czujecie takie jakby ciągnięcia w podbrzuszu, w okolicach jajników, ciągnące do pachwin? I druga rzecz, takie jakby rozciąganie miednicy i bioder? Mam wrażenie że ta okolica jest taka cieeezka... O ciepła... :-/ Alkamor gratki
|
|
|
|
#1774 |
|
Konto usunięte
|
Anutka co za frajer z Twojego szefa... Kompletnie tego nie rozumiem, przecież masz święte prawo wziąć roczny macierzyński, później 3 lata wychowawczego i on nie ma prawa robić Ci z tego powodu żadnych wymówek...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd Ty jesteś ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
Alkamor gratuluję
Anutka dobrze że tak Ci się udało z tą drugą ciążą. Chciał frajer zemsty to teraz ma ![]() U mnie sobota to dzień sprzątania. Czas się wziąć, ale tak mi się nie chce... |
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
gkatarzynka zrob wszelkie mozliwe badania... i meza tez zabierz na badania! dowiecie sie co i jak! mi gin przy poronieniu w zeszlym roku tez tak powiedzial, ze pierwsze poronienie oni traktuja jak "przypadek" ale jesli sie powtorzy to wtedy na badania...a mi od dwoch dni w ogole nie podchodzi jedzenie.. tzn jem ale jakos tak nic mi specjalnie nie smakuje i po wszystkim czuje sie ociezala... bue... |
|
|
|
#1778 |
|
Rozeznanie
|
Alkamor jestem z RM
![]() Naprawde porazka z tym moim szefem. Do tego dal mi wypowiedzenie bez konkretnej przyczyny i gdyby nie ta ciaza to na pewno zlozylabym w sadzie pozew o odszkodowanie on po prostu nic na mnie nie mial. jak zrobi tak samo po kolejnym macierzynskim, to na pewno tam wyladuje
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
alkamor moje gratulacje
Witajcie z rana , późnego pisalyście o rozciąganiu miednicy, póki co nic takiego nie czuję, za to bardzo boli mnie dół pleców. Wczoraj przez cały dzień sprzatałam i dzisiaj połamana jestem... Chyba zacznę ćwiczenia od przyszłego tygodnia bo kiepsko to widzę I juz drugi raz dopadły mnie skurcze łydek nigdy wcześniej tego nie miałam. Lecę na zakupy po ciepłe swetry, okazało się ze moja szafa świeci pustkami pod tym kątem. Miłego dnia ! |
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rzeczywiście blisko ![]() a zapomniałam napisać że dostałam jeszcze potas i magnez bo "jestem nierówna" generalnie jak przejdę kawałek czy cuś to mi się ciśnienie podnosi i czuje jak mi wszystko lata w środku. wcześniej tak nie miałam
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
uwaga bede narzekac
siedze w pracy przy kompie i mi niedobrze. sie mi odechcialo calkiem pracowac i tylko OSTATKIEM SIL czytam wizaz. bueeeee
|
|
|
|
#1782 |
|
Konto usunięte
|
Poldzik ja od 8 rano zbieram się do sprzątania... Na razie nic z tego nie wyszło - siedzę i wyszywam...
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, ja sprzątam. Przy czyszczeniu chlebaka, nawdychalam się zapachu chleba i skończyłam w WC :P
Co chwile przysiadam, bo męczę się straszliwie. Biodra bolą... |
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
A ja się jakoś zmobilizowałam i właśnie skończyłam sprzątanie
![]() Teraz został mi już tylko obiadek, a później będziemy oglądać pierwszy raz film z naszego wesela. Już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Uff skończyłam. Boli mnie krzyż z tego wszystkiego i biodra.
Mąż za to po zakupach wziął się za zupę dyniowa. Już bulgocze w garnku ![]() Mycha zdjęcia z wesela i filmy ogląda się super. My mieliśmy tylko fotografa. Jedno ze zdjęć jest moim avatarem. Długo jesteście po ślubie? Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2014-10-25 o 13:29 |
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś chyba wtedy chroniona przez rok i nie może zwolnić, u nas tak ktoś na wątku robił tu masz link do artykułu http://www.ciazowy.pl/artykul,utrata...go,3009,1.html Mnie nic nie boli i ogólnie ma silę, chęci, energię, ale te mdłości mnie wykończą i jak się ruszam, sprzątam to mdli mnie jeszcze bardziej Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2014-10-25 o 14:01 |
|
|
|
|
#1787 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Czy też tak macie, że gdy zjecie normalny obiad - taki jak zazwyczaj jadałyście - to macie wrażenie że z żołądka się wam wyleje? Ja mam z tym masakrę... Obiad ląduje w toalecie ![]() dlatego staram się teraz jeść malutko np. kilka pierogów... a za dwie godziny znowu kilka... |
|
|
|
#1788 |
|
Konto usunięte
|
InFlagranti ja na szczęście tak nie mam. Jeszcze nie witałam się z kibelkiem
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Konto usunięte
|
Słodka też mam jedno ze ślubnych zdjęć na awatarze
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
anutka, faktycznie straszny frajer z tego twojego szefa, masakra
![]() ja tez chciałabym jak najszybciej na l4 . po pierwsze strasznie stresującą prace mam, po drugie częsty kontakt z chorobami. pracuje z dziećmi z patologicznych rodzin i na codzień przychodzą ze wszawicą, świerzbem, przeziębieniami, infekcjami.....są to też dzieci przedszkolne, wiec ostatnio mieliśmy w pracy szkarlatyne, ospe a pół roku temu różyczke...... myślicie ze to wystarczający powód i lekarka bez problemu da mi l4? kurcze, dziewczyny, straszne macie te dolegliwości biedactwa ![]() też dziś sprzątam, nawet wszystkie okna machnełam
Edytowane przez industria Czas edycji: 2014-10-25 o 15:28 |
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okna to już dla mnie za duży wyczyn ![]() Można wiedzieć Kochana gdzie pracujesz? Ja jestem asystentem rodziny i też jestem narażona na takie rzeczy, na dodatek pracuję w środowisku zamieszkania tych rodzin i to jest największe zagrożenie. Uważam, że to jest wystarczający powód do tego, by lekarz wysłał Cię na zwolnienie. Jeśli tylko czujesz zagrożenie, to nie powinno być z tym problemu
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Ale Ci zazdroszczę tego filmu! My ślubowaliśmy 2.08.2014 i dopiero tydzień temu odebraliśmy zdjęcia, a na film poczekamy do stycznia
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję tak długiego okresu oczekiwania, ale pewnie jesteś Ilonko z dużego miasta i wasz kamerzysta ma sporo pracy. Nasz nie miał nie wiadomo jakiego nawału pracy. A poza tym pewnie im dłużej będziecie czekać, tym efekt będzie lepszy |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje te sprawdzi sie to co mówisz i nie bedzie problemu z l4 bo nie powiem, obciążona strasznie jestem a listopad- grudzień to u nas zawsze najcięższy okres i na samą myśl już sie stresuje.... |
|
|
|
|
#1796 |
|
Konto usunięte
|
Ja swojego filmu nie mogę oglądać, bo tak mnie wzrusza, że w moment jestem zalana łzami.
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48670220]Ja swojego filmu nie mogę oglądać, bo tak mnie wzrusza, że w moment jestem zalana łzami.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Na pewno jest niezwykły... ![]() Ja jestem bardzo emocjonalna, a na swoim ślubie i weselu nie płakałam, sama się nie poznawałam, ale to stres zrobił swoje. Czuję, że przy okazji filmu łzy poleją się ze zdwojoną siłą ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
A kiedy masz wizytę? |
|
|
|
|
#1798 |
|
Konto usunięte
|
Mycha raz obejrzałam
zalana łzami ledwo widziałam Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, ale mnie scieło z nóg.
Posprzatalam, zjadłam zupkę dyniowa i tak mnie bolały krzyże i biodra, że mówię do Męża, że położę się na chwilkę. I tak mnie zmożyło, że spalam półtorej godziny... ![]() My ślub braliśmy 7 września 2014,m mieliśmy tylko fotografa, za to świetna dziewczyna. Była też z nami na sesji, która wymarzyl sobie mój Mąż... Było bosko - świetne wspomnienia. W ogóle mało skromnie powiem, że nasze wesele choć maleńkie udało się rewelacyjnie. Cały dzień naszego ślubu był cudowny, i z chęcią przeżyłabym go jeszcze raz
|
|
|
|
#1800 |
|
Konto usunięte
|
Słodka ile osób mieliście na weselu?
Mój mąż zaczyna mnie denerwować. Nie chce powiedzieć teściowej o ciąży, nie wiem czy się boi, że znowu poronię, czy co, ale zaczyna mnie denerwować, że w domu nie mogę swobodnie porozmawiać o ciąży. A jeszcze teściowa ma jakieś pomysły z kosmosu, że będziemy gdzieś chodzić myć okna za kasę Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

06.09.2014 
odpoczywaj na zwolnieniu
ale okazalo sie, ze podpisujac je bylam juz w ciazy i musial cofnac wypowiwdzenie 

zrob wszelkie mozliwe badania... i meza tez zabierz na badania! dowiecie sie co i jak! mi gin przy poronieniu w zeszlym roku tez tak powiedzial, ze pierwsze poronienie oni traktuja jak "przypadek" ale jesli sie powtorzy to wtedy na badania...

biedactwa