|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII
się wie
muszę wyprowadzić psa, umyć włosy, zjeść obiad i się ogarnąć.. tyle do zrobienia, jak mi się nie chcee
love as long as you live Edytowane przez oliwja Czas edycji: 2014-10-23 o 15:13 |
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII
dopada mnie jesienna chu.jnia, powiedzcie, że nie jestem sama
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dawno się tak nie zapuściłam, ostatni raz ćwiczyłam chyba zanim wyjechałam do pracy
![]() a przedwczoraj się pokłóciłam z rodzicami, nadal mnie traktują jak gówniarza, mam tego dosyć
love as long as you live Edytowane przez oliwja Czas edycji: 2014-10-25 o 13:54 |
|
|
|
#3815 |
|
Lwiątko z Cintry
|
też dołączę do grona chujowiczów
![]() matka wczoraj odrzuciła moja propozycję obiadu, wymyśliła na dzisiaj pierogi, zaraz pewnie zagoni mnie do roboty ![]() lecę kuwa z radością
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
co jest?
Mnie jedyne co jesienne dopadło to ZIMNO Czas na zimowe kurtki, czapki, szale, rękawiczki, ja chcę nadal naszą polską, złotą, słoneczną jesień która była...
|
#3817 |
|
Lwiątko z Cintry
|
no te temperatury to przegięcie
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
mogłyby być już hop - Święta
Ha, jak jest zimno to mam jeszcze mniejszą motywację żeby jeździć na wykłady
|
#3819 |
|
Lwiątko z Cintry
|
no jakby spadł śnieg, była choinka, świąteczne potrawy, to spoko.. ale takiej pizgawy nienawidzę
chyba najgorsze są te przejścia między jedną a drugą porą roku
|
#3820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na drugi wykład z histy nie poszłam i oczywiście puścił listę bo było bardzo mało ludzi, a mam ją w poniedziałki o 8 no to komu by się chciało wstać? litości ![]() Cytat:
![]() kupiłam sobie nowy portfel, zwykły, czarny. poprzekładałam do niego wszystko, powywalałam stare paragony a bilety z podróży z ostatniego roku oczywiście zostawiam na pamiątkę i wspominam wiecie, że dziś rano matka się do mnie przyczepiła, że spałam na nierozłożonej kanapie? ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
poza tym wstaje- ciemno, wracam- ciemno, no kur.wa zimnica, autobusy spóźniające się przez śnieg, ślisko, deszcz, wiatr, mróz..
|
|
|
#3821 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
jakoś lubię zbierać takie rzeczy ![]() było jej powiedzieć, że GoT było zbyt ciekawe, żeby sobie głowę zawracać ścieleniem łóżka ja to w sumie nie przepadam za każdym przejściem między porami roku.. chociaż przejście z wiosny do lata odczuwam najmniej a zima jest okropna, lubię ją jedynie kiedy jest śnieg, świeci słońce, jest lekki mróz lub jest pizgawica, a ja siedzę w domu, piję kakao/kawę i siedzę pod kocem
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nic a ja już tęsknię za tym, że kilka tyg temu mogłam pić nad wodą całą noc w bluzce na krótki rękawek ![]() jedyną rozrywką zimą na którą się cieszę jest ognisko, sanki, skuter śnieżny i grzane wino Świąt nie lubię bo moja matka zawsze chodzi znerwicowana i zestresowana, przez co wszystkich wkurza i na wszystko się wścieka, bo to u nas od ponad 10 lat są organizowane święta, wszyscy przyjeżdżają na gotowe, babka wiecznie narzeka..
love as long as you live Edytowane przez oliwja Czas edycji: 2014-10-25 o 15:40 |
|
|
|
|
#3823 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Czekam na to ocieplenie, które ma być, bo nie mam tu zimowej kurtki
No, i dieta poszła dzisiaj się je.bać - jem lody o smaku kawy, kupiłam jescze chipsy i piwo |
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
czyli wcześniej ją trzymałaś, moja od nie pamiętam kiedy woła o pomstę do nieba.. ziemniory z sosem, smażone mięso, słodycze do kawy (nie tyle co kiedyś ale zawsze), późne kolacje, nieregularne jedzenie, śniadań nie jem praktycznie jak mam na rano, pierwszy posiłek zjadam dopiero koło 13
![]() dziś zrób sobie dzień luzu a jutro wracaj na dobre tory, nic straconego jeszcze
|
|
#3825 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Noo, staram się, mój aktualny jadłospis to wyżeranie tego co z domu miałam (nie jakieś super dietetyczne, ale mogłam wziąć sobie na uczelnię obiad), ewentualnie warzywa na patelnię + ryż, bardzo często zabieram sałatki różnego rodzaju ze sobą no i czasem kanapki z sałatą, jakąś chudą wędliną/pasztetem i warzywkami różnymi.
Ziemniaków nie jem w ogóle, generalnie nie używam cukru, rzadko jem jakieś słodycze, więc nie jest chyba źle. Moja dieta jednak bardziej wynika z tego, że siedzę długo na uczelni i właściwie nie przychodzę do mieszkania na obiad, a jak jestem w domu po 18:00, to już nie chce mi się gotować i najczęściej jem kanapkę. Jutro pokornie wracam do kaszy jaglanej Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2014-10-25 o 15:55 |
|
|
|
#3826 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no to fakt, to się nie umywa, ale i tak jakiś tam swój klimat ma teraz moim największym przyjacielem jest grzejnik nie lubię grzanego wina, nawet zimą zawsze musi być odpowiednio schłodzone moja ma to samo, jeżu.. jakiego ona wścieku dostaje 6 lat już chyba święta u nas, a ta dalej panikuje i zawsze jest, że nie zdążymy, no nieważne czy to Boże Narodzenie, czy Wielkanoc czasami to już nawet w połowie roboty wychodzę, bo mam jej dość Ola, piszesz o kaszy jaglanej, a mnie matka tak wkurviła wczoraj w jej temacie, że ugh..
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co od ponad tygodnia ładnie się trzymam, mam silną motywację Cytat:
Tylko palą w kominku ale to mi tyle daje jak mam pokój na piętrze, że hej.Ja kocham btw wina nie powinno się chłodzić Ewentualnie białe ale też nie za mocno.Czemu się wkorviła? Na kaszę jaglaną?
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w sumie czerwonego nie piję, tylko w grzańcu A co bierzesz jako obiad? Bo ja w sumie często sałatki sobie robiłam w zeszłym roku, ale to już się nudne robiło
|
|
|
#3829 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no u mnie już grzeją jakoś jak się we wrześniu zimno zrobiło, wiec się cieszę ale to i tak niewiele daje, bo jak wieje mi w okna, to siedzę i się trzęsę (biurko i laptop przy oknie), bo mam nieszczelne okna i mi pizga ja nie mówię o chłodzeniu wina tak, jak o chłodzeniu wódki, że jest tak zimna, że aż gęsta po prostu lekko schłodzone, lepiej mi wtedy smakuje. generalnie nie przepadam za alkoholami w temperaturze pokojowej, a już tym bardziej na gorąco ![]() mnie wkurviła, nie siebie zaproponowałam jej obiad.. pisałyście o tej jaglanej po meksykańsku, wygooglałam, spodobało mi się, zaproponowałam jej na obiad (że go zrobię i w ogóle ), a ta mi z tekstem 'ja nieee wiem czy to będzie dobre' no skąd masz wiedzieć skoro nie spróbowałaś, kobieto?!1 chciałam się wykazać kulinarnie, bo zawsze słyszę od niej, że nie potrafię gotować (co uważam za bullshit, bo zdarza mi się robić obiady i wtedy mnie z ojcem zachwala), to mi znowu podcięła skrzydła. ale pierdalę to, zrobię to danie tylko dla siebie
|
|
#3830 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
u mnie mama jakoś jest chyba bardziej otwarta na takie nowości, a jak jej posmakuje, to by ciągle jadła![]() swoją drogą, kasza jaglana jest smaczna i myślę, że każdemu będzie pasować, bo nie jest szczególnie wyrazista. Ja też sobie zrobię, tylko muszę ogarnąć co tam mi potrzeba ![]() mint, też się chętnie dowiem, co bierzesz na obiad a i jeszcze mam pytanko: jak gotujesz kaszę jaglaną z jabłkiem, to wrzucasz je jakoś pod koniec, czy na początku, żeby się trochę rozgotowało? Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2014-10-25 o 16:43 |
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie matka wkur.wiła tym, że na siłę chciała mi zrobić obiad, mimo, że 5 min wcześniej byłam w kuchni i mówiłam, ŻE ZROBIĘ SOBIE SAMA
a potem słucham marudzenia, że nic nie robię i czekam na gotowe, całkiem spoko ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- ale to słabe, że mnie takie drobiazgi wyprowadzają z równowagi, nie wiem o co mi chodzi
|
|
#3832 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
moja mama lubi nowości, sama też często przynosi jakieś przepisy z pracy od koleżanek, testujemy razem. za kaszą średnio przepada, ale akurat lubi jaglaną i nie raz ją robiłyśmy do obiadu, więc nie wiem o co jej chodzi.. czy nie pasuje jej połączenie Meksyku i kaszy ale skąd ma wiedzieć, jak to będzie smakowało, skoro nigdy nic podobnego nie robiłyśmy.. a ja zaproponowałam to danie, bo już mam dość ziemniorów, makaronu i w ogóle.. ileż można ![]() powodzenia z rosołem ja pomidorową uwielbiam, ostatnio miałam z resztek pomidorów od dziadków, była przepyszna
look in the mirror, see that badass bitch? that's the only person you should ever worry about. Edytowane przez meeow Czas edycji: 2014-10-25 o 16:49 |
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorowa to najlepsza zupa na świecie
|
|
#3834 |
|
Lwiątko z Cintry
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
krem z dyni na ostro, jestem na tak, ale spotkałam się z wersjami na mleku i jakimiś udziwnieniami a to dla mnie nie do przyjęcia
![]() uwielbiam kwaśnicę
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowiłam przestać się łudzić, że będę ćwiczyć w domu i od listopada zapisuje się na siłownię Cytat:
Mint, co do Weihnachtsmarktu, to spróbuj koniecznie czegoś co nazywa się Schneeball |
||
|
|
|
#3837 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ja robiłam na mleku, ale tak ją doprawiłam, że nie była wcale mdła, było czuć czosnek i wszystkie inne przyprawy ![]() zdecydowanie wolę zupy w formie kremu ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
ja pierdalę
|
|
#3838 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja lubię każde wino, to mój ulubiony alkohol Na uczelnię, różnie. Raz makaron pełnoziarnisty penne z brokułem i takim "sosem" z serka kanapkowego (rozrzedziłam łyżkę takiego serka odrobiną jogurtu i mleka, przyprawiłam), raz to samo tylko z kurczakiem ale zamiast tego serka odrobinę jogurtu, raz kurczaka z makaronem pełnoziarnistym i pokrojoną na plasterki i usmażoną w przyprawach (papryka słodka, ostra itp) cukinią, te same wariacje tylko zamiast makaronu ryż.. .generalnie właśnie takie wariacje warzywa+kurczak w kostkę+makaron/ryż, chociaż zdarzyło mi się zrobić zupę pomidorową z ryżem, w ostateczności (jak lodówka pusta albo czasu na przygotowanie brak) to usmażony filet w kurczaka wsadzony w jakąś ciemną, ziarnistą bułę. Leczo z cukinii z kurczakiem też miałam w planach. Proste rzeczy ![]() Co do jaglanej z jabłkiem - wrzucam ją przed gotowaniem, żeby było miękkie. Co więcej, jaglaną przygotowuję wieczorem więc wrzucam kaszę, siemię, słonecznik, słodzik, kroję jabłko w małe plasterki i wrzucam, zalewam wodą i taki garnuszek czeka do rana na wstawienie na gaz ![]() Cytat:
Pod kocykiem.Się przejmujesz, zrób obiad dla siebie Potem będzie patrzeć i chciała od ciebie spróbować - jak moja mama Dlatego właśnie od 4 lat gotuję sobie sama.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Sama nie robię bo nie umiem - zupy dyniowe nigdy mi jakoś nie wychodzą. Ale coś co kocham to po prostu pokrojona na kawałki i upieczona jak frytki dynia, najlepiej cukrowa Cytat:
![]() To jest nic... ja w chyba środę albo czwartek widziałam laskę w szortach. Bez żadnych rajstop. W Poznaniu było wtedy ok 6 stopni... https://www.google.pl/search?q=Schne...w=1366&bih=657 nomnomnom kwiatki ![]() Nie no, podejrzewam że chodzi ci o to? http://cookingchapbook.files.wordpre...pg?w=500&h=375 Wygląda jak ciasto na faworki smażone w głębokim oleju. Co to jest, z czego to jest? Ale germknödel to moja miłość z dzieciństwa i ma pierwszeństwo. Mmmmmmm... nie mogę się doczekać
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, a ostatnio brałam właśnie jaglaną z jabłkiem na zimno ![]() Moja mama bardzo otwarta na nowości kulinarne, nałogowo kupuje jakieś gazetki z przepisami i testuje Teraz też mnie zainteresowałyście tą kaszą po meksykańsku i jej podeślę ![]() Nie mam pojęcia z czego jest ten Schneeball, ale miałam jakąś wersję z czekoladą i pistacjami i od 2 lat nie mogę o tym zapomnieć |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
też bym z chęcią siedziała i pewnie będę siedzieć, tylko się dorobię nowego mikrofonu, żeby móc normalnie rozmawiać na skype (obecny jest potrzaskany, ale jeszcze resztkami sił działa ![]() no i tak właśnie zrobię, bo mnie wkurzyła i chyba częściej będę powtarzała epizody z gotowaniem dla siebie, bo już mi się wszystko przejadło i potrzebuję nowości
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Czas na zimowe kurtki, czapki, szale, rękawiczki, ja chcę nadal naszą polską, złotą, słoneczną jesień która była...

zimnica, autobusy spóźniające się przez śnieg, ślisko, deszcz, wiatr, mróz..
jakoś lubię zbierać takie rzeczy 

teraz moim największym przyjacielem jest grzejnik
zawsze musi być odpowiednio schłodzone
ale skąd ma wiedzieć, jak to będzie smakowało, skoro nigdy nic podobnego nie robiłyśmy.. a ja zaproponowałam to danie, bo już mam dość ziemniorów, makaronu i w ogóle.. ileż można
Dlatego właśnie od 4 lat gotuję sobie sama.