|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdroszcze
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladam Twoja twarz brzmi znajoni,siwetnie Liszowska odegrala swoja role
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Co tam Sylwia?
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i az sie poplakalam, piekne to! i bede dzidzi puszczala czesto.uciekam zaraz spac. dobranoc i buziaki
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Też już lecę spać dziś śpimy godzinę dłużej jupi! !! Dobranoc słodkich snów
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ale miałam nadrabiania znów cały dzień zajęty... Młoda marudna dzisiaj i prawie nic dziś w ciągu dnia nie spała, a po południu wybyliśmy z Tż na drugie urodzinki córki naszych znajomych Jak tak popatrzyłam na tego małego "diabełka", to już się boję buntu dwulatka ![]() Rosario ja mieszkam w UK. Przykra prawda jest taka, że tutaj ciąży do 12 tygodnia się nie uznaje, no bo przecież jest bardzo wysokie ryzyko poronienia Nie obchodzi ich to, że to czasem kobieta może mieć tylko krwiaka i że jak się go nie "wyleży", to stanie się najgorsze. Chore to jest. Wiem, bo przez to przeszłam... Co do Usg, to niby są 3, ale to 3 jest tylko wtedy, gdy dzieje się coś niepokojącego (czyli w praktyce większość kobiet ma tylko 2 usg). Moje drugie i ostatnie usg będzie w 20tc. Również uważam to za porażkę... Pod koniec ciąży wybiorę się do polskiego gina prywatnie aby sprawdzić ile dzidzia waży, bo nie mam zamiaru rodzić sn gdy np. maluch będzie ważył 4,5kg. Mało tego położna ostatnio mi powiedziała, że w drugiej ciąży mam mniej wizyt z nią. Ostatnio miałam w 16tc, a kolejna dopiero w 28tc!! Niby mogę się umówić na dodatkową wizytę w razie "problemów". Można książkę napisać o ciąży i służbie zdrowia w UK.Co do ubranek, to ja miałam dla małej kilka kaftaników, ale dla mnie było za dużo zachodu z ich ubieraniem, więc raczej nie używałam. Miałam ogrom koszulek (brałam od znajomej, bo były śliczne ![]() ) i ani razu ani jednej nie założyłam. Dla mnie to totalnie niepraktyczne dla takiego maluszka. Wolałam wiedzieć, że plecki są zakryte i używałam bodziaków )Super brzusie macie dziewczyny Mój też już urósł ![]() A niektóre teściowe wymiatają O mojej też bym mogła co nieco napisać, ale nie chce mi się denerwować Czasem wystarczy, że na nią spojrzę i już mi ciśnienie podnosi Choć kobieta niby zła nie jest...
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogladam na tvn 'Narzeczony mimo woli'
a mezus usnal obok na kanapie wczesniej objedlismu sie pizza Dzisiaj znowu mnie smyralo w brzuchu ![]()
|
#4178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ;* *![]() Cytat:
hehe mnie tez boli bo macica sie rozciaga ale trzrba tez sie pokochac ![]() Alr jak tak ciasno to,niefajnue:P Cytat:
![]() Ogladalam,juz narzeczonego ![]() My,jutro pizze bedzirmy jesc ![]() Kochanr ja lecr do lozka,buziaczki ![]() ;*
|
|||
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie moge zasnac
wstalam na siku i tak teraz leze ehh..
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja wczoraj byłam na upragnionych zakupach, ale fryzjera nie zaliczyłam bo zbyt dużo ludzi było ![]() A no i butków zimowych nie kupiłam ![]() Za to w tesco wyłapałam świetny sweterek za 35zł i koszulki dwie po 15zł, oraz jeansowe leginsy w promocji za 33zł. Jestem bardzo zadowolona. Za tydzień może jakieś buty uda mi się wyrwać i bieliznę ![]() Miałam coś dla bąbli kupić, ale u mnie naprawdę w tym temacie weny brak więc jedynie Marcello kurtkę wygrzebałam. Nadrobiłam cały wczorajszy dzień ![]() Więc teraz lecę śniadanko sobie zrobić. Zapiekanki wczoraj w tesco kupiliśmy więc tylko odgrzać i mogę szamać:p Potem skoczę do cukierni i będę robić kopytka. Miłej niedzieli!
2003, 2004, 2008, 2013, 2014 - IVF 06.2011 - NATALKA i AMELKA![]() ![]() 12.2012- MARCELEK ![]() 07.2014 - IVF Edytowane przez _Madison_ Czas edycji: 2014-10-26 o 07:47 |
|
|
|
#4181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Od wczoraj pęka mi głowa, jestem już po kilku paracetamolach. Czuję sie fatalnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczne macie brzuszki Dziewczyny! Mi koleżanka sprzeda lub pożyczy laktator elektr. Aventu
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo to smacznego ![]() Ja wslasnie wstaje na chleb z paprykarzem
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
W nocy meczylam sie 1.5h i jeszcze sie racuchami dopychalam bo zglodnialam ale wreszcie zasnelam. A teraz wstaje i ide sniadanie robic.
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie witam.jeszcze z lozka nadaje. M idzie do sklepu po swiezy chlebek-umre z glodu do tego czasu :P
Ja musze mate kupic lub sobie zazyczyc. W końcu nikt nam na nic nie dokłada bo wszystko mamybz tych drogich rzeczy (wózek, lozeczko) to mate i lezaczek chce dostac
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i ja się witam, nie jest to fajne ![]() Ja znów miałam porąbane sny...
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Będzie ;D Ale zanim skończą jurowiecką...
Nie! Mama gotuje na wyłączność Współczuje pisania, oby szybko poszło. Cytat:
Cytat:
A ja wstałam średnio wyspana, wczoraj zostawiliśmy matkę TŻeta u jego siostry, to dziś o 6.30 musiała zadzwonić do niego z jakimś totalnie bzdurnym pytaniem... Ale zrobił mi śniadanko, trochę się poprzytulaliśmy i idę sprawdzić, czy mam co powystawiać na all, bo za dużo już bałaganu w szafie ![]() A później jadę do koleżanki powybierać jeszcze ciuszków |
||
|
|
|
#4187 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie,masz prawo sobie zazyczyc;* Cytat:
hehe co do snow to ja codziennie doslownie jakies chore mam ;/ ktos mnie goni, ja jakas agentka specjalna w ciazy haha ;D dzis tak bynajmniej bylo:P Cytat:
o jak fajnie masz ![]() my dzis w domku, wlasnie jem sniadanie bo na 10:30 do kosciola;* ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() a co do Rosario hehe to mamy podobne brzuchy jesli chodzi o wyglad;p |
||||||
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się od jutra też zabrać za te ćwiczenia,a co! Co do uplawow u mnie cały czas są,takie nawet zoltawe czasem i mnie martwią,co wizytę dostaję natamycyne, ostatnio Pimafucin ale może z 3 dni był spokój... My już po porannym przytulaniu i po śniadanku,idę popisac trochę pracy,a potem trzeba obiad szykować
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym oraz po kazdym stosunku sie myje i mam spokoj ![]() i nie stosowac wkladek higienicznych |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Pimafucin dostałam dopiero teraz bo z tego co kojarzę nawet w pierwszym trymestrze jest niewskazany... Miałam wtedy słabszą natamycyne po prostu
Ja używam tego Rossmanowskiego bo ma niby najlepszy skład,ale ja w ogóle zawsze podatna byłam na infekcje,więc podejrzewam że taki mój urok i tyle...zwłaszcza że mam tylko te upławy,żadnych innych objawów,a i upławy są mało charakterystyczne jak dla grzybka :-P
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to,wspolczuje. Mi dopiero ten plyn tak sluzy,lactacyd do dupy byl Cytat:
|
||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na poczatku trzeba trochę pocwiczyć wiązania i pochodzić w domu (przed lustrem) ale to naprawdę łatwizna. Jest dużo stron gdzie krok po kroku pokazują jak wiązać, można też pójść na kurs chustonoszenia (ja się uczyłam z neta). Nosić można praktycznie od urodzenia-jest mnóstwo różnych wiązań odpowiednich dla wieku dziecka. Noszenie w chuście np świetnie się sprawdza zamiast pieluchowania. Ja jestem fanką, wielką ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Na początku możesz kupić używaną i wyprać-w razie jak nie przypasuje to nie takie duże pieniądze wydane. |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rańca
![]() na śniadanie miała być jajecznica robiona przeze mnie i co ? tż powiedział, że chce z kiełbaska i cebulą to mu powiedziałam, że sam ma zrobć i tak odeszłam od garów hihi zaraz będziemy szamać i jeszcze ze szczypiorkiem a do tego zrobiłam sobie tosty :P
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Brzuchatki!
Ale dziś u mnie piękna pogoda! Chcę wyciągnać gdzieś męża na spacer i gorącą czekoladę albo jakiś deser ![]() Ooo skąd wiesz? Jest w necie lista sklepów co tam będą czy masz nieoficjalne przecieki? Ja na chustę chyba też się zdecyduję. Koperco a myślisz że jak kupić używaną elastyczną, to ona już może być zużyta? Nie wiem jak to opisać, ale wiesz, one tracą na elstyczności z czasem?
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja nie lubię zmiany czasu... nie mogę się ogarnąć, chodzę jak sowa dalej..
sprawdziłam wyniki - przeciwciał jeszcze nie ma, jest mocz i wiecie co? Ja w życiu nie miałam takich dobrych wyników jak w ciąży ten stan chyba mi służy hehe---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Z drugiej strony skoro otworzyli w Radomiu, to dlaczego nie Białystok? Ja tam czekam
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
ja używam od jakiegoś czasu płynu do higieny intymnej Soraya Lactissima ciąża i połóg, ma dobry skład bez SLSu i ma ochraniać przed infekcjami póki co jestem zadowolona![]() wkładek używam chyba tych samych co Majka-Discreet Air
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki !! tylko tak trzymaj a bierzesz jakieś witaminy czy nic ? Ostatnio zauważyłam że nic nie biorę, a kwas foliowy od tygodnia nie łykam może, że mi się przypomni ;/ witaminek też już w ogóle ne łykam. Pomyslałam sobie, że najpierw zrobie krew i zobacze jak wyjda wyniki bez wspomagaczy witaminowych i wtedy zdecyduje lekarz czy mam coś brać czy nie myślicie, że nie zaszkodze tym maleństwu ?
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
|
Hejkaa
![]() ja dzis bylam na 7 w kościele, tz potem pojechal na ryby, a ja teraz sie nudze Nie mam żadnych planow na dzis..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Utwierdzilam sie w tym przekonaniu wczoraj na imprezie integracyjnej, gdzie bardzo glosno puscili muzyke. Brzuchalski wyraznie zglosil sprzeciw przez nasilenie pukania od srodka, wiec ucieklam stamtad. Chyba drgania mu przeszkadzaly, bo nie wiem, czy mogl juz cos uslyszec, a czulam jak mi wnetrznosci drza.
i zazdroszcze 
Ślubujemy: 21.10.2017 
Nie obchodzi ich to, że to czasem kobieta może mieć tylko krwiaka i że jak się go nie "wyleży", to stanie się najgorsze. Chore to jest. Wiem, bo przez to przeszłam... Co do Usg, to niby są 3, ale to 3 jest tylko wtedy, gdy dzieje się coś niepokojącego (czyli w praktyce większość kobiet ma tylko 2 usg). Moje drugie i ostatnie usg będzie w 20tc. Również uważam to za porażkę... Pod koniec ciąży wybiorę się do polskiego gina prywatnie aby sprawdzić ile dzidzia waży, bo nie mam zamiaru rodzić sn gdy np. maluch będzie ważył 4,5kg. Mało tego położna ostatnio mi powiedziała, że w drugiej ciąży mam mniej wizyt z nią. Ostatnio miałam w 16tc, a kolejna dopiero w 28tc!! Niby mogę się umówić na dodatkową wizytę w razie "problemów". Można książkę napisać o ciąży i służbie zdrowia w UK.