Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-25, 23:04   #4171
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
soniuska witaj w klubie ciasnych "dziewic"
Haha hejka
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 23:05   #4172
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Witam sie w piatym miesiacu!

Wpadam tylko na chwile, bo wsiaklam kompletnie w ksiazke, ktora dostalam od mamy "Ciezarowka przez 9 miesiecy" Kaz Cooke. Szczerze polecam. Duzo przydatnych informacji podanych z jajem i w przystepny sposob. Poza tym przeklad przystosowany do polskich realiow.

Chcialam sie jeszcze pochwalic, ze te pukania w dole brzucha, ktore czuje od jakis dwoch tygodniu, to na 99% ruchy Utwierdzilam sie w tym przekonaniu wczoraj na imprezie integracyjnej, gdzie bardzo glosno puscili muzyke. Brzuchalski wyraznie zglosil sprzeciw przez nasilenie pukania od srodka, wiec ucieklam stamtad. Chyba drgania mu przeszkadzaly, bo nie wiem, czy mogl juz cos uslyszec, a czulam jak mi wnetrznosci drza.

Od jutra bede mialy nowy komputer z polskimi znakami, na reszcie! I bede mogla w koncu zgrac zdjecia
gratuluje 5 miesiaca a przede wszystkim ruchow! i zazdroszcze

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 23:21   #4173
soniuska
Zakorzenienie

Ogladam Twoja twarz brzmi znajoni,siwetnie Liszowska odegrala swoja role

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Co tam Sylwia?
Stary 2014-10-25, 23:25   #4174
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Ogladam Twoja twarz brzmi znajoni,siwetnie Liszowska odegrala swoja role

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Co tam Sylwia?
tez patrze twoja twarz, ale jedym okiem bo nic innego nie ma, ale slucham laleczki: https://www.youtube.com/watch?v=S8cgNhzeFtI
i az sie poplakalam, piekne to! i bede dzidzi puszczala czesto.

uciekam zaraz spac. dobranoc i buziaki

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 23:29   #4175
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
a zastanawialm sie co to jest to
u nas poki co celibat, w☠☠☠☠iam sie bo moj maz lubi wypic piwo wieczorem a potem mi to tak smierdzi strasznie w lozku. no ale skoro on woli piwo niz to jego sprawa!
Jestem z Tobą! !! U nas posucha też dlatego bo coś tam w brzuchu mnie boli ciągnie i się boję

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Też już lecę spać dziś śpimy godzinę dłużej jupi! !! Dobranoc słodkich snów

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 23:37   #4176
aagatrycze
Raczkowanie

Hej dziewczyny
ale miałam nadrabiania znów cały dzień zajęty... Młoda marudna dzisiaj i prawie nic dziś w ciągu dnia nie spała, a po południu wybyliśmy z Tż na drugie urodzinki córki naszych znajomych Jak tak popatrzyłam na tego małego "diabełka", to już się boję buntu dwulatka

Rosario ja mieszkam w UK. Przykra prawda jest taka, że tutaj ciąży do 12 tygodnia się nie uznaje, no bo przecież jest bardzo wysokie ryzyko poronienia Nie obchodzi ich to, że to czasem kobieta może mieć tylko krwiaka i że jak się go nie "wyleży", to stanie się najgorsze. Chore to jest. Wiem, bo przez to przeszłam... Co do Usg, to niby są 3, ale to 3 jest tylko wtedy, gdy dzieje się coś niepokojącego (czyli w praktyce większość kobiet ma tylko 2 usg). Moje drugie i ostatnie usg będzie w 20tc. Również uważam to za porażkę... Pod koniec ciąży wybiorę się do polskiego gina prywatnie aby sprawdzić ile dzidzia waży, bo nie mam zamiaru rodzić sn gdy np. maluch będzie ważył 4,5kg. Mało tego położna ostatnio mi powiedziała, że w drugiej ciąży mam mniej wizyt z nią. Ostatnio miałam w 16tc, a kolejna dopiero w 28tc!! Niby mogę się umówić na dodatkową wizytę w razie "problemów". Można książkę napisać o ciąży i służbie zdrowia w UK.

Co do ubranek, to ja miałam dla małej kilka kaftaników, ale dla mnie było za dużo zachodu z ich ubieraniem, więc raczej nie używałam. Miałam ogrom koszulek (brałam od znajomej, bo były śliczne ) i ani razu ani jednej nie założyłam. Dla mnie to totalnie niepraktyczne dla takiego maluszka. Wolałam wiedzieć, że plecki są zakryte i używałam bodziaków Śpiochów też nie używałam (w sumie to były jedne takie, ale to mi się tak podobały, że czasem zakładałam )

Super brzusie macie dziewczyny Mój też już urósł
A niektóre teściowe wymiatają O mojej też bym mogła co nieco napisać, ale nie chce mi się denerwować Czasem wystarczy, że na nią spojrzę i już mi ciśnienie podnosi Choć kobieta niby zła nie jest...
Stary 2014-10-25, 23:41   #4177
madzixx88
Zakorzenienie

Ja ogladam na tvn 'Narzeczony mimo woli' a mezus usnal obok na kanapie wczesniej objedlismu sie pizza

Dzisiaj znowu mnie smyralo w brzuchu
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 23:48   #4178
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
tez patrze twoja twarz, ale jedym okiem bo nic innego nie ma, ale slucham laleczki: https://www.youtube.com/watch?v=S8cgNhzeFtI
i az sie poplakalam, piekne to! i bede dzidzi puszczala czesto.

uciekam zaraz spac. dobranoc i buziaki
Biedna: & niech,kochany porzuci to piwsko!
;**

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Jestem z Tobą! !! U nas posucha też dlatego bo coś tam w brzuchu mnie boli ciągnie i się boję

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Też już lecę spać dziś śpimy godzinę dłużej jupi! !! Dobranoc słodkich snów

hehe mnie tez boli bo macica sie rozciaga ale trzrba tez sie pokochac
Alr jak tak ciasno to,niefajnue:P

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ja ogladam na tvn 'Narzeczony mimo woli' a mezus usnal obok na kanapie wczesniej objedlismu sie pizza

Dzisiaj znowu mnie smyralo w brzuchu
hrhe
Ogladalam,juz narzeczonego
My,jutro pizze bedzirmy jesc

Kochanr ja lecr do lozka,buziaczki;*
Stary 2014-10-26, 02:16   #4179
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej. Nie moge zasnac wstalam na siku i tak teraz leze ehh..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 07:45   #4180
_Madison_
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja wczoraj byłam na upragnionych zakupach, ale fryzjera nie zaliczyłam bo zbyt dużo ludzi było

A no i butków zimowych nie kupiłam
Za to w tesco wyłapałam świetny sweterek za 35zł i koszulki dwie po 15zł, oraz jeansowe leginsy w promocji za 33zł. Jestem bardzo zadowolona. Za tydzień może jakieś buty uda mi się wyrwać i bieliznę
Miałam coś dla bąbli kupić, ale u mnie naprawdę w tym temacie weny brak więc jedynie Marcello kurtkę wygrzebałam.

Nadrobiłam cały wczorajszy dzień
Więc teraz lecę śniadanko sobie zrobić. Zapiekanki wczoraj w tesco kupiliśmy więc tylko odgrzać i mogę szamać:p

Potem skoczę do cukierni i będę robić kopytka.

Miłej niedzieli!
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Edytowane przez _Madison_
Czas edycji: 2014-10-26 o 07:47
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 07:57   #4181
Majka232
Zakorzenienie

Cześć
Od wczoraj pęka mi głowa, jestem już po kilku paracetamolach. Czuję sie fatalnie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny, które mają już dzieciaczki powiedzcie mi jak to jest z kaftanikami i koszulkami krótkimi w tych pierwszych miesiącach? Bo mi się to wydaje mało praktyczne,lepiej chyba body i pajaca albo polspiochy co?
A pytam bo byliśmy wczoraj u kuzynki i zapakowala nam 4 kartony ubranek, odlozylismy z tego sobie jeden w sumie,ale właśnie kupę w tych kartonach było kaftanikow i koszulek i nie brałam tego,a teraz tak siedzę i myślę że może jednak potrzebne?
Doradźcie!
Body + półśpiochy lub spodenki czy pajac są najwygodniejsze, ale kaftanik czy bluzeczka też sie przyda jak będzie chłodniej i na bodziaka trzeba będzie coś założyć

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Śliczne brzuszki! Ja powróciłam z zakupów ;P Częściowo na tarczy, bo kurtki ciążowe są straszne... wyglądam jak pingwin, a te z h&m są cienkie jak cholera.

Kupiłam więc http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...9x/hooded-coat ten płaszcz tylko 36 zamiast 34, czapkę i gruby komin i postanowiłam, że nie marznę tej zimy.

No i dla dzidzi kocham h&m hehe
Świetne zakupy!

Cytat:
Uff wróciliśmy, zjedliśmy obiadek i jestem

gonię Cię

super zakupy
ta panda będzie moja

ooo jaki duży!
wygląda mi na dziewczynkowy

hehe zawsze możesz unisex kupować

wklejam dzisiejsze zakupki z tk maxx mają tam fajne zestawy dla bobasów z motywem jakiegoś zwierzaczka i składają się z 7 elementów: pajac,body, czapeczka, łapki niedrapki, ręczniczek i zabawka z motywu, u nas jest to krówka
oczywiście typowo dla chłopców i dla dziewczynek było multum a takich uniwersalnych mało, ale wybraliśmy i Tż napomknął, że dobrze by było kupić później już konkretnie pod płeć, jak ją poznamy czyli wymięka i chce znać
Super komplecik!

Cytat:
witam sie wieczornie lece pocwiczyc, ale najpierw chcialam wam pokazac co przywiozla mi bratowa po kubusiu lezaczek bujaczek, mata, pare gryzakow, ksiezyc pozytywka (ktory juz lezy na brzuszku i gra) nosidelko i laktator ktorego na zdj nie ma ale cuda. i o ile wydatkow mniej. pozdrawiam cieplutko w ten zimny dzien i zraz po cw szybciutko was nadrabiam!
Super, leżaczek i mata przydadzą sie na pewno.

Śliczne macie brzuszki Dziewczyny!

Mi koleżanka sprzeda lub pożyczy laktator elektr. Aventu
Stary 2014-10-26, 08:49   #4182
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja wczoraj byłam na upragnionych zakupach, ale fryzjera nie zaliczyłam bo zbyt dużo ludzi było

A no i butków zimowych nie kupiłam
Za to w tesco wyłapałam świetny sweterek za 35zł i koszulki dwie po 15zł, oraz jeansowe leginsy w promocji za 33zł. Jestem bardzo zadowolona. Za tydzień może jakieś buty uda mi się wyrwać i bieliznę
Miałam coś dla bąbli kupić, ale u mnie naprawdę w tym temacie weny brak więc jedynie Marcello kurtkę wygrzebałam.

Nadrobiłam cały wczorajszy dzień
Więc teraz lecę śniadanko sobie zrobić. Zapiekanki wczoraj w tesco kupiliśmy więc tylko odgrzać i mogę szamać:p

Potem skoczę do cukierni i będę robić kopytka.

Miłej niedzieli!
O super ze sobie cos kupilas kochana
Ooo to smacznego
Ja wslasnie wstaje na chleb z paprykarzem
Stary 2014-10-26, 08:54   #4183
gosiak0512
Zakorzenienie

Hejka.
W nocy meczylam sie 1.5h i jeszcze sie racuchami dopychalam bo zglodnialam ale wreszcie zasnelam. A teraz wstaje i ide sniadanie robic.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 08:55   #4184
Koperco
Zakorzenienie

Ja tez sie witam.jeszcze z lozka nadaje. M idzie do sklepu po swiezy chlebek-umre z glodu do tego czasu :P

Ja musze mate kupic lub sobie zazyczyc. W końcu nikt nam na nic nie dokłada bo wszystko mamybz tych drogich rzeczy (wózek, lozeczko) to mate i lezaczek chce dostac
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 09:03   #4185
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie mocne uplawy? Nawet w pewnym momencie poczulam ze mam mokro w majtkach i szybko sprawdzalam. I sie zastanawiam teraz czy to ja normalne...
ja teraz mam mniej ale jeszcze tydzien temu mnie meczyło...
Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
soniuska witaj w klubie ciasnych "dziewic"
To i ja się witam, nie jest to fajne

Ja znów miałam porąbane sny...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 09:08   #4186
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Madzixx super zakupy!
Kurcze czemu u mnie nie ma TK Maxx'a?
Będzie ;D Ale zanim skończą jurowiecką...

Cytat:
pozycz mi mame na jutro na obiad
Nie! Mama gotuje na wyłączność

Cytat:

Napisałam 2str pracy mgr, ufff - mam dość, pora do wanny - poleżeć
Współczuje pisania, oby szybko poszło.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
A mowilam ze Ci kondycha szybko pojdzie do przodu
Nosidelko faktycznie do bani. A nie chcesz chusty zamiast nosidelka? Fakt ze dluzej sie zaklada ale mozesz nosic juz od urodzenia prawie i jest zdrowa dla bioderek i w ogole ma duuzo plusow. Poczytaj. Ja nosilam w chuscie i teraz tez na bank bede-jestem fanka chustonoszenia
Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość

Rosario ja mieszkam w UK. Przykra prawda jest taka, że tutaj ciąży do 12 tygodnia się nie uznaje, no bo przecież jest bardzo wysokie ryzyko poronienia Nie obchodzi ich to, że to czasem kobieta może mieć tylko krwiaka i że jak się go nie "wyleży", to stanie się najgorsze. Chore to jest. Wiem, bo przez to przeszłam... Co do Usg, to niby są 3, ale to 3 jest tylko wtedy, gdy dzieje się coś niepokojącego (czyli w praktyce większość kobiet ma tylko 2 usg). Moje drugie i ostatnie usg będzie w 20tc. Również uważam to za porażkę... Pod koniec ciąży wybiorę się do polskiego gina prywatnie aby sprawdzić ile dzidzia waży, bo nie mam zamiaru rodzić sn gdy np. maluch będzie ważył 4,5kg. Mało tego położna ostatnio mi powiedziała, że w drugiej ciąży mam mniej wizyt z nią. Ostatnio miałam w 16tc, a kolejna dopiero w 28tc!! Niby mogę się umówić na dodatkową wizytę w razie "problemów". Można książkę napisać o ciąży i służbie zdrowia w UK.
.
Zgadzam się z tym w pełni, jak ktoś narzeka u nas np. na izbę przyjęć czy sor, czy jak tam to teraz się nazywa, to proponuję trafić na takową w UK, szczególnie z jakąś dużą, krwawiącą raną. Po prostu zaczynasz doceniać nawet nasze kolejki...

A ja wstałam średnio wyspana, wczoraj zostawiliśmy matkę TŻeta u jego siostry, to dziś o 6.30 musiała zadzwonić do niego z jakimś totalnie bzdurnym pytaniem...

Ale zrobił mi śniadanko, trochę się poprzytulaliśmy i idę sprawdzić, czy mam co powystawiać na all, bo za dużo już bałaganu w szafie

A później jadę do koleżanki powybierać jeszcze ciuszków
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 09:22   #4187
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hejka.
W nocy meczylam sie 1.5h i jeszcze sie racuchami dopychalam bo zglodnialam ale wreszcie zasnelam. A teraz wstaje i ide sniadanie robic.
kochana hehe ja ostatnio w nocy tez podjesc musialam bo glodna bylam;p

Cytat:
Ja tez sie witam.jeszcze z lozka nadaje. M idzie do sklepu po swiezy chlebek-umre z glodu do tego czasu :P

Ja musze mate kupic lub sobie zazyczyc. W końcu nikt nam na nic nie dokłada bo wszystko mamybz tych drogich rzeczy (wózek, lozeczko) to mate i lezaczek chce dostac
smacznego kochana!
pewnie,masz prawo sobie zazyczyc;*
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
ja teraz mam mniej ale jeszcze tydzien temu mnie meczyło...

To i ja się witam, nie jest to fajne

Ja znów miałam porąbane sny...
hej kochana no widze ze nie tylko ja to odczulam przy ;/
hehe co do snow to ja codziennie doslownie jakies chore mam ;/
ktos mnie goni, ja jakas agentka specjalna w ciazy haha ;D
dzis tak bynajmniej bylo:P
Cytat:

Nie! Mama gotuje na wyłączność

Współczuje pisania, oby szybko poszło.

Zgadzam się z tym w pełni, jak ktoś narzeka u nas np. na izbę przyjęć czy sor, czy jak tam to teraz się nazywa, to proponuję trafić na takową w UK, szczególnie z jakąś dużą, krwawiącą raną. Po prostu zaczynasz doceniać nawet nasze kolejki...

A ja wstałam średnio wyspana, wczoraj zostawiliśmy matkę TŻeta u jego siostry, to dziś o 6.30 musiała zadzwonić do niego z jakimś totalnie bzdurnym pytaniem...

Ale zrobił mi śniadanko, trochę się poprzytulaliśmy i idę sprawdzić, czy mam co powystawiać na all, bo za dużo już bałaganu w szafie

A później jadę do koleżanki powybierać jeszcze ciuszków
haha ale mu pobudke zrobila wstreciucha
o jak fajnie masz

my dzis w domku, wlasnie jem sniadanie bo na 10:30 do kosciola;*

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Uff wróciliśmy, zjedliśmy obiadek i jestem

gonię Cię

super zakupy
ta panda będzie moja

ooo jaki duży!
wygląda mi na dziewczynkowy

hehe zawsze możesz unisex kupować

wklejam dzisiejsze zakupki z tk maxx mają tam fajne zestawy dla bobasów z motywem jakiegoś zwierzaczka i składają się z 7 elementów: pajac,body, czapeczka, łapki niedrapki, ręczniczek i zabawka z motywu, u nas jest to krówka
oczywiście typowo dla chłopców i dla dziewczynek było multum a takich uniwersalnych mało, ale wybraliśmy i Tż napomknął, że dobrze by było kupić później już konkretnie pod płeć, jak ją poznamy czyli wymięka i chce znać
Cytat:
witam sie wieczornie lece pocwiczyc, ale najpierw chcialam wam pokazac co przywiozla mi bratowa po kubusiu lezaczek bujaczek, mata, pare gryzakow, ksiezyc pozytywka (ktory juz lezy na brzuszku i gra) nosidelko i laktator ktorego na zdj nie ma ale cuda. i o ile wydatkow mniej. pozdrawiam cieplutko w ten zimny dzien i zraz po cw szybciutko was nadrabiam!
jestem na kompie wiec w koncu podgladam dziewuszki super rzeczy

a co do Rosario hehe to mamy podobne brzuchy jesli chodzi o wyglad;p
Stary 2014-10-26, 09:34   #4188
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
A mowilam ze Ci kondycha szybko pojdzie do przodu
Nosidelko faktycznie do bani. A nie chcesz chusty zamiast nosidelka? Fakt ze dluzej sie zaklada ale mozesz nosic juz od urodzenia prawie i jest zdrowa dla bioderek i w ogole ma duuzo plusow. Poczytaj. Ja nosilam w chuscie i teraz tez na bank bede-jestem fanka chustonoszenia
Oooo,a mogłabyś coś więcej powiedzieć?chusta mi się marzy,ale kompletnie nie wiem jaka byłaby dobra,jak to wiązać i w ogóle...

Muszę się od jutra też zabrać za te ćwiczenia,a co!

Co do uplawow u mnie cały czas są,takie nawet zoltawe czasem i mnie martwią,co wizytę dostaję natamycyne, ostatnio Pimafucin ale może z 3 dni był spokój...

My już po porannym przytulaniu i po śniadanku,idę popisac trochę pracy,a potem trzeba obiad szykować

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 09:39   #4189
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo,a mogłabyś coś więcej powiedzieć?chusta mi się marzy,ale kompletnie nie wiem jaka byłaby dobra,jak to wiązać i w ogóle...

Co do uplawow u mnie cały czas są,takie nawet zoltawe czasem i mnie martwią,co wizytę dostaję natamycyne, ostatnio Pimafucin ale może z 3 dni był spokój...

My już po porannym przytulaniu i po śniadanku,idę popisac trochę pracy,a potem trzeba obiad szykować
ja w 1 trym mialam grzybka i pimafucin dostalam..od tego czasu zamiast lactacydem myje sie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...cierzanka.html
tym oraz po kazdym stosunku sie myje i mam spokoj
i nie stosowac wkladek higienicznych
Stary 2014-10-26, 09:48   #4190
Nati_kk
Zakorzenienie

Ja Pimafucin dostałam dopiero teraz bo z tego co kojarzę nawet w pierwszym trymestrze jest niewskazany... Miałam wtedy słabszą natamycyne po prostu
Ja używam tego Rossmanowskiego bo ma niby najlepszy skład,ale ja w ogóle zawsze podatna byłam na infekcje,więc podejrzewam że taki mój urok i tyle...zwłaszcza że mam tylko te upławy,żadnych innych objawów,a i upławy są mało charakterystyczne jak dla grzybka :-P

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 09:57   #4191
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ja w 1 trym mialam grzybka i pimafucin dostalam..od tego czasu zamiast lactacydem myje sie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...cierzanka.html
tym oraz po kazdym stosunku sie myje i mam spokoj
i nie stosowac wkladek higienicznych
Ja nie wyobrażam sobie nie stosowania wkładek, zwłaszcza w ciąży. Używam przewiewnych, bez folii i bezzapachowych i ok. Nie mogę stosować zapachowych, nawet papier toaletowy zapachowy wywołuje "atrakcje", więc w domu jest zakazany. Od kilku lat używam Lactacydu, ale biały jeleń chyba też jest dobry, pamiętam, że polecali go po porodzie do mycia
Stary 2014-10-26, 10:09   #4192
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Pimafucin dostałam dopiero teraz bo z tego co kojarzę nawet w pierwszym trymestrze jest niewskazany... Miałam wtedy słabszą natamycyne po prostu
Ja używam tego Rossmanowskiego bo ma niby najlepszy skład,ale ja w ogóle zawsze podatna byłam na infekcje,więc podejrzewam że taki mój urok i tyle...zwłaszcza że mam tylko te upławy,żadnych innych objawów,a i upławy są mało charakterystyczne jak dla grzybka :-P

no to,wspolczuje. Mi dopiero ten plyn tak sluzy,lactacyd do dupy byl

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja nie wyobrażam sobie nie stosowania wkładek, zwłaszcza w ciąży. Używam przewiewnych, bez folii i bezzapachowych i ok. Nie mogę stosować zapachowych, nawet papier toaletowy zapachowy wywołuje "atrakcje", więc w domu jest zakazany. Od kilku lat używam Lactacydu, ale biały jeleń chyba też jest dobry, pamiętam, że polecali go po porodzie do mycia
Ja nie moge stosowac wklafrk zadnych bo zaraz mam grzybka
Stary 2014-10-26, 10:15   #4193
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

Co do chusty, to najłatwiejsza jest elastyczna (najłatwiej się wiąże bo łatwo ją dobrze naciągnąć) albo kółkowa (bardzo szybko się zakłada).
Na poczatku trzeba trochę pocwiczyć wiązania i pochodzić w domu (przed lustrem) ale to naprawdę łatwizna. Jest dużo stron gdzie krok po kroku pokazują jak wiązać, można też pójść na kurs chustonoszenia (ja się uczyłam z neta).
Nosić można praktycznie od urodzenia-jest mnóstwo różnych wiązań odpowiednich dla wieku dziecka. Noszenie w chuście np świetnie się sprawdza zamiast pieluchowania.
Ja jestem fanką, wielką

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Na początku możesz kupić używaną i wyprać-w razie jak nie przypasuje to nie takie duże pieniądze wydane.
Stary 2014-10-26, 10:28   #4194
rosarioV
Zakorzenienie

Witam z rańca
na śniadanie miała być jajecznica robiona przeze mnie i co ? tż powiedział, że chce z kiełbaska i cebulą to mu powiedziałam, że sam ma zrobć i tak odeszłam od garów tż robi jajecznice hihi zaraz będziemy szamać i jeszcze ze szczypiorkiem a do tego zrobiłam sobie tosty :P

Stary 2014-10-26, 10:32   #4195
cashmere
Zakorzenienie

Hej Brzuchatki!

Ale dziś u mnie piękna pogoda! Chcę wyciągnać gdzieś męża na spacer i gorącą czekoladę albo jakiś deser

Cytat:
Ooo skąd wiesz? Jest w necie lista sklepów co tam będą czy masz nieoficjalne przecieki?

Ja na chustę chyba też się zdecyduję. Koperco a myślisz że jak kupić używaną elastyczną, to ona już może być zużyta? Nie wiem jak to opisać, ale wiesz, one tracą na elstyczności z czasem?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 10:34   #4196
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Jak ja nie lubię zmiany czasu... nie mogę się ogarnąć, chodzę jak sowa dalej..

sprawdziłam wyniki - przeciwciał jeszcze nie ma, jest mocz i wiecie co? Ja w życiu nie miałam takich dobrych wyników jak w ciąży ten stan chyba mi służy hehe

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Hej Brzuchatki!

Ale dziś u mnie piękna pogoda! Chcę wyciągnać gdzieś męża na spacer i gorącą czekoladę albo jakiś deser

Ooo skąd wiesz? Jest w necie lista sklepów co tam będą czy masz nieoficjalne przecieki?

Ja na chustę chyba też się zdecyduję. Koperco a myślisz że jak kupić używaną elastyczną, to ona już może być zużyta? Nie wiem jak to opisać, ale wiesz, one tracą na elstyczności z czasem?
Mam nieoficjalne przecieki hehe, ale zobaczymy, na ile moje źródło jest wiarygodne Z drugiej strony skoro otworzyli w Radomiu, to dlaczego nie Białystok? Ja tam czekam
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 10:50   #4197
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Brzuchatki!

Ja mam elastyczną i nie zauważyłam, żeby się stała mniej elastyczna. A jeśli nawet to tak odrobinkę że nie robi to różnicy. Ja bym kupiła używaną i najwyżej potem kupiła nową. Ale szczerze mówiąc to pewnie nowej nie kupisz bo nie będzie potrzeby
Stary 2014-10-26, 10:50   #4198
madzixx88
Zakorzenienie

Witam się

ja używam od jakiegoś czasu płynu do higieny intymnej Soraya Lactissima ciąża i połóg, ma dobry skład bez SLSu i ma ochraniać przed infekcjami póki co jestem zadowolona

wkładek używam chyba tych samych co Majka-Discreet Air
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 10:55   #4199
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja nie lubię zmiany czasu... nie mogę się ogarnąć, chodzę jak sowa dalej..

sprawdziłam wyniki - przeciwciał jeszcze nie ma, jest mocz i wiecie co? Ja w życiu nie miałam takich dobrych wyników jak w ciąży ten stan chyba mi służy hehe[COLOR="Silver"]
za wyniki !! tylko tak trzymaj a bierzesz jakieś witaminy czy nic ? Ostatnio zauważyłam że nic nie biorę, a kwas foliowy od tygodnia nie łykam może, że mi się przypomni ;/ witaminek też już w ogóle ne łykam. Pomyslałam sobie, że najpierw zrobie krew i zobacze jak wyjda wyniki bez wspomagaczy witaminowych i wtedy zdecyduje lekarz czy mam coś brać czy nie myślicie, że nie zaszkodze tym maleństwu ?

Stary 2014-10-26, 10:58   #4200
czajelka
Rozeznanie

Hejkaa

ja dzis bylam na 7 w kościele, tz potem pojechal na ryby, a ja teraz sie nudze
Nie mam żadnych planow na dzis..

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości