|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jednak się nie odważę jeszcze...boje się że wysiłek spowoduje że strace pokarm, jak bym nie karmiła piersią, pewnie też bym już śmigała |
|
|
|
|
#3813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-10-25 o 08:58 |
||
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, dobrze że nic się nie stało Cytat:
co ćwiczysz? i ile razy dziennie? ja na razie raz ćwiczyłam, bo dopadło mnie przeziębienie ( zatoki, ból mięśni, katar) i przestałam. Od poniedziałku znowu zaczynam po Zosi ćwiczyłam z mel B i też super efekty były
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, że ćwiczę dwa dni z rzędu a trzeci odpoczywam i znowu dwa dni ćwiczeń itd.
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Kur...właśnie się dowiedziałam że na 15 idziemy na ślub i nawet nie wiem czy z weselem ehh super. Nie mam nic naszykowane! Nawet nie wiem czy mąż ma czysty garnitur heh
|
#3817 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
U nas fajna nocka , pobudka o 1 ,5 i o 7 wstaliśmy z tym ,że wieczorem mały spał od 17 do 19 później wstał wykąpałam go wsunął butle i poszedł spać dalej a pobudki to były takie 10 min Cytat:
Cytat:
Jak to? Dopiero teraz się dowiedzieliście ? Butter -testuję dzisiaj muffiny bananowo-czekoladowe z twojego bloga a miałam nie jeść słodyczy
|
||
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
The FALL gratulacje-oby tak dalej i do swiat bedziesz lassssssssska az wszystkim szczeki opadna
|
|
|
|
|
#3819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś planuje zrobić owsiane ciasteczka :-P
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-10-25 o 11:05 |
||
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Zaprosili nas już jakiś czas temu. Tylko mąż zapomniał jaka to data! :-P
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to ładnie! Zastanawiam się, jak mój synek zniesie dzisiejszą zmianę czasu. Od kilku ni staram się przesuwać codziennie o 15 minut nasze kolejne aktywności, mam nadzieję, że to zadziała w miarę i nie bedzie jutro o 11 krzyku, bo pora spacerowa nadeszła...
|
|
|
|
#3823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ahhh ci faceci ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
moja nadal budzi sie co 2 godz, czasem 1,5h Cytat:
Super! Najwazniejsze, ze ten pkerwszy krok masz za soba, teraz bedzie juz z gorki powinnas byc z siebie dumna. Wiele osob jak chce zaczac cwiczyc to zawsze odwleka to na nastepny dzien, czy od poniedzialku albo od nowego miesiaca. Jak juz sie zacznie cwiczyc to jest latwiej, wkoncu to takie male osianiecie i o krok blizej do celu
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|||
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
A to mamy zmianę czasu? Dobrze wiedzieć :-P
Uff to sam ślub a nie wesele, źle zrozumiałam, dobrze bo nie chce mi się ;-)
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co jak Wam wypadnie w porze spaceru coś innego? Mały marudzi ?? Kurde u nas to wolna amerykanka ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- A i u nas tak jak myślałam prawdopodobnie ząbkowanie Niby genetycznie mała powinna późno mieć ząbki bo i ja i tż mieliśmy dopiero koło 1 roku życia ale najwyraźniej nie zawsze tak jest... |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Tz wzial dzisiaj mlodego na spacer zebym mogla sobie odpoczac sama w domu i co? Dwie godziny latałam z odkurzaczem, mopem itp.
![]() Na dworzu jest tak zimno, że ubraliśmy go dzisiaj w kombinezon taki jesienny z grubego sztruksu, rozmiar 62, ledwo się w niego zmieścił. Dobrze, że nie ma pełnych nogawek ze stopami bo bym tych długich nóg nie zmieściła. A myślałam, że przezimujemy w kombinezonie zimowym 62, ehe jaaaasne.
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już od dwóch tygodni nawet nie próbuję wcisnąć 62 kombinezonu ;-)
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, Meli wyszedł ząb? Dbaj bardzo o niego i o kolejne, podobno im wcześniej wychodzą, tym są słabsze, a na mm dodatkowo są narażone bardziej na próchnicę niż przy kp.
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
ja mam ocieplany materialowy kombinezonik na 68 a na wieksze mrozy mam taki ze sliskiego materialu i mi sie wydaje ze wystarczy
jutro mamy chrzciny- mam nadzieje ze tragedii z pogoda nie bedzie bo narazie to jest zimno strasznie ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Czytam Was ciagle, ale z odezwem jest kiepsko, bo czytam jak karmię, a muszę młodemu podtrzymywać cyca, zeby się nie udusił, eięc pisaćnie mam jak. U nas wszystko ok, Szymcio przesypia ładnie noce z jedną pobudką, tzn. zasypia około 20 - 3,4 i o 6,7 juz wstajemy. Przez dzień spi po40 minut z zegarkiem w ręku 10 minut cyc 50minut zabawy iznow cyc 5- 10 min cyc i znów 40 minut snu i tak do 13 kiedy idziemy na zewnątrz i po 5minutach jazdy wózkiem śpi jakkamień 4-5h ja wtedy grabie liście sprzatam ogrodek jak jestcieplutko to czytam ksiązki na hustawce jak się robi chłodno to go zabieram do domu i tam dosypia. Później cyc i zabawa około 18 zasypia jeszcze na 40minut i o 19 kąpiel cyc i spanie. Az sie boje ze ta zmiana czasu popsuje nasz rytm dnia. Dziś się poklóciłam z tz, bo mieliśmy jechać do mojej siostry juz sie umowiłyśmy i wszystko dogadane ja z Szymciem juz ubrana i sie okazało ze tzz po pomocy sasiedzkiej dosc podchmielony wrocil,wiec sie poryczalam bo gdzie pojade do siostry i jej dzieci z pijanym ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- a i chciałabym być w grupie na fb, ale nawet w klubie nie jestem
|
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę wypracowania rytmu dnia. U nas podobnie jak u Zuken - wolna amerykanka
Tzn. spacer jest o stałej porze, kąpiel też, mniej więcej o stałej porze schodzę z małą na dół do salonu i tam spędzamy resztę dnia, ale generalnie nie widzę, żeby moje dziecko odczuwało ten rytm. Na spacerze czasem śpi, czasem nie. Jak wracamy po 1-1,5godz. to czasem budzi się od razu, a czasem potrafi jeszcze godzinę przespać w wózku. Noce też są bardzo różne. A chciałabym, żeby w końcu pojawiła się jakaś regularność. Muszę poczytać o tym planie dnia, zapisałam sobie linka którego kiedyś podawałyście.A ja mam dylemat taki oto, że cieszyłam się że załapiemy się na becikowe, bo biorą pod uwagę dochody z 2012r. ale okazuje się, że jeśli sytuacja finansowa się zmieniła to trzeba to wykazać. A u mnie były duże zmiany, bo w 2012 to jeszcze studiowałam, a w 2013 dostałam umowę o pracę. TŻ nalega, żeby się nie przyznawać do tego, ale ja jako człowiek uczciwy nie umiem tak ściemniać. Tym bardziej, że to ja mam iść z tymi papierami i jak mnie o to zapytają to co powiem? Że nie mam żadnych dochodów? W tym wniosku powołują się oczywiście na odpowiedzialność karną i jest zapis, że jak się naściemnia to mogą zabrać kasę
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę ![]() Pocieszę Cię, że mój TŻ poszedł dzisiaj pic na całą noc, bo jest tzw pępkowe ![]() U nas jest niedobrze, bo wróciły kolki. Odstawiłam saba. bo myślałam, że nie jest już potrzebny. Miałam jeszcze w domu espumisan, daje od wczoraj ale dziewczyny to nie to samo ![]() Zamówiłam tego saba i mam nadzieję, że w pon będzie, bo inaczej zwariuję. |
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie gadam z kumpelą, która prawie rodzi.
![]() Nie ogarniam niemieckiej służby zdrowia, dziewczyna jest w połowie 40 tygodnia, jej córa ma na usg 2750 wagi, stwierdzili, że łożysko ma jakiś problem z przepływami i dlatego jest taka mała i że to niezbyt dobrze. Zero skurczy, zero rozwarcia. Siedzi w szpitalu już drugi dzień i skacze na piłce ale nie podadzą jej oxy bo nie.
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka pewnie jednak maja wszystko pod kontrola jesli chodzi o te przeplywy i jakby cos sie zaczelo dziac to beda interweniowac
a skoro wody nie odeszly, nie ma rozwarcia ani skurczy to oxy tu chyba za wiele by nie pomoglaA tak nawiasem mowiac to ja mam wrazenie, ze u nas w Polsce to akurat oxytocyna jest dosc mocno naduzywana, przynajmniej u mnie w szpitalu bo nie wiem jak w innych u mnie nikt nie czekal az mi sie skurcze rozkreca naturalnie tylko odrazu oxy, zeby przyspieszyc porod i miec z glowy Ostatnio rozmawialam z moja ciocia ktora ma za soba 3 porody przy czym tylko przy ostatnim miala podana oxytocyne i mowila, ze bol jest wtedy o wiele wiekszy i porod znacznie gorszy... Kasia Meli jeszcze nie wyszedl zaden zab pewnie do tego daleko ale ewidentie juz ja dziaselka draznia a od objawow do wyrzniecia zeba daaaleeeekaaa droga takze moze sie jeszcze pomeczymy nawet z 3 miesiace![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3839 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wy tu piszecie o planie dnia, a ja się muszę pozalic na noce. Franek jeszcze miesiąc temu spał ciągiem 8h i byłam przekonana ze kwestia przespania całej nocy to kilka dni. I niestety synkowi się przestawilo i budzi się 3-4 razy w nocy. Niby tylko cyc i śpi dalej, ale miało być lepiej, a póki co jest gorzej... w efekcie jesteśmy już po pierwszym karmieniu, a nie ma północy... |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakos sobie nie wyobrazam az tak dopracowanego rytmu dnia
mala sie chyba przyzwyczaila:P ale i mi to odpowiada wiec spoko! Jedyne co bym zmienila to zeby po kapaniu mala szla spac ale niebardzo mam pomysl jak to zrobic i boje sie ze jednak wtedy by zaczela sie budzic w nocy na karmienie wiec wole jej na sile nie usypiac:PDziewczyny pamietajcie o zmianie czasu!!! Dzisiaj spimy godzine dluzej ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

raz mi zasnął parę minut przed 22 jak spał od 18mnsatej do 19tnastej. Widocznie to zależy od dnia.
ponad 1,5 miesiąca!
co ćwiczysz? i ile razy dziennie? 

ja spałam 7h,on jeszcze dosypia a ja już nie mogę zasnąć. Nie pamiętam kiedy tyle spałam w ciągu.. Idę ściągnąć mleko bo mi jeden cycek pęka :-P
28.06