|
|
#1441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Będą Ci się w baldachimie zbierać roztocza i inne, lepiej żeby był jak największy przewiew - nawet te ochraniacze do łóżeczek trzeba przemyśleć.
Smoczki pakujecie do szpitala? ja zrobiłam rekonesans, bo starsza córka była bezsmoczkowa - nie chciała - więc teraz szukam najleopszego i podobno MAM Perfect najlepszy ale 30 zł za smoka dawać... trochę drogo. nie wiem co dają u nas w szpitalu a co trzeba mieć swoje, muszę się zacząć orientować. Wczoraj kupiła chustę do noszenia, a dziś polarek dla dwojga. Uwiuelbiam takie zakupy! A teściowa przysłała masło shea i olej migdałowy, więc z kosmetyków tylko jeszcze mydło marsylskie muszę kupić - te 3 rzeczy wystarczały przy starszej, teraz też nie palnuję drogeryjnych syfów na tę delikatnę skórę aplikować. |
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
baldachim jest tylko ze względu na to ze łóżeczko stoi kolo okna. i tylko na zimę wsunie. I jest z takiego materiału że w pół dnia mi wyschnie jak by co.
Na razie nie ubrane ani nic tak na szybko.
|
|
#1443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w pralce po prostuCytat:
|
||
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam zamiar prać wózek wodą z płatkami mydlanymi na gąbce bo niestety nie mogę tego ściągnąć.
Ja nie biorę np suszarki bo tz może mi ją dowieść a chciała bym się zmieścić w jedną torbę. Biorę paczkę pampków, rożek, trzy komplety ubrań dla małego, 6 pieluch tetrowych bo szpital ich używa zamiast ręczników, mokre chusteczki,maść na odparzenia, kapcie, 2 ręczniki, 3koszule do karmienia, szlafrok, wkładki laktacyjne, biustonosz do karmienia, kosmetyki dla mnie, wodę mineralną, majtki siateczkowe, podkłady, Ubranie na wyjście dla małego to tż dowiezie. |
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w 36 tc
naskrobałyście nieźle. Ja dziś mialam chodzący dzień, dopiero godzine temu usiadłam w ciagu calego dnia, nogi i krzyż wchodza mi do dupy, nawet obiad jadłam na stojaco w biegu..sajgon jakiś. Ogolnie kiepski dzień dzis, pozarłam sie z mężem, nikt na całym świecie nie ejst w stanie mnie tak wkur**ć jak on ;(((((( nie chce mi sie teraz tego pisac ale dopiero niedawno sie uspokoiłam, oczy z płaczu mam opuchniete ledwo widze i dudni mi w głowie jakbym na rauszu była, niech ten dzien sie jzu konczy!piszecie o tensach, aj wlansie dzis ogladalam byly w hebe za 69zł a osttanio w biedronce za 50zł ten sam...działa jak każdy tens, czytalam opinie to z eniby ok ze pomaga te mrowienie ze uśmieza bol i zastanwiam sie czy taki tani sobie kupic bo w moim szpitalu jest tylko zewnatrzoponowe - którego nie chce!! Co myslicie o takim tanim? ![]() Mały po tej kłót ni sie w ogole nie rusza mam nadzije ze wszystko ok On akurat jest b. aktywny, ciagle sie rusza a teraz cisza.... mam nadzieje ze to nic złego
|
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
Justysia współczuję
ja wczoraj przeplakalam caly wieczór i maly wtecz przeciwnie, niespokojny na maksa i sie wiercil ale tez sie balam bo od tego placzu brzuch napiety... ogólnie też mam dzis kiepski dzień
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też jak popłacze to Młody jest spokojny. Odczuwa emocje i widocznie jedno dziecko reaguje tak a drugie jest pobudzone.
alekaz a Ty na cc się nie będziesz jednak umawiać? czy jak to wygląda u Ciebie? Podczytuję w miarę regularnie, ale nie mam jakoś czasu i weny żeby odpisywać :/ Pisała któraś dzisiaj o tym oleju migdałowym, maśle shea. Macie jakieś sprawdzone sklepy w necie żeby to cudo kupić? w ogóle to dużo z Was zaopatruje się w takie kosmetyki?
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
TENS w hebe?w biedrze?a masz to gdzieś w linku może do jakiejś gazetki bo ja googlowałam i nie znalazłam...
spakowana torba też trochę na części bo jeszcze koszuli do porodu nie mam i niektórych drobiazgów co do staników do karmienia to ja te które kupowałam w trakcie ciąży mam odpinane i planuję jeszcze kupić taki totalnie miękki nie firmowy. akurat mam takie stoisko w galerii z różną bielizną skarpetkami itd itd i widziałam ostatnio za 30zł taki tam na wystawie spakowane mam: koszule do karmienia x2,szlafrok, kapcie,klapki prysznicówki,ciepłe skarpety(któraś doradzała że stopy marzną), majtki siatkowe i bawełniane, ręcznik duży i mały,kosmetyki (wszystko w mini wersjach takich podróżnych),art. higieniczne(podpaski,podk łady, wkładki laktacyjne,chusteczki jednorazowe) znajoma doradzała żeby po porodzie po każdej wizycie w toalecie podmywać się tantum rosą (rozpuścić sobie w butelce z dziubkiem żeby było wygodnie polewać) też już nie pamiętam kto ale słyszałam że warto mieć ze sobą lizaki! bo jeść można tylko na początku pierwszej fazy a potem już się nie powinno. cukierkiem można się zachłysnąć a lizak daje cukier i jest bezpieczny
|
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Justysia również współczuje nerwów i płaczu. Pewnie mały poszedł spać i chwilowo się nie rusza
u mnie też dzisiaj nie fajnie, mam nerwy na męża, bo nadal z jednej sprawy nie możemy wyjść i to tak się ciągnie, a nic się w tym kierunku nie dzieje od strony tż i mam nerwy na niego i żal ehh...
|
|
#1450 |
|
Rozeznanie
|
Justyssia i Karooka współczuje Wam bardzo
Mam nadzieję że nastruj Wam się niedługo poprawi.Justyssia może mały nie ma nastroju tak jak Ty i dlatego się nie rusza teraz. Odczuwa Twoje emocje, może jak trochę Tobie przejdzie to mały się orzywi |
|
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
Basjenia miałam pisać, że po co te skarpety, bo ja ostatnio miałam i tak mi się stopy pociły, że masakra. W szpitalu ogólnie mocno grzeją, chociaż my i tak miałyśmy pozakręcane kaloryfery i pootwierane okna, a nadal gorąco było. Jednak tak sobie przypomniałam i pewnie dla siebie wezmę, bo na naszym odnowionym trakcie jest klimatyzacja i ponoć chłodno tam. Tantum rosa to dobry pomysł
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
no ja też trochę sceptycznie patrzyłam na te skarpety ale w sumie to nie mam ochoty podczas porodu szukać ciapków a na bosaka tak średnio...
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
basjenia- vitammy ice sie to nazywa. http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/stymulator-miesni-vitammy-ice ale tu cena z kosmosu
|
|
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
O widze, ze dzisiaj jakis dzien klotni z tz. u mnie poszło o moje powolne smarowanie bułki masłem
![]() Ja jeszcze sie nie pakuje, bo wyprałam moją torbę taką "miekką" i ona dalej cuchnie nowością chociaż mam ją chyba od roku no i wietrzy się na dworzu. Może ktoś ma na to jakiś pomysł?
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U mnie dziś brzydko, smutno i ponuro BASJENIA śniło mi się, że spotkałam Cię w szpitalu i wypychałaś sobie biustonosz zwykłymi wkładkami higienicznymi bo takie przecieki miałaś
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
A mi po wczorajszej nocy nikt nie wmowi ze nie istnieje cos takiego jak przeczucia ... TŻ miał wczoraj jechać po swoją mamę na lotnisko do Wrocławia i wszyscy się upierali żebym została w domu bo po co z brzuchem w środku nocy... Ale cały dzień miałam złe przeczucia i koniec końców powiedziałem ze albo jedziemy razem albo wcale.... Juz w drodze powrotnej zrobilysmy z jego mama takie zamieszanie w aucie ze prawie w ostatnim momencie zauważył wjazd na obwodnice i nie sprawdzając czy wolne chciał zjechać... Juz zaczynał skręcać gdy uslyszalam klakson i zauważyłam jadące prawie prosto na moje drzwi auto Emilka nie przestawiła czasu na zimowy zwykle zaczyna szalec kolo 8 a dzisiaj przed 7 juz dawała popis
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Inka, współczuję przeżyć
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Inka to żeś strachu się najadla. Dobrze, ze mimo wszystko udało się wyminąć.
Ja co ranek mam te skurcze przepowiadające. Szczerze trochę mnie to przeraża.
|
|
#1460 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
inka- dobrze ze sie nic nie stało, dobrze ze ze strachu nie urodziłas tam. Uważajcie na siebie. A co do tego jak tatuś jeździ z bąblem potem w aucie hm.. moj mnie poucza ze jeżdze jak pirat drogowy...tlyko ze on jeździ chyba gorzej, czasami w ogole nie pomyśli Lasencje widzialam ze pisałyscie wczoraj o przeciekach nocnych aż mi się przypomniało jakie to upierdliwe było :P budzić sie w środku nocy zmarznięta, cała mokra z upaćkaną piżama az do pasa i te nocne przebieranki po ciemku zeby malucha i męża nie obudzic hehe Dobrze mieć wiecej tych staników i koszul.Kubuś coś zaczął sie ruszac, ale to nie jest to co zawsze Któras z Was pytała o konkretne masło shea..ja sie dołaczam do pytania I coś fajnego na usta zeby ochronic i moze nawilżyc(ale to w domu nie na dworze o tej porze roku) Bo pamietam ze po porodzie tak mi wysłchy usta ze przez miesiac schodizły z nich suche płaty które odrywałam i nie moglam doprowadzic ust do normalnego stanu, bolało i wygladało okropnie. Ma ktoś coś?jakas pomadka czy cuś przezroczystego?mi nic nie pomagało.
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
JUSTYSSIA ja uwielbiam neutrogene, super nawilża no i teraz mam masełko nivea. Inne na mnie nie działają, chyba ze zwykły krem nivea ale to w smaku nie bardzo
![]() Co do skarpetek do szpitala to ja teraz miałam i przydały się. Niby ogółem ciepło było, nawet bardzo ale ja w stopy bardzo marzne.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-10-26 o 08:41 |
|
|
|
#1462 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a usta fajnie nawilżone.---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Popatrzyłam na wątek listopadowy to już kolejna urodziła. Ale leci!!
|
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dzis wstałam z lepszym humorem. Piekne slonce i co prawda zimno ale mam obiecany obiad na miescie i dlugi spacer z psem. Zaczelam dzis 32tc - czyli to juz 8mc? ![]() Bimbunia chodzi chyba o obijanie, nie odbijanie? Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-10-26 o 09:21 |
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Witam rowniez wyspana. Zaraz z tz i tesciowa na miasto jedziemy na zakupy. Znaczy ona pewnie bedzie chodzic po sklepach a ja posiedze gdzies na laweczce.
Dzisaj chce tez zdjecia porobic bo jeszcze urodze a nie bede miala zdjec w ciazy
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
Wystarczy, ze w aptece powiem, że chce wit a w tubce? Ciekawe
Musze popróbowac, bo znów mam tak suche ze mam ranki aż :/karooka- dobrze ze humor lepszy cieszem siem ![]() Byłam wczoraj w sklepie ze zdrowa żywnoscią i kupiłam sobie olej rzepakowy tłoczony na zimno i zamierzam codziennie wypijać 2 łyzki-a jaki smaczny mm i suszoną aronie-zalewa sie woda normalnie i slodzi czym tam sie chce i herbatka, a jaka smaczna i zdrowa do tego kupiłam te liscie suszonych malin i zamierzam pić żeby macice wzmocić-tylko tam pisze ze ona jest troche na wypróżnianie sie lol :P I tu moje pytanie... pijecie ta herbate zlisci? jakos mam obawy nie wiem czemu. Czytalam na tej stronce co polecilyscie naturalnie po cesarce i laska pisala ze to piła i jadła daktyle codziennie-one sa na szyjke chyba, tez je kupilam i codziennie sie zajadam teraz. Aa zapomnialam, zamieszanie robie, pytanie do specjalistek naszych - ten olej po otwarciu ma byc w lodówce???? bo nic nie pisze a nie wiem. ide na wojciechowską, miłego popołudnia
|
|
|
|
#1469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
U mnie za oknem słonecznie, ale w sumie zimno. Cytat:
![]() Bardzo, ale to bardzo polecam też sztyft Blistex - Balsam do ust przeciw spierzchnięciom do kupienia głównie w aptekach, cena ok 10-12zł. Cytat:
Ja ostatnio nie prowadzę coś auta, ale to chyba dlatego że mało ogólnie jeżdżę, a jak gdzieś jedziemy to mężu prowadzi. Niby nic wielkiego, ale chyba już bym się bała prowadzić z rozkojarzenia. Robię głupie rzeczy... np bezwiednie odłożyłam pędzel do różu w miejsce gdzie nigdy nie kładę, później go szukałam pół dnia.. zjadłam jogurt to kubeczek z łyżeczką wyrzuciłam.. i takie tam.. więc nie wiem jak to by było na drodze, a w sumie niepotrzebny mi stres więc nie pcham się za kierownicę już ![]() U mnie rosołek już się gotuje A na drugie będzie sos z mięsem drobiowym i ziemniaki
|
|
#1470 |
|
Raczkowanie
|
Hej
karooka - ja wczoraj zaczęłam 32 tydzień idziemy łeb w łeb.alekaz - mi robiła już zdjęcia przyjaciółka i tż, i efekt z tego taki, że tak naprawdę podobają mi się z tego dwa zdjęcia pralka wyczyszczona, chyba czas zacząć prać małe ciuszki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Myslalm ze wizaz mial problem, ale sie okazalo ze to mój router
), ale porozgładałam sie na pólkach i cos takiego jak aniball jest z Nuk za 20e- zapytam lekarza, jak nie zaszkodzi to sie skuszę
Bo chcialbym swoj wyczyscic a nie bardzo wiem czym
w pralce po prostu
ale dopiero niedawno sie uspokoiłam, oczy z płaczu mam opuchniete ledwo widze i dudni mi w głowie jakbym na rauszu była, niech ten dzien sie jzu konczy!