Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-25, 18:41   #1441
BothSides
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Będą Ci się w baldachimie zbierać roztocza i inne, lepiej żeby był jak największy przewiew - nawet te ochraniacze do łóżeczek trzeba przemyśleć.
Smoczki pakujecie do szpitala? ja zrobiłam rekonesans, bo starsza córka była bezsmoczkowa - nie chciała - więc teraz szukam najleopszego i podobno MAM Perfect najlepszy ale 30 zł za smoka dawać... trochę drogo. nie wiem co dają u nas w szpitalu a co trzeba mieć swoje, muszę się zacząć orientować.
Wczoraj kupiła chustę do noszenia, a dziś polarek dla dwojga. Uwiuelbiam takie zakupy! A teściowa przysłała masło shea i olej migdałowy, więc z kosmetyków tylko jeszcze mydło marsylskie muszę kupić - te 3 rzeczy wystarczały przy starszej, teraz też nie palnuję drogeryjnych syfów na tę delikatnę skórę aplikować.
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 18:47   #1442
alekaz1
Zakorzenienie

baldachim jest tylko ze względu na to ze łóżeczko stoi kolo okna. i tylko na zimę wsunie. I jest z takiego materiału że w pół dnia mi wyschnie jak by co.
Na razie nie ubrane ani nic tak na szybko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-25 18.43.30.jpg (56,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-10-25 18.43.43.jpg (46,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-10-25, 18:50   #1443
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Witajcie, dziewczyny
Od paru dni nie moglam nic napisac- za kazdym razem jak dawalam odpowiedź to mnie wybijalo Myslalm ze wizaz mial problem, ale sie okazalo ze to mój router Na szczeście już jest nowy

W ogóle zaciekawiliście mnie tym aniballem widziałam ze dostalam cos podobnego na kuponach z rossmannu ( w niemczech) i poszlam dzis obbadac, a to byly jakies kulki o rożnej wadze (nie wiem w sumie na jakiej zasadzie to by działało), ale porozgładałam sie na pólkach i cos takiego jak aniball jest z Nuk za 20e- zapytam lekarza, jak nie zaszkodzi to sie skuszę

A mam jeszcze pytanie do wsyztskich co dostali/kupili uzywane wózki- bedziecie jakos je prac? Jak tak to jak Bo chcialbym swoj wyczyscic a nie bardzo wiem czym Dzis kupiłam plyn do tapicerki w samochodzie i zastanaiwam sie czy sie nada (ale na zęwnętrzną część tylko- w srodku jakos sie boje)
ja wyprałam to co się dało w pralce po prostu

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Roksape, kosztowały ok 50 zł, ale przy moim rozmiarze G75 nie jestem w stanie znaleźć nic tańszego niestety :-/ i one są zupełnie miękkie
cena moim zdaniem typowa, jak za stanik do karmienia. Mam ten sklep u siebie w outlecie, wybadam
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 20:41   #1444
Chemisette
Rozeznanie

Ja mam zamiar prać wózek wodą z płatkami mydlanymi na gąbce bo niestety nie mogę tego ściągnąć.

Ja nie biorę np suszarki bo tz może mi ją dowieść a chciała bym się zmieścić w jedną torbę. Biorę paczkę pampków, rożek, trzy komplety ubrań dla małego, 6 pieluch tetrowych bo szpital ich używa zamiast ręczników, mokre chusteczki,maść na odparzenia, kapcie, 2 ręczniki, 3koszule do karmienia, szlafrok, wkładki laktacyjne, biustonosz do karmienia, kosmetyki dla mnie, wodę mineralną, majtki siateczkowe, podkłady,

Ubranie na wyjście dla małego to tż dowiezie.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 20:53   #1445
Justyssia87
Rozeznanie

Witam sie w 36 tc

naskrobałyście nieźle. Ja dziś mialam chodzący dzień, dopiero godzine temu usiadłam w ciagu calego dnia, nogi i krzyż wchodza mi do dupy, nawet obiad jadłam na stojaco w biegu..sajgon jakiś.
Ogolnie kiepski dzień dzis, pozarłam sie z mężem, nikt na całym świecie nie ejst w stanie mnie tak wkur**ć jak on ;(((((( nie chce mi sie teraz tego pisac ale dopiero niedawno sie uspokoiłam, oczy z płaczu mam opuchniete ledwo widze i dudni mi w głowie jakbym na rauszu była, niech ten dzien sie jzu konczy!

piszecie o tensach, aj wlansie dzis ogladalam byly w hebe za 69zł a osttanio w biedronce za 50zł ten sam...działa jak każdy tens, czytalam opinie to z eniby ok ze pomaga te mrowienie ze uśmieza bol i zastanwiam sie czy taki tani sobie kupic bo w moim szpitalu jest tylko zewnatrzoponowe - którego nie chce!! Co myslicie o takim tanim?

Mały po tej kłót ni sie w ogole nie rusza mam nadzije ze wszystko ok On akurat jest b. aktywny, ciagle sie rusza a teraz cisza.... mam nadzieje ze to nic złego
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 21:05   #1446
karooka
Raczkowanie

Justysia współczuję ja wczoraj przeplakalam caly wieczór i maly wtecz przeciwnie, niespokojny na maksa i sie wiercil ale tez sie balam bo od tego placzu brzuch napiety... ogólnie też mam dzis kiepski dzień
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 21:13   #1447
Ollliwka
Zakorzenienie

U mnie też jak popłacze to Młody jest spokojny. Odczuwa emocje i widocznie jedno dziecko reaguje tak a drugie jest pobudzone.

alekaz a Ty na cc się nie będziesz jednak umawiać? czy jak to wygląda u Ciebie?

Podczytuję w miarę regularnie, ale nie mam jakoś czasu i weny żeby odpisywać :/

Pisała któraś dzisiaj o tym oleju migdałowym, maśle shea. Macie jakieś sprawdzone sklepy w necie żeby to cudo kupić? w ogóle to dużo z Was zaopatruje się w takie kosmetyki?
Stary 2014-10-25, 21:16   #1448
Basjenia
Zadomowienie

TENS w hebe?w biedrze?a masz to gdzieś w linku może do jakiejś gazetki bo ja googlowałam i nie znalazłam...
spakowana torba też trochę na części bo jeszcze koszuli do porodu nie mam i niektórych drobiazgów
co do staników do karmienia to ja te które kupowałam w trakcie ciąży mam odpinane i planuję jeszcze kupić taki totalnie miękki nie firmowy. akurat mam takie stoisko w galerii z różną bielizną skarpetkami itd itd i widziałam ostatnio za 30zł taki tam na wystawie
spakowane mam:
koszule do karmienia x2,szlafrok, kapcie,klapki prysznicówki,ciepłe skarpety(któraś doradzała że stopy marzną), majtki siatkowe i bawełniane, ręcznik duży i mały,kosmetyki (wszystko w mini wersjach takich podróżnych),art. higieniczne(podpaski,podk łady, wkładki laktacyjne,chusteczki jednorazowe)
znajoma doradzała żeby po porodzie po każdej wizycie w toalecie podmywać się tantum rosą (rozpuścić sobie w butelce z dziubkiem żeby było wygodnie polewać)
też już nie pamiętam kto ale słyszałam że warto mieć ze sobą lizaki! bo jeść można tylko na początku pierwszej fazy a potem już się nie powinno. cukierkiem można się zachłysnąć a lizak daje cukier i jest bezpieczny
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 21:17   #1449
Roksape
Zadomowienie

Justysia również współczuje nerwów i płaczu. Pewnie mały poszedł spać i chwilowo się nie rusza u mnie też dzisiaj nie fajnie, mam nerwy na męża, bo nadal z jednej sprawy nie możemy wyjść i to tak się ciągnie, a nic się w tym kierunku nie dzieje od strony tż i mam nerwy na niego i żal ehh...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 21:18   #1450
Chemisette
Rozeznanie

Justyssia i Karooka współczuje Wam bardzo Mam nadzieję że nastruj Wam się niedługo poprawi.

Justyssia może mały nie ma nastroju tak jak Ty i dlatego się nie rusza teraz. Odczuwa Twoje emocje, może jak trochę Tobie przejdzie to mały się orzywi
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 21:24   #1451
Roksape
Zadomowienie

Basjenia miałam pisać, że po co te skarpety, bo ja ostatnio miałam i tak mi się stopy pociły, że masakra. W szpitalu ogólnie mocno grzeją, chociaż my i tak miałyśmy pozakręcane kaloryfery i pootwierane okna, a nadal gorąco było. Jednak tak sobie przypomniałam i pewnie dla siebie wezmę, bo na naszym odnowionym trakcie jest klimatyzacja i ponoć chłodno tam. Tantum rosa to dobry pomysł
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 21:36   #1452
Basjenia
Zadomowienie

no ja też trochę sceptycznie patrzyłam na te skarpety ale w sumie to nie mam ochoty podczas porodu szukać ciapków a na bosaka tak średnio...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 21:43   #1453
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
U mnie też jak popłacze to Młody jest spokojny. Odczuwa emocje i widocznie jedno dziecko reaguje tak a drugie jest pobudzone.

alekaz a Ty na cc się nie będziesz jednak umawiać? czy jak to wygląda u Ciebie?

Podczytuję w miarę regularnie, ale nie mam jakoś czasu i weny żeby odpisywać :/

Pisała któraś dzisiaj o tym oleju migdałowym, maśle shea. Macie jakieś sprawdzone sklepy w necie żeby to cudo kupić? w ogóle to dużo z Was zaopatruje się w takie kosmetyki?
narazie caly czas mowi ze za wczesnie by sie umawiac prawdopodbnie 4 listopada juz powinnam sie umowic na cc. Bo ja bede miala napewno tylko jeszcze nie wiem kiedy. A jak by sie cos dziac zaczelo to na ip i na odzial i cc odrazu
Stary 2014-10-25, 21:58   #1454
Justyssia87
Rozeznanie

basjenia- vitammy ice sie to nazywa. http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/stymulator-miesni-vitammy-ice ale tu cena z kosmosu
Stary 2014-10-26, 00:40   #1455
sasia25
Rozeznanie

O widze, ze dzisiaj jakis dzien klotni z tz. u mnie poszło o moje powolne smarowanie bułki masłem pewnie było nas słychać u sąsiadów kilka nr dalej

Ja jeszcze sie nie pakuje, bo wyprałam moją torbę taką "miekką" i ona dalej cuchnie nowością chociaż mam ją chyba od roku no i wietrzy się na dworzu. Może ktoś ma na to jakiś pomysł?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 07:29   #1456
Suqub
Zakorzenienie

Witam
U mnie dziś brzydko, smutno i ponuro

BASJENIA śniło mi się, że spotkałam Cię w szpitalu i wypychałaś sobie biustonosz zwykłymi wkładkami higienicznymi bo takie przecieki miałaś

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 07:40   #1457
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej
A mi po wczorajszej nocy nikt nie wmowi ze nie istnieje cos takiego jak przeczucia ... TŻ miał wczoraj jechać po swoją mamę na lotnisko do Wrocławia i wszyscy się upierali żebym została w domu bo po co z brzuchem w środku nocy... Ale cały dzień miałam złe przeczucia i koniec końców powiedziałem ze albo jedziemy razem albo wcale....
Juz w drodze powrotnej zrobilysmy z jego mama takie zamieszanie w aucie ze prawie w ostatnim momencie zauważył wjazd na obwodnice i nie sprawdzając czy wolne chciał zjechać... Juz zaczynał skręcać gdy uslyszalam klakson i zauważyłam jadące prawie prosto na moje drzwi auto nie wiem jakim cudem udało im się wyminac ale serce to mi walilo jak oszalale nawet po powrocie do domu, nawet nie miałam siły się z nim o to poklocic... Ehh do porodu nie wsiadam do auta a mam nadzieje ze to co powiedział jego szef to prawda... W sensie ze facet ze swoim dzieckiem w aucie jeździ zupełnie inaczej niż przed jego urodzeniem...

Emilka nie przestawiła czasu na zimowy zwykle zaczyna szalec kolo 8 a dzisiaj przed 7 juz dawała popis

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 07:46   #1458
maczuma
Rozeznanie

Inka, współczuję przeżyć Jako pasażer mogę jeździć, natomiast rola kierowcy jakoś mi nie podchodzi ostatnio, przeczucie?
Stary 2014-10-26, 08:24   #1459
Suqub
Zakorzenienie

Inka to żeś strachu się najadla. Dobrze, ze mimo wszystko udało się wyminąć.
Ja co ranek mam te skurcze przepowiadające. Szczerze trochę mnie to przeraża.

Stary 2014-10-26, 08:33   #1460
Justyssia87
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za pocieszenie Stwierdziłam, że z tym burakiem dzis w ogóle nie rozmawiam i przez najblizszych pare dni tez, dla mojego świętego spokoju, wtedy sie nie kłócimy przynajmniej. Aa on oczywiscie myśli ze sie nic nie stało i nie rozumi o co mi chodzi...no comment.

inka- dobrze ze sie nic nie stało, dobrze ze ze strachu nie urodziłas tam. Uważajcie na siebie. A co do tego jak tatuś jeździ z bąblem potem w aucie hm.. moj mnie poucza ze jeżdze jak pirat drogowy...tlyko ze on jeździ chyba gorzej, czasami w ogole nie pomyśli

Lasencje widzialam ze pisałyscie wczoraj o przeciekach nocnych aż mi się przypomniało jakie to upierdliwe było :P budzić sie w środku nocy zmarznięta, cała mokra z upaćkaną piżama az do pasa i te nocne przebieranki po ciemku zeby malucha i męża nie obudzic hehe Dobrze mieć wiecej tych staników i koszul.

Kubuś coś zaczął sie ruszac, ale to nie jest to co zawsze zwykle o tej porze miałam już serie kopnięć a teraz ledwo 2.. no nic moze po kawie sie obudzi.

Któras z Was pytała o konkretne masło shea..ja sie dołaczam do pytania I coś fajnego na usta zeby ochronic i moze nawilżyc(ale to w domu nie na dworze o tej porze roku) Bo pamietam ze po porodzie tak mi wysłchy usta ze przez miesiac schodizły z nich suche płaty które odrywałam i nie moglam doprowadzic ust do normalnego stanu, bolało i wygladało okropnie. Ma ktoś coś?jakas pomadka czy cuś przezroczystego?mi nic nie pomagało.
Stary 2014-10-26, 08:38   #1461
Suqub
Zakorzenienie

JUSTYSSIA ja uwielbiam neutrogene, super nawilża no i teraz mam masełko nivea. Inne na mnie nie działają, chyba ze zwykły krem nivea ale to w smaku nie bardzo

Co do skarpetek do szpitala to ja teraz miałam i przydały się. Niby ogółem ciepło było, nawet bardzo ale ja w stopy bardzo marzne.

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-10-26 o 08:41
Stary 2014-10-26, 08:41   #1462
Justyssia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
JUSTYSSIA ja uwielbiam neutrogene, super nawilża no i teraz mam masełko nivea. Inne na mnie nie działają, chyba ze zwykły krem nivea ale to w smaku nie bardzo

ale to jest krem do rak, czy do ust własnie mają? Chyba musze sie w to zaopatrzyć, dzięki
Stary 2014-10-26, 08:52   #1463
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
ale to jest krem do rak, czy do ust własnie mają? Chyba musze sie w to zaopatrzyć, dzięki
Co do kremu nivea to ja tego najzwyklejszego używam, tego niebieskiego. Często na noc nakladam i cera jak ta lala a usta fajnie nawilżone.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Popatrzyłam na wątek listopadowy to już kolejna urodziła. Ale leci!!

Stary 2014-10-26, 09:12   #1464
Linea86
Raczkowanie

Jusstysia ja jak mam bardzo suche usta to kupuje wit a w kremie, nakladam grubsza warstwe i to mi zdecydowanie zawsze wystarcza.
Stary 2014-10-26, 09:20   #1465
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Mysza Mila od wczoraj mi sie tak obija az tez juz zaczynam sie martwic :/
możesz brac rennie na odbijanie, mozna w ciazy i mi bardzo pomoglo, konsultowalam z lekarzem
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 09:20   #1466
karooka
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny
Dzis wstałam z lepszym humorem. Piekne slonce i co prawda zimno ale mam obiecany obiad na miescie i dlugi spacer z psem.
Zaczelam dzis 32tc - czyli to juz 8mc?
Bimbunia chodzi chyba o obijanie, nie odbijanie?

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-10-26 o 09:21
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 09:26   #1467
alekaz1
Zakorzenienie

Witam rowniez wyspana. Zaraz z tz i tesciowa na miasto jedziemy na zakupy. Znaczy ona pewnie bedzie chodzic po sklepach a ja posiedze gdzies na laweczce.
Dzisaj chce tez zdjecia porobic bo jeszcze urodze a nie bede miala zdjec w ciazy
Stary 2014-10-26, 11:01   #1468
Justyssia87
Rozeznanie

Wystarczy, ze w aptece powiem, że chce wit a w tubce? Ciekawe Musze popróbowac, bo znów mam tak suche ze mam ranki aż :/

karooka- dobrze ze humor lepszy cieszem siem

Byłam wczoraj w sklepie ze zdrowa żywnoscią i kupiłam sobie olej rzepakowy tłoczony na zimno i zamierzam codziennie wypijać 2 łyzki-a jaki smaczny mm i suszoną aronie-zalewa sie woda normalnie i slodzi czym tam sie chce i herbatka, a jaka smaczna i zdrowa do tego kupiłam te liscie suszonych malin i zamierzam pić żeby macice wzmocić-tylko tam pisze ze ona jest troche na wypróżnianie sie lol :P

I tu moje pytanie... pijecie ta herbate zlisci? jakos mam obawy nie wiem czemu. Czytalam na tej stronce co polecilyscie naturalnie po cesarce i laska pisala ze to piła i jadła daktyle codziennie-one sa na szyjke chyba, tez je kupilam i codziennie sie zajadam teraz.

Aa zapomnialam, zamieszanie robie, pytanie do specjalistek naszych - ten olej po otwarciu ma byc w lodówce???? bo nic nie pisze a nie wiem.

ide na wojciechowską, miłego popołudnia
Stary 2014-10-26, 11:11   #1469
Hasiap
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!

U mnie za oknem słonecznie, ale w sumie zimno.

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Justysia Neutrogena ma specjalne sztyfty do ust, kremy, balsamy. Ale ja jak kupuję to zawsze w promocji 2w1, czyli krem do rąk i dołączony balsam do ust w cenie samego kremu

Bardzo, ale to bardzo polecam też sztyft Blistex - Balsam do ust przeciw spierzchnięciom do kupienia głównie w aptekach, cena ok 10-12zł.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej
A mi po wczorajszej nocy nikt nie wmowi ze nie istnieje cos takiego jak przeczucia ... TŻ miał wczoraj jechać po swoją mamę na lotnisko do Wrocławia i wszyscy się upierali żebym została w domu bo po co z brzuchem w środku nocy... Ale cały dzień miałam złe przeczucia i koniec końców powiedziałem ze albo jedziemy razem albo wcale....
Juz w drodze powrotnej zrobilysmy z jego mama takie zamieszanie w aucie ze prawie w ostatnim momencie zauważył wjazd na obwodnice i nie sprawdzając czy wolne chciał zjechać... Juz zaczynał skręcać gdy uslyszalam klakson i zauważyłam jadące prawie prosto na moje drzwi auto nie wiem jakim cudem udało im się wyminac ale serce to mi walilo jak oszalale nawet po powrocie do domu, nawet nie miałam siły się z nim o to poklocic... Ehh do porodu nie wsiadam do auta a mam nadzieje ze to co powiedział jego szef to prawda... W sensie ze facet ze swoim dzieckiem w aucie jeździ zupełnie inaczej niż przed jego urodzeniem...

Emilka nie przestawiła czasu na zimowy zwykle zaczyna szalec kolo 8 a dzisiaj przed 7 juz dawała popis
Inka! jak dobrze, że nic się nie wydarzyło strasznego!

Ja ostatnio nie prowadzę coś auta, ale to chyba dlatego że mało ogólnie jeżdżę, a jak gdzieś jedziemy to mężu prowadzi. Niby nic wielkiego, ale chyba już bym się bała prowadzić z rozkojarzenia. Robię głupie rzeczy... np bezwiednie odłożyłam pędzel do różu w miejsce gdzie nigdy nie kładę, później go szukałam pół dnia.. zjadłam jogurt to kubeczek z łyżeczką wyrzuciłam.. i takie tam.. więc nie wiem jak to by było na drodze, a w sumie niepotrzebny mi stres więc nie pcham się za kierownicę już

U mnie rosołek już się gotuje A na drugie będzie sos z mięsem drobiowym i ziemniaki
Stary 2014-10-26, 11:11   #1470
grey cat
Raczkowanie

Hej
karooka - ja wczoraj zaczęłam 32 tydzień idziemy łeb w łeb.
alekaz - mi robiła już zdjęcia przyjaciółka i tż, i efekt z tego taki, że tak naprawdę podobają mi się z tego dwa zdjęcia albo włosy się dziwnie ułożyły, albo mi łydki grube wyszły, albo brzucha nie widać w sukience, albo prześwietlone, wrrrr.....

pralka wyczyszczona, chyba czas zacząć prać małe ciuszki
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości