|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
![]() a skąd zamówiłaś, że w promocji ?aaa Ellyunia śniłaś mi się dziś :P że urodziłaś pierwsza .. |
|
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mothercare, ale nie wiem czy jest ta firma w Pl.
|
|
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo no patrz tez mi sie wydaje ze moge szybciej urodzić. Chyba Majka gniecie mi żołądek Zeby jakoś wytrwać jeszcze 6 tyg .. Ale lekko raczej nie będzie ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Maja sklep internetowy i wysyłają do wielu krajów- do PL tez ale z tego co pamietam za przesyłkę sobie sporo liczą
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po moim zaginięciu :-D byłam u rodziny od poniedziałku i nie miałam tyle dostępu do internetu co bym chciała. Nie szło Was nadrobić :-P z pobytu jestem bardzo zadowolona i dostałam prezenty dla dziecka, w tym 2 kartony ciuchów na pierwszy rok życia. Teraz tylko parę rzeczy dokupie i temat ciuchowy zamykam
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
http://www.wykop.pl/link/2213820/rosyjski-pediatra/
widziałyście? |
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje i miłe słowa;*
|
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
niektore z was juz torbe do szpitala ogarniaja a ja nie mam ani jednej pieluszki, nic dla dziecka
trzeba sie bedzie w koncu zebrac w sobie
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
musialm to wyłączyć. mam nadzieję że go za to zamkli
|
#3071 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dużo zdrowka dla was ![]() To ładnie, jeden na drugiego i żadnych konkretów ehh. Ale na pewno z dzidziolem wszystko ok. Cytat:
![]() Super zakupy ![]() Wiem że we Wro chyba w Renomie mają sklep stacjonarnych i teraz do końca roku mega przeceny, ale jeszcze nie byłam. bratowa tak często kupuje ubrania dla dziewczynek. Cytat:
super że odpoczelas i przy okazji ile rZeczy zgarnelas ![]() Cytat:
![]() Mój syn rąk sie kreci i wypina ostatnie kilka dni że az mnie skóra na brZuchu boli. Ale przynajmniej wiem że dobrze sie miewa. Pokazuje ciasto w formie tortu
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie widać, że to po prostu rutynowe badanie wykonywane przez lekarza. masakra jak w Rosji dzieci traktują.
|
|
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie widzialam na jakiejs stronie materacyk do lozeczka za 780 zl
![]() ide do kolezanki milego wieczoru
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba z kryształkami swarovskiego;d ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- A ja wlasnie rozmyślam nad nawilżaczem powietrza..bo wiadomo jak to jest w miesiącach grzewczych..mnie sama nieraz boli nos bo jest taka suchość ;/ |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka mam nadzieję że już ci lepiej
![]() i oby córce nic się nie rozwinęło ![]() Justynalyp o matko święta dobrnęłam do końca. masakra. ale koniec najlepszy: cisza! oglądnełam chyba 12 albo 13 odcinek porodów i padłam. babka cały czas płakała. potem jak dostała znieczulenie to mąż jej fotki dawał na facebooka.... no myślałam że padnę.... i jeszcze jak się jarał że jedno polubienie już...
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Dusiolka jestes fanka gossip girl?
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene o matko, chyba bym malza zabiła za coś takiego. Z reszta on by takich zdj nawet nie robil heh
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam dzisiaj do taty z informacją, że zmienił się właściciel cukierni, która była w naszym miejscu zamieszkania od lat (Król - mówiliśmy Krolka). Okazało się, że właścicielka od roku nie żyje, a pracownicy próbowali przetrwać na rynku, nie udało im się. Przyszedł nowy właściciel, zmodernizował wszystko i dał zatrudnienie tym pracownikom.
No i od słowa do słowa i tata zrobił mi wykład na temat wychowywania dwójki dzieci Normalnie bym się obruszyła i obraziła za ten wykład, ale rozczuliło mnie to, że mój kochany tatuś tak się przejął i postanowił ze mną porozmawiać. Moi rodzice nie wtrącają się do niczego, bo wiedzą, że i tak postawię na swoim, ale tym razem było to z jego strony urocze ![]() A no i jak mąż usłyszał, że rozmawiam z tatą to chyba sobie uświadomił, że tak mało czasu zostało do rozwiązania. charliss ja już zrobiłam listę od tego sprzedawcy z allegro (w końcu się zebrałam i spisałam co potrzebne) i mam już ochraniacz na łóżeczko (musiałam wymienić na nowy, bo ten po córce nie nadaje już się do niczego). Pokazałam też mężowi jaki laktator chcę kupić. Cytat:
dalej mam problem z jedzeniem... no nie potrafię, strasznie żołądek mi się skurczył ma.ko no niby jeden na drugiego liczy, ale każdy widzi wyniki badań, obraz usg... no nic nie wyczarują..... będzie co ma być. Pisałam, że gin wysłał mnie bardzo wcześnie na badanie obciążenia glukozą - bo chyba miałam pierwsza z Was robione - z podejrzeniem cukrzycy ciążowej, ale się wykluczyło. Montanka z córą nie miałam mdłości (mogłam policzyć na palcach jednej ręki w I trym i tyle), za to teraz nadrabiam...... justynalyp nie potrafię oglądać takich rzeczy..... nóż w kieszeni mi się otwiera i najchętniej podpaliłabym piec w Auschwitz i takiego tam umieściła....
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
lilijka3 mówisz o tej cukierni na Giszowcu? Bo na Giszowcu jest cukiernia o której się zawsze mówiło "u Królki". Pamiętam jak z całą rodzinką chodziło się na spacery po Giszowcu, zahaczało się o park i o cukiernię właśnie
a ja dziś pół dnia jeździłam z TŻ po sklepach i załatwialiśmy zaległe sprawy. Kupiliśmy też huśtawkę fisher price 3w1 używaną za 150 zl ale w świetnym stanie nie zdążyłam z tego wszystkiego nic ugotować więc wylądowaliśmy u chińczyka na obiedzie, a po powrocie do domu tak nas głowy bolały i mnie trochę brzuch że poszliśmy się zdrzemnąć
Edytowane przez monique86 Czas edycji: 2014-10-25 o 23:03 |
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
Monique ale masz ogromny telewizor
![]() ile cali jesli mozna spytac?
|
|
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
haha telewizor ma 46 cali :P ale mojemu mężowi to jest ciągle mało i najchętniej by kupił taki na całą ścianę
Edytowane przez monique86 Czas edycji: 2014-10-25 o 23:21 |
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
to ja mam wiekszy ale nie wyglada na taki duzy jak Twoj, w oole wydaje mi sie maly :P
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh. Bylysmy dzisiaj na wychodnym z mloda...
I w bawialni i w polskiej restauracji Na końcu plac zabaw ... na chwilkę zostawilam ją z koleżankami. Bo to blisko mego domu. I kurcze dziecko później mi kulalo w drodze jeszcze do sklepu po mleko na placki na kolacje No i później powiedziała mi,ze hustawka jakos dostala...hmmm. Teraz ja prowadziłam z łóżka na siusiu do wc to nie mogła stanąć na tą nogę kurde :/
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
bryyyyod wczoraj wieczora boli mnie głowa Nie wyrabiam już z praniem. Moje dziecko sika w nocy i nie wiem co za przyczyna. Tzn. może to przez to przeziębienie? ale problem pojawił się w momencie, kiedy zaczęła spać w swoim łóżku. Już dzisiaj założyłam jej pieluchę (zostało nam kilka sztuk) na resztę nocy bo nie mam więcej pościeli. Właśnie się pierze. Mamuśki doświadczone, jak to jest u Was?Cytat:
Cytat:
|
|
#3086 | |||
|
<3 <3 <3
|
hej
Akrolowa uważaj na siebie, mam nadzieje, że dzisiaj już lepiej się czujesz Ja wczoraj umierałam, tak mnie brzuch rwał dodatkowo ciężko mi się chodziło a to wszystko przez to, że w piątek biegłam na bus dzisiaj na szczęście jest już lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do wagi spokojnie Spokojnie i wszystko będzie OK
|
|
#3087 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
#3088 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi skóre ponaciągał, ze mnie swędział i bolał brzuch z zewnątrz heheCytat:
nawet tego nie oglądam ![]() o matko, chyba słoty. U mnie łóżeczko + materac + pościel + przewijak tyle nie wyniesie Cytat:
w Ikei sa ładne, np. gwiazdki itp ![]() Cytat:
![]() ciągle i uparcie twierdze, ze bedzie dobrze musi ![]() Cytat:
![]() qrcze właśnie ja od kiedy jestem w ciązy to boję się jeść w różnych miejscach. chyba ze mam sprawdzone przed ciążą, ale w nowych teraz nie jadam jakos ![]() a jak dziś, lepiej? Cytat:
Cytat:
a nie ma spuchnietej tej nóżki, albo coś? Wstałąm o 6.30 przez to przestawianie czasu ehh. Piękne słonko wychodzi, ale zimno, bo ok 0* u nas a j dalej bez kurtki.Chyba zamóie na str hm, bo wole dac za nową 200zł (-25% za zapisanie się do newstellera) nić 140 za używke na all. Tak sie tylko zastanawiam, czy w razie czego mozna ja odesłać, albo oddać w sklepie
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka może to z tego przeziębienia nie kontroluje siuskow. Ja bardziej bym się skłoniła do tych mat co podkladasz niz pampersów aby wiedziała, ze ma mokro. Przy pampersach raczej będzie gorzej.
Młodej noga niby ok. Dalej kuleje,ale mogla stanąć,bo przyszła od rana mi cwierkac,ze śniadanie chce Będę musiała jakąś maść na stluczenia kupic. Nic takiego w apteczce nie mam :/
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas inny problem.Może któraś pomoże.Zaczęliśmy podawać tä doustną szczepionkę.Okazuje się,że syn zareagował na nią katarem i gorączka w granicach 37-37,3. U dziecka to niewiele,ale nie wiem,czy mu nie ulżyć,czy zostawić to,żeby szczepionka działała po swojemu? Przedszkole chyba znów odpada
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

?
ale z tego co pamietam za przesyłkę sobie sporo liczą

21. 04.2014 

bryyyy
ale problem pojawił się w momencie, kiedy zaczęła spać w swoim łóżku. Już dzisiaj założyłam jej pieluchę (zostało nam kilka sztuk) na resztę nocy
a nie ma spuchnietej tej nóżki, albo coś?