|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Staś ma już 3 czwórki przebite i jedna cholera na dole nie chce wyjść. Ma gulę na dziąśle, nie pozwala dotknąć palcem a noce sa takie że szkoda gadać. Już się trzęsę co to będzie przy trójkach
|
|
|
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Boja ,miałam spojzec na Twój projekt ale wciąż nie mam dostępu do kompa
![]() Tassiu kusisz tym termomixem oj kusisz! Napalilam się na niego strasznie.prawda jest taka ze cacko jednak dla mnie nie osiągalne. . Lila wczoraj spędziła pierwszą nocke poza domem .bez nas.tatko chciał żeby jeszcze dziś została ale oboje z Tz za bardzo się za nią stesknilismy ..Lila wręcz przeciwnie. Nawet nie zauważyła jak po nią przyszłam ![]() Wiecie co. Zaczęłam zbierać Lilkowe kupki. Planuje poddać je badaniu na pasożyty, lambrie i planuje też zrobić badanie na owsiki. W związku z naszymi nockami bratowa podpowiedzia żeby zrobić. Jest to nie inwazyjne wiec co mi szkodzi ![]() Kaśka u Nas tez zimno i juz od 3 dni chodzimy w cieplejszej a dziś nawet rękawiczki założylyśmy. Widzialam ze niektóre dzieciaki miały już na sobie zimowe kombinezony i tak się zastanawiam czy to juz pora? Misia 30 tydz? Wow! Ale zleciało! Bajko a pokażesz foto tych śniegowców co kupiłaś Amelce? Myślisz ze pasowały by na stope szeroką z wysokim pidbiciem? Mam jedne na oku ale się ciągle zastanawiam. .z innej beczki, kupiłam Lilce używany kombinezon i jednak chyba będę musiała sprzedać. Ma on rozmian 80 wiec napewno nie styknie nam na cala zimę. .nie wiem co ja sobie myślałam kupując go.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-10-26 o 01:08 |
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Bajeczko, kombinezon bez rewelacji. Szukałam takiego w jednolitym jasnym różowym kolorze. Nie mam jak wrzucić zdjecia
mam jeszcze do Ciebie pytanko. Czy barierke z łóżka Blanki można zdemontować?[COLOR="Silver"]Motylku zdradzisz ile zapłaciłas za berecik? ten z pomponem? Chciałabym z ciekawości zobaczyć jak duża jest przebitka cen, bo domyślam się ze Ty nie zamawialas go z ali? Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-10-26 o 01:47 |
|
|
|
#4655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- to fajnie, że sama odrzuca |
|
|
|
|
#4656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa tylko z kim Czy my o czymś nie wiemy? Hehe spoko rozumiem to okazja była taka jak moja na chłopięce dużo siły dla Ciebie ![]() Cytat:
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
tak
5 stron w plecy jak życ?
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-10-26 o 08:16 |
|
|
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sniegowcow, to moze byc problem chyba z wysokim podbiciem, przez ta ze tak powiem kaloszowa czesc. te co zachwalaly dziewczyny za te 50 zl z kozuszkiem to niestety budowa ta sama tylko sa grubsze. moje maja cienka ta wysciolke. no i one raczej chlopiece ale przecenione byly ze 120 zl na 24 wiec sie nie zastanawialam Blance wzielam wlasnie te grubsze.
|
|
|
|
|
#4660 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czemu tyle piszecie?;P
Cytat:
![]() spoko, my mamy tę bluzę z Myszką z Nexta taka morska jest![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oj zdrówka
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się dziś wyspalam dzieciom pozwolilismy pobiegać wczoraj dłużej i dzięki temu nie odczulismy zmiany czasu ![]() Małż wybyl do pracy, my po śniadaniu lenimy się. Zuzia i Miłek cos malują, ja siedze z kawka ![]() Macie pomysły na prezenty gwiazdkowe dla dzieci? Czas juz wybierać cos. |
|
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisałaś już dużo razy,że ma kolczyki, nie wiem jak dziewczyny przegapiły ![]() Cytat:
a za ile na Ali?
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, to ja przegapilam. Nie czytam wszystkiego juz od dawna bo brak mi czasu, wiec mogłam przegapic. A może czytalam i zapomniałam i nie przyswoiłam ze to Bajkowa Amelka ma przeklute?
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- W sumie co za różnica, zapytać zawsze można
|
|
|
|
#4664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a buty swietne!i ta cena!wow! my dostalismy dwie pary sniegowców z ecco.jedne chłopięce ale nie jestem przekonana.Tyle sie słyszy ze buty muszą byc nowe.. kombinezon na zdjęciu to ten co kupiłam. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
a nad tymi bucikami intensywnie mysle:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co z prezentami. Pal licho dla dzieci. Ale muszę cos mężowi, teściowej i mamie wymyslec. Nie mówiąc juz o tacie ;(
Mackowi kupiec sanki i tunel z ikei na Mikołaja A pod choinkę może właśnie jakiś gatnuszek na klocuszek albo cos. Jakoś nie wiem... To i tak dużo wg mnie. Nie mam miejsca na zabawki i po prostu to bez sensu wyrodna matka
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia, ja tez nie mam miejsca. Jak dla mnie może być jedna zabawka. Cos kupić muszę bo Zuzia nie zrozumie dlaczego Miłek nie dostał. Ona wciąż wierzy w Mikołaja
![]() Popatrze na ten tunel, dzięki za pomysł
|
|
|
|
#4668 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
dzisiaj u nas słoneczko i dobrze wczoraj miałam taki koszmarny dzień, cały czas wisiałam nad kiblem od @ bo nic innego nie podejrzewam, i brzuch mnie okropnie bolał, jeszcze nigdy tak nie miałam łooo masakra, tz chciał mnie już oddelegować wieczorem na IP ale się nie dałam, dzisiaj już lepiej tylko łepetyna strasznie mnie boli![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kasia tule Cię mocno ,---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- porażka normalnie |
||||
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to geoxy ? ja mam te sniegowce z deichmanna, i kozaczki z lidla, podzielam zdanie gorgulka, ze w tym roku nasze maluchy to raczej srednio beda po sniegu chodzic wiecej w wozku czy na sankach, no i tak na dobra sprawe wiekszosc zimowych butow ma sztywna podeszwe z racji jej grubosci.na ta chwile nie widze sensu by wywalac nie wiadomo ile pieniedzy na buty, wazne by cieple byly. ja dla Blanki na pierwsze zimowe dalam ponad 200 zl i nie wiem czy to bylo rozsadne
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie do końca wyobrazam Maćka w wózku.
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego napisalam, ze w wozku lub na sankach
zreszta pisze z wlasnego doswiadczenia. nie kazde dziecko, musi zachowywac sie identycznie.
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
też tak myślę że najważniejsze w butach na zimę to aby były ciepłe
a te śniegowce z decathlonu za 49zł to one ciepłe myślicie? kurcze no nie wiem jakie kupić ![]() śliczne skąd one? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- a właśnie bajka jaki wzięłaś rozmiar Amelce?
|
#4673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Masz rację Bajeczko. Nie będę się spinala w tym roku z sniegowcami. Poszukam czego tańszego. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Tak to geoxy. |
|||
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faaaajna Amelka
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka !!!A ja 19-letnia ![]() Cytat:
Z Julką na razie dałam sobie spokój,bo bałam się wrzasków,a na drugi dzień wracaliśmy samochodem do Uk ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Idziemy dzisiaj na urodzinki synka koleżanki.. to jego pierwsze urodzinki Julka co prawda zasmarkana,ale wydaje mi się,że to wina zębów,bo nic dodatkowo jej nie dolega. A, no i wczoraj w końcu kupiłam kurtkę zimową Julce,tylko kurczę nie wiem czy nie powinnam kupić cieplejszej? Z drugiej strony, tutaj zimy,to góra -5 stopni, więc chyba puchowej nie musi mieć
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te co kupilam Blance wydaja sie bardzo cieple, ale to to ja kupilam typowo na sniego, do chodzenia Blanka ma kozaki z ecco. tak samo Amelce te z decathlonu kupilam na snieg. te na fotce to Blanki, te za 50 zl. |
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, zal ponad 200 stowy wywalic na buty. Zuzi na pierwsza zime kupilam geoxy i nie umiała w nich po śniegu chodzić
![]() Spacer są dużo krótsze. No ale jak kto woli. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Zuzia tez ma dwie pary. Lidlowskie na śnieg plus Lasocki na codzien. |
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się tylko zdziwiłąm,że się wszystkie dziwiłyście, bo już parokrotnie o tym pisała przy temacie kolczyków i alergii, bo Amelka ma z jakiegoś specjalnego plastiku o ile się nie mylę ![]() Cytat:
![]() a są w Decathlonie jakieś kombinezony? dalej żadnego fajnego nie znalazlam...
|
|
#4680 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze o szczepieniach
Dla mam które szczepią, pozytywny artykuł w natłoku tych antyszczepieniowych ruchów.http://wszystkoconajwazniejsze.pl/je...szczepionkach/ Jak już był, to przepraszam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

dużo siły dla Ciebie 
jak życ? 

ale przecenione byly ze 120 zl na 24 wiec sie nie zastanawialam
mam ubranka w kartonach i co? jajco 

od @ bo nic innego nie podejrzewam, i brzuch mnie okropnie bolał, jeszcze nigdy tak nie miałam łooo masakra, tz chciał mnie już oddelegować wieczorem na IP ale się nie dałam, dzisiaj już lepiej tylko łepetyna strasznie mnie boli
,