Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-26, 11:07   #4201
rosarioV
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Hejkaa

ja dzis bylam na 7 w kościele, tz potem pojechal na ryby, a ja teraz sie nudze
Nie mam żadnych planow na dzis..
dziś w miarę ladna niedziela może spacerek wyjdzie na kawkę i ciastko ?

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 11:07   #4202
madzixx88
Zakorzenienie

Koperco-ja zadam moze glupie pytanie no ale a jak sie ma to chustonoszenie do nie przyzwyczajania dziecka do noszenia o ktorym mowila np.Madison? Bo nie wiem czy dobrze to sobie wyobrazam, ale taka chusta ma spelniac role ulatwiacza-rece mamy wolne i mozna cos robic czyli to dziecko mamy caly czas na sobie..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 11:10   #4203
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja nie wyobrażam sobie nie stosowania wkładek, zwłaszcza w ciąży. Używam przewiewnych, bez folii i bezzapachowych i ok. Nie mogę stosować zapachowych, nawet papier toaletowy zapachowy wywołuje "atrakcje", więc w domu jest zakazany. Od kilku lat używam Lactacydu, ale biały jeleń chyba też jest dobry, pamiętam, że polecali go po porodzie do mycia
Witaj w klubie u mnie też wszystkie zapachowe dodatki od razu wywołują stan zapalny... średnio 3-4 razy w roku kuracja antybiotykowa to standard Choćbym nie wiem jak się starała i cackała z pańcią...

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Co do chusty, to najłatwiejsza jest elastyczna (najłatwiej się wiąże bo łatwo ją dobrze naciągnąć) albo kółkowa (bardzo szybko się zakłada).
Na poczatku trzeba trochę pocwiczyć wiązania i pochodzić w domu (przed lustrem) ale to naprawdę łatwizna. Jest dużo stron gdzie krok po kroku pokazują jak wiązać, można też pójść na kurs chustonoszenia (ja się uczyłam z neta).
Nosić można praktycznie od urodzenia-jest mnóstwo różnych wiązań odpowiednich dla wieku dziecka. Noszenie w chuście np świetnie się sprawdza zamiast pieluchowania.
Ja jestem fanką, wielką

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Na początku możesz kupić używaną i wyprać-w razie jak nie przypasuje to nie takie duże pieniądze wydane.

A jakiej firmy polecasz najbardziej? Ja się właśnie boję, że źle zawiążę albo coś albo kupię szmelc i dziecku zaszkodzę...

Rosario - ja w ogóle nie biorę witamin, do 12 tygodnia łykałam najpierw kwas potem Femibion 1, po 12 tygodniu jak mi się przypomniało to wykańczałam ten Femibion, ale niedobrze mi po nim było i lekarz kazał na ostatniej wizycie odstawić w ogóle Wyniki mam dobre, więc wierzę że dieta bogata w owoce i warzywa (Ale bez przesady też, bo ogólnie nie za dużo jem mam wrażenie) dostarczy dzidzi wszystkiego co trzeba poza tym dziecko wyciągnie sobie z naszego organizmu tak czy siak co potrzebuje, co najwyżej my będziemy się gorzej czuć...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 11:42   #4204
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Koperco-ja zadam moze glupie pytanie no ale a jak sie ma to chustonoszenie do nie przyzwyczajania dziecka do noszenia o ktorym mowila np.Madison? Bo nie wiem czy dobrze to sobie wyobrazam, ale taka chusta ma spelniac role ulatwiacza-rece mamy wolne i mozna cos robic czyli to dziecko mamy caly czas na sobie..
Chusta ma pełnic rolę nosidełka tyle że to zdrowsza alternatywa. Moim zdaniem się nie przyzwyczaja bo to jakby powiedzieć że dzieci przyzwyczajaą się do jeżdżenia w wózku i potem będziesz musiała w domu z wózka nie wyciągać.
w chuście też się inaczej nosi niż na rękach bo się nie "trzęsie i nie buja" tylko w trymie jak chodzisz się kołysze. Ja na swoim nie zauważyłam pzryzwyczajenia ale też nie nosiłam non-stop. Głównie wózek ale chusta też

Co do firmy chusty..hm.. Lenny Lamb ale drogie jak cholera
Ważne żeby był materiał dobrej jakości: jak tkana(twardsza) chusta to materiał musi miec splot skośno-krzyżowy
jak elastyczna to bawełna 100-97% reszta to albo jedwab albo elastan
Na firmę bym nie patrzyła tylko na skład bo te Lenny Lamb to licza jakby te chusty ze złota były
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 11:48   #4205
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Rosario - ja w ogóle nie biorę witamin, do 12 tygodnia łykałam najpierw kwas potem Femibion 1, po 12 tygodniu jak mi się przypomniało to wykańczałam ten Femibion, ale niedobrze mi po nim było i lekarz kazał na ostatniej wizycie odstawić w ogóle Wyniki mam dobre, więc wierzę że dieta bogata w owoce i warzywa (Ale bez przesady też, bo ogólnie nie za dużo jem mam wrażenie) dostarczy dzidzi wszystkiego co trzeba poza tym dziecko wyciągnie sobie z naszego organizmu tak czy siak co potrzebuje, co najwyżej my będziemy się gorzej czuć...
kwas łykałam do 13 tygodnia akurat no to spoko czyli nie będę łykała witamin, może jedynie ten kwas raz na jakiś czas jak się przypomni i poczekam na wyniki krwi. Ogólne czuję się super, brak zawrotów, osłabienia, codzien jakieś owoce i warzywa

Stary 2014-10-26, 12:05   #4206
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ja w 1 trym mialam grzybka i pimafucin dostalam..od tego czasu zamiast lactacydem myje sie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...cierzanka.html
tym oraz po kazdym stosunku sie myje i mam spokoj
i nie stosowac wkladek higienicznych
Ja sobie nie wyobrażam nie stosować wkładek... po każdym siusianiu mam po chwili upław raz ledwo żółty raz ledwo zielonkawy raz zwykły bezbarwny bezzapachowy nic mi się nie dzieję więc nie panikuję?
A cod o chust zawsze mi się to podobało ale musze o tym więcej poczytać

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 12:06   #4207
violka848
Zakorzenienie

Hmmm jestem ciekawa jak reszta dziewczyn przyjmuje witaminy. Bo ja biorę witaminy od początku- teraz zaczynam Falvit mama, a oprócz tego kwas foliowy od początku ciąży a nawet z 3 miesiące przed. Mój lekarz kazał mi samej wybrać bo mówił że niktórzy biorą kwas do końca pierwszego trymestru a niektórzy do końca drugiego, więc ustalililiśmy że dokończę to co mam i potem same witaminy. Ale kurcze te witaminy też mają kwas foliowy - mam nadzieję że nie przeholuję.

O i jestem ciekawa dziewczyny jakie ćwiczenia wykonujecie - bo czytałam, że niektóre ćwiczą, a ja się ciągle tylko przybieram i zacząć niemogę. Patrzyłam na jakieś gotowe zestawy na youtubie - też z tego korzystacie?

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2014-10-26 o 12:08
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 12:24   #4208
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Chusta ma pełnic rolę nosidełka tyle że to zdrowsza alternatywa. Moim zdaniem się nie przyzwyczaja bo to jakby powiedzieć że dzieci przyzwyczajaą się do jeżdżenia w wózku i potem będziesz musiała w domu z wózka nie wyciągać.
w chuście też się inaczej nosi niż na rękach bo się nie "trzęsie i nie buja" tylko w trymie jak chodzisz się kołysze. Ja na swoim nie zauważyłam pzryzwyczajenia ale też nie nosiłam non-stop. Głównie wózek ale chusta też

Co do firmy chusty..hm.. Lenny Lamb ale drogie jak cholera
Ważne żeby był materiał dobrej jakości: jak tkana(twardsza) chusta to materiał musi miec splot skośno-krzyżowy
jak elastyczna to bawełna 100-97% reszta to albo jedwab albo elastan
Na firmę bym nie patrzyła tylko na skład bo te Lenny Lamb to licza jakby te chusty ze złota były
A jakiej firmy Ty masz i czy jesteś zadowolona?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 12:27   #4209
boleczka93
Zakorzenienie

Hej dziewczynki my dalej odpoczywamy u znajomych
Wczoraj widzialam ze Sunny pytala o uplawy. Ja tez mam calkiem spore... gin mi przepisala nystatyne ostatnio.
A jesli chodzi o ja tez jestem strasznie ciasna haha ale teraz widze ze to normalne.

My wczorak bylismy na bilardzie i na kreglach, bylo super extra teraz odpoczywamy, milego dnia wszystkim

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 12:30   #4210
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
dziś w miarę ladna niedziela może spacerek wyjdzie na kawkę i ciastko ?

O oo to świetny pomysl o ile tz wróci przed zachodem słońca

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 12:32   #4211
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rańca
na śniadanie miała być jajecznica robiona przeze mnie i co ? tż powiedział, że chce z kiełbaska i cebulą to mu powiedziałam, że sam ma zrobć i tak odeszłam od garów tż robi jajecznice hihi zaraz będziemy szamać i jeszcze ze szczypiorkiem a do tego zrobiłam sobie tosty :P
heh smacznego
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki!

Ale dziś u mnie piękna pogoda! Chcę wyciągnać gdzieś męża na spacer i gorącą czekoladę albo jakiś deser

Ooo skąd wiesz? Jest w necie lista sklepów co tam będą czy masz nieoficjalne przecieki?

Ja na chustę chyba też się zdecyduję. Koperco a myślisz że jak kupić używaną elastyczną, to ona już może być zużyta? Nie wiem jak to opisać, ale wiesz, one tracą na elstyczności z czasem?
koniecznie musisz wyciagnac gdzies ukochanego
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Jak ja nie lubię zmiany czasu... nie mogę się ogarnąć, chodzę jak sowa dalej..

sprawdziłam wyniki - przeciwciał jeszcze nie ma, jest mocz i wiecie co? Ja w życiu nie miałam takich dobrych wyników jak w ciąży ten stan chyba mi służy hehe

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Mam nieoficjalne przecieki hehe, ale zobaczymy, na ile moje źródło jest wiarygodne Z drugiej strony skoro otworzyli w Radomiu, to dlaczego nie Białystok? Ja tam czekam
super, gratki wynikow;*
Cytat:
Witam się

ja używam od jakiegoś czasu płynu do higieny intymnej Soraya Lactissima ciąża i połóg, ma dobry skład bez SLSu i ma ochraniać przed infekcjami póki co jestem zadowolona

wkładek używam chyba tych samych co Majka-Discreet Air
to dobrze
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Hejkaa

ja dzis bylam na 7 w kościele, tz potem pojechal na ryby, a ja teraz sie nudze
Nie mam żadnych planow na dzis..
hehe kochana spacerek
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam nie stosować wkładek... po każdym siusianiu mam po chwili upław raz ledwo żółty raz ledwo zielonkawy raz zwykły bezbarwny bezzapachowy nic mi się nie dzieję więc nie panikuję?
A cod o chust zawsze mi się to podobało ale musze o tym więcej poczytać
a ja mam uplawy ale nie sa aaz tak nieznosne

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki my dalej odpoczywamy u znajomych
Wczoraj widzialam ze Sunny pytala o uplawy. Ja tez mam calkiem spore... gin mi przepisala nystatyne ostatnio.
A jesli chodzi o ja tez jestem strasznie ciasna haha ale teraz widze ze to normalne.

My wczorak bylismy na bilardzie i na kreglach, bylo super extra teraz odpoczywamy, milego dnia wszystkim
kochana odpoczywajcie dalej
milo

bylismy w kosciele i potem od razu spacerkiem do tesco po moja ulubiona wode - kinge pieninska
i kupilismy po chupa chupsie
nacmokalismy lizaczka i przyszlismy po piesia i poszlismy na spacerek jeszcze

takze dopiero wrocilam i jest mega milo
brzuch ogromny a cycki to mnie zadziwiaja, bo takie bimbalki fajne haha
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 12:41   #4212
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hmmm jestem ciekawa jak reszta dziewczyn przyjmuje witaminy. Bo ja biorę witaminy od początku- teraz zaczynam Falvit mama, a oprócz tego kwas foliowy od początku ciąży a nawet z 3 miesiące przed. Mój lekarz kazał mi samej wybrać bo mówił że niktórzy biorą kwas do końca pierwszego trymestru a niektórzy do końca drugiego, więc ustalililiśmy że dokończę to co mam i potem same witaminy. Ale kurcze te witaminy też mają kwas foliowy - mam nadzieję że nie przeholuję.

O i jestem ciekawa dziewczyny jakie ćwiczenia wykonujecie - bo czytałam, że niektóre ćwiczą, a ja się ciągle tylko przybieram i zacząć niemogę. Patrzyłam na jakieś gotowe zestawy na youtubie - też z tego korzystacie?
na pierwszej stronie masz linki do ćwiczeń ja wykonuje te pierwsze od Sywli, dopóki nie skonsultuje z lekarzem innych (cięższych) nie wykonuje
a kwasu chyba nie przedawkujesz, ja dostałam na I trymestr od gin kwas 1,5g czyli dawka prawie 4 razy większa od zwykłej

Stary 2014-10-26, 12:44   #4213
soniuska
Zakorzenienie

falvit mama ma za malo kwasu, bo 200 a rekomendowane w ciazy jest 400
Stary 2014-10-26, 12:58   #4214
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
na pierwszej stronie masz linki do ćwiczeń ja wykonuje te pierwsze od Sywli, dopóki nie skonsultuje z lekarzem innych (cięższych) nie wykonuje
a kwasu chyba nie przedawkujesz, ja dostałam na I trymestr od gin kwas 1,5g czyli dawka prawie 4 razy większa od zwykłej
Dzieki wiekie zaraz odgrzebię i się przybiorę w końcu mam nadzieję
uu to rzeczywiście miałaś porządną dawkę. Mój gin nic mi nie poleca ani witamin żadnej firmy niechciał mi podać ani kwasu - jest taki strasznie wyluzowany aż czasem mam wrażenie że za bardzo

soniuska mój falvit ma 400 mg - 200% dziennego zapotrzebowania - ale rzeczywiście na innych ulotkach w internecie widziałam po 200 - może mam jakiś oszukany niewiem he

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2014-10-26 o 13:00
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 13:00   #4215
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki wiekie zaraz odgrzebię i się przybiorę w końcu mam nadzieję
uu to rzeczywiście miałaś porządną dawkę. Mój gin nic mi nie poleca ani witamin żadnej firmy niechciał mi podać ani kwasu - jest taki strasznie wyluzowany aż czasem mam wrażenie że za bardzo

soniuska mój falvit ma 400 mg - 200% dziennego zapotrzebowania - ale rzeczywiście na innych ulotkach w internecie widziałam po 200 - może mam jakiś oszukany niewiem he
jesli ma 400 to super
Stary 2014-10-26, 13:13   #4216
gossip_girl21
Zakorzenienie

dziewczynki a jeśli chodzi o sklepy to w jakich szukacie wózków? nosidełek itd? smyk patrzyłam ale ceny masakra... jest coś jeszcze?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-26, 13:19   #4217
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie moge stosowac wklafrk zadnych bo zaraz mam grzybka
Cytat:
Witam się

ja używam od jakiegoś czasu płynu do higieny intymnej Soraya Lactissima ciąża i połóg, ma dobry skład bez SLSu i ma ochraniać przed infekcjami póki co jestem zadowolona

wkładek używam chyba tych samych co Majka-Discreet Air
Tak, tych samych
Soniuska próbowałaś ich używać?

Cytat:

Ja biorę witaminy od 8 t.c. Od 1,5 tyg.biorę dodatkowo żelazo

Dla mnie chusta wydaje się być dobrym pomysłem, ale nie łapię jak samej sobie ją zawiązać bez pomocy drugiej osoby. Niektóre nosidełka są ok dla dziecka, ale muszą szeroko utrzymywać jego nóżki, chusta z tego co czytałam jednak lepsze rozwiązanie.

Byłam w C&A i kupiłam granatowe rurki ciążowe, 2 pary bezuciskowych spodenek welurowych rozm.68 (są takie malutkie ) i spodenki jeansowe z kieszeniami po bokach i ściągaczami przy nogawkach - wyszły za 24 zł. Mam 30 dni na zwrot jakby sie okazało, że jednak dziewucha. W H&M chciałam kupić bodziaki i spodenki z promocji 3za2 ale nie było wyboru rozmiarów a chciałam rozm.62. Odebrałam zamówienie ze Smyka
Nadal czuje sie fatalnie, głowa pęka, z nosa leci, na czole mam plaster chłodzący, wzięłam prenalen i modlę sie aby ten ból przeszedł i przeziębienie też.
Stary 2014-10-26, 13:26   #4218
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki a jeśli chodzi o sklepy to w jakich szukacie wózków? nosidełek itd? smyk patrzyłam ale ceny masakra... jest coś jeszcze?
poki co wozki bedde ogladac w roznychsklepach a zamowiwe pewnie na allegro.
co do maty itd tez na allegro pewnie zamowie.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Tak, tych samych
Soniuska próbowałaś ich używać?

Ja biorę witaminy od 8 t.c. Od 1,5 tyg.biorę dodatkowo żelazo

Dla mnie chusta wydaje się być dobrym pomysłem, ale nie łapię jak samej sobie ją zawiązać bez pomocy drugiej osoby. Niektóre nosidełka są ok dla dziecka, ale muszą szeroko utrzymywać jego nóżki, chusta z tego co czytałam jednak lepsze rozwiązanie.

Byłam w C&A i kupiłam granatowe rurki ciążowe, 2 pary bezuciskowych spodenek welurowych rozm.68 (są takie malutkie ) i spodenki jeansowe z kieszeniami po bokach i ściągaczami przy nogawkach - wyszły za 24 zł. Mam 30 dni na zwrot jakby sie okazało, że jednak dziewucha. W H&M chciałam kupić bodziaki i spodenki z promocji 3za2 ale nie było wyboru rozmiarów a chciałam rozm.62. Odebrałam zamówienie ze Smyka
Nadal czuje sie fatalnie, głowa pęka, z nosa leci, na czole mam plaster chłodzący, wzięłam prenalen i modlę sie aby ten ból przeszedł i przeziębienie też.
nie probowalam ale boje sie
wole nie ryzykowac.
o super zakupy kochana;*
ja poki co nie szaleje bo kasy brak ;/
i nie wiem kiedy teraz dostane ble;/

uwaga uwaga wyciagnelam dzis swoj kolczyk z jezyka
Stary 2014-10-26, 13:27   #4219
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Jeju, po wizycie u koleżanki i wrzuceniu wszystkiego, co mam w jeden wór ;P mam teraz ogromną wielgaśną po prostu reklamówkę ciuchów i jedną zwykłych wymiarów... Już więcej chyba nic nie musze kupić oprócz skarpetek i niedrapek
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 13:28   #4220
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Jeju, po wizycie u koleżanki i wrzuceniu wszystkiego, co mam w jeden wór ;P mam teraz ogromną wielgaśną po prostu reklamówkę ciuchów i jedną zwykłych wymiarów... Już więcej chyba nic nie musze kupić oprócz skarpetek i niedrapek
super !
Stary 2014-10-26, 13:31   #4221
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Hey, tydzien temu wrocilismy z wakacji i probuje od tyg Was nadrobic ale chyba nie ma szans

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 13:32   #4222
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
poki co wozki bedde ogladac w roznychsklepach a zamowiwe pewnie na allegro.
co do maty itd tez na allegro pewnie zamowie.

nie probowalam ale boje sie
wole nie ryzykowac.
o super zakupy kochana;*
ja poki co nie szaleje bo kasy brak ;/
i nie wiem kiedy teraz dostane ble;/

uwaga uwaga wyciagnelam dzis swoj kolczyk z jezyka
Az taka jest przebitka w sklepach jże się opłaca na allegro kupować?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-26, 13:35   #4223
magalska
Zadomowienie

Co do chust naprawde polecam ja mam z natibaby, z tego co kojarze lennylamb to jedne z tanszych Chust... z nosidelek tula (ale to dopiero jak dziecko siedzi).

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

A i nawet uzywana bardziej wskazana bo jest juz tzw "złamana", latwiej ja motać i dociagać

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-10-26, 13:35   #4224
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Hey, tydzien temu wrocilismy z wakacji i probuje od tyg Was nadrobic ale chyba nie ma szans
hej kochana
jak bylo?
Cytat:
Az taka jest przebitka w sklepach jże się opłaca na allegro kupować?
nie wiem, bo jeszcze po sklepach nie chodzilam, ale wiem ze jesli okaze sie ze camarelo u nas nie ma - co jest w 99% pewne to pewnie porownam jakis podobny wielkosciowo eozek i bede jego chciala,chyba ze lazac spodoba mi sie inny i tez cenowo z fotelikiem maxi cosi i dodatkami wyjdzie te 1800zl.
w tym tygodniu chyba pochodzimy z M juz poogladac, bo jego rodzice chca wiedziec w jakim przedziale cenowym wozek wybralismy mniej wiecej.
Stary 2014-10-26, 13:37   #4225
magalska
Zadomowienie

Widze ze zakupy u Was pełną parą u mnie od jutra 18tc a jeszcze nic nie kupilam no ale fakt baardzo duzo rzeczy juz mam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-10-26, 13:37   #4226
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Co do chust naprawde polecam ja mam z natibaby, z tego co kojarze lennylamb to jedne z tanszych Chust... z nosidelek tula (ale to dopiero jak dziecko siedzi).

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

A i nawet uzywana bardziej wskazana bo jest juz tzw "złamana", latwiej ja motać i dociagać

Ale masz piękne zdjęcia talent do fotografowania

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-26, 13:37   #4227
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

ja poki co o chuscie i nosidelkach nie myslalam
wiec pewnie kupie jak juz dziecko bedzie i uznam ze potrzebna

wiem na pewno ze kupimy lozeczko do sypialni i oprocz tego jeszcze lozeczko turystyczne, ktore bedziemy zabierac wychodzac do rodzicow,czy proszac o pomoc rodzicow a pozniej oczywiscie bedzie to fajny kojec do zabawy i u rodzicow i u nas w pokoju z aneksem kuchennnym

Edytowane przez soniuska
Czas edycji: 2014-10-26 o 13:39
Stary 2014-10-26, 13:38   #4228
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Ale masz piękne zdjęcia talent do fotografowania
Dziekuje

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-10-26, 13:39   #4229
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Widze ze zakupy u Was pełną parą u mnie od jutra 18tc a jeszcze nic nie kupilam no ale fakt baardzo duzo rzeczy juz mam
nie mialas kiedy bo sie wakacjowalas
kiedy masz wizyte u gina?
bedziesz wtedy chyba plec juz znac? czy juz znasz? przepraszam ale nas tyle ze nie pamietam

poza tym wiesz jak to jest w 1 ciazy :P
chce sie i sie szaleje jak mozna
Stary 2014-10-26, 13:39   #4230
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochana
jak bylo?

nie wiem, bo jeszcze po sklepach nie chodzilam, ale wiem ze jesli okaze sie ze camarelo u nas nie ma - co jest w 99% pewne to pewnie porownam jakis podobny wielkosciowo eozek i bede jego chciala,chyba ze lazac spodoba mi sie inny i tez cenowo z fotelikiem maxi cosi i dodatkami wyjdzie te 1800zl.
w tym tygodniu chyba pochodzimy z M juz poogladac, bo jego rodzice chca wiedziec w jakim przedziale cenowym wozek wybralismy mniej wiecej.

Matko mój tż jak zobaczył ceny wózków to się załamał nie wiem jak go przekonać:P

Nasz skarb 26.04.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości