|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Złe wyniki hormonów.
Witam,
wiem, że to nie jest forum ginekologiczne, ale mam nadzieję, że mi pomożecie. Mam 24 lata, od roku choruję na niedoczynność tarczycy (sprawa uregulowana, codziennie zażywam Euthyrox, objawy zniknęły). Jednak ostatnio byłam u ginekologa - obraz usg prawidłowy, zbadałam hormony. Okazało się, że mam wysoką prolaktynę, 5 razy ponad normę, badania powtórzyłam i to samo, brałam Dostinex, po miesiącu wynik bardzo niski, ale w normie. Zrobiłam badanie testosteronu - lekko ponad normę i progesteronu, faza lutealna (22dc) 0,24, norma od 1,2 do 15.9. Co ja mam robić? Czuję, że się sypię. Mam 24 lata i boję się, że nigdy nie będę mogła mieć dzieci. Moja Pani ginekolog za dużo nie mówi, podobno jest bardzo dobra, ale następną wizytę (od odebrania wyników progesteronu) mam za tydzień i nie wiem co robić ![]() Strasznie mi się płakać chce. Za pół roku mam mieć ślub, a jestem skłonna to wszystko odwołać jak okaże się, że jestem bezpłodna. Nie zrobię tego swojemu facetowi, bo wiem, że on chciałby mieć dziecko, nie byłabym w stanie z nim być wiedząc, że nie jest w pełni szczęśliwy i to przeze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Złe wyniki hormonów.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;48680951]Złe wyniki hormonów nie oznaczają bezpłodności
![]() Dokładnie. Spokojnie, uszy do góry ![]() Z narzeczonym oczywiście bym na Twoim miejscu porozmawiała o swoich problemach zdrowotnych, przecież to najbliższa osoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Nie martw się. Na pewno wszystko będzie dobrze! Ja też mam kiepskie wyniki hormonów ale nie załamuję się. Kupiłam jakiś czas temu w aptece Inofem i piję go codziennie. Lekarz mówił, że po miesiącu powinna być poprawa. Na kolejne badania idę w połowie listopada więc zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A co to takiego ten inofem? Widzicie chociaż już jakieś efekty? Ja znam Infolic a nie wiem czy inofem jest tańszy czy droższy? Ma takie samo działanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.