|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
A dlaczego nie mozna walizki?;p
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...dowe/bazy.aspx
Cytat:
tylko teraz kwestia jaki fotelik z jaka bazą sie kompatybiluje. Link powyżej odnośnie baz. |
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
A ja jeszcze w piżamie
Ja na początku też myślałam nad walizką do szpitala, bo łatwiej później na szybko coś znaleźć, niż w torbie ale ostatecznie mamy na blogach, na które trafiam zgodnie przyznają, że najlepiej się sprawdził oddzielna torba dla mamy i oddzielna dla bobasa. I tak zamierzam się spakować, jeśli w ogóle zdążę kupić cokolwiek do tej wyprawki
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
ja poprzednio miałam jedną wielką torbę ale dodatkowo musiałam mieć reklamówkę bo się nie zmieściłam. teraz zastanawiam się czy nie wziąć dwóch małych właśnie jedną dla mnie drugą dla bobasa. albo jedną dużą i może się zmieści bo poprzednio dużo niepotrzebnych rzeczy miałam tzn za dużo tego było
też najlepiej by mi było wziąć walizkę... nie wiem czemu miałby być zakaz brania walizki. dla mnie jest ona poręczniejsza można ją ciągnąć za sobą i nic się nie gniecie
|
#3155 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas też nie wolno tych walizek twardych. Ja mialam dwa tzw. jamniki.Jeden dla siebie i jeden dla dziecka i to było dobre rozwiązanie.Szybciej mogłam coś znaleźć. I taka rada kobietki. Pakujcie torby z Tżtami,żeby oni też wiedzieli,gdzie co jest,bo na sali porodowej,albo jak nie bedziecie miały siły sie ruszać,to oni będą torbami zarzadzać.
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-10-26 o 16:06 |
||
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego biorę Maxi Cosi Citi
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam walizkę przy pierwszym porodzie.
Młodej rzeczy pomiescilam w reklamowke... Najpierw swoje poukladalam ,a na wierzch reklamowke z dzidziusia rzeczami .
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Eh muszę popatrzeć dokładnie na stronę szpitala co tam wolno a co nie..
Simonee mówisz że w Rossmannie takie malutkie kosmetyki sdla dzieci też są?
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pyszny obiad mi dziś wyszedł
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Tz: "Swędzi cie rzopka?!"
Ja: " Chyba ciebie. ..parówka. " Chwila ciszy... Ja: " co to w ogóle za określenie rzopka?! "Tz: "Moze byc ... psiocha! " i wez się dogadaj
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka a gdzie takie dostanę?
Kinqa a co takiego pichcilas?
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka kupilam taką specjalna panierke z Prymatu. Piersi z kurczaka rozbilam,przyprawilam pozniej w mleku zamoczylam i w tej panierce piersi obtaczalam
i tak smażylam. Plus ziemniaki puree. A na sałatkę pomidorki koktajlowe skroilam (byla końcówka w lodówce) plus parę normalnych pomidorów i ogórki pokroilam i śmietana plus szczypior dokroilam. Mniaaam!
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
Mini opakowania puste są do kupienia w Rossmann, ikea i super-pharm na pewno
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby w Ujastku jak się okazało mam 2 położne znajome no i luksusy jak na warunki szpitalne, ale w Koperniku chyba lepsza opieka jest... Tylko boję się tabunu studentów na obchodzie
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqa słyszałam kiedyś o tej panierce ale nigdy nie odważyłam się jej wypróbować
![]() Szczeperka o super! Dziękuję za odpowiedź ![]() Ja wczoraj zrobiłam ten makaron od ma.ko polecam bo bardzo dobry
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka makaron wypróbuje chyba we wtorek
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Tez zrobilam taki makaron tylko jeszcze dodalam pieczarki :-D
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Alb i tak się wybieramy żeby zobaczyć ten szpital (w końcu) to sobie oblookam, dzięki za info
![]() Słyszałam o Kopernika dobre opinie nawet mi położna o nim wspominała no ake ja się nie będę wypowiadać bo zielona w tych sprawach jestem :/ ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- A i położna mi wspominała że jednak lepiej wybrać szpital w którym pracuje lekarz prowadzący ciążę ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Heffitka uu z pieczarkami tym bardziej by u mnie nie przeszło ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Knqa szczerze polecam
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka tak jak Szczeperka napisała
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka oki
Dziękuję za podsuniecie pomysłu ![]() Ja to jednak mam kalafior jak nikt
|
#3172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
babki prawie nie ma
Cytat:
a co poleciłabyś na kaszel niewiadomego pochodzenia przy przeziębieniu u dziecka? Bo ma napady kaszlu. bo paracetamol nie podrażnia tak żołądka, działa wolniej, ale jest bezpieczniejszy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
narobiłaś mi smak!!!!!!! :tasak:Miałam tę panierkę, polecam Co do toreb: to miałam podróżną dla siebie i taką większa torbę ekologiczną z pieluchami i podkładami. Mąż w domu miał przygotowaną reklamóweczkę z ciuszkami dla maleństwa i drugą z ciuszkami na wyjście. Wszystko pakowałam przy nim, żeby wiedział (chociaż robiliśmy to w pośpiechu). Na kartce miał napisane wszystkie instrukcje, co ma zrobić z łóżeczkiem, że podłogę umyć, pościel dla maleństwa wyprasować i ubrać (walczyłam z przesądem, żeby przed porodem tego nie robić, więc dałam wytyczne, skoro taka była wola - nie walczyłam z wiatrakami W praktyce wyglądało to tak, że na czas mojego pobytu w szpitalu (byłam 7 dni) mąż wyprał mi wszystko (na bieżąco rzeczy szpitalne), teściowa umyła podłogę, wyprasowała i ubrała łóżeczko, a teściu potem próbował napalić w piecu, bo przez ten tydzień mąż mieszkał u swoich rodziców bo tak było mu wygodnie i tym sposobem mieszkanie nie było regularnie ogrzewane i sie za bardzo wychłodziło.
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
czarnadama kurde, ale robotny ten Twój Tż
fajnie się masz![]() dusiolka zgadzam się, najlepiej samemu wypróbować, ileż to razy to, co było dobre dla rodziny, znajomych dla mnie okazało się porażką ale jak im pasuje to spokolilijka ale mam ochotę zrobić tą Twoją babkę ale teraz to ja wypoczywam ![]() byliśmy w Smyku, pani dała nam te ochraniacze na pasy i kupiliśmy kocyk, który kosztował 69,99 zł za 6 zł co do torby do szpitala, kilka dni temu zastanawiałam się jak ja się zmieszczę do wielkiej, podróżnej torby... |
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka większa pojemność 60ml ma załączona strzykawkę
to jest najsilniejszy paracetamol dla dzieci.Trudno cos doradzić kiedy nie słyszy sie kaszlu...;/ bo nie wiek czy to suchy czy jaki..eh ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Bajlaga jakim cudem kupiliście za 6zl kocyk?;p mi w smyku sie podoba taki szary z sowka
|
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Bajlaga - wow! Co za promocja na kocyk :-D
|
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie taki kupiliśmy, bo mi się on najbardziej podobał, śliczny jest w Smyku jest -20 % na jedną rzecz [w sumie na każdą ] i Tżtowi się przypomniało (raczej pani mu przypomniała pytając o kartę) że ma kartę payback i okazało się, że ma tam sporo kaski za punkty. Ja oczywiście nie wiedziałam, że on tą kartę ma a z zakupów z allegro miałabym też niezłą ilość punktów tak więc wyszło, że kupiliśmy koc za 6 zł ![]() w lutym te punkty by przepadły, a nie potrzebowałam nic konkretnego ze Smyka, ale jak zobaczyłam kocyk od razu wiedziałam, że muszę go mieć
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-26 o 17:39 |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zbieram punkty na karcie kredytowej i mogę je później wymienić na bony i uzbierałam 40 zł tym razem
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak ktoś dużo w jakimś sklepie kupuje to jest to fajne rozwiązanie
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[torba do szpitala]
Dziewczyny co do toreb to nim popakujecie się w wielkie walizy warto sprawdzić czy w szpitalu w którym zamierzacie rodzić nie mają jakiś wymogów. U mnie w szpitalu np trzeba sie spakować w 3 reklamówki Jedna dla mamy, jedna dla dzidziusia i jedna na wyjście. Położna doradziła żeby na początku wziąć tylko małą torbę ze swoimi rzeczami- a szlafrok wziąć w rękę żeby nie zajmował zbędnego miejsca w torbie (torba max rozmiarów jak na siłownię żeby do szafki mogła się zmieścić). Kolejne torby tatuś ma donieść później, tak samo np z pampersami-nie trzeba mieć przy sobie całego kartony skoro tatuś codziennie będzie przychodził to przyniesienie kolejne zapasy na następne dni ![]() Cytat:
![]() Często jest tak że sprzedawcy sami nie wiedzą więc bajerują Cytat:
1. po prostu siedzieć 2. podskakiwać 3. kręcić kółka biodrami
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-10-26 o 18:03 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

za wizytę
to będziecie mieć pracowitego Sylwestra
sprzedawca zwrócił uwagę, że rączka musi być podniesiona podczas przewożenia. Mówił też, że należy zawsze przymierzyć fotelik do auta, bo ostatnio przyjechali do niego ludzie jakimś Volvo i w grę wchodziła tylko baza, bo fotelik zapinany pasami podnosił się, bo w tym aucie kanapa była tak wyprofilowana. Wypowiadał się też o bazie, że to jest wygodne rozwiązanie, bezpieczne jeśli chodzi o...wypadki czołowe. Tu już sobie sami dopowiedzieliśmy, że ileż jest wypadków czołowych, a ile zdarza się wypadków bocznych - wtedy lepszy jest fotelik przypinany pasami, bo fotelik się obraca, a baza jest sztywna, co jest gorsze.
i musimy cały fotelik wymienić, by dali nam nowy 

"
i wez się dogadaj