![]() |
#1711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Psychiatra
Cytat:
wiec badz przy nim jak tylko mozesztrzymam za niego kciuki i zawas pozdrawiam ![]()
![]() |
#1712 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() aha i depresja tak jak złamanie - da się wyleczyć ![]() ![]() co do Waszego związku - mnie podczas pierwszego w życiu epizodu depresji opuścił chłopak ![]() ![]() ![]() jeśli więc zależy Ci na nim - uzbrój się w sporą dozę cierpliwośći i czułości i bądź z nim po prostu (jakkolwiek zdaję sobie sprawę, że to niełatwe ![]() a i tak najważniejsze że TŻ zdecydował się na leczenie ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Wtajemniczenie
|
benito_mruffkolini napisala:
Cytat:
![]() Trzeba facetowi uswiadomic ze potrzebuje leczenia. Przeciez jak pojdzie do psychologa i sie wygada, to mu to nie zaszkodzi. Nie bedzie tego mial w papierach itp. Moze jak uslyszy konkretne argumenty to sie zgodzi. Swoja droga dawno mnie nie bylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co u was? Jak samopoczucia? ![]()
![]() |
#1714 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja przez tę historię mam jakiś uraz do zwierzania się facetom ![]() ![]() Cytat:
pocieszyć Cię? ja za niedługo kończę studia a moje licealne graty (including materiały do matury) dalej zawalają u rodziców ze 2 szafki i biurko ![]() wmawiam sobie, że to wcale nie lenistwo, tylko trzymam dla potomności ![]() a samopoczucie... takie se ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Wtajemniczenie
|
samego sobie nie zamierzam go zostawiać, wiem że potrzebuje teraz kogoś.. tyle że nasz związek już jakiś czas temu zaczął się wypalać... od początku stopniowo uświadamiałam sobie że TŻ "nienormalnie" spożywa alkohol- fakt dość rzadko ale to były kilkudniowe ciągi, podczas których uciekał od świata, ode mnie też wiedząc jak bardzo się wtedy martwię, nie śpię, płaczę.. potem była wielka skrucha przeprosiny i mu wybaczałam
![]() ![]() ![]() nigdy bym go w chorobie nie zostawiła, ale dla mnie alkoholizm to choroba z głupoty, kiedyś tyle nie pił, a teraz wystarczy że spotkam się z koleżanką, coś mu nietak powiem i już się zaczyna... właśnie jest u lekarza, mam nadzieję że trafi na takiego, który mu pomoże wyjść z tego.. bo już doszło do tego że TŻ zdając sobie sprawę jakie cierpienie zadaje mi i swojej matce pił takie ilości żeby odejść z tego świata ![]() z jednej strony chcę z nim być a drugiej boję się i nie chcę. depresję bym zrozumiała ale związku z alkoholikiem się obawiam. bo co z tego że teraz może bedzie dobrze, jak za jakiś czas znów może zacząć się koszmar. jak tu z taką osobą planować przyszłość- ślub, dzieci.... ![]()
#1716 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() naked21 jesli on sie nie zmieni, bedzie dalej pil, to go zostaw. Przepraszam ze to radze, ale przez cos takiego zyc Ci sie nie bedzie chcialo. Twoje dzieci beda pokrzywdzone i ty rowniez. On MUSI sie leczyc, NIC nie pic inaczej "papa". Postanow cos konkretnie. Niech on sie normalnie zachowuje, albo odejdziesz.
![]() |
#1717 |
Wtajemniczenie
|
Klariska tak, tylko że nawet jak teraz przestanie pić, zacznie się leczyć to już zwsze będę miała obawy że w końcu do tego wróci. przecież życie nie jest bezproblemowe i skoro w ten sposób reaguje na swoje problemy to za jakiś czas może się to pomimo leczenia powtórzyć...
z drugiej strony chce z nim być, pomimo częstych kłótni (oboje mamy ciężkie, kłótliwe charakterki) fajnie nam się razem było... i szkoda mi jest tych ponad 3 lat... nie wiem co robić. narazie nie będę podejmować żadnych decyzji, co ma być to będzie ![]()
#1718 |
Zakorzenienie
|
jedna sytuacja wyprowadziła mnie z równowagi, mam ochote rozwalić coś albo pobic kogos...
![]() ![]() wybaczcie ze sie tak wcielam w rozmowe ale musiałam to z siebie wyrzucic
#1719 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
trzymaj się go jak to taki skarb ![]() Cytat:
![]() zresztą takie wzory z matmy czy klasyka literatury tak szybko się nie zmieniają ![]() Cytat:
![]() ![]() boję się samego wyjścia z domu ![]() ![]() najnormalniej w świecie - boję się, że gdzieś padnę po drodze ![]() Cytat:
![]() zmiany są na pewno, może nie takie głupie ![]() ![]() ![]() ![]() ps. a ja dzisiaj powyzywałam siostry kolegę od palantów w zasadzie bez powodu ![]() ![]() ![]() a w ogóle to bez przerwy chce mi się ryczeć od kilku dni, dosłownie bez przerwy... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku - witam ![]() ![]() Nie płacz.. zajmij się czymś, ładna pogoda pograj w siatkówkę na basen idź ![]()
![]() |
#1721 |
Wtajemniczenie
|
Madziu jakby sie martwili to by nie krzyczeli sama moja siostra wczoraj stwierdzila ze rodzice sa jacys dziwni
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
benito_mruffkolini nie mozesz z kims jechac??
![]()
#1723 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Z nikim nie jest mi tak zwyczajnie jak z tobą i to właśnie jest wyjątkowe ![]() ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-07-31 o 23:26 Powód: Post po poście. Przypominam o Edycji i MULTIcytowaniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
BAN stały
|
już dobrze
![]() byłam, przeżyłam, czuję się - hmmm, może nie lepiej, ale patrzę z nadzieją w przyszłość ![]() mogła ze mną siostra jechać, ale ona nie wpadła na to, że mogłaby mnie podwieźć a ja nie za bardzo miałam ochotę się z nią o to użerać ![]() poza tym stwierdziłam, że w poniedziałek pojadę do psychiatry po leki - czuję się na tyle nieciekawie, że bez nich się chyba nie obejdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() co do mieszkania - moje relacje z rodzicami bardzo się poprawiły od kiedy wyniosłam się z domu ![]() ![]() ![]() no i zaczęli mnie traktować jak dorosłego człowieka - nie wtrącają się, nawet nie wypytują ![]() jeśli czujesz, że Twoje stosunki z mamą nie są takie jakie powinny być - może wyciągnij ją też do psychologa? Moja musiała ze mną chodzić za pierwszym razem (miałam 15 lat - zresztą terapia to był jej pomysł, bo widziała co się ze mną dzieje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zreszta, wazne ze chcesz cos robic w tym celu by czuc sie lepiej. ![]()
![]() |
#1726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nic innego nie możesz zrobić jak spokojnie znosić te kłótnie z mamą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Benito,cieszę się,że u Ciebie wszystko na dobrej drodze
![]() ![]()
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Spokojnej nocki wszystkim zycze wyspijcie sie
![]()
#1730 |
BAN stały
|
dzięki kochane
![]() byłam u pani psycholog, która wyciągnęła mnie z poprzedniej depresji ![]() ![]() no i byłam na zakupach, to też poprawia humor ![]() skoro bini życzyła wszystkim spokojnej nocy, to ja Wam życzę miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pare dni jade do Krakowa a w poniedziałek rodzinny wypad grania w siatkówkę ![]()
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez spedzilam caly dzien nad woda tylko strasznie spac mi sie chce
#1733 |
Wtajemniczenie
|
A ja sie lenie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
mi też
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
kiniaczeq dzieki
![]()
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba nigdy z cięcia się nie zrezygnuje, głupia koleżanka jak jej powiem jakąś przykrą rzecz dla mnie to jak się z nia pokłoce to wykorzystuje to przeciwko mnie i jeździ po mnie ![]() ![]() po tej sytuacji z ojcem nie daje sobie pomiatać mną i jak sie bronie to ta kurde takie rzeczy mi pisze weź se wypij melise ![]() ![]() zazdroszcze ludziom przyjaciółek bo ja takowej nie mam ![]()
![]() |
#1737 | |
Wtajemniczenie
|
kiniaczeq napisala:
Cytat:
![]() Ja tez przyjaciolki nie mam. Choc bardzo dobre kolezanki mam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1738 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj przespalam cale popoludnie wiec tez bedzie mi teraz ciezko zasnac
Z nikim nie jest mi tak zwyczajnie jak z tobą i to właśnie jest wyjątkowe ![]() ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-07-31 o 23:23 Powód: Post po poście. Przypominam o Edycji i MULTIcytowaniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzieki dziewczyny ![]() Cytat:
ja się przedwczoraj obudziłam o 15.00 i później siedziałam pół nocy..
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
kiniaczeq jak sie bedziesz zloscic to proponuje jednak Valerin wziasc(nic Ci od tych tabletek nie bedzie, sa na bazie ziol) i sie uspokoisz. Naprawde powstrzymaj nerwy, bo sobie krzywde robisz, zamiast powiedziec tej kolezance co o niej myslisz. Jednak lepsze jest wyladowanie sie w tym przypadku na kims niz na sobie.
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.