![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza waga oszalała - ponad 100 kg pokazała -> CZĘŚĆ III
dudi trzy mam też kciuki, żeby Ci się życie wyprostowalo na dobry tor.
![]() Widzę,ze jakaś plaga z chorobami. Moja mama też od prawie 2 miesięcy chodzi po lekarzach i szpitalach i nie wiedzą co jej jest... Polska slużba zdrowia... Jeżeli chodzi o wagę jest tragicznie. Od wesela przytylam 5kg... Juz mi niewiele brakuje do powrotu do 100. Najgorsze jest to, ze nie umiem ruszyć ani z dieta,ani z cwiczeniami. ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Natus
![]() Pysiamn wiem że musi Ci być teraz bardzo ciężko, ale trzymaj się i bądź dobrej myśli, nie przejmuj się na zapas. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Twojej mamy. Agnik ja też chyba nie podołam wyzwaniu. Pierwsze emocje opadły, znajomi zaczęli mnie zapraszać do siebie żeby odreagować i zaczęło się uzupełnianie zapasów ![]() ![]() Tak z tymi chorobami coś jest, bo moją mamę też złapało jakieś grypsko teraz. A co do mojego ciśnienia to zauważyłem jedną prawidłowość mam większe jak się zdenerwuję a o wiele niższe jak się zmęczę i to tak że ledwo zipię i jestem cały mokry. Ewidentnie ruch mi służy ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() To świetnie sobie dajesz radę, taki grzech to żaden grzech, w dodatku umiałaś się powstrzymać i zjadłaś tylko jednego. Jestem z Ciebie dumny! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Hej Wam!
Udzielałam się w jednym z poprzednich wątków przez krótki czas, ale potem byłam tak zajęta, że nie zaglądałam w ogóle na wizaż. Pomyślałam, że przy okazji nowego wątku się do Was przyłączę znów. Mogę? ![]() Od połowy lipca do końca września odżywiałam się naprawdę dobrze- co prawda zdarzyło mi się kilka razy wypić cydr, zjeść coś słodkiego (chałwa, czekolada) ale tragedii nie było i schudłam 12 kg! Październik (już zaczął się rok akademicki) był taki sobie- nie schudłam ale też nie przytyłam więc nie rozpaczam, jednak dzisiejszy dzień był tragiczny. Miałam epizod kompulsywnego opychania się i na nieszczęście dla mnie dzisiejszy dzień był tym, kiedy pracowałam z domu... Zjadłam dwie szklanki makaronu z sosem serowo-szpinakowym, cztery kanapki z pastą paprykową (uhh, tłusta), sześć pierogów ruskich, i do tego jeszcze z pół główki smażonego kalafiora oraz hektolitry kawy- co prawda nie wszystko na raz, ale w ciągu zaledwie kilku godzin... Wiem, że nawet nie brzmi to tak tragicznie źle (wiadomo- to nie 10 paczek ciastek) ale mam wyrzuty sumienia (jak zawsze) a do tego jeszcze bardzo, bardzo źle się czuję. Uh... A już myślałam, że poradziłam sobie z tym problemem bo przez ostatnie trzy-cztery miesiące dobrze się trzymałam. Przepraszam, że tak się żalę, ale musiałam to wyrzucić z siebie... Mam nadzieję, że będę tu często zaglądać i śledzić Wasze postępy! ![]()
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
witam kochani i zycze wszytskim zdrowka ojjj dudi to nie tylko ty jadles takie paskudne zarcie dobrze ze nie wiecie co ja jadlam ehhhh jak to w weeend u mnie wagowo nie ma zmian nie wiem juz w sumie dlaczego bo porcz diety ktra co prawda trzymam tak na 70% codziennie daje w kosc na treningu a waga dupa nie rusza ale miesnie sie buduja bo widze moze to dlatego>? wczoraj przyszli nasi znajomi i okazalo sie ze w sobote biora slub cywilny heheh tak sobie o na spontanie zalatwili nooo i mam byc swiadkowa
![]() ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Nie było aż tak źle Misiu, świństwa jakiegoś nie jadłem (tz żadnego fastfoodu czy przetworzonego), ale też dietetycznym bym tego nie nazwał, wręcz przeciwnie (np taki niewinny makaron ze szpinakiem i łososiem brzmi, ok nawet zdrowo, ALE trzeba pamiętać że w tym jest też śmietana+suszone pomidory+parmezan a do tego nie jedna lampka wina i mamy meeega bombę kaloryczną, że o ciastach do kawy czy sałatce z majonezem na drugi dzień już nie wspomnę)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Dudi no cześć
![]() ![]() ![]() Powiem Wam,ze ja mam znowu problemy kobiece,boli lewy jajnik jak cholera a to na owulacje nie czas (dopiero za kilka dni,chyba ze jakimś cudem mi się przesunęła),jestem po @ więc nie wiem. Na jutro załatwiłam późniejsze przyjście do pracy i rano idę do lekarza,zobaczymy co powie rodzinny,bo ginekolog to w środę dopiero pewnie. Boję się :-( ja mam takie problemy z tym ze już mam czarne myśli :-( jeszcze w sumie też ciąży nie wykluczyłam ale szczerze mówiąc nie chce teraz,jak ma się skończyć tak jak ostatnio to nie chce :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Ogolnie może to zapalenie przydatków- bardzo bolesne
![]() ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Wątpię żeby to przydatki były bo zwykła nospa mi pomaga i ciepłe okłady,a z tego co wiem to bardzo bolesne,a dziś już jest mi lepiej. Jutro jak się uda to pojadę do ginekologa a jak nie to do rodzinnego (dziś się nie dostałam) po skierowanie na izbę przyjeć i tyle. Nie będę czekać jak w sumie nie wiem co to jest. Dziś jest dużo lepiej ale czuje ten jajnik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
witam was i ja dzisiaj mialam masakre zaliczylam szpital bo moj szkrab rozwalil sobie glowe o kant stolu i balam sie zeby nie bylo nic powaznego bo rana byla gleboka jednak okazalo sie ze jest okej zalozyli mu zszywki na rane i za 5 dni mamy je zdjac ale strachu sie nienajdlam bo ja panikara jestem i przez to jestem teraz mega wypompowana ani treningu anidiety dzisiaj bo normalnie jestem wypompowana...
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Misiu nie dziwię Ci się że spanikowałaś, ja bym się bał przy takiej ranie o dorosłego, a dopiero o dziecko
![]() Ogolnie jak się dzisiaj czujesz? Jest jakaś poprawa? Niewiele Ci pomogę bo zupełnie nie znam się na tych schorzeniach, ale życzę dużo zdrówka ![]() Pysiamn co z Twoją mamą, nic nie piszesz... A u mnie na wadze 101, ale widziałem że wrócić, przecież coś wkońcu trzeba zacząć jeść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
dziekuje dudi na szczescie nic sie nie dzieje maly ma pelno energi nauczyl sie uwaza na ta rane tazke dajemy sobie rade
![]() ![]()
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czuję się fatalnie, dlatego, że chyba mnie wywalą z pracy ![]() Jutro jadę do pracy na rozmowę z szefową więc dowiem się co i jak, bo niby coś zrobiłam źle i muszę ponieść tego konsekwencje. Normalnie to czasem skoczyć z mostu ino wprost pod pociąg ![]() Wagą sie nie przejmuje, mam większe zmartwienia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Misiu lepiej chuchać na zimne- ja też bym pojechała na pogotowie, więc żadna z Ciebie panikara tylko troskliwa mama
![]() Pysiamn Twoje milczenie jest niepokojące ![]() ![]() Dudi ja dziś miałam dzień obżarstwa, wstyd się przyznać, ale zjadłam całą czekoladę- boję się wejść na wagę, bo czuje po sobie, że jestem spuchnięta ![]() ![]() Ogolnie nie martw się na zapas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Nie pisałem Wam nawet ale oczywiście jestem już bez pracy. Dzisiaj byłem na pierwszym spotkaniu w urzędzie pracy i dostałem skierowanie. Jestem w szoku i po stokroć zadowolony, bo po pierwsze rodzaj pracy bardzo mi odpowiada i jest dobrze płatny, a po drugie i najważniejsze byłaby to praca dosłownie tuż obok mojego domu, 3 minuty na nogach! Co daje ogromne oszczędności jeżeli chodzi o dojazd komunikacją miejską.
Proszę trzymajcie za mnie kciuki, może faktycznie los mi się w końcu odmieni na lepsze... ![]() Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-10-23 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Dudi
![]()
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja pracę nadal mam i dostałam propozycję przedłużenia umowy na 5 kolejnych lat, ale "warunkiem" jest, żebym nie zachodziła w ciążę, bo takiego kolejnego pracownika nie chcą, którego nie ma. Sprawę przegadałam już z TŻ i w ciągu 5 lat na pewno będziemy chcieli dziecko, to wtedy po prostu pójdę szybciutko na chorobowe i potem pewnie dostanę wypowiedzenie. Mówi się trudno, ale czasem są ważniejsze rzeczy niż praca... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W umowie Ci nie napiszą takiego warunku więc zwolnić Cię nie mogą. Jak zajdziesz w ciążę to po 3miesiącu poinformuj pracodawcę, bo wtedy będziesz chroniona- kobiety w ciąży nie wolno zwolnić!!! A nawet jak umowa kończy się przed porodem to zostaje przedłużona do porodu, żeby Ci się rodzicielski należał. Pracuj jak najdłużej możesz (ja pracowałam do 7miesiąca) a później skorzystaj ze wszelkich możliwych urlopów, które Ci przysługują ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Hey nie to bym o Was zapomniała ...
Ale tak dużo się dzieje a odchudzanie dla mnie spadło z podnium jeśli chodzi o priorytet ![]() Muszę zabrać sie za siebie ... ![]() U mamy duża poprawa ale nadal nie jest jeszcze idealnie ... ![]() Moze potem wpadnę i poczytam co u Was bo nawet nie wiem ![]() Wybaczie proszę ![]()
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja odpoczywam w fotelu przed tv ze słodyczami i Tz. Wiem ze nie powinnam mówić o tych słodyczach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja staram się wracać na dobre tory ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Dudi, trzymam kciuki
![]() ![]() Podczytuje Was, ale złapałam doła, bo u mnie zas kapa ![]() ![]() ![]() Jeszcze dzis dobiłam sie na maxa bo moim atutem są włosy i pysk tez mam nie najgorszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wklejam Wam zdjecie....fotografa na slubie poprosze zeby robił mi tylko zdjęcia od szyji w góre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
pysia 1987 a ile ty wazysz przypomnij prosze
![]() ![]()
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Pysiamn czasami inne sprawy są ważniejsze niż odchudzanie
![]() ![]() Misiu teraz ładnie budujesz mięśnie a później one będą spalać więcej kalorii i waga na pewno pójdzie w dół. Z resztą nie od dziś wiadomo, że mięśnie są cięższe od tłuszczu ![]() Pysia1987 10 miesięcy to jest jeszcze trochę czasu, a buźkę masz śliczną ![]() Teraz ja się pochwalę spadkiem, waga na dziś 96,7 ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj moja mama trafiła do szpitala z zapaleniem płuc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
pysia 87 to mamy podobnie :P
Jedynie co w sobie lubie to "pyszczek" Reszta do wymiany ...ja mam zdecydowanie wiecej na plusie bo startowałamze 130kg Ślub brałam to miałam jakieś 75-80kg max ![]() A teraz masakra po 2ce dzieci ...ale damy radę ![]() Misiu ok zmienię w tabeli ![]() ![]() 88agnik ![]() Super gratuluję spadku ![]() ![]() Dudi ![]() ![]() TABELKA NA DZIŚ :
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Dudi to teraz masz oboje rodziców w szpitalu? Biedaku Ty mój
![]() Ja staram się nie odpuszczać, choć nie ukrywam czasem mam wielką ochotę na pizze serową...
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dudi jak u Ciebie ? Ja mam ostatnio ciągoty do słodkiego ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.