|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
zostawić Was na chwilę i już rodzicie
![]() faaaaajnie.... u nas wczoraj posiedzieli znajomi dziś w sumie od rana jakoś tak leci, byliśmy u moich rodzicow i na cmentarz skoczyliśmy, żeby za tydzień nie jechac Jasiek coś niewyraźny.... narzekał trochę na brzuszek, teraz jakiś stan podgorączkowy..... co znowu......
|
#3992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4.11 ur. Mojego szwagra i urodziny córki mojej przyjaciółki (co rok cos kupuje)11.11 urodziny mojego ojca (w tym roku 60), 25.11 urodziny mojej mamy, oczywiście ja urodzę chociaż liczę ze to będzie jeszcze październik , w grudniu wiadomo Mikołaj, święta i uwaga moja 30
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-26 o 18:19 |
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
No to widzę, że mamy tak samo. Już kiedyś wspominałam, ale:
mój małż: urodziny i imieniny w październiku teść: jedno i drugie w listopadzie teściowa: listopad i grudzień szwagier: listopad i grudzień dzieci brata: grudzień, styczeń, styczeń jeszcze babcia małża, dziewczyna szwagra[listopad/grudzień] no i ja[listopad/styczeń] mój ojciec [styczeń], a zaraz po nim nasz chrześnik masakra
|
#3994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kolejnym takim etapem w roku jest czerwiec i lipiec, wtedy moj maz i cała jego rodzina :-/ mojego męża rodzina i on sam imienin nie obchodzi wiec tyle dobrze (Ślązacy imienin nie obchodzą) moja rodzina jak najbardziej i przypada to na wiosnę
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-26 o 18:25 |
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
U nas listopad i grudzien tez ciezkie:
Listopad: urodziny szwagierki, dwoch chrzesniaczek meza, mojej mamy, imieniny szwagra Grudzien: urodziny mojej siostry, mojego taty, imieniny mojej mamy i tesciowej, mikolajki i swieta. To chyba wszystko hahaha
|
#3996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=esti87;48679154]Witam sie poobiednio...
Martha..skoro mianowano Cie zastepczynia sloneczka przepowiedz mi kiedy mi wybije ta godzina zero QUOTE] poczekaj, napierw Indra i Rosalie Cytat:
Cytat:
Cytat:
melleczka to się jeszcze od czasu odzywa, bo pamiętam, ale wlasnie darii w ogole nie kojarze? no niestety, mamuśki zaginione w akcjia z ty postem, to może nie pisz jedno pod drugim, tylko w ciągu, tp, data, cm i wtedy powinno się zmiescic..na innych watkach dziewczyny bardzo dużo zamieszczają w pierwszym poscie nie wiem jak to ? ![]() Cytat:
![]() teraz mieslismy imieniny teściowej, imieniny szwagierki, imieniny chrześniaka, imieniny mojej siostry i urodziny mojej mamy - to z października i jeszcze imieniny mojej przyjaciolki
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia martha ma racje chyba - nie jedno pod drugim, a po przecinku
i pare emotek usunac i bedzie ok
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
Od dwóch godzin średnio sie czuje, tak jakby mnie cos łapało, wczoraj tak jakby oprycha ale posmarowałem zoviraxem i nic nie wyszło, teraz zmierzyłam temp i 37,2, jeszcze tego mi brakowało na uczczenie terminu porodu
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
To najwyzej z oczekujacymi tak zrobie a te co juz sa mamami niech tak zostaną?
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
Frau GRATULACJE KOCHANA !!!!!!!!!!!!!!!!
Fantastycznie, że Klarę masz juz przy sobie... widzę, że szybka akcja była ![]() Kiara ja już nie wiem jak Cię pocieszać i podtrzymywać na duchu.... wytrzymaj jeszcze ciut ![]() Chmielinka super, że wracasz do formy ![]() Słoneczko Silesianna o widzisz... szkoda ze się nie zgadałyśmy co do Ikei My w końcu dostalismy komody. Byliśmy tam trzeci raz po komody bo dwoma poprzednimi razami zabrakło I tym samym mebelki mamy skompletowane Futbolowa teściowa nawet w nocy Ci nie daje spokoju ![]() Ela co tym razem z Johnym ??? ![]() Kasiu ale Melleczka czasem się odzywa.... Kilka dni temu się udzielała co nie co.... tak cos kojarzę Czekoladka, Esti, Szybka, Rosalie - która z Was następna ?? ![]() Ja dziś znowu prasowałam. Mam już WSZYSTKIE ubranka poprasowane... zostały mi pieluszki, ręczniki, prześcieradełka i finisz
|
#4001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze te serduszka miejsce zajmują i długie przerwy miedzy wyrazami (jedno pod drugim a nie obok )
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokombinuję tak, żeby było dobrze tylko ululam chłopaków...
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, można też skrócić formy 'pierwsze dziecko' = '1. dziecko' [my i tak wiemy, o co chodzi]; ewentualnie jak już znamy imiona, to usunąć 'chłopiec/dziewczynka'
trochę miejsca się zrobi.LolaMontez, nie martw się, to normalna temperatura w ciąży Jak czujesz się niewyraźnie, od razu zaaplikuj sobie jakieś rozgrzewacze - herbatę z cytryną lub sokiem, mleko z miodem lub czosnkiem, takie rzeczy. Jak szybko zadziałasz, może uda się uniknąć czegoś ![]() Paulina, tak to właśnie już jest ![]() No i dziś dowiedziałam się, że od czasu urodzin mego małża, jego mamusię boli brzuch i 'choruje' z tego powodu. No tak, wszyscy wyszli zdrowi, jej jednej moje jedzenie zaszkodziło
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam i rozumiem! ja na tantum verde, rutinoscorbinie, panadolu...
|
|
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola - przybij piątkę :/ Dziś obudziłam się z podwójną opryszczką na ustach
Co do temp. to gorączki nie masz na szczęście, także szybko zadziałaj bombą witaminową i domowymi sposobami ![]() aaaa TŻ przywiózł rurki z kremem robione przez swoją babcię! Pochłonęłam 3
|
|
|
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
Futbolowa ja pierdziele ta Twoja teściowa to jakiś postrach
czyżby mój teściu był od niej lepszy...?! Nie wierzę :P
|
#4007 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lola zdrowka ![]() Cytat:
|
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
martha330 może nie parcie ale sobie wkręciłam że urodzę bo ja się urodziłam w niedzielę, syn w niedzielę więc stwierdziłam, że może córka też będzie niedzielna- ale nie wyszło... do tego jutro mam wizytę i pewnie moja gin będzie mnie chciała do szpitala wsadzić na wywołanie- tak jak to zapowiedziała, a ja strasznie nie chcę niczego wywoływać, ja im tam umrę ze strachu w tym szpitalu
Futbolowa a może ty jej faktycznie coś dosypałaś |
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Lola zdrówka życzę
Kasia musi sie udac. Wez w jeden wiersz wszystkie info, a nie jedno pod drugim. Na innych watkach maja duzo info i im sie miesci wierze w Ciebie
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
tiera - ojj nie nastawiaj się od razu tak negatywnie! Nie wkręcaj sobie, że będzie źle
Ode mnie z sali 2 dziewczyny miały wywoływane porody (żel i oxy) - jedna owszem rodziła długo, ale mówiła, że jakichś katuszy nie przeszła, a druga urodziła w 4h od pierwszych skurczy i później chodziła po oddziale cała zadowolona
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
tiera, hahah, aż taka podła to nie jestem
![]() Ja tam swoją teorię mam. Bo postawiliśmy na stół 1,5l butelkę wina - moja mama wypiła kieliszek, a resztę...? ![]() Nikt Ci nigdy nie dogadywał o to urodzenie się w niedzielę? Bo ja miałam w rodzinie wiecznie przewalone z tego powodu
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Ją jeszcze poczekam
małz wlsnie przyniósł kolacje i herbake z miodem wiec niebawem czuję że zgoda między nas zawita sasasasasa...Rosalie,oj jak mi szkoda tsciowej..pochorowala się..bidulka..pewno nie od twoego jedzeni tylko wlasnego jdu:-P Maieczka,to nie to..ja całe 9 msc bełtosze..obawiam się,ze tez mnie cos atakuje..jakis wirs czy cus.. Lola moja babcia twierdzi,ze wyciśięty sok z 1/2 cytryny,pol szkl przegotowanej wody i łyzka midu posawią na nogi 3x dzienne.a Jz zaczynam tą kurację
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ze to normalna temperatura i to normalna nawet dla mnie bo potrafię chodzić z taka pol roku i lekarze nie wiedza co mi jest (taki moj urok) ale wtedy czuje sie dobrze ale ostatnio miałam 36,6 i dzis skok a czuje sie średnio, do tego katar i ta oprycha teraz cos pod nosem ale juz zaaolikowalam zovirax
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że Klara już na świecieszybko sie ogarnęłaś z tym porodem ![]() Lola - zdrówka ja też coś kicham dzisiaj... ![]() witam się w 40 tc jutro idę na ktg i mam wizytę u gina zobaczymy jaki plan...wczoraj wrocilismy z imprezy o 24 i padlam, w nocy bolalo mnie wszystko łacznie z krzyzem i mialam mega zgage odwiedzilismy juz 2 cmentarze na za tydzien zostal 1 ![]() dzisiaj wyciagnelam tzeta do parku na sesje zdjeciowa
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pol cytryny, 2 łyżki miodu i 2 łyżki spirytusu taka rozgrzewająca bomba witaminowa, oczywiście w ciazy bez spirytusu
|
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Futbolowa dogadywać nie dogadywali, chociaż niby niedzielne dzieci są w czepku urodzone i chyba coś w tym jest. Syna mam mega pracowitego więc nikt mu nie zarzuci że jest leniem bo jak na 6 latka to na prawdę sporo potrafi zrobić i sam się do tego pali. Dzięki niemu mam wygrabione liście w ogrodzie, wysprzątane śmieci po pracownikach
Kiara_kier mam nadzieję że będzie ok, ale i tak liczę na to, że wszystko wyjdzie naturalnie, ogólnie nie wiem po co to wywoływanie przed terminem. Mam nadwrażliwą lekarkę chyba. |
|
|
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na która masz wizytę? Ja na 18, pewnie jako ostatnia bede, juz ciemno i ten problem z zaparkowaniem I masz ktg? Ja jeszcze nigdy nie miałam...
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój małżonek dziś się zapytał, czy mogłąbym urodzić dopiero w grudniu, bo ma tyle pracy, ze przerwa mu nie pasuje, ale to jest niemożliwe, musiałabym 3 tygodnie przenosić.
Zapytałam syna jaki kolor ma dzidziuś jak sięordzi, to powiedział, że GOŁY ![]() tiera-ja miałam wywoływany poród za pomocą balonika i urodziłam po 9 godzinach, ciocia zrobiła mi masaż szyjki, kur..sko boli, ale rozwarcie idzie szybko do 10cm anuszka - co jest? Rosalie, ja zawsze w listopadzie robię zakupy prezenowe i większość w necie, a potem tylko jakieś drobiazgi z drogerii dorzucam ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Ja mam wizytę jutro o 16.40
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Esti po cichu licze ze wyjdziemy we wtorek, no ale zobaczymy. Szpital uwazam ze jest w porządku. Czysciutko, polozne super. Mam malo pokarmu i musza go dokarmiac mm ale tez go przystawiam wiec będzie dobrze.
Franus jest ubrany w kaftanik, pampek i zawiniety w rożek. Nie ma potrzeby go rozbierać z rozka do kp |
|
|
|
#4020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój ten młodszy też w niedzielę urodzony i to złoty dzieciak Tiera właśnie pisałam w klubie na temat wywoływania... Moja ginka gdyby nie cukrzyca to dopiero 2 tygodnie po terminie porodu by wywoływała... ale że ja z cukrzycą, dziecko dorodne, to mówi, że nie będzie czekać... Dzisiejsza niedziela mega leniwa... Chłopaki już śpią, ja też bym się położyła, ale poczekam na męża, powiedział, że mnie pomasuje i podrapie i obejrzymy rolnika co żony szuka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

co znowu......

) to jeszcze w listopadzie mam urodziny jednego siostrzenca, w grudniu drugiego, pozniej mikolaj i swieta, a na macierzynskim kasy duzo mniej
, w grudniu wiadomo Mikołaj, święta i uwaga moja 30

23.06.2011
01.06.2013

super, że Klara już na świecie