Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-27, 07:33   #4351
Nati_kk
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Mutsy też rozważałam,ale dużo osób narzeka i jakoś tak mi przeszło...a co Was do niego skłoniło?

FlightlessBird czyli lepszy montowany tyłem?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:34   #4352
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
no przy pierwzym sie niesmialo zapoznawalysmy , a teraz juz jak stare psiapsoly

matko jak mi smierdzi czosnkiem w calym mieszkaniu
Hehe czosnek laddie pachnie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ten półmroczny,mglisty poranek.Jeszcze nadaje z łóżka.Udanego dnia i poproszę kciuki za usg
Buziunia

dzien dobry i kciuki!

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzuszki
Nie lubię tego przestawiania godziny, wczoraj od 21 juz przysypialam a dzis po piatej wyspana... a i tak jak tz na 6 do pracy to ciemno jest.

Malinka powodzenia na usg, oby malenstwo Ci pomachalo

dzien doberek

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Kciuki za usg

Ja zaraz jadę z dziewczynami do przedszkola. Tylko czekam na nianie synka. I zaraz potem diabetolog więc odezwę się pewnie koło południa.

Miłego tygodnia

Hej kochana kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Witam się i ja,już po śniadanku, zaraz pora pakować się na uczelnię

Zdjęcia w tym tygodniu nie wrzucam,bo nic nie uroslismy, więc bez sensu :-( wagowo też nic :-D

Miłego dnia mamuśki
hej milego dnia;*

My w lozku ale lecimy sie ogarniac .
Jestem glodna
Widze sloneczko ladnie swieci:P
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:36   #4353
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Mutsy też rozważałam,ale dużo osób narzeka i jakoś tak mi przeszło...a co Was do niego skłoniło?

FlightlessBird czyli lepszy montowany tyłem?
zdecydowanie lepszy tyłem. Pierwszy jednak i tak zawsze jest tyłem chodzi o następne.

Ja z kolei słyszałam baaardzo dobre opinie o Mutsy ilu ludzi tyle opinii
No i dodatkowo z wyglądu się nam spodobał

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:40   #4354
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Kochana, nie chcę broń boże osłabiać Twojego entuzjazmu, bo podarki super, ale to nosidełko to po zdjęciu na opakowaniu bardziej wygląda na "zwisadełko" - wiele nosidełek właśnie jest takich, że dziecko nie jest w nich stabilnie umieszczone w pozycji a'la siedzącej, tylko jakby wisi, co jest niezdrowe m.in. dla bioderek Musisz sprawdzić jak wygląda na żywo, żeby maluchowi nie zaszkodzić

:
Mialam to samo napisac.
Dziecko powinno w tym nosidle siedziec tzn uda uda dziecka maja byc podpatre, a nogi zwisac od kolana w dol.A nie wisiec w kroku.
Polecam chuste.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:40   #4355
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Ja dziś też czasu na wizaż nie miałam
Pokój synka skończony tak więc poddasze mamy zrobine. Po wszystkich świętych ekipa (ta co robiła poddasze) wchodzi do starych pokoi dzieci i je odnowi więc muszę do bejbików pokoju farby wybrać.
Mąż zadowolony bo w końcu gabinet "odzyska".
Z tej radości pojechał po 17 do swojego brata - pogratulować osobiście drugiej dzidzi, poznać reakcję teściów i piwka się napić. A że ma montaż w Gdańsku to wraca dopiero jutro wieczorem.

Ja jutro mam diabetologa więc dzień zabiegany. I może w końcu wstąpię gdzieś i kupię jakieś szpargałki dla Zosi i Matiego. Ale to zobaczę

A i widziałam, że któraś z was ( wybacz, że niku nie zapamiętałam )
Wróciła z wakacji i synek skończył roczek. Więc mam nadzieję, że odpoczęliście wszyscy i wszystkiego najlepszego dla synka

Uciekam spać bo przez tę zmianę czasu jestem do niczego.
Dobrej nocy
To my dzieki

Cytat:
Witaski.
My dziś byliśmy na urodzinkach mojego chrześniaka lat 4 , poznaliśmy też 3 miesięcznego braciszka Jasia, małe śliczności,bardzo grzeczny chłopczyk.
Ja już żyję jutrzejsym usg , godz 17:00 ,po usg od razu na warsztaty "Mamo to ja" jedziemy więc pewnie napiszę jak u Nas koło 21:00.Buźka

powodzenia na usg

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
my nie aż tak drogo jak Joolz, ale Mutsy Evo Nomad

sliczności

ja znam branżę bardzo dobrze, więc nie muszę czytać
Polecam Wam jednaj przeczytać również tekst z powyższego linka na temat przewożenia dziecka tyłem.
Ja mojego roczniaka woze wlasnie w foteliku montowanym na isofix tylem

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:40   #4356
madelinem
Zadomowienie

Hej. Weekend minął nam na składaniu mebli i sprzątaniu. Jeszcze tylko pomalować i kupić parę rzeczy i będzie super pokoik Mileny, żeby tylko chciała tam spać.

Mogę juz zacząć zakupy dla dzidzi bo miejsce juz jest.

Kciuki za wizytę.

Ja mam jutro. Już się stresuje trochę .

Miłego dnia.

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:42   #4357
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej. Weekend minął nam na składaniu mebli i sprzątaniu. Jeszcze tylko pomalować i kupić parę rzeczy i będzie super pokoik Mileny, żeby tylko chciała tam spać.

Kciuki za wizytę.

Miłego dnia.

Powodzenia na wizycie pokaz pokoik

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 07:42   #4358
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
To my dzieki

powodzenia na usg

Ja mojego roczniaka woze wlasnie w foteliku montowanym na isofix tylem

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość

Kciuki za wizytę.

Miłego dnia.

Kciuki za wizyte nie denerwuj sie jest dobrze

Ja bym chciala juz ruchy...
Bo nic nie czuje
Wstajemy choc Kaprysio by spal jeszcze hehe
Stary 2014-10-27, 07:44   #4359
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
dzieki za rade napewno zerke, widzialam tylko, ze jest 5 pozycji noszenia, przede wszystkim jednak nie chce nosic dziecka dopoki ono nie bedzie stabilne, czyli maluszka malenkiego, zreszta wcale nie myslalam o noszenie w nosidelku, ale skoro takie dostalam to jest

rozumiem ze siodelko powinno byc stabilne i sztywne? ktora pomoze?
Nawet dla starszego dziecka to nie jest dobre, inne pozycje pozostawiaja tez wiele do zyczenia.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja nie nosilam namietnie czy po domu ale fajna alternatywa na spacer w warunkach gdzie wozek nie da rady,czy do sklepu zeby miec rece wolne. A zalaszcza jak dziecko ryczek i domaga sie noszenia to wtedy idealne wyjscie bo nie obciaza kregoslupa.
Po domu ja nie nosilam, bo nie chcialam dziecka przyzwyczajac do ciaglego noszenia.Jakos sprzatania z dzieckiem w chuscie tez nie widzialam. Ale na spacer jak najbardziej.
Stary 2014-10-27, 07:46   #4360
magalska
Zadomowienie

5 pozycji noszenia? Na pewno przodem do swiata, nawet gdy producent tak zapewnia, nie jest to dobra pozycja, strasznie obciaza kregoslup...

Nosidla typu tula nadaja sie dla dzieci juz siedzacych, a chusta praktycznie od pierwszego dnia zycia....

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Strasznie mi szkoda dzieciakow w takich zwyklych nosidlach jak im te nozki tak zwisaja a ciazar ciala opiera sie na tym slabym kregoslupie

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-10-27, 07:51   #4361
FlightlessBird
Zakorzenienie

chyba nigdy nie cieszyłam się tak z przyrostu wagi

600g do przodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 07:55   #4362
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja mam elastyczną i nie zauważyłam, żeby się stała mniej elastyczna. A jeśli nawet to tak odrobinkę że nie robi to różnicy. Ja bym kupiła używaną i najwyżej potem kupiła nową. Ale szczerze mówiąc to pewnie nowej nie kupisz bo nie będzie potrzeby
Tez slyszalam, ze te elastyczne sie naciagaja, ale ja mam tkana wiec nie wiem.
Nie kupowalam jakiejs drogiej, dalam za nia 60 zl i nie widze roznicy miedzy tymi firmowymi prezentowanymi na szkole rodzenia.Teraz pewnie bede nosic wiecej bo mlody do konca z wozna nie wyrosnie i na dluzszy spacer nie da rady, to najwazej jego do wozka, a mloda w chuste.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Koperco-ja zadam moze glupie pytanie no ale a jak sie ma to chustonoszenie do nie przyzwyczajania dziecka do noszenia o ktorym mowila np.Madison? Bo nie wiem czy dobrze to sobie wyobrazam, ale taka chusta ma spelniac role ulatwiacza-rece mamy wolne i mozna cos robic czyli to dziecko mamy caly czas na sobie..
Wiesz powiem to tak, ja jestem przeciwniczka ciaglego noszenia, bo moim zdaniem nie po to dziecko wyszlo z brzucha by byc dajlej przylejone do mamy. Chusta sprawdzila mi sie najbardziej jak bylam u rodzicow i tam ciezko bylo w wozkiem jezszic po krzywych chodnikach, a wejsc do sklepu to nie bylo jak. A poza tym dla urozmaicenia spaceru zamiast wozka od czasu do czasu.W taki sposob dziecko sie nie przyzwyczai.
Stary 2014-10-27, 07:57   #4363
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nigdy nie cieszyłam się tak z przyrostu wagi

600g do przodu
hehehe ja sie ze swojego nie ciesze;p
Stary 2014-10-27, 07:58   #4364
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
hehehe ja sie ze swojego nie ciesze;p
ja miałam spory ubytek, więc mam co nadrabiać

Stary 2014-10-27, 07:59   #4365
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Chusta ma pełnic rolę nosidełka tyle że to zdrowsza alternatywa. Moim zdaniem się nie przyzwyczaja bo to jakby powiedzieć że dzieci przyzwyczajaą się do jeżdżenia w wózku i potem będziesz musiała w domu z wózka nie wyciągać.
w chuście też się inaczej nosi niż na rękach bo się nie "trzęsie i nie buja" tylko w trymie jak chodzisz się kołysze. Ja na swoim nie zauważyłam pzryzwyczajenia ale też nie nosiłam non-stop. Głównie wózek ale chusta też
No wiesz, ale w wozku to sie nie da dziecka non stop wozic. A niektore matki wyciagaja dziecko z chsty tylko na przewijanie. Nawet zalatwiaja sie z dzieckiem w chuscie.No i wg mnie to juz przesada.
Stary 2014-10-27, 08:03   #4366
malinka1984
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Wracając do tematu wózka u Nas nastąpiła radykalna zmiana.
Miał być Mutsy Evo Urban Nomad a będzie najnowsze "dziecko" firmy Bebetto czyli Bebetto Holland.
Dlaczego taka zmiana,ano dlatego gdyż po przeczytaniu wielu opinii, konsultacji ze sprzedawcami i własnych testach Mutsy stwierdzam że deinerski to on jest ale co do praktyki to różnie bywa.Gondola ok ale spacerówka ma taki minus iż daszek jej cofa się wraz z jej rozkładaniem czyli nie osłania dziecka jak np w Mutsy Transporter, druga kwestia kupując Mutsy Evo jest on "łysy" nic nie ma w zestawie więc to też generuje dalsze koszty,trzecia to amortyzacja i tylko przednie koła mogą być pompowane za co dodatkowo płacimy.
My mamy pieniądze na wózek od rodziców >2tyś. ale stwierdzilam że kupimy taki wózek aby był praktyczny,ergonomiczny i ładnie się prezentował.
Cechy Bebetto:
Jeśli chodzi o cechy funkcjonalne to Holland ma wszystkie koła pompowane, przednie skrętne z możliwością blokady, regulowane zawieszenie oraz regulowaną wysokość rączki. Takie cechy sprawiają że wózkiem jeździ się lekko i wygodnie w zasadzie w każdych warunkach. Dodatkowo Holland ma regulowany podnóżek, siedzisko spacerowe ustawiane w obu kierunkach i regulowany zagłówek w gondoli. Warto też wspomnieć o wentylacji w gondoli i odpinanym pałąku w spacerówce. Podstawowy zestaw Holland 2w1 w komplecie zawiera biały lub srebrny stelaż, siedzisko spacerowe, gondolę, torbę, okrycia na nóżki do spacerówki i gondoli, pokrowiec na koła, pałąk, zamykany kosz na zakupy, moskitierę oraz folię p/deszczową.
http://www.bebetto.eu/produkt/24/holland
U Nas będzie w wrsji czarnej z krateczką biało-czarną
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2014-10-27 o 08:04
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:05   #4367
rosarioV
Zakorzenienie

Wstałam albo bardziej obudziłam sie wciagnęłłam banana na głoda i nie chce mi się podnieść z wyrka
Niezawsze ile ty tego masz! ? Dobrze że Tż Ci obierał
Malinka

Właśnie wczoraj chyba coś poczułam to było takie coś jakbym.miała wodę w brzuchu a jakąś rybka zrobiła plum.l, nie wiem jak to wytłumaczyć D

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:05   #4368
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Widze ze zakupy u Was pełną parą u mnie od jutra 18tc a jeszcze nic nie kupilam no ale fakt baardzo duzo rzeczy juz mam
A ja kupilam lozeczko o takie
http://www.ebay.de/itm/221409349093?...84.m1497.l2649
I to dla mlodego bo taki numer odwalil ze malo zawalu nie dostalam. To lozeczko co mamy to jest takie, ze do polowy wysokosci ma plyte, a potem dopiero szczebelki. No i mlody wykombinowal, ze to przeciez mozna sobie nozke tam postawic posciagnac sie i przerzucic na druga strone. Zostawilam go na nie wi9em czy minute, poszlam txylko suku i nawet nie zdazylam gaci zdjac i slysze jakis trzask lece a on sie juz do polki z butami dobiera w najlepsze. Dobrze, ze bylam blisko, a nie na dole, ani nie w piwnicy bo jeszcze byl nie uslyszala i by mogl polezc na schody.
Okazalo sie, ze to lozeczko co dostal od kolego maz to jest jakies zdezelowane i aie nie nadaje.Wiec Janek dostanie nowe, a to stare bedzie dla siostry do czasu dopoki brat jej nie pokaze jak sie stamtad ewakuowac.
Zwariuje z tym dzieckiem.
Stary 2014-10-27, 08:06   #4369
rosarioV
Zakorzenienie

Aaa dziś 15 tydzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 08:08   #4370
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam spory ubytek, więc mam co nadrabiać
n ja niby tez...
;/

Cytat:
Wracając do tematu wózka u Nas nastąpiła radykalna zmiana.
Miał być Mutsy Evo Urban Nomad a będzie najnowsze "dziecko" firmy Bebetto czyli Bebetto Holland.
Dlaczego taka zmiana,ano dlatego gdyż po przeczytaniu wielu opinii, konsultacji ze sprzedawcami i własnych testach Mutsy stwierdzam że deinerski to on jest ale co do praktyki to różnie bywa.Gondola ok ale spacerówka ma taki minus iż daszek jej cofa się wraz z jej rozkładaniem czyli nie osłania dziecka jak np w Mutsy Transporter, druga kwestia kupując Mutsy Evo jest on "łysy" nic nie ma w zestawie więc to też generuje dalsze koszty,trzecia to amortyzacja i tylko przednie koła mogą być pompowane za co dodatkowo płacimy.
My mamy pieniądze na wózek od rodziców >2tyś. ale stwierdzilam że kupimy taki wózek aby był praktyczny,ergonomiczny i ładnie się prezentował.
Cechy Bebetto:
Jeśli chodzi o cechy funkcjonalne to Holland ma wszystkie koła pompowane, przednie skrętne z możliwością blokady, regulowane zawieszenie oraz regulowaną wysokość rączki. Takie cechy sprawiają że wózkiem jeździ się lekko i wygodnie w zasadzie w każdych warunkach. Dodatkowo Holland ma regulowany podnóżek, siedzisko spacerowe ustawiane w obu kierunkach i regulowany zagłówek w gondoli. Warto też wspomnieć o wentylacji w gondoli i odpinanym pałąku w spacerówce. Podstawowy zestaw Holland 2w1 w komplecie zawiera biały lub srebrny stelaż, siedzisko spacerowe, gondolę, torbę, okrycia na nóżki do spacerówki i gondoli, pokrowiec na koła, pałąk, zamykany kosz na zakupy, moskitierę oraz folię p/deszczową.
http://www.bebetto.eu/produkt/24/holland
U Nas będzie w wrsji czarnej z krateczką biało-czarną
tez myslalam o bebetto holland
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Wstałam albo bardziej obudziłam sie wciagnęłłam banana na głoda i nie chce mi się podnieść z wyrka
Niezawsze ile ty tego masz! ? Dobrze że Tż Ci obierał
Malinka

Właśnie wczoraj chyba coś poczułam to było takie coś jakbym.miała wodę w brzuchu a jakąś rybka zrobiła plum.l, nie wiem jak to wytłumaczyć D
hejka;*
milego dnia;*
i jedz sniadanie!

ja juz sie ogarniam bo na 10 ide do lumpka, buzka odezwe sie jak wroce;*

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Aaa dziś 15 tydzień
Stary 2014-10-27, 08:10   #4371
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Joolz tez fajny, z tym ze ja potrzebuje wozek dla dwojki.... i masakra nie ma wyboru wcale.. chyba bedziemy musieli kupic baby jogger city select double...
Ja jednak mam nadzieje obyc siue na jednym wozku. Mlody calkiem sprawnie chodzi. Najwyżej go wsadze w nogi albo sie wspomoge chusta jak pojdziemy gdzies dalej. Poza tym mam takie (Nie) szczescie, ze u mnie kwiecien i maj to zazwyczaj pada wiec za wiele sie nie nachodzimy jak juz to tak by szybko wrocic wiec ma jeszcze dodatkowe 2 miesiace na doskonalenie chodzenia.
Stary 2014-10-27, 08:10   #4372
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa dziś 15 tydzień

Ja dziś zaczynam 16
Cytat:
n ja niby tez...
;/

tez myslalam o bebetto holland

hejka;*
milego dnia;*
i jedz sniadanie!

ja juz sie ogarniam bo na 10 ide do lumpka, buzka odezwe sie jak wroce;*

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

ale ja miałam ubytek w ciąży

Stary 2014-10-27, 08:17   #4373
Patusia1711
Rozeznanie

Dzień dobry w 21 tc Nie było nas 2 dni bo od samego rana w sobotę tż zaczął robić generalne porządki byłam w wieeelkim szoku bo on zazwyczaj za takie rzeczy się nie bierze... Więc mu pomogłam i tak cała sobota i cała niedziela nam minęły... A dziś życzę wszystkim udanych zakupów, dobrych wiadomości na wizytach.
Ja zaraz wstają bo koleżanka do mnie przyjeżdża malować mi włosy a później do Łodzi na Mamo to ja
Te które będą dziś na warsztatach macie ochotę spotkać się przed?
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 08:21   #4374
rosarioV
Zakorzenienie

Na Tvp2 leci fajny program

Stary 2014-10-27, 08:25   #4375
kordelka85
BAN stały

Czy my juz mamy ponad 4 tys postow?
Stary 2014-10-27, 08:25   #4376
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
A ja kupilam lozeczko o takie
http://www.ebay.de/itm/221409349093?...84.m1497.l2649
I to dla mlodego bo taki numer odwalil ze malo zawalu nie dostalam. To lozeczko co mamy to jest takie, ze do polowy wysokosci ma plyte, a potem dopiero szczebelki. No i mlody wykombinowal, ze to przeciez mozna sobie nozke tam postawic posciagnac sie i przerzucic na druga strone. Zostawilam go na nie wi9em czy minute, poszlam txylko suku i nawet nie zdazylam gaci zdjac i slysze jakis trzask lece a on sie juz do polki z butami dobiera w najlepsze. Dobrze, ze bylam blisko, a nie na dole, ani nie w piwnicy bo jeszcze byl nie uslyszala i by mogl polezc na schody.
Okazalo sie, ze to lozeczko co dostal od kolego maz to jest jakies zdezelowane i aie nie nadaje.Wiec Janek dostanie nowe, a to stare bedzie dla siostry do czasu dopoki brat jej nie pokaze jak sie stamtad ewakuowac.
Zwariuje z tym dzieckiem.
Śliczne łóżeczko a młody dobry agent

Ja dostałam kołyske od znajomej
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=12

taką ale nie wiem czy ona się sprawdzi bo tak sobie myślę że ona bd cały czas sie bujać i może byc mi ciężko z wkładaniem i wyjmowaniem dzieciaka? nie wiem muszę pomyśleć bo nie mam opini na temat kołysek żadnej.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:25   #4377
rosarioV
Zakorzenienie

Patusia jak Ty już daleko jesteś :brawo:
Leci jak hartowaç dziecko i mówią żeby dziecko nie ubierać tak jak ubieramy czyli grubo :P

Stary 2014-10-27, 08:38   #4378
malinka1984
Zakorzenienie

Patusia ja będę na Warsztatach ale się spóźnię bo na 17:00 mamy usg.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:39   #4379
gosiak0512
Zakorzenienie

hejka.
u mnie mgliście i zimno.. juz bym wolała żeby śnieg spadł to by ładniej było..
jutro mamy w szkole pasowanie na pierwszaka.. a moje dziecko dopiero dziś sobie przypomniało że kapelusz mu jest potrzebny poszłam do teścia ma poszukać bo chłopaki kiedyś łaziły w jego kapeluszach..

wczoraj was podczytywałam tylko a jak przyszło do odpisania to telefon padł.. ogólnie dzień spędziliśmy rodzinnie na oglądaniu z teściami naszego ślubu i wesela bo wcześniej nie było kiedy.. no i śmiechu trochę było

Cytat:
Gosiu jakbys dala rade z tym swozkiem bylabym mega happy, bo tesciowie kazali nam sie cenowo okreslic co do wozka, tzn prosili zebysmy poogladali bo chca wiedziec jak kosztowo wybralismy
kochana w środę jadę do miasta to zajrzę za tym wózkiem

rosario śliczny!

co do wózków to zdania są różne ja tym 3 w 1 jeździłam długo bo i na wsi mieszkam więc po wertepach gdzie nie ma asfaltu to super rozwiązanie, a wcześniej nie miałam problemu z wtaszczeniem go z dzieckiem na 2 piętro jak mieszkaliśmy w mieście. Parasolkę kupiliśmy espiro jet, bo miał super rozkładaną budę i ładnie się na płasko rozkłada, ale u nas parasolka służyła tylko na wyjazdy czyli jak do mamy jechałam do miasta gdzie wszędzie chodniki lub na wakacje bo mniej miejsca w bagażniku zajmowała, ale tak to w koło domu normalnie tym dużym jeździliśmy bo i spacerówka szeroka i duża była że dziecku wygodniej.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:39   #4380
czajelka
Rozeznanie

Witam sie i ja juz w 18 tyg jak ten czas szybko leci

dzis mam ochote na muffunki tylko robić ich sie nie chcę

ladna pogode dzis mamy

milego dnia kochane

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości