|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za ile? I ile cm gondola ma? Wozek bez amortyzacji jakiejkolwiek?cos mi sie nie wydaje ;p |
|
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie bym nie kupowała teraz ale ono jest od pierwszych dni zycia wiec myśle ze sie przyda nie tylko do karmienia ale np zeby mały sobie posiedział gdy ja cos robie. No i promo duza była.
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Myśle ze jest warte swojej ceny, ma dodatki dla niemowlaka. Wykonane jest z innego materiału niż zwykle krzesełka. Z tej samej firmy byly zwykle krzesła o wiele tańsze bo po 25 funtów ale na żywo jakość nie ta jednak. Ja dałam 89 funtów, przecena ze 150. |
|
|
|
#3244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- A cena to za 1400 zl za calosc chce sprzedac. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Gondola ma 75cm, za mala? ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Poki co moja dzidzia rosnie w swoim tempie i raczej wielka nie bedzie ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Ma bajery jak swiatla ledowe na podnozku, ale tutaj to nie jest dla mnie priorytetem ;-) |
|
|
|
|
#3245 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() wczoraj cały wieczór brzuch mi się stawiał i trochę bolał aż nospę brałam. ale przeszło całe szczęście. tak sobie pomyślałam że gdybym musiała na ip jechać to nawet koszuli nie mam i szlafroka bo na strychu leżą muszę dziś znieść.a nie wiem bo mąż to drukuje zawsze. na stronie payback jest taka opcja że bilety do multikina masz za 10zł za ileś tam punktów. i za 2 bilety płacimy 20zł ![]() a ostatnio coś nam się nie wydrukowało daliśmy gościowi w kasie kartę i też nam punkty zaliczyło zapłaciliśmy 22zł jakoś za 2 bilety po odjęciu punktów ![]() teraz zbieramy punkty na hobbita ale nie wiem czy ja jeszcze zdążę pooglądać czy mały będzie siedział jeszcze w brzuchu mam nadzieję że tak ![]() Cytat:
![]() mi też wczoraj brzuch się stawiał co to za dzień dziwny wczoraj... mi cały dzień dziwnie było. już się bałam że się coś rozwinie na noc bó brzucha itd. wieczór to w ogóle okropny był. Cytat:
zawsze sobie nimi odmierzam ![]() Cytat:
no bo w sumie mąż będzie ze mną cały czas to mógłby z auta przynieść dla dziecka torbę. a ja bym tylko małą miała dla siebie. a nie z wielką się targać po porodówceCytat:
nie chcę aby synek musiał gdzie indziej spać. jak będziemy w swoim domu chłopaki będą mieć swój pokój razem. a teraz nie wyobrażam sobie aby mały był z nami a starszy gdzie indziej.... dlatego tak kombinujemy aby się zmieścić - choć będzie ciężko ![]() Cytat:
i nie chce mi sie - to szczerze tak
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja już nie spie, nawet jestem po śniadaniu, chociaż pospałabym jeszcze, bo tak zimno jakoś za oknem. Ale ide do pracy zanieść zwolnienie, a o 10 umówiłam się z mama idzemy na lumpki szukać jakieś kurtki//plaszcza. A jak nei znajde do jedziemy jutro z G do HM po tą kurtkę ehh. Justyna ale ja już mierzyłam tą taką typową kurtkę (tą za 199zł) i nawet w miare było, a ta parka wyglądała dla mnie jakoś badziewnie i ja w niej jak w worku kazdy wygląda dobrze w czym innym *:Po zakupach ide do rodziców i mąż mnie odbierze po pracy, wiec pewnie zajrze do Was wieczorem, albo jutro dopiero. miłego dnia
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mój brzuch też wczoraj twardniał, w ogóle mam wrażenie, że organizm mi się rozleniwia i jak tylko się pionizuję to brzuch twardy, leżeć mogę cały dzień i nic
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- U nas wczoraj cały dzień była mgła i dzisiaj chyba nie będzie lepiej. Muszę iść na pocztę wysłać zwolnienie do firmy... |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
eirene to miałyśmy wczoraj dzień stawiania brzucha
![]() mam nadzieję, że dziś bedzie lepiej, a jak nie to znów zwieksze dawke duphastonu z 2 do 3 dziennie. teja po prostu organizm jest bardziej obciążony. i obecnie jesteśmy stworzone do leżenia haha alb u nas rano szron na wszystkich dachach ![]() ja też ide dzis do pracy ze zwolnieniem
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-10-27 o 08:36 |
|
|
|
#3251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
owocnych zakupów ![]() Cytat:
na szczęście dziś mąż go zawiózł a ja się lenię ![]() idę na śniadanie
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Heffitka ztego co ja sie orientowalam to polskie wózki nie nadaja sie juz do odsprzedania kolejnej osobie. Chyba powinnas go bardzo dokladnie obejrzec, posluchac czy nie stuka, nie trzeszczy.
Ja xlanderow w ogole nie ogladalam. Aha, dowiedzialam sie ze jesli chodzi o fotelik z grupy 0-13 to moze byc uzytkowny przez max 4 lata, ten kolejny 8. W ogole uzywany fotelik to dosc ryzykowna sprawa wg mnie
|
|
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
witam z ranka my od dzis zaczynamy liczyc ruchy
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko cena 1400 zł za używaną całość trochę dużo, no chyba, że jest w mega stanie. Gondola 75 cm powinna być ok - to standardowa długość, też zależy jak dlugo zima będzie trwać ale na te 5 miesięcy do Maja powinna starczyć.Ja odkupuje od znajomych Jedy Flyn 4ds 3 w 1 z bazą za 1300 zł. Gondola ma 80 cm i pewnie mniejszej bym nie chciała - trzeba być przezornym. "Say something" polskiego Voice - mega, cały tydz. nuciłam pod nosem aż Tż nie miał siły dłużej mnie słuchać. |
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam mieć problem z butami ledwo wkładam sztyblety ktore mają ekspresy z dwóch stron i ogólne są jakieś takie obcisłe mimo że nie widzę bym miała spuchniete stopy ![]() Ellyunia, Dusiolka u mnie na stronie szpitala jest wyraźnie napisane ze można mieć jedna torbę - nie walizkę! Wielkości reklamówki może szafki są za małe (choc wygladaly standardowo) lub boją się ze jak laski zaczną wszystko pakować w przypływie emocji to zabraknie miejsca.
|
#3256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy juz na pewno wozek bedzie bardzo zuzyty ;-)A fotelik na 100% wiem ze nie byl powypadkowy. Calosc naprawde w bardzo dobrym stanie. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
A poza tym jej córeczka tak dokładniej to ma 1,5 latka wiec wozek tak dlugo nie byl uzywany ;-) ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Ja jeszcze czekam co Dusiolka napisze :-D |
||
|
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze juz sie moze nie nadawac do uzytku ale to sobie sama ocen
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj zaczynamy 32 tydzien- 8 miesiąc ![]() i jest nas coooooraz więcej :
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Heffitka ja tam nie jestem ekspertem w ogole w sprawie wozkow
wielkość gondoli wydaje sie byc standardowa. Tak jak charliss mówi musisz sama zobaczyc jak sie prowadzi wozek za 1400 mozesz kupic cos nowego ;p ja tam z góry wiedziałam ze wozki od kogoś w grę nawet nie wchodzą i tyle,ale kazdy robi jak uważa
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej hej, witam sie po weekendzie
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Tym bardziej jak chcesz miec dla następnych dzieci..ja bym wolała dołożyć do fotelika i kupic nowy wozek.
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nowy baby design lupo comfort plus nowy fotelik maxi cosi to wydatek 1600 zl razem tylko 200 zl wiecej ale to xlandery :-P kurcze, sama juz nie wiem :-(
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem nie znam:p a co takiego jest w tych xlanderach?;p to jest Polski wyrób? Porozmawiaj z mezem ,oglądnijcie nowe i ten używany i będziecie miec jakies porównanie |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jest zadbany bo moja siostra jest straszną pedantką i ogólnie podoba mi sie ten wózek, ale jakbym miała kupować, to też bym brała nowy, za używkami bym się nawet nie oglądała ...zwłaszcza tak jak mówisz planujesz drugie dziecko ..ale co kto woli
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Tak polska marka i nowe wozki maja w dosc wysokiej cenie wiec wyrobiona na pewno ;-) ale wiadomość ze wieksza cena nie rowna sie lepszej jakosci ;-) no z mezem gadalam ale on to bardziej taki no jak uwazasz :-D musze bardziej go przycisnąć :-P
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() brrrr ale zimno i mglisto u nas ![]() Cytat:
musze się w końcu do tego Pepco wybrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3267 | ||
|
Buc
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorzucę jeszcze jeden z rankingów: http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/x...kow-x-q-i-x-a/
gonię kreski po ekranie... Edytowane przez teja1 Czas edycji: 2014-10-27 o 09:41 |
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie niedługo dźwigiem trzeba bedzie podnosić ,juz jak wstaje to mnie tak kolana bola..masakra
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
ewka, super brzusio!
![]() i barwa za 8msc ![]() my dziś mamy 27t1d
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

muszę dziś znieść.

kazdy wygląda dobrze w czym innym *:

ledwo wkładam sztyblety ktore mają ekspresy z dwóch stron i ogólne są jakieś takie obcisłe
mimo że nie widzę bym miała spuchniete stopy