|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Justysia kochana odpisalam Ci na klubie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Inka ja też jutro wkraczam w 35 tc i jestem dumna, że z tym krążkiem tyle dotrwałam to może i dotrwam do początku 39 tc Justysia a ja jak pamiętam to liście malin powodują skurcze macicy i są niepolecane do jakiegoś tam czasu, bo istnieje ryzyko wcześniejszego porodu. Ale nie wiem czy to aż taka prawda, bo nie raz słyszałam jak pod koniec ciąży dziewczyny to piły aby akcje wywołać i jakoś nie pomogło
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
wyspana co do kolejek pierszenstwa nie lubie sie wpychac. Raz w auchanie na stiosku z wedlinami pani z obslugi mnie sama zaprosila i obsluzyla bez stania w kolejnce. W biedronce raz dla mnie kase otworzyli specjalnie. A tak np w cerfurze to tz do mnie zawsze choc tam jest kasa pierszenstwa i kaze isc to ide.
|
|
#1534 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
W nocy obudził mnie zapchany nos, jak wydmuchałam, to zaczęła lecieć krew z nosa. Dziś z rana też, trochę mniej... co jest? ![]() to już 34tc
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj wszyscy u mnie w domu myśleli ze to JUŻ ... Dostalam skurczy boli krzyżowych,w pewnym momencie bolalo tak ze AZ zwymiotowalam... I jeszcze Emilka się boleśnie kręciła... Na szczęście po cieplej kąpieli i no-spie przeszło, ale powiem wam ze mam dziwne przeczucie ze to juz bardzo nie daleko
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja jak w każdy poniedziałek zwlec z łóżka się nie mogę Jutro mam wizytę i aż się boję by znowu w szpitalu nie wylądować z tym ciśnieniem. Nie wiem chyba z 4 melisy sobie strzele
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Powoli zaczynam skupować rzeczy dla małego i szykować torbę jednak moje crp znowu 13.. już sama nie wiem, szykuje mi się CC chyba, pytanie.. jeżeli już mam mieć to CC czy można je ustalić na 36tc? wysiadam już psychicznie.. poza tym ost. co wieczór boli mnie głowa i mi niedobrze
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
Maczuma Ja od czerwca mam zapchany nos
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Inka, wszystko na to wygląda, że to już niedługo
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam skurcze z bólami krzyżowymi , dramat...
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Witam również w 35 tc
jak narazie czuję się w miarę lekko i przyjemnie ciekawe jak długo mi na nos pomaga nawilzacz powietrza i woda morska do nosa przed snem.Inka to przepowiadacze a podobno są 2 tyg przed porodem Ja to nie mam skurczy chyba tylko ten brzuch twardy się robi kilka/ kilkanaście razy dziennie a ja tak strasznie chce urodzić sn
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, bo myślałam że to już jest ok czas, ze względu na to że pessar będę miała ściągany w 36 i lekarka powiedziała, że wtedy niech się dzieje co chce
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
Lolcia myślałam o tobie wczoraj intensywnie. już się zaczęłam zastanawiać gdzieś ty bo z tobą to nic nie wiadomo:P wczoraj było strasznie...bobas jakby się szaleju najadł... wariactwom nie było końca aż zwijałam się z bólu..i strasznie uciskał na kość ogonową...przez chwile bałam się że się obniża ale z obserwacji wynika że jednak nie.... |
|
|
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
Inka ty nie strasz bo mój mały tylko 2 dni młodszy od Emilci a musi co najmniej jeszcze 4 tygodnie w brzuchu posiedzieć bo tż wyjeżdża w trasę i wraca dopiero za miesiąc a ja sama rodzić nie chce.
nogi mi tak spuchły że kostek nie widać :/ a tak się cieszyłam, że ciążę dobrze znoszę a tu na sam koniec takie akcje, i czuję się ociężała jak słoń
|
|
|
|
#1546 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzięki Roksape, za linka na FB! Ja też dużao czytam i znam wiele historii udanych porodów SN po CC, więc staram się być przede wszystkim pozytywnie nastawiona. Szczerze mówiąc najbardziej boję się tego rozczarowania, jeśli okaże się że jednak CC... Mam nadzieję, że widok dziecka mi to wynagrodzi, chociaż za pierwszym razem nie było tak różowo... Przez jakieś pół roku dochodziłam psychicznie do siebie, nie mogłam się pogodzić, że moje dwie koleżanki rodzące w podobnym terminie dały radę SN a ja musiałam mieć cesarkę..
Cytat:
Cytat:
Jeśli odstrasza was jednak prl-owski Rydygier to polecam szpital Narutowicza. Tam rodziłam swoje pierwsze dziecko, dużo znajomych też ma dobre opinie. Jest bardzo ładnie, bo po remoncie, naprawdę nie można się do niczego przyczepić. Kopernik podobno przyjmuje przede wszystkim ciąże patologiczne i do cesarek bo się w tym specjalizują i normalny poród traktują bardzo po macoszemu. Siemiradzki też jest podobno ok, ale to mały szpital i niepubliczny więc za dużo rzeczy trzeba tam płacić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jak jedną dawałam to druga pierś też się uruchamiała ![]() Ja bym radziła kupić jeden stanik i zobaczyc po porodzie jaki będziesz mieć rozmiar, bo to się może zmieniać. Mi w ogóle prawie nie urosły po porodzie, a mojej koleżance urosły po samym porodzie ze trzy rozmiary...
|
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
sweet olcia- no mąż tez powiedział że jemu to wyglada na szyjke że skrócona jest ale czy ja wiem
wizyta za tydzień, miała byc za 2 ale ją przysieszyłam. Dzieki ![]() inka- wspolczuje, ale dobrze ze przeszło, ja też tak mam od tygodnia, bez kąpieli sie nie obejdzie a i tak nie zawsze pomoże. lolcia- pogadaj z gin o tej cc, moze faktycznie sama zaproponuje wczesniejszy termin na 36-37 tc co do liścimalin ja czytałam że one jakos wzmacniaja macice i ze faktycznie moga szybciej wywołac poród, ale dziewczyna pisała ze piła po 3mcu zeby ja wzmocnic i urodizla w termnie..to nie wiem. Jeszcze nie zaczełam jej pić, zaczne za pare dni bliżej 37tc zeby tak za tydzien zaczelo dzialac i urodzic w 38tc Jak mam toxo to chyba lepiej dla maluszka jak szybciej wyjdzie a nie siedzi w "szkodliwym środowisku" ![]() A wy tez tak nisko malucha czujecie? Ja go zawsze czułam nisko jakby w kroczu był, ale teraz jest to inne, jakby zapierał sie nóżkami o żebra i chciał wyjść, czuje go dosłownie w kroczu, jak stoje to mam uczucie ze wypada buhahah i musze usiasc ale bardziej na leżąco, masakra :P Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-10-27 o 10:11 |
|
|
|
#1548 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czemu Ci pessar zdejmie w 36 tc ? Ze względu na crp tak ? Cytat:
Dużo leżeć od teraz Ja już też mam spuchnięte nogi i wieczorem, gdy opuchlizna sięga zenitu to mnie te nogi kręcą. Masakra ;/ zgaga to już codzienny porządek ;/Justysia odpisałam na klubie
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
czytałam o tych liściach malin i wiecie co...nie chce mi się w to wierzyć jakoś. no chyba że pijecie cysterne takiego cudactwa, do tego myjecie okna czy wieszacie firanki, spacerujecie jakieś mega dystanse, bierzecie gorącą kąpiel i jednocześnie uprawicie dziki seks...
jak dla mnie póki organizm nie jest gotowy to nie... |
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie ze względu na crp, tylko powiedziała że najlepiej ściągnąć w 36, ale nie wiem dlaczego
. Mój mały ma już ponad 2,5kg za 2tyg będzie miał ponad 3..zobaczymy muszę pogadać z nią na czwartkowej wizycie
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
wasi faceci też mają obawy przed seksem? bo mnie już mój zaczyna denerwować tą gadką, że się boi o dziecko, nosz cholera jasna
|
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
Basjenia tak mi siedzi w głowie jedna rzecz, która ponoć pomaga w przyśpieszeniu porodu
piłka z rączkami do skakania, ponoć pomaga hehe Mój syn się urodził w 42 tyg i nic nie pomagało Nawet oksytocyna za pierwszym razem nie zadziałała. Ordynator kazał, żeby mi mąż trochę ''prostoglandyn'' przekazał i też nic A przed końcem intensywnie próbowaliśmy wykurzyć małego i nic dopóki sam nie zechciał. Wiadomo, że niektórym się śpieszy, a są takie co wolą pobyć sobie jeszcze w brzuchu :P
|
|
#1553 |
|
Rozeznanie
|
Antosia - później po wypraniu wózka będę go płukać gąbką z czystą wodą, nie żeby nasiąkło wodą tylko tak z wierzchu.
Maczuma- odnośnie krwi z nosa to ja jestem alergikiem i nie mogę jak na razie żadnych leków brać. Mam przypisane krople do nosa sterydowe a i tak prawie za każdym razem mam krew na chusteczce. Mam słabe naczynia krwionośne, stosuję jeszcze wodę morską. Jak pytałam gin to powiedziała że nic się nie dzieje ale mogę brać wit C aby je wzmocnić |
|
|
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziqqqq a co to jest seks ???
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
Więc nie ma co się stresować po ciąży zniknie to. Zwłaszcza że teraz sezon grzewczy rusza i śluzówka nosa jest wysuszona
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój biedny nie wytrzymuje ![]() Ale jak się dało to do końca korzystaliśmy i nic
|
|
|
#1557 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
ja podziwiam dziewczyny które mają bana.... mimo że ruszam i czuje się jak słoń to nie ma mowy żeby oddawać bzykanie:P
też mojemu się zdarza zapytac czy ok. dla mnie ok chociaż ostatnio stwierdziłam że jakby tak w trakcie poród wywołać...trochę słabo:P
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam kiepski dzień. Ani to się ułożyć dobrze nie mogłam, ani ruszyć bo mnie w kroku bolało a mąż tylko patrzył z politowaniem i pytaniem "jak mogę Ci pomóc?" a żebym ja wiedziała. Jeszcze Mała wczoraj była taka spokojna, że zaczęłam się martwić ale chyba udzielił Jej się mój nieciekawy humor i dlatego siedziała spokojnie. Dziś już mi brzuch od rana "zniekształca"
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to
my już 8msc NIC... jak patrzę na jakiś film ze scenami erotycznymi to mam wrażenie, że zaraz urodzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

mi na nos pomaga nawilzacz powietrza i woda morska do nosa przed snem.

na 99% nastawiam się na ujastek. 
wizyta za tydzień, miała byc za 2 ale ją przysieszyłam. Dzieki