|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
coraz bardziej mnie ten krzyz boli tak jak przy @
to jest taki ciagly bol....duszno mi jakos
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poki co jest ok, nic sie nie dzieje. Z pomoca zelu solcoseryl i rivanolu ladnie goi, a mialam spory obrzek... A ruchliwosc Nadusi zostala jej jeszcze z brzuszka ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Eclariss gratuluje ![]() Czekam na relacje i fotke
|
||
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie, dodatkowo porod wywolywany, zwlaszcza "za wczesnie" moze niesc za soba przykre konsekwencje, typu przedluzajacy sie porod, nieregularna i slabnaca akcja porodowa, brak skurczow partych mimo pelnego rozwarcia itd, za czym moze isc niedotlenienie dziecka, utkniecie w kanale itd. Dlatego w wielu szpitalach preferuje sie np. testy oxy, czyli ze podaja male dawki testowe oxy codziennie, zeby sprowokowac samoczynne rozwiniecie sie akcji. Niestety znam przypadki kiedy porod byl z roznych wzgledow wywolywany wczesnie (przed tp, w terminie) i mimo wszelkich prob mam meczyla sie 24h z wygasajaca akcja i konczylo sie cc na cito. Jesli sa do tego wskazania zdrowotne (typu gestoza, zagrazajaca zamartwica, nadcisnienie czy wielowodzie itd) to jasne, niech robia co trzeba, ale w przypadku ciazy niepowiklanej wywolywanie 7-10 dni po tp okazuje sie czesto bezpieczniejsze niz wywolywanie w dniu tp lub 2 dni po. Dlatwgo wlasnie wywoluje sie z reguly pozniej (podkreslam, ze ciagle mowie o ciazach niepowiklanych). Wywolywaniw 12 czy 14 dni po to juz ciut pozno wg mnie, bo samo wywolywanie tez moze potrwac kilka dni. |
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tak wysokiej temp mozesz byc teraz oslabiona...zdrowka ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Magdula, good luck |
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli odda smulke w macicy to wtedy wody zielenieja i wie nadkazaja. Ale to sie zdarza mega rzadko przed tp. Takze luzuj i nie panikuj
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-27 o 11:51 |
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
zmierzylam sobie cisnienie no i dobre 116/71 puls 89, a czuje sie jakby serce mi chcialo wyskoczyc
|
#4180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj mi i tampacze kupowal kiedys jak mialam awarie..mowil,ze sie krepowal ale co tam..ja gumki kupowalam.. Fufe gole cala,nie mam zdolnosci do artystycznych wzorkow..co 2 dni i mucha nie siada..smaruje balsamem i krostki sie nie robia..czasem zajade depilatorem ale trochu sie nasycze przy tym
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dobrze rodzilo sie w nocy, w szpitalu maly ruch, cisza, brak jakichs odwiedzajacych...w dzien chyba byloby mi gorzej...
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu czekoladka moze cos sie szykuje
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko sklep mam pod chalupa doslownie , tylko po drugiej stronie drogi
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie dziwne,że po wychowaniu w takiej rodzinie Twój Tż jest teraz nieśmiały i cichy...każdy by był.. ja bym nie wymagała, w takim razie żeby się stawiał..bo to nic dobrego nie przyniesie.. wiadomo lepiej się odseparować od takiej osoby... ale jak tylko tż wyjdzie z taką inicjatywą...wspierać go... Cytat:
wietrzenie krocza przy 4 tż... eee.. JAK SPRAWDZIĆ CZY SIĘ ŁOŻYSKO NIE ZACZĘŁO ODKLEJAĆ..? wiem, zę jak krew zacznie lecieć..to oznaka, ze się odkleja..ale lepiej wiedzieć wcześniej..czy się nie zaczęło... ? na IP to sprawdzą ? na pewno zalecą leżeć.... w jakiej pozycji ???? na plecach co ? |
||
|
|
|
#4187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie to tak w☠☠☠☠.. rozumiem jedna osoba...max 2 .... Cytat:
mój wózio już się wietrzy dobry tydzień a i tak wali plastikiem
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też dziś jakas zła i bez humoru. Zauważyłam rozstępy na brzuchu teaz w ciązy tz mi goli bożenę i ja TAM nie zaglądam zbytnio, ale to co dziś zauważyłam... ehh... są na dole brzucha, tak że jak stoję to ich nie widzę - dopiero dzis w lusterku. A co lepsze, TŻ powiedział, że już wcześniej je widział tylko nie chciał mnie martwić... a szkoda, bo mam przecież Palmersa i oliwkę to bym miała chociaż motywację, żeby smarować. Teraz nie wiem, czy nie jest na to dziadostwo za późno
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie rozloze ten wózek
Fiorella smaruj,powinny zblednac
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do odklejajacego sie lozyska - objawem jest obfite krwawienie. Trzeba sie polozyc na plasko, najlepiej na podlodze, i wezwac karetke, w miare mozliwosci sie nie ruszac... |
|
|
|
|
#4191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fiorella ze sperma nie doluj sie rozstepami..a smarowac mozesz..nie zaszkodzi![]() tak szukam i nie widze eclariss na naszej liscie.. na kiedy ona miala termin?ciekawe jak tam Olya i Gonia?
|
|
#4192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też smarowałam uczciwie brzuch, a i tak mam rozstępy. Któraś z Was mówiła, że to pierwszy rysunek dziecka. I tej wersji się trzymajmy.
|
|
#4193 |
|
Rozeznanie
|
Czekoladka mozesz dzis rodzic..moja kolezanka wraca po urlopie na pato na nocke to bd miala wiesci z 1 reki
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
To ta fajna o której pisalas?
|
#4195 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spokojnie. To tez nie jest czeste. Po prostu sie mkze zdarzyc. Poki sie nie krwawi to nie ma co panikowac. A podczas kaslania mozna przytrzymywac brzuch - to zmniejsza "wstrzasy" i lagodzi je
|
|
|
|
|
#4198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żałuję jedynie, że przez lata jego matka była inna, a potem tak bardzo się popsuło, bo nasze dawne relacje były naprawdę fajne. Ale wiadomo, zabrałam jej z domu ukochanego synka, który sprzątał, robił zakupy i był na każde skinienie - to jest niewybaczalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4199 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam po przejechaniu samochodem około 100km, zdecydowanie stwierdzam, ze pomimo tego ze mamy najlepsze drogi w Polsce, to sa rejony naszego województwa gdzie skoki na piłce to nic w porównaniu z przejażdżka po właśnie takiej drodze
![]() Cytat:
gin juz mi zapowiedziała, pewnie będzie chciała ręcznie wyciągnąć dziecko ![]() Mnie bolą sutki i codziennie rano plamy mokre mam ma piżamie A co dopiero na noc Cytat:
Cytat:
ale widzę ze juz wychodzi ![]() Eclariss GRATULACJE!!!!!!!!!!
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-27 o 12:35 |
|||
|
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

to jest taki ciagly bol....duszno mi jakos

moja tak samo nie wierzyła, że się jeszcze spotkamy, a jednak...

23.06.2011
01.06.2013
Mój TŻ to okropnie nieśmiała osoba, cicha, niekonfliktowa - woli się nie odezwać, niż odtwarzać na nowo np. sytuację z czasów naszej wyprowadzki, gdy odwiedzał rodziców i słyszał, że jest obcy, bezwartościowy, nieprzydatny. Na jego miejscu już dawno zaczęłabym się stawiać, ale biorąc pod uwagę to, że ilekroć chce postawić na swoim robi się z tego wielką aferę, po prostu oboje odpuszczamy. Najważniejsze, że przychodzą tu tylko raz do roku, a my odwiedzamy ich góra dwa razy w miesiącu - nie wchodzą mi na głowę, a to, że rzucą jakiś tekst przez telefon po mnie spływa, bo już w ostatnich latach przywykłam, że coś jest tam nie tak z głowami.
a szkoda, bo mam przecież Palmersa i oliwkę to bym miała chociaż motywację, żeby smarować. Teraz nie wiem, czy nie jest na to dziadostwo za późno