Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-27, 13:31   #3391
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość
ewka555-Mi płaci pracodawca zgodnie z harmonogramem wypłat, a później rozlicza się z ZUS-em, nie wiem jak to dokładnie działa, ale taką informacje dostałam od koleżanek z Płac. Teraz śpie spokojnie, bo wiem kiedy dokładnie jest wypłata. Warto się dowiedzieć u pracodawcy.
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Pierwszy miesiac pracodawca płaci,potem ZUS. U mnie to wyglada tak ze ZUS przesyła pracodawcy a ja dostaje wypłatę jak zwykle.

no tak, ale ja mam właśnie kasę dostawać bezpośrednio z zusu, nie od pracodawcy.
więc chyba nie mam co liczyć na terminową wypłatę w grudniu.
jakoś nie wierzę w zus

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy mąż mi dał zadanie: zamiennik słowa Burger
taki burger do jedzenia pomóżcie
bułka z kotletem pierwsze co mi się nasunęło

a eirene co do biletów to my z tż chodzimy do multikina na bueno czwartki i wtedy bilet za 10 zł jest ;p
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 13:33   #3392
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Heffitka ztego co ja sie orientowalam to polskie wózki nie nadaja sie juz do odsprzedania kolejnej osobie. Chyba powinnas go bardzo dokladnie obejrzec, posluchac czy nie stuka, nie trzeszczy.
Ja xlanderow w ogole nie ogladalam.

Aha, dowiedzialam sie ze jesli chodzi o fotelik z grupy 0-13 to moze byc uzytkowny przez max 4 lata, ten kolejny 8. W ogole uzywany fotelik to dosc ryzykowna sprawa wg mnie
Ja miałam x-landera ale stary model (4 lata temu) i poza tym że był ciężki to nie miałam się do czego przyczepić. Sprzedałam w stanie idealnym po 8 miesiącach bo nie miałam siły go nosić. A ten nowszy model miała moja bratowa i też jakoś nie zauważyłam żeby narzekała. I sprzedała go też w bardzo dobrym stanie. Trzeba sobie wózek obejrzeć i samemu zdecydować

A co do fotelika to ja bym kupiła używany gdyby był z pewnego źródła bo po roku użytkowania raczej się nie zniszczy

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
czarnadama gratki za udaną wizytę.
dziewczyny a foteliki 0-18 kg? co o nich myślicie? one nie mają funkcji "nosidelka" i nie mogą być wpięte do wózka, dobrze myślę?
Im mniejszy przedział tym lepiej

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie: czy któraś z Was ma przewijak lub będzie kupowała? A dokładniej taki na łóżeczko?

Ja chcę korzystać z funkcji wpinania fotelika w wózek, ale oczywiście nie za często i nie na całodniowych zakupach jak będę sama podróżowała, czy do lekarza czy szybko do sklepu zajechać to bardzo ulatwi Nam to życie
Już dziewczyny pisały - są takie kołeczki.
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Lilijka masz rację bo ogólnie to mam wrażenie ze zaczynam chodzić jak kaczka albo pingwin nie dość że wolno i to bardzo to bujam się na boki
Ja też ale z butami nie mam problemów
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Nie uważam ze za wczesnie skoro jest od 0+. Pewnie normalnie kupilabym pozniej ale była dobra promo i mi sie spodobało. No i tak jak pisałam nie zamierzam w nim karmić na poczatku, tylko raczej zeby wlasnie było dziecko koło mnie jak cos robie, mam tez kosz i leżaczek ale myśle ze łatwiej bedzie mi sie jednak nie schylać non stop. Plecy podobno dają sie we znaki po porodzie.
Mnie bardzo bolały plecy i nie mogłam się schylać
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 13:33   #3393
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Do szpitala mamy już wszystko, poza torbą/torbami, w które mogłabym się spakować, ale mam nadzieję, że ten problem szybko się rozwiąże
o wow podziwiam a zarazem gratuluje że macie wszystko

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to zamówiłam w końcu wózek dziś lub jutro powinien przyjść

w koncu do przodu

Cytat:
Lilijka masz rację bo ogólnie to mam wrażenie ze zaczynam chodzić jak kaczka albo pingwin nie dość że wolno i to bardzo to bujam się na boki
kurcze myślałam że tylko mi się wydaję że chodze jak kaczka albo pingwin , a moje ulubione botki też się jakieś ciasne robią

w ogóle wiecie co zauważyłam?
że jak Mały mi się przekręca i tą swoja dupkę czy główkę chce wypiąć bardzo ciężko mi się wtedy oddycha mam wrażenie jakby ktoś usiadl na mojej klatce piersiowej ale potem jak już się przekręci i wypnie to wszystko wraca do normy
Stary 2014-10-27, 13:33   #3394
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

bułka z kotletem pierwsze co mi się nasunęło

a eirene co do biletów to my z tż chodzimy do multikina na bueno czwartki i wtedy bilet za 10 zł jest ;p
jakiś konkurs ma i takie głupie pytania mi zadaje

bueno czwartki też fajna opcja

Smerfetko to ja to czuję jako stawianie się brzucha - macica się taka robi twarda i wypycha mi brzuch i oddycha mi się ciężko i potem wraca to do normy. a często przy ruchach małego mi się stawia tak.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-10-27 o 13:36
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 13:39   #3395
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwszy miesiac pracodawca płaci,potem ZUS. U mnie to wyglada tak ze ZUS przesyła pracodawcy a ja dostaje wypłatę jak zwykle.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Ale to chyba do pozycji leżącej to krzesełko sie rozkłada? Duzo tego sprzętu juz masz do leżakowania dziecka;p
Rozkłada sie do prawie leżącej pozycji, i jest specjalna wkładka dla niemowlaka do położenia. Wychodzi cos na styl lezenia w foteliku samochodowym. Tam w linku było takie zdjęcie w galerii z ta wkładka.
W sumie do leżakowania mam tylko to i leżaczek tiny love. Bo kosz bardziej myśle bedzie do spania.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 13:45   #3396
smerfetka2808
Zakorzenienie

eirene, no to ja już nie wiem co to jest czy stawianie się brzucha, czy macicy czy Mały ale jak dotknę to ja go czuję takie jakby 2 kuleczki jedna po jednej stronie brzucha druga po drugiej
i na to stawianie trzeba brać no-spe czy coś? czy tylko na twardnienie?
Stary 2014-10-27, 14:00   #3397
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mały jest dalej mały i olbrzymem nie będzie, ale rośnie, więc wszystko w porządku. Rozwija się prawidłowo. Waży ok. 1400g i ma ok. 35cm. Jest mały, ale za to stópki ma duże . Miałam znów robione CTG i pobieraną krew. Szyjka też w porządku. Ważę już 63,1 (waga początkowa - 56,7) . Widzieliśmy nawet chwilkę buźkę małego w 3d .
Następna wizyta za dwa tygodnie, tj. 10.11

I też nie wiem o co chodzi z tymi terminami. Mój przypada na 2 stycznia czyli piątek, według OM i USG, gin. mi liczy już od dziś 31tc, a według kalendarza ciąży jutro zaczynam 31 .
brawo!
Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym tygodniu dziś nabijamy 29 tc

Piekne macie brzuszki dziewczyny
też się pochwalę a co (zamiast palców mam serdelki i u stóp i u rąk)

No i gratulacje za wizyty ja jutro mam w przychodni i będę się też umawiać na prywatną 4d

mmgi ja chciałam Luce, ale zdecydowalismy się na Flavio bo jest troszkę mniejszy a to dla nas ważne myślę, że za miesiąc będziemy zamawiać
ładny brzusio. Ja tam serdelków nie widzę
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
czarnadama gratki za udaną wizytę.
dziewczyny a foteliki 0-18 kg? co o nich myślicie? one nie mają funkcji "nosidelka" i nie mogą być wpięte do wózka, dobrze myślę?
Jeśli nie chcesz wozić fotelika wózkiem, to czemu nie, choć zastanów się, bo taka opcja na prawdę ułatwia życie: sklep, szczepienie, lekarz, wyjście do znajomych, rodziców.
Ja mam po synu kolejny fotelik 9-25, w którym zaczął jeździć w ok 9 miesiącu życia, bo nasz fotelik 0-13 ciasny się zrobił. Do teraz w nim jeździ w moim aucie, a u męża jest nowy od 15 kg chyba.

Cytat:

idę po te koszule na strych w końcu i torbę sobie zniosę schowam do szafy niech leży. potem w razie w nie będę po strychach latać
uważaj na tym strychu
Cytat:
dziewczyny pomocy mąż mi dał zadanie: zamiennik słowa Burger
taki burger do jedzenia pomóżcie
mnie też się włączyła od razu bułka z klopsem Dlaczego dał Ci takie zadanie?
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
o wow podziwiam a zarazem gratuluje że macie wszystko

w koncu do przodu

kurcze myślałam że tylko mi się wydaję że chodze jak kaczka albo pingwin , a moje ulubione botki też się jakieś ciasne robią

w ogóle wiecie co zauważyłam?
że jak Mały mi się przekręca i tą swoja dupkę czy główkę chce wypiąć bardzo ciężko mi się wtedy oddycha mam wrażenie jakby ktoś usiadl na mojej klatce piersiowej ale potem jak już się przekręci i wypnie to wszystko wraca do normy
Ja też tak mam. Boli mnie wtedy ta strona, bo bardzo wszystko naciąga, odbyt i też nie mogę oddychać. Przy skurczu jest podobnie, przynajmniej u mnie, choć wtedy cały brzuch jest twardy, a nie tylko połowa.
Stary 2014-10-27, 14:07   #3398
smerfetka2808
Zakorzenienie

Montanka, nawet nie strasz że to skurcze a ja o tym nie wiem

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

tylko że własnie ja nie mam całego brzucha twardego tylko część i to tak smiesznie wygląda
Stary 2014-10-27, 14:12   #3399
ewka555
Zakorzenienie

kurcze ja to nie wiem co Wy macie z tym twardnieniem, stawianiem macicy itd. współczuję..
Mi się mała bardzo rozpycha, ostatnio tż aż był w szoku, bo cały brzuch mi się rusza, wypina coś po jednej stronie i kilka razy aż zapiszczałam, bo naprawdę niezle się malutka pcha

a co do twardnienia, to jak postoje, pochodzę, coś porobię, to twardnieje mi brzuch, ale położę się i jest ok, myślę że to chyba normalne na tym etapie ciąży i nie ma się czym stresować...

Smerfetka ja tam żadnej nospy nie biorę, bo jestem zdania, że jak wystarczy poleżeć i jest ok, to nie ma co się faszerować lekami ..uważam, ze jak nic powaznego, to nie ma co brać, bo potem jak naprawdę będzie potrzeba, to nie będą działać.
no ale nie wiem, może się nie znam, takie mam zdanie.
po prostu nie lubię za dużo leków brać...

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2014-10-27 o 14:14
Stary 2014-10-27, 14:17   #3400
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka mysle ze to po prostu Artus daje o sobie znac a Ty niepotrzebnie chcesz cos brac mi twardnial brzuch to leżałam i biore magnez,ale no-spy nie biore

Ma.ko a Ty sama tak nie zwiększaj dawki duphastonu..bo potem to nie mozna odstawić tak z dnia na dzien tych tabletek tylko stopniowo zmniejszać dawkę..

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Ewka mi mała tez po całym brzuchu buszuje;d dzisiaj miała chęć pokopać mnie po żebrach;d ale to takie słodkie;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 14:18   #3401
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo mam

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 14:25   #3402
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Smerfetka mysle ze to po prostu Artus daje o sobie znac a Ty niepotrzebnie chcesz cos brac mi twardnial brzuch to leżałam i biore magnez,ale no-spy nie biore

Ma.ko a Ty sama tak nie zwiększaj dawki duphastonu..bo potem to nie mozna odstawić tak z dnia na dzien tych tabletek tylko stopniowo zmniejszać dawkę..

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Ewka mi mała tez po całym brzuchu buszuje;d dzisiaj miała chęć pokopać mnie po żebrach;d ale to takie słodkie;d
słodkie, słodkie, tyle że ja się wtedy momentalnie prostuję jak struna, jak takiego kopniaka w żebra dostane
Stary 2014-10-27, 14:30   #3403
dusiolka
Zakorzenienie

Nie wiem co jest ale od wczoraj dosłownie mi słabo..
Stary 2014-10-27, 14:46   #3404
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem co jest ale od wczoraj dosłownie mi słabo..
to chyba po prostu zaawansowana ciąża
A mi łeb pęka

Smerfetka napinanie macicy-stawianie-twardnienei brzucha= to wszystko jedno i to samo tzw skurcze macicy (Braxtona-Hicksa)
A wypinanie pewnych części ciała przez maluchy to co innego chociaz pewnie jedno z drugim może występować w tym samym momencie.
Ale z tabletkami to bym się nie rozpędzała. Na początek lepiej się położyć i odpocząć a tabsy w ostateczności

Trochę mnie przeraża że dziewczyny na własna rekę biorą sobie leki typu dupek czy lutka. Nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 14:53   #3405
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia to tak zwane samo leczenie-po co studiować tyle lat plus robic specjalizacje plus jakies doświadczenie -wkoncu mozna samej sobie zaordynować to i owo bo przeciez kiedyś pomogło albo kiedyś lekarz na podobne dolegliwości zalecał:p (ma.ko zeby nie było to nie do Ciebie bo Tobie lekarz kazał brac,sle nie zwiększaj dawki jesli lekarz nic takiego nie sugerował)

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Czuje sie jak bym miała za chwile paść..i tak od wczoraj..;/
Stary 2014-10-27, 14:53   #3406
Kinqaa
Zakorzenienie

Ellyunia zgadzam się w 100%. Nie ma co lekami się faszerowac. Odkąd jestem w ciąży żadnego leku nie wzielam. Nawet na ból głowy.

you have lost a diamond

Stary 2014-10-27, 14:53   #3407
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Faktycznie łatwiejszy dostęp do koszyka. Muszę jeszcze poczytać, jakie są różnice pomiędzy luca a silvia, bo luce widziałam na żywo i wydawała się dosyć solidna.

A jaki kolor bierzesz?

Pewnie też w ostateczności zdecydujemy się na któryś z tych wózków, gdyby nie to, że te klasyczne/retro tak bardzo mi się podobają już byśmy pewnie kupili bebetto, a tak to się waham. Już nawet w bezsenne noce tylko o wózkach rozmyślam :P
lubię szare wózki, więc w ten kolor celuję maja kilka odcieni szarego/grafitu, jeszcze nie postanowiłam, który dokładnie. Ewentualnie granatowy

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
A to nie znam jak napisałaś o dobrych drogach i chodnikach musiałam spojrzeć na lokalizację

też musiałam zerknąć na lokalizację na moich warszawskich chodnikach dobra amortyzacja to podstawa
Stary 2014-10-27, 14:54   #3408
Kinqaa
Zakorzenienie

W czwartek mam glukoze...
Brawurka :P jak to u ciebie było?

you have lost a diamond

Stary 2014-10-27, 15:05   #3409
Brawurka_29
Zakorzenienie

Kinga uwierz ze tu glukoza to nic strasznego. Nalali mi do dzbanuszka ten napoj Lactoze czy jak to się zwie.wypijasz i czekasz 2 h . Oczywiscie przed wypiciem pobieraja krew.robia tez glukometrem wiec wyniki masz od razu

Gratuluję wszystkich wizyt.

Malo mnie , ale ostatnio nie jestem soba wiec tylko podczytuje

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:08   #3410
Kinqaa
Zakorzenienie

Brawurka ja mam wypic godzinę przed wizytą czyli sama sobie musze kupic ... w dodatku 280ml nie wiem jak to odmierze
Ale raz tylko ci się wbijala?

you have lost a diamond

Stary 2014-10-27, 15:10   #3411
askaa02
Rozeznanie

Porody na Polsat Cafe
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:13   #3412
Maritxell
Zadomowienie

askaa, śmieszny jest jeden z tatusiów w tym odcinku
Stary 2014-10-27, 15:19   #3413
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Porody na Polsat Cafe

Ja oglądnęłam na ipli 13odc i jak zobaczyłam ze gdy ta jedna z babek urodziła i rodzice jej meza weszli gdy ona w rozkroku była to myslalam ze padnę
Stary 2014-10-27, 15:19   #3414
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
lubię szare wózki, więc w ten kolor celuję maja kilka odcieni szarego/grafitu, jeszcze nie postanowiłam, który dokładnie. Ewentualnie granatowy
Poczytałam jeszcze i po konsultacji z mężem jesteśmy na 90% zdecydowani na silvie czarną z białą ramą.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:22   #3415
Brawurka_29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Brawurka ja mam wypic godzinę przed wizytą czyli sama sobie musze kupic ... w dodatku 280ml nie wiem jak to odmierze
Ale raz tylko ci się wbijala?
Poważnie ? Sama masz wypić godzine przed ? Wbijala mi sie przed wypiciem tego. Powiedziala ze mam 10 min na wypicie tego i po rowno 2 h mnie zawołała i znowu krew pobrala.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:25   #3416
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja oglądnęłam na ipli 13odc i jak zobaczyłam ze gdy ta jedna z babek urodziła i rodzice jej meza weszli gdy ona w rozkroku była to myslalam ze padnę
no nie to jest masakra

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:26   #3417
czarnadamaxd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Poważnie ? Sama masz wypić godzine przed ? Wbijala mi sie przed wypiciem tego. Powiedziala ze mam 10 min na wypicie tego i po rowno 2 h mnie zawołała i znowu krew pobrala.
Mi się nie wbijali przed wypiciem
Stary 2014-10-27, 15:27   #3418
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia a jaka torbę kupujesz do wozka? Oryginalna z mc czy jakas inna?
Stary 2014-10-27, 15:30   #3419
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
kurcze ja to nie wiem co Wy macie z tym twardnieniem, stawianiem macicy itd. współczuję..
Mi się mała bardzo rozpycha, ostatnio tż aż był w szoku, bo cały brzuch mi się rusza, wypina coś po jednej stronie i kilka razy aż zapiszczałam, bo naprawdę niezle się malutka pcha

a co do twardnienia, to jak postoje, pochodzę, coś porobię, to twardnieje mi brzuch, ale położę się i jest ok, myślę że to chyba normalne na tym etapie ciąży i nie ma się czym stresować...

Smerfetka ja tam żadnej nospy nie biorę, bo jestem zdania, że jak wystarczy poleżeć i jest ok, to nie ma co się faszerować lekami ..uważam, ze jak nic powaznego, to nie ma co brać, bo potem jak naprawdę będzie potrzeba, to nie będą działać.
no ale nie wiem, może się nie znam, takie mam zdanie.
po prostu nie lubię za dużo leków brać...
Cytat:
wiem wiem dziewczynki żadnej no-spy nie biorę b tak jak mówicie póki mi leżenie pomaga to jestem szczęsliwa
jedynie co z leków biorę magnez i witaminki i tylko to
dziś fakt faktem Mały tak szaleje jak opętany więc może dlatego mam takie wrażenie że mi się tam coś dzieje, nawet mąż jak z pracy przyszedł stwoerdził że dziś mam dziwny brzuch taki szpiczasty więc pwnie Artuś niedługo mi zasadzi kopa w żebra

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
W czwartek mam glukoze...
Brawurka :P jak to u ciebie było?
Kinia to nie jest takie złe

Ellyunia, pewnie masz rację z tymi skurczami HB czy jak im tam

a co do porodów to jakoś nie mogę ich za dużo oglądać jak jestem w ciąży
Stary 2014-10-27, 15:30   #3420
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Serio? Dobrze że tego nie oglądam :-P masakra jakaś!

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości