|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt :
![]() Frau gratukuje dwóch dwójek ![]() Ja tez juz po wizycie i: Jest postęp w porównaniu do poprzedniego tygodnia bo jest 1,5 palca rozwarcia a ostanio nie było wcale, z tym ze szyjka nadal długa. Co gorsze sprawdziła przepływy pępowinowa i powiedziała ze widac "oddechy pępowinowa" (czy jakos tak) co świadczy o tym, ze dziecku jest w brzuchu baaaardzo dobrze i sie nie spieszy na zewnątrz Zbadała mnie tak,z e myślałam ze gardłem mi dziecko wyjdzie, powiedział ze mogła plamić ale to nic (nie plamie, twarda jestem) W piątek na kolejne tak za☠☠☠iste badani i ktg ale to juz do szpitala. Jak nie urodzę do tego czasu to za tydzien 3.11 do szpitala na oddział bo do 5 muszę urodzić, L4 mam do 6.11
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale macie fajnie, ze w sumie tak blisko mieszkacie siebie lub będziecie rodzily w jednym szpitalu
u mnie dalej prasowanie, TZ spi, i ooooo taki wieczor!a kupiłam meliske i mysle czy sobie nie zapodać,zeby w końcu jakas noc przespać....
|
|
#4353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego do 5.11 musisz urodzic?? ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Martha nie zaluj sobie wypij meliske Czekoladka - ja bym sie wstrzymala z laktatorem...kupisz szybko jak bedzie potrzebny, ja tez mam pozyczone jakbym miala kupic to bym poczekala czy bedzie niezbedny... |
||
|
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś dzień dobrych.wizyt
![]() Tylko nie rozumiem z tym zwolnieniem do dnia porodu, ja mam bez problemu tydzień dłużej, jakby trzeba było to i dłużej bym dostała. Rosalie, jakie są rozwiązania sanitarne, to zależy od szpitala, zdarzają się jeszcze takie, gdzie jest jedna toaleta na kilka rodzacych kobiet, u mnie teraz nawet nie wiem, ale oddział jest po remoncie, więc jest raczej lepiej, a było ok, do każdej porodowej sali toaleta, a potem do każdej poporodowej jedna toaleta, czyli maks dla trzech kobiet
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam termin na 29.10 a dostałam zwolnienie bez problemu do 9.11
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekam z kupnem tak samo jak z tym rogalem....
W sumie ręcznie tez nieźle idzie ,a kumpela powiedziała mi ze warto mieć bo ona w nocy szybko odciagnela laktatorem i dawała z butli -wiedziala ile mały zje i szybciej szlo niż wiszenie na cycku Lola to co rodziny w następnym tyg.? Gardło mnie boli
|
#4357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, co im szkodzi wypisac??? Ja mam tp na jutro a zwolnienie dostałam do 6.11 ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Czekolada ja proponuje jeszcze w październiku co Ty na to? Przyszły tydzien to ostateczność ok?
|
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
Martha no ja mysle,że bd nam raźniej jak akurat trafimy się z czekoladką
![]() Kostka brązowy sluz miałam po ost.czwartku a dzis to najpierw bardziej w brąz a teraz w czerwień-róż:-( nic mnie nie boli,mały się rusza normalnie. Więc moze panikuję:-(
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, to wszystko zależy od szpitala, bo tu z tym jest od sasa do lasa... ![]() nie wiem jak w całej polsce, bo nie bywałam tam na porodówkach natomiast nawet w samej warszawie nadal są skrajne standardy. chyba nadal w niektórych szpitalach na podłodze jest terakota pamiętająca późnego gierka, sale porodowe są podzielone na "boksy" parawanami, a toaleta jest w korytarzu. zresztą jak ja rodziłam 4,5 roku temu na inflanckiej to własnie tak to wyglądało, tzn były również do porodów "sale o podwyższonym standardzie", czyli jedynki, ale toaleta tak czy siak była w korytarzu. nie pamiętam czy w mojej sali była wanna lub prysznic, chyba coś było... ale do kibelka wlokłam się przez korytarz jakiś czas temu remont szpitala się skończył i teraz można powiedzieć, że wygląda to na oko mniej więcej tak jak u Ciebie; tu masz taki króciutki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=qFhivE2Zg6w widać chyba neonaty albo oion? (nie wiem, bez dźwięku mam, a nie podpisali ) sale porodowe można obczaić na zdjęciach, np: http://szpital-inflancka.pl/site/a-n-u-s-i-a%EF%BB%BF , http://szpital-inflancka.pl/site/l-i-l-k-a%EF%BB%BFpróbowałam znaleźć foty tych "gorszych" szpitali ale nie zamieszczają ![]() Lola bliżej już niż dalej! jest postęp to może się lada moment rozkręci
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-27 o 22:34 |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu spokoj , nananan , nic się nie dzieje, nananan.
ja poprasowałam wszystko! wszystko dla malej! teraz spijam meliske i licze na spanie! i dobre wiadomości rano! ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:23 ---------- [ Jakby co to pelnie dyzur nocny, nici ze spania chyba jakies tabletki bede lykac... ![]() A Wy naprawde pouciekalyscie na porodowki?!?
|
|
#4361 |
|
Rozeznanie
|
Urodziłam poprzez cc.
Mateusz Bogdan, ur. 27.10 o 20:05, 3670g, 56 cm, 10 pkt Miałam nawet trochę bóli i skurczy. Więcej opiszę jutro.
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Magdula gratuluje
![]() Mateusz przesliczny Zycze szybkiego powrotu do formy
|
|
#4363 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeśli jutro z Klarą będzie ok pójdziemy do domu. Zobaczymy, co powie jutro znaczy się dziś lekarka od dzieci. Jeśli chodzi o mnie to mogę jutro już iść, choć przyznam, że wstawanie to wciąż wyzwanie ;-) teraz mała pije i gryzie mnie przy tym, że hej a ja sobie nasłuchuję głosów szpitala ;-) Cytat:
poza tym w szpitalu zazwyczaj są laktatory więc możesz tam wypróbować. Cytat:
Kurde, obkurcza mi się macica przy ssaniu K.i to taaaak boli. Aha, wiecie jaką piękną pizamę ma Siobhan? |
||||
|
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
Piszę w wolnej chwili....
26.10 na świat przyszła moja córka Lilia 10/10, 2,950kg, 54 cm godz. 7:15 ![]() Pozdrawiamy!!!!
|
#4365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE Czekoladka ja tez sie pisze na porod w przyszlym tyg. dtawiam na 4-5.11 chociaz kusi mnie ten 30 caly czas ale gin mi zapowiedzial, ze go nie ma w weekend w szpitalu i moge tylko dzwonic...wiec chyba sie wstrzymam..![]() Dziewczyny (zanet, sloneczko...) ktore urodzily sn napiszcie opisy porodow...please bo jak nie bylo tak zle to moze sie podbudujemy tutaj psychicznie.. ![]() A ja nie spie zazylam wieczorem tabletke na cisnienie bo mialam dalej pow. 140/95 i nie moge spac nie wiem czy to przez to ![]() Jaka siobhan ma koszule..?? ![]() ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:12 ---------- Cytat:
GRATKIAle sie sypiemy...
|
||||
|
|
|
#4366 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, dzisiaj ja pełnię dyżur
![]() Nie śpię od 1 zaraz się kładę spać ale robię się głodna ... Słodkości Cytat:
a dla Klary wielkie ![]() Cytat:
Cytat:
to sala do porodów rodzinnych, w tym pokoiku dla męża stał tv, no i jest łazienka ale obok jest pomieszczenie z dwoma stanowiskami do rodzenia oddzielone tylko boksem a wc na korytarzu, to jest jednak mały oddział i tłoku tam nie ma więc są bardzo duże szanse na poród w sali rodzinnej https://pl-pl.facebook.com/oskolejowy a to jest szpital w naszym mieście, jest duże prawdopodobieństwo, że będę tu rodzić http://www.ginekologia.tychy.pl/index.php?galeria=69 Cytat:
Ogromne gratulacje ![]() Cytat:
dużo zdrowia i sił Ja byłam dzisiaj na ktg, mała cały czas uciekała i ciężko było złapać tętno,macica się stawia a ja nawet nie czuję, skurczy jednak brak, a położna cały czas macała mi brzuch i się pytała, czy aby na pewno w brzuchu jest jeden dzidziuś...eee.... |
|||||
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Beige pelnie warte z Toba! Nie spie od 3.
Magdula gratulacje! Synus uroczy Jezu mam dosc. Chce spac no!!! Malzon za pol h wstaje do pracy, a ja nie spie bo trzymam kredens kurde! |
|
|
|
#4368 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też co chwilę na chodzie więc jakby dotrzymuję Wam towarzystwa, tyle że przeplatam to zmianą pieluszek i ciumkaniem Klarci ;-) |
||
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam też ze Eclariss urodziła, również gratuluję!!! Też już bym chciała mojego brzdąca.
|
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdula, Olya Gratulacje!!!
Ale się zaczyna dziać )
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję 😘
A wiecie jaka Klara jest piękna! Taka mała kruszynka z czarnymi włoskami 😃😍 A mama w rewelacyjnej formie jakby nie rodziła ![]() Fotosa nie wstawię, bo moje gabaryty nie mieszczą się w kadrze 😜 Poszukam na necie, może znajdę ![]() Lekarz wczoraj na obchodzie zapowiedział mi jednak CC na środę, mała nic już nie rośnie, więc lepiej jej będzie poza mną. Za to pielęgniarka powiedziała, że w karcie jeszcze nie ma zlecenia, więc nie jest to jeszcze takie pewne. Dziś jeszcze jedna porcja sterydów i jutro niech robią co uważają za słuszne. |
|
|
|
#4372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się napatrze na zdjęcia Waszych dzieciątek to też już chce mieć swojego Syna przy sobie.
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdula i Olya ogromne gratulacje!!!!!
|
#4374 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki. Córcia jest trochę malusia... W chwili obecnej wazy tylko 2,750kg.
Cały czas walczymy o laktacje. Kilka rad ode mnie ![]() 1. Pamiętajcie o oddychanie - to naprawdę pomaga 2. Dużo chodźcie... Mi dawało ulgę i pomogło z rozwarciem 3. Prysznic - jak w pkt 2 4. Korzystajcie z wszystkich możliwości... Piłki, worki sako, gaz... 5. Kierujące sie intuicją, ale słuchajcie tez rad personelu 6. Polecam pozycje wertykalne, ja polowe partych byłam na kolanach i to była dla mnie najdogodniejsza forma 7. Ćwiczcie krocze!!! Mi sie udało bez naciecia mimo, ze mała wychodziła na supermana.8. Tż to wielki skarb!!!! Mi pomagała sama jego obecność, choć większość czasu milczałam i wolałam żeby on tez siedział cicho... ( "dasz radę to juz połowa...!!!" " dopiero kur.... POLOWA!!!" ). 9. Przygotujcie sobie plan porodu... U mnie dosyć ścisle go przestrzegali, o wszytskim informowali i pytali w razie wątpliwości. Inaczej dawno byłabym nacieta. ...trzymamy za Was mocno kciuki!!!!!!
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedzialam,ze jak nie piszecie,to rodzicie! Hehe!
Ogromne gratulacje dla Olya! Gratulacje dla Magdula! Dziewczyny dzieciaczki super! Ehhh u mnie znow noc do d... humoer juz na ooczatlu zepsuty dnia. Dzis tez ktoras rodzi? Kasiu uda Ci sie ogarnac pierwszy post? Bo sypiemy.sie i za moment bedzie to nie do ogarniecia!
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
Olya, Magdula gratulacje
![]() Ja w dwupaku, nic się nie dzieje ![]() Stasiu został dziś w domu, bo mocno kaszle.
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję dziewczyny
zanim będzie listopad, to połowa urodzi... Ale może jednak pokula się któraś ze mną do grudnia xd.
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-10-28 o 07:55 |
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Heh
![]() Ale się wyspalam ![]() IDE z córka do lekarza bo cala noc kaszlala, juz wole iść za wczasu niż potem mieć szpital w domu jakby z nią gorzej było. Ja tez kiepsko się czuje -zjem śniadanie i plucze gardło.... Magdula Olya Gratulacje ![]() klas ki:
|
#4379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
niby to ledwo w niedzielę było, ale chyba jeszcze trzy albo cztery dzieciaczki się pojawiły od tego czasu.Martha, głowa do góry, może w dzień trochę nadrobisz snu! :-* |
||
|
|
|
#4380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wasze maluszki są przesłodkie i przekochane, a jakie maleństwa
Cytat:
Cytat:
U mnie noc powiedzmy przespana, wczoraj brzuch mnie bolał po tym badaniu ale nie płaciłam ani nic a dzis wielki ogromny czerwono brązowy czop odszedł... Zaczyna mnie lekki stres ogarniać a dzis TP wg om dzidzia zrobiła wczoraj dyskotekę w brzuchu i ani myśli wychodzić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

taki wieczor!

Jak się napatrze na zdjęcia Waszych dzieciątek to też już chce mieć swojego Syna przy sobie. 
klas ki: