|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
Cytat:
Z racji tego, że może się powoli oczyszczać, możesz tracić apetyt do jedzenia etc. Czujesz skurcze, choćby nawet delikatne ? mierz, jeśli są regularne jedź na IP, niech zrobią ktg, sprawdzą szyjkę. nie ma co panikować, ale nie wiele zostało, i lepiej sprawdzić dla pewności.
|
|
#1652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zadzwoń do gina, zapytaj co myśli, niech sprawdzi czy wszystko ok
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Minka biegunka to to nie jest ale fakt czyści mnie,bóle podbrzusza typowo jak na okres, tez bym myślała ze się strulam gdybym nie jadła wszystkiego co TŻ i gdyby to nie był drugi wieczór z rzędu
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Najlepiej to skontaktować się z gin. on będzie wiedział czy to coś poważnego czy organizm tylko się przygotowuje do porodu
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Inka ja obstawiam, że organizm się oczyszcza powoli. co nie znaczy, że urodzisz jutro
ale jak pisałam, jak masz skurcze to sprawdzaj zrób ciepłą kąpiel jak sięwyciszą to to nie to, ale jak się utrzymają bądź zwiększą nasilenie, to biegusiem na ip :P dużo Ci zostało to bezpiecznej granicy ? zadzwoń jutro do gina tak jak Minka pisze
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
zależy w którym miejscu brzucha masz ukłucia?
Byłam dzisiaj na wizycie i... mała się odwróciła główką w dół! lekarz mówił, żebym się jeszcze tak nie cieszyła, bo strasznie się wierci....Co do brania tabletek, to u mnie było tak: kwas foliowy brałam już przed ciążą (mam skłonność do anemii i miałam anemię po operacji i dużo pracy kosztowało mnie, żeby się jej pozbyć), i brałam go do końca I trym. Ponad to niestety dostałam krwawienia i owszem lekarz dał mi duphaston (2 razy dziennie) i spasmoline (3 razy dziennie), niestety okazało się, że miałam do tego krwiaka i dawka duphastonu została zwiększona, a spasmolina doraźnie w razie bólu brzucha (może 3 razy skorzystałam). Krwiak przyschnął i duphaston został stopniowo wycofany. W II trymestrze przyszły witaminy dla kobiet w ciąży, kazał mi sobie jakieś wybrać (dostałam od koleżanki opakowanie Prenatal Classic i na tych pozostałam), ale miałam skurcze nóg więc zamiast dawać mi kolejne tabletki, to kazał mi jeść codziennie 1 banana (dzienne zapotrzebowanie na potas). Niestety, morfologia u mnie była fatalna, dostałam żelazo do picia (w sumie 2 opakowania wypiłam) i wreszcie przekroczyłam minimalną (teraz mam powtórzyć badanie, ale nie powinno już spadać). Od III trymestru powinnam pić tran na lepszy rozwój mózgu dziecka i jego cewek nerwowych (czy jakoś tak), co procentuje potem, bo najlepiej kwasy są wchłaniane przez dziecko podczas ciąży i właśnie w tym trymestrze, później nie ma tego efektu. Według badań Szweckich naukowców, dzieci tych kobiet które przyjmowały tran są inteligentniejsze, spokojniejsze i bardziej skoncentrowane. Dobre i 2 miesiące korzyści. Jak mi powiedział: "przynajmniej Pani korepetycji z matematyki nie będzie musiała kupować." I tyle odnośnie leków... tran, na zdrowie, od dzisiaj -oczywiście kupiłam sobie o owocowym aromacie, choć smakowo, to taki tłuszcz bez smaku, a ja nie cierpię tłuszczy wszelakich w zimnej postaci.
|
#1657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawdziłam właśnie wyniki moczu i się zdołowałam, jak nic infekcja, może z tego te kłucia: Nabłonki płaskie d.liczne Nabłonki okrągłe poj. co kilka pól widz. Pasma śluzu d.liczne Leukocyty 10-15 wpw Bakterie d.liczne Erytrocyty świeże i częściowo wyługowane pojedyncze w preparacie Świetnie... cukier po kolacji też mi wyszedł za duży |
|
|
|
|
#1658 |
|
Rozeznanie
|
Inka, mnie tez czysci od kilku dni, ale nie mam bólu brzucha, albo już nie odrózniam
Chco podejrzewam, ze u mnie sprawcą może być żelazo Może rzeczywiscie lepije skonsultowac z lekarzem Ja na szczescie mam w srode wizyte to bede miala KTG
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Inka ból okresowy który nie przechodzi po no spie i wannie wymaga IP. Zazwyczaj to skracanie sie i rozwieranie sie szyjki.
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Inka to może być też zatrucie, może jakiś wirus. Niekoniecznie zbliżający się poród - chociaż też nie można tego wykluczyć. Najlepiej skonsultować z ginem!
Z tego co słyszałam to jednak takie przygotowywanie do porodu organizm sobie robi bardziej koło terminu, a jak rodzisz za wcześnie to albo dostajesz silnych skurczy, albo wody odchodzą, w każdym razie dzieje się to bardziej dynamicznie. Chociaż ostatnio czytałam też o dziewczynie którą "czyściło" tak dwa tygodnie! ![]() Co do tego jak i kiedy dziecko zaczyna płakać po porodzie, sama nie wiem bo jestem po CC, ale teraz edukuję się jutubem, polecam zobaczyć: https://www.youtube.com/watch?v=pSyCal8fqig https://www.youtube.com/watch?v=vx6UpOMqYqw to są piękne filmy, nie za kategorii straszymy porodem, raczej wręcz odwrotnie ![]() to tylko z chusteczką ![]() https://www.youtube.com/watch?v=KwxZz5-6DTo
|
#1661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, ja już po śniadaniu, nie mogłam spać, więc stwierdziłam, że nie będę się męczyć tylko wykorzystam ten czas
![]() Cytat:
z tym tranem to własnie jest dosyć kontrowersyjna sprawa, ostatnio sie mocno wczytałam i okazuje się, że większość tranów (nawet tych "lepszych") jest nieoczyszczona z metali ciężkich ![]() kiedyś dawałam małej tran i sama piłam, ale teraz się boję ja postawiłam na nierafinowane oleje, ostatnio z małą zrobiłyśmy butelkę lnianego, a teraz pijemy z pestek dyni edit: choc teraz przeczytałam, że najlepsze chyba byłoby to: http://www.omegamed.pl/product/omegamed-optima-forte/ lecę dziś do apteki Cytat:
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Inka i co dzwoniłas? Minka też właśnie słyszałam ze tran to już nie bardzo a najlepsze oleje to rzepakowy i lniany tloczony na zimno ja dodaje do śledzia i sałatek te oleje :-D ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Mi brzuch twardnieje jak kamień ale koleżanka stwierdziła że to nie skurcz bo jak jest skurcz to jeszcze kluje dodatkowo więc nie wiem
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Inka jak tam dzisiaj sytuacja? Cytat:
żeby Mała już się nie obróciła ciekawa jestem czy moja się obróciła główką w dół ![]() Cytat:
Co do witamin, to jakieś na początku ciąży brałam, chyba prenatal complex czy jakoś tak. Ale ponieważ wyniki miałam i mam dobre, staram się jeść owoce i warzywa więc sobie taką suplementację odpuściłam. Teraz biorę tylko magnez i pregnę dha - myślę, że wystarczy
|
|
#1664 |
|
Rozeznanie
|
Blow ya mind miałaś rację, ten ostatni filmik to tylko z chusteczką. Chyba za dużo hormonów w nas buzuje.
|
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
Inka i co u cibie?
|
|
|
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
hejo
Inka- może faktycznie to zatrucie? ja już ponad tydzień miałam biegunke ale nie taka typową tylko ze często, bóle okresowe tez mam codziennie d tygodnia czasami wstac nie moge z bólu, ciagle zawroty głowy i ciaaagl mi niedobrze. A jak widac nic sie nie dzieje (chociaz moze szyjka sie skrociła-klub) Moze u ciebie to tez to? Ja tak mialam 2tyg w dwoch seriach po tygodniu. nie wiem czy cie to uspokoi, ale moze przejdz sie do lekarza dla pewności. minka- a skad wiadomo ktory tran jest oczyszczony i lepszy?Ja synkowi od paru lat daje ten sam tran ciagle i teraz sie martwie czy czasem bardziej mu nie szkodzę tym tranem.. Ide zaraz farbować odrosty i henna brwi zrobić, makijaż i moge śmigać :P |
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
hej!
Inka wszyscy tu czekają na wieści od ciebie widze a ty mi się dzisiaj śniłaś... we dwie spakowałyśmy jakiś koc i poduszke i pojechałyśmy na całonocny wypad do lasu.. ot pospać pod gołym niebem... |
|
|
|
#1668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do olei, to wiele jest polecanych własnie, ale nierafinowanych, tłoczonych na zimno. wiem, że dobry jest konopny, lniany, sezamowy, z pestek dyni, jest w czym wybierać ![]() tylko one w smaku średnio, ale moja 4,5 latka radzi sobie z nimi lepiej niż ja ![]() Cytat:
![]() piszą, że trany dostępne w aptekach nie są dobre, że właśnie nieoczyszczone itp. jesli już to polecają Kirkman albo Blue Ice, ale one podobno drogie. Ponoć lepiej właśnie postawić na oleje nierafinowane + wit. D (z lanoliny) (dr jacobsa - można na allegro kupić), z tym, że zanim poda się wit. D wypadałoby zrobić badanie krwi i ustalić czy organizm potrzebuje, bo nadmiar tez jest niedobry. Badanie nie jest refundowane i kosztuje ok. 60zł. Ja swojej małej przy najbliższej morfologii zrobię, bo teraz szkoda mi trochę ją kłuć. Ja kiedyś podawałam Mollersa swojemu dziecku, a teraz stoi w lodówce i czeka aż go wywalę ![]() jade zaraz do nas do apteki obczaić po ile mają ten Omegamed dla siebie i małej wezmę, a jak będzie drogo to zamówię na gemini.
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze wcielo mi post wczoraj :/
Ja sie melduje po wczorajszej wizycie, mały zrobił nam psikusa i sie odwrócił i jest elegancko głowa do góry. A od 2 miesięcy siedział głowa w dół. Maz od 3 dni mówił ze cos sie inaczej rusza i słabiej kopie, a pare dni wcześniej mocno sie wiercił, widocznie sie przekręcał. No i na dzień dzisiejszy będzie cc. A ja tak ładnie sie uczyłam oddychać i przeć na sr... No nic zobaczymy jak to będzie. Poza tym to wszystko idealnie, wazy 1840 g ma serce jak dzwon, długa kiść udowa i duża głowę Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
może jeszcze zrobi fikołka
|
|
#1671 |
|
Rozeznanie
|
A tak to jak niektóre z Was tez mam problem z siuskami wychodzą bakterie i leukocyty ale posiew czysty. Mam brać żurawit tylko.
Co do leków w ciazy to ja od owulacji brałam duphaston pózniej dodatkowo Luteine i tak az do 14 tyg, bez tego to nie wiem czy by sie ciaza utrzymała. a co do witamin to od ponad roku kwas foliowy a od II kresek femibion Natal a teraz femibion Natal 2 z dha i mam bardzo dobra morfo ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Kto go tam wie ma charakter widocznie po tatusiu, zawsze robi na opak ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Obudzilam sie bo mnie kuje pod cyckami.
Inka jak cie cos nie pokoii to jazda na ip mi ostatnio codziennie wieczorem znowu nie dobrze jest ale wypije miete i przechodzi.
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
NaamaH6669 może się już nie odwrócić, ale jeśli wolisz SN to mogę Cię pocieszyć, że jeśli dziecko leżało juz w jednej pozycji (głową w dół) to mimo, że się obróciło to może to zrobić jeszcze raz. Tak mi mówiła moja gin, jak się martwiłam że mi się dziecko tyłkiem do dołu odwróci. Najmniejsze prawdopodobieństwo na obrót przed porodem mają te dzieci które od początku leżą głową do góry!
Ja odstawiłam wszystkie suplementy i witaminy od sierpnia. Mam dobre wyniki z krwi więc się nie przejmuję. A słyszałam, że od tego, że kobiety biora tyle witamin w ciąży, dzieci się rodzą coraz większe! A ja już genetycznie jestem uwarunkowana na dzieci powyżej 3,5 kg więc nie chcę się dobijać ![]() Tylko magnez biorę czasami bo mam straszne skurcze łydek!
|
#1674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ma jeszcze szansę się odwrócić i będziesz miała sn
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Minka zaciekawiłaś mnie tym tranem i tym, że to może szkodzić Ja mam taki omegamed http://www.omegamed.pl/product/omegamed-pregna/ Pani farmaceutka mnie zapewniała, że to z witaminami, ale to tylko same DHA. kosztował około 30 zł chyba i ma 60 kapsułek. Nie dokupowałam już zwykłych witamin, bo kasy mi brakowało i tak się teraz raczę samym DHA, ale jak Wy piszecie, że nie bierzecie witamin to już nie mam wyrzutów sumienia Co do brania masy leków w ciąży. Moja poprzednia gin to bardzo mało przypisywała i chyba aż za mało, bo infekcja dróg moczowych ciągnęła się przez całą ciążę i nie wyleczyła mi jej dopóki nie lądowałam w szpitalu, o ![]() Mój obecny gin ponoć słynie z przypisywania masy leków. Mi od razu przypisał luteinę w tej ciąży, a poprzednio nie brałam i miałam nie wykupować, ale zaczęłam mieć brązowe plamienia i wykupiłam. Miał akurat nosa, bo luteina pomogła i przestałam plamić. Oczywiście dopisał spasmolinę, a ja kupiłam zwykłą no- spę, żeby w razie pobolewań mieć ale nie brałam 3 razy na dobę. Magnez to sobie sama kupiłam na skurcze i na te twardnienia, ale nie zajadam się po ileś na dzień tylko biorę jedną i tu polecam Magnellę, bo w porównaniu z Magne B6 czuje się lepiej i twardnień mam znacznie mniej, bo uwalnia się wolniej, przez co dłużej działa. Nie jestem fanką leków przeciwbólowych, ale, że teraz mam się z tą szyjką i jak czuję, że mnie brzuch boli to zażywam dodatkowo no-spę fortę, ale to już jak czuję, że boli mocno i nie 3 razy na dzień tylko raz i o dziwo dziś zaczęłam 35 tc i nie urodziłam A słyszałam o tych skutkach ubocznych no-spy... Inka dawaj znać, mam nadzieję, że nie urodziłaś i przeszło ![]() Mnie ostatnio też czyści, ale w sumie wolę to niż zaparcia ;p Ringo super, że mała jest już główką w dół ![]() NaamaH to Wam maluch psikusa sprawił, ale może jeszcze się obróci Mi jak brzuch twardnieje to nie tyle co zaczyna boleć jak na @ tylko robi się mocno napięty jak by to co w nim mam nie mieściło się w skórze
|
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się po prostu boję, że może moja dieta nie jest tak doskonała i wolę jeść te witaminy, niż nie. Naamah - a to Ci dziecko psikusa zrobiło oby mój się nie odwrócił, bo też ciągle główką w dół
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
minka- jednymz lepszych oleji jest rzepakowy,ma najlepszy stosunek omega 3
mega 6 czyli super w porownianiu z reszta oleji i oliwy z oliwek jest na podium lniany tez jest dobry. Ja daje tran z gala 26zł i styka na pare miesiecy...no ale teraz to sie musze naprawde zastanowic hehe
|
|
|
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałam już wcześniej, że jeden lekarz mi powiedział, że przy moim wzroście więcej niż 3,3 kg nie urodzę SN Córka urodziła się 3,6 kg przez CC..Olej lniany jest bardzo dobry! ja dodaję do sałaty i warzyw! Dziewczyny czy zaczynają Wam się obniżać brzuchy? Bo mi się coś wydaje, że dziecko czuję niżej, chociaż nie widać tego z zewnątrz... zastanawiam się czy to przez to, że jestem niska. W sensie na wysokich dziewczynach widać ten spadek brzucha, a jak jesteś taka krótka jak ja to gorzej Nie mam już zgagi i ruchy rączek czuje na wysokości blizny po CC i niżej... Jak to u was jest?
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Mi się jeszcze nie obniża może dlatego że skończyłam 32 tydz i idzie 33. Choć Małego czuje bardzo nisko. Na ostatnim usg był ułożony poprzecznie,a wczoraj leżąc w łóżku czułam ruchy aż pod brzuchem, miałam wrażenie że Mały zaraz wyjdzie, a jak się uspokoił to takie pulsowanie czułam w dole
|
|
|
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mój Tż 4,200 kg Obie ciąże rozwiązane dopiero w 42 tyg. Więc lekki stresik jest, a wtedy to były czasy, nie ma to, tamto, naturalnie trzeba było rodzić.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

juz nie wiem co robić...
ale jak pisałam, jak masz skurcze to sprawdzaj zrób ciepłą kąpiel jak sięwyciszą to to nie to, ale jak się utrzymają bądź zwiększą nasilenie, to biegusiem na ip :P dużo Ci zostało to bezpiecznej granicy ? zadzwoń jutro do gina tak jak Minka pisze
lekarz mówił, żebym się jeszcze tak nie cieszyła, bo strasznie się wierci....
I tyle odnośnie leków... tran, na zdrowie, od dzisiaj -oczywiście kupiłam sobie o owocowym aromacie, choć smakowo, to taki tłuszcz bez smaku, a ja nie cierpię tłuszczy wszelakich w zimnej postaci.

Chco podejrzewam, ze u mnie sprawcą może być żelazo
Może rzeczywiscie lepije skonsultowac z lekarzem

żeby Mała już się nie obróciła
mega 6 czyli super