![]() |
#1951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Hej dziewczyny
![]() Cieszę się z waszych wizyt ! ![]() ![]() Ja się stresuję bo za tydzień mam usg prenatalne... Ostatnie usg miałam w 5t i 6d więc długo nie zaglądałam co u dzidziusia i się denerwuję mówiąc szczerze... Lekko powiększył mi się brzuch, ale nie od jelit a właśnie tak niżej;P Poniżej pępka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś po raz pierwszy wykorzystałam fakt, że jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() I poszło szybko, sprawnie ![]() ![]()
![]() |
#1954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ehh dziewczyny tak piszecie o tych swoich brzuszkach a ja się doczekac nie mogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
aural - dokładnie brzuch ciążowy-wzdęciowy
![]() xescalax - raczej nie, dzidziuś za mały ![]() jagodowa - no i super ![]() ![]() ![]()
#1956 | ||||
Rozeznanie
|
Jagodowa brawo za odwagę! Ja bym stała pewnie grzecznie w kolejce ...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie wczoraj wizyta w porządku, badanie dowcipne wszystko ok - szyjka długa i zamknięta .. nie zapytałam o kwas foliowy ;/ będę musiała smsa do Pani dr napisać... Śmiesznie było, bo mnie badała lekarka na fotelu a mąż stał za nią i ze mną gadał obserwując sobie badanie ;] chyba mu się podobał widok ![]() A wczoraj byliśmy w Szwejku na kolacji i dostałam gratis Deser puddingowy ("Dbamy o klientki w ciąży") ![]() ![]() Ola czekamy na relację ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Ja czasami mam problem, bo u szczupłej dziewczyny widać, ale czasami naprawdę trudno stwierdzić, czy to spożywka czy ciąża... no ale teraz siedzę sobie bez wyrzutów i już żadnej babie biegnącej do tramwaju i sapiącej na uchem jaka ona biedna nie ustąpię ;p
![]() |
#1957 |
Raczkowanie
|
To może będzie oki... Napisze po wizycie co i jak. Chodzę prywatnie. Nie wiem piszecie sobie np czy chodzicie prywatnie ile płacicie za wizytę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To super ![]() Ja od dawna robię za bezczela. Wypinam swój "wieeelki" brzuch, robię oczy kota ze Shreka i dawaj. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi ktoś odmówił, ba, z jedną starszą panią się prawie pokłóciłam, bo chciałam jej ustąpić miejsca w tramwaju "Pani siedzi, pani siedzi nic mi nie będzie, a pani w ciąży jest, trzeba siedzieć!". Przestaję wierzyć w ludzką znieczulicę i wdupiemanie ![]() Edytowane przez Opulka Czas edycji: 2014-10-28 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i bardzo dobrze ![]() U mnie to wzrokiem zabijają, raczej nikt się nie odezwie, bo się wszyscy znamy, ale pewnie w myślach wyzywają mnie od najgorszych ![]()
![]() |
#1960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja teraz mam już narawdę duży brzuch (co prawda w ok. 80% to ciąża spożywcza pod koniec dnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Też miałam zamiar stać w kolejce grzecznie, ale wkurzyli mnie ci ludzie, którzy myślą że jak mają 60+ to nikt więcej nie może chodzić do lekarza, źle się czuć i zajmować im miejsce ![]() ![]()
![]() |
#1965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie przypisuje też ludziom złośliwości i wredoty, bo po pierwsze, mało mnie obchodzą motywy ich zachowań, poza tym, sama jestem osobą która często się zamyśla i nie uważa na otoczenie (rodzina zawsze straszyła mnie historią Piotra Curie, który też się tak jak ja zamyślał, chodził po ulicach, w końcu wpadł pod dorożkę i po nobliście. to była historia którą w dzieciństwie raz na tydzień co najmniej słyszałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, masz rację ![]() Cytat:
![]() Ja chodzę prywatnie i płacę 120zł padłam ![]() ![]() Mi raz w autobusie pan ustąpił miejsca, w sklepie mięsnym ekspedientka wywołała mnie z końca kolejki (to było jakoś przed majówką, więc milion ludzi w kolejce a ja tylko kiełbasę chciałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz na szczęście jeżdżę wszędzie autem, więc chociaż autobusy odpadają ![]()
![]() Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2014-10-28 o 08:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja zapisujac sie do innego lekarza (na NFZ) WSZYSTKIE badania mialam przez niego zlecone.Nie marudzil ze jest ich duzo a nawet sie martwil czy zdaze je zrobic. Trzeba po prostu trafic na kogos normalnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Wtajemniczenie
|
hej!
![]() Czarnulka, my z TŻ kiedyś wjechaliśmy w dzika. Mieliśmy jakieś starsze auto, a ta lora była tak wielka (w sumie to było ich kilka), że nie było szans żeby zjechać na bok, oczywiście o hamowaniu nie było mowy.. no i przywaliliśmy, ale wtedy samochód był zmasakrowany. aż mocowanie silnika się urwało... Ale TŻ mechanior, więc naprawił. Dobrze, że to było 10 km od domu, bo jechaliśmy wtedy do W-wy ![]() ja jeszcze nie korzystam z przywileju ciężarnych. Ale np. jak idę na badania i czuję się dobrze, a widzę że przychodzi kobieta z wieeelkim bebzonem, niemalże zaraz urodzi ![]() i miałam coś pisać i nie wiem co. idę robić śniadanie, jajca się gotują ![]()
#1969 |
Raczkowanie
|
Ja prywatnie chodzę i 100 zł płace za wizytę. Czy tu w temacie sobie piszecie mi chodziło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ciekawe co tam u Olki..Nie kojarze juz na ktora miala wizyte... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Raczkowanie
|
9.20
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zadomowienie
|
Chyba na 9:20
![]() Pewnie niebawem się odezwie.
![]() ![]() Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2014-10-28 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a kiedyś to mnie poniosło na małolatów. była sobie grupka 6-7 osób w wieku może 16 lat. no i wsiadłam do pociągu wracając z pracy, patrzę - jest miejsce. usiadłam, a na 3 pozostałych miejscach były 3 dziewczyny. i przyszedł jakiś chłopak. a jedna do niego: no uprzejma pani zajęła Twoje miejsce i coś zaczęła do niego gadać na mnie (rozmawiałam przez telefon z mamą w tym czasie.) Rozłączyłam się i kulturalnie mówię, czy dziewczynka ma coś do powiedzenia. że w tym pociągu nie ma miejscówek i przepraszam bardzo - starszym i kobietom w ciąży się ustępuje (nie byłam wtedy jeszcze w ciąży, spożywczą jedynie było widać ![]() ![]()
Edytowane przez Santilia Czas edycji: 2014-10-28 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | |
BAN stały
|
Pewnie o czasie i tak nie weszla do gabinetu bo wiadomo jak to jest...
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Ludzi bylo pelno.Ide na sam koniec bo widze ze sa trzy miejsca a tam malolaci mowia ze zajete.To mowie ok, moze wyszedl ktos na chwile i wroci.Znalazlam gdzies indziej miejsce, autobus ruszyl a tam nikt nie przyszedl. Dwojka mlodych zajela sobie 5 siedzen ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zamawiam właśnie tą szatkę tzn zdecydować się nie mogę co myślicie :
Taką z Aniołkiem i wierszykiem w tle : http://www.e-swiece.pl/pl/p/Szatka-z...b-zdjeciem/229 Czy tą wzór nr 1. Złoty http://allegro.pl/szatka-do-chrztu-s...670718857.html
#1976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie też tu chodzą ceny za wizytę rzędu 120-200 zł, ja płacę więcej ale mam zawsze usg na wizycie i panią dr ze wszystkimi papierami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Raczkowanie
|
Ajajaj, polskie narzekanie, uwielbiam patrzeć jak spaja ludzi
![]() ![]() ![]() LuckyLove, po co się taką szatkę kupuje? I czemu to się nazywa szatka jak to zwykła chusteczka jest? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 |
Zadomowienie
|
hej,
ja podczytuję, ale siły nie mam na pisanie w ogóle. Wczoraj już miałam nadzieję, że mdłości trochę odpusciły, bo rano nie było najgorzej, ale za to wieczorem myjąc zęby ![]() Co do ustępowania, w zasadzie zgadzam się z Opulką, że jak potrzebujemy usiąść czy wejść bez kolejki, to warto prosić. Mi w ostatniej ciąży jakoś rzadko się zdarzało z tego korzystać, ale pamiętam taką sytuację na poczcie - było parę osób, ja już w 8 miesiącu i postanowiłam sobie poczekać, bo mi się nie spieszyło, więc usiadłam na krześle. Jakaś starsza pani zauważyła, że jestem w ciąży i głośno do kolejki powiedziała, żebym poszła pierwsza, bo jestem w ciąży. Na to odezwała się młoda dziewczyna, że ona nikogo nie wpuści, bo ona też niedawno była w ciąży i nikt jej nie ustępował, więc ona też nie ustąpi, bo się spieszy do pracy. Ostatecznie rozpętała się burzliwa dyskusja na poczcie (dodam, że ja nawet nie zdążyłam buzi otworzyć), ale pracownicy nawet nie zareagowali (to taka mała poczta bez numerków) i ta oburzona skorzystała, a ja postanowiłam poczekać na swoją kolej, bo stwierdziłam, że nie będę uczestniczyć w słownej przepychance. A w pierwszej ciąży miałam jeszcze jedną zabawną sytuację - autobus nie był zapchany, nawet z tyłu były pojedyncze wolne miejsca, jechało trochę młodzieży, a ja siedziałam na miejscu uprzywilejowanym za kierowcą. I na przystanku wsiadła starsza pani -wyjątkowo elegancka, z torebusią, w kapelusiku i siatkowych rękawiczkach. I od wejścia wali prosto do mnie mówiąc - "proszę mi ustąpić, bo to jest miejsce, które mi się należy". Dodam, że byłam w 9. miesiącu, ale nie miałam dużego brzucha. Więc łagodnie mówię do pani, że mi też się należy, a jest przecież kilka wolnych miejsc, a ona dalej, że to jest miejsce dla starszych osób. Więc ja wstałam mówiąc jej, że jestem w 9. miesiącu ciąży, ale skoro ona potrzebuje akurat tego miejsca, to ja postoję. I wstałam, ta usiadła, ale było jej chyba niezręcznie, bo przesunęła półdupek i zaproponowała mi, żebyśmy razem usiadły na jednym siedzeniu. ![]() potem mi było jej nawet żal, bo niby poprosiła o to, co jej z racji wieku się należało, ale wyszło głupio. |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Raczkowanie
|
Też mam na każdej wizycie usg, lekarz dodatkowo jest endokrynologiem i zastepca ordynatora w szpitalu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zadomowienie
|
To jest szatka do chrztu którą kupuje matka chrzestna.
Daje się ją dziecku podczas obrzędu :P A czemu nazwali to szatka to nie wiem :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.