Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 09:52   #4891
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ale zydzior z mojego Tz..powiedziałam mu to co Inwersja napisała ze lepiej iść prywatnie a on ze mogę iść ,tylko wtedy odłożymy nasz wyjazd na za dwa lata. .to nic ze oszczędności są na koncie.ważne żeby odebrać mi urlop którego już tak dawno nie miałam i na który tak mocno czekam...burak
Poli, spróbuj najpierw za darmo. Myślę, że szybko skapniesz się czy psycholog jest rzetelna.
Jak nie pomoże to przynajmniej będziesz miała argument, że próbowałaś i nie wyszło. A nóż się uda.
Tu w Łodzi gdzie chodziłam to totalnie nie miało sensu. Jedna wizyta na miesiąc 30 min, to porażka. Poza tym ta kobieta już na drugiej wizycie powiedziała, że nie wie czy jest sens żebym przychodziła, bo nie potrafi mi pomóc.
Teraz i tak bym do niej chodzić nie mogła, bo ma takie godziny przyjmowania, że musiałabym jeździć z Miłoszem.

W razie czego można poszukać też w OIKu. Tam nie trzeba skierowania i wydaje mi się, że może być łatwiej o termin.
No i czasem są poradnie zdrowia psychicznego gdzie wystarczy iść do psychiatry na jedną wizytę, poprosić o skierowanie i zapisać się od razu do psychologa. Moja przyjaciółka poszła do takiej przyszpitalnej poradni.
Stary 2014-10-28, 09:52   #4892
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Poli tak nie wiem jak się odnieść ale nie chcę żebyś pomyślała że nie czytałam i nie okazuję zainteresowania. To już chyba nie takie zwykłe "załamanie kondycji tzw. dół " jeśli myślisz o wizycie u specjalisty , na pewno spróbuj gdzieś pójść , wiem ze państwowo to ciężko jest i jeszcze trafić na dobrego lekarza to już w ogóle a prywatnie to kasa za wizyty. ale zeby się udało
Kurczę jakoś nie umie zebrać myśli aj, najchętniej to bym cię wyściskała, wyprzytulała i o.
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:59   #4893
ja :)
Zakorzenienie

Na porównanie:

kraków:
http://aqicn.org/city/poland/malopol...-krasinskiego/

skawina (ja-ika przeprowadzam sie do ciebie ):
http://aqicn.org/city/poland/malopolska/skawina/

pekin:
http://aqicn.org/city/beijing/nansanhuanxilu/

hardcore..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:03   #4894
inwersja
dryfuję słowami

Ogólnie z kiepskimi psychologami często jest ten problem, że ich "terapia" polega na tym, że gadają takie frazesy z podręczników, które osoba trochę wykształcona albo choćby troszkę interesująca się tematem zna i wtedy takie chodzenie to strata czasu.
Pierdoły w stylu wypisz swoje wady i zalety.
A jak wygląda u dobrego nie wiem, bo na takiego nigdy nie spotkałam.
Stary 2014-10-28, 10:07   #4895
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

trochę was przeleciałam, szczerze wam powiem że coś ostatnio mało się kłóciłyście
więc wróciłam do roboty ale ale! jest światełko w tunelu, miałam rozmowę o pracę jako taki pracownik na telefon na zastępstwo (w przedszkolu) w razie choroby itp. I przeszłam! w sumie robota nie pewna, dodatkowa, przez pośrednika czyli mniej kasy ALE! od czegoś trzeba zacząć. Czekam tylko na zaświadczenie z policji i potem czekam tylko aż ktoś zachoruje albo np zajdzie w ciążę No a poza tym to dalej jadę na szmacie

mieliśmy ostatnio wizytę, Nina przeszła trzydniówkę. Wazy 10,5kg i ma 85cm. Wychodzi poza wykres ze wzrostem, będzie nosić buty po ojcu

dziś mam wolne a wieczorem mamy festyn w przedszkolu, właśnie piekę ciasto z tej okazji. Będę miała okazję kupić za 100koron obraz namalowany przez moją córkę, gdyż będziemy wspierać biedne dzieci z Peru

a i młoda nadal nie chodzi i w ogóle żadnych postępów w tym kierunku w ostatnim czasie.
pozdr
ładnie Nina waży uśmiałam się z tego " będzie nosić buty po ojcu" , udanej zabawy na festynie i ko-nie- cznie! kup obraz i się pochwal zdolnościami córy.
za robotę, zawsze coś.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Uhhh, no to zdrówka kochana dla obu Twoich meżczyzn. Oby Jaśkowi już przeszło szybko po tym antybiotyku, bo ostatnie tygodnie coś nie były dla niego łaskawe..

Nie mam cos mocy odpisywac na reszte, ale czytam Was na biezaco. Ogarniam chate i intensywnie wzielam sie za cv, moje portale online no i zaczynam szukanie pracy.

I jestem przerazona. Przerazona powietrzem w krk.. Bez jaj, jestesmy na poziomie pekinu. Kilkukrotnie przekraczamy dopuszczalne normy od kilku dni, a to dopiero poczatek zimy. Powyzej wspolczynnika 35 kobiety w ciazy (wg badan) rodzily dzieci o nizszej masie urodzeniowej (o 128g srednio, co jest duzo bardzo dla niemowlaka) i mniejszym obwodzie glowki. Niewskazane spacery, szcegolnie dla kobiet w ciazy, malych dzieci, astamtykow i alergikow. A ile jest w krk? 156 dzisiaj.. No bez kitu, jak zyc? Jak w ciaze zachodzic? Jak dziecko na zdrowe chowac? Tassia czy Ty to widzialas? Nie przeraza Cie to? Bo mnie bardzo.. Kupilam nawet filtr powietrza do domu pare tyg temu, ale kurde musialabym w ogole na swierze powietrze nie wychodzic w takiej sytuacji. Ja pitole, chyba pomyslimy z TZ o szybszej wyprowadzce stad..

A druga rzecz co mnie bardzo rozzloscila to wczorajszy artykul na onecie o cpiacych i pijacych kobietach w ciazy, czesto do tego stopnia ze maluchy nie sa w stanie przezyc. Ciezko mi uwierzyc ze my tu siezastanawiamy czy jajko na miekko albo nie umyty pomidor nie zaszkodzi dziecku, a w tym samym rownoleglym swiecie laski upijaja sie i cpia na umur bedac w ciazy od wielu miesiecy. No nieogarniam tego swiata.

Chyba mam dzien depresyjny To sie wyzalilam.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Nena wow! Ale Ci modelka rosnie Wrzucialabys jakies foty Niny, ciekawam jak sie zmienila, dawno juz jej nie widzialam.
no poziom zanieczyszczenia jest przerażający, ludzie sami się trują .
a co do tego artykułu w necie- nie czytałam , ale ostatnio wczoraj czy przedwczoraj było o tym w wiadomościach, nie pojmuję, nie ogarniam tego!
Stary 2014-10-28, 10:07   #4896
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja jak byłam w marcu u psychologa to postawił mi diagnozę na pierwszej wizycie
Bartek ma już 10 zębów, przebily się dwie górne czwórki, jeszcze tylko 6

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:09   #4897
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
to już zdrowiej żyć w Pekinie

do Łodzi zapraszam
63-77

byle nie na Widzew, tam 117
widzisz, Widzew wcale taki cudny nie jest :P:

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
no bo chyba tak się robi? ale potem powinna być jakas terapia, leczenie czy cóś...

Miłosz wciąz ma tylko 7 i męczą go te zęby ciągle :/
A jak ma 10, to jeszcze drugie tyle. Przecież mleczaków jest 20 docelowo.
Stary 2014-10-28, 10:12   #4898
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
juz dawno powinnam iść. Skoro to ma mi pomóc to wybiorę się na pewno.

No ja właśnie nie potrafię sobie poradzić sama; (ciesze się ze Tobie się udało

Byłam zrobić sobie morfo, ob i oddać mocz do badania. Co za kolejki u nas.przede mną było 30 osób w tym dużo przychodziło na cito. Najważniejsze że już po dalam tez do zbadania Lilkowa kupkę w kierunku pasożytów i szkiełko na owsiki.nie pomyślałam bo mogłam tez z tej samej kupki pobrać na lambrie a tak to musze jeszcze raz.no trudno..wyniki za dwa dni.
kciuki za dobre wyniki
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

mąż mi zrobił śniadanie i kanapki do pracy. Też powinnam robić?
w sumie to mogł się modlić
ja to mojemu nigdy nie robię, codziennie przed pracą sobie kupuje
Cytat:

trochę was przeleciałam, szczerze wam powiem że coś ostatnio mało się kłóciłyście
więc wróciłam do roboty ale ale! jest światełko w tunelu, miałam rozmowę o pracę jako taki pracownik na telefon na zastępstwo (w przedszkolu) w razie choroby itp. I przeszłam! w sumie robota nie pewna, dodatkowa, przez pośrednika czyli mniej kasy ALE! od czegoś trzeba zacząć. Czekam tylko na zaświadczenie z policji i potem czekam tylko aż ktoś zachoruje albo np zajdzie w ciążę No a poza tym to dalej jadę na szmacie

mieliśmy ostatnio wizytę, Nina przeszła trzydniówkę. Wazy 10,5kg i ma 85cm. Wychodzi poza wykres ze wzrostem, będzie nosić buty po ojcu

dziś mam wolne a wieczorem mamy festyn w przedszkolu, właśnie piekę ciasto z tej okazji. Będę miała okazję kupić za 100koron obraz namalowany przez moją córkę, gdyż będziemy wspierać biedne dzieci z Peru

a i młoda nadal nie chodzi i w ogóle żadnych postępów w tym kierunku w ostatnim czasie.
pozdr
Hej Nencia, pisz częściej i koniecznie pokaż obrazek jaki namalowała artystka
Cytat:

I jestem przerazona. Przerazona powietrzem w krk.. Bez jaj, jestesmy na poziomie pekinu. Kilkukrotnie przekraczamy dopuszczalne normy od kilku dni, a to dopiero poczatek zimy. Powyzej wspolczynnika 35 kobiety w ciazy (wg badan) rodzily dzieci o nizszej masie urodzeniowej (o 128g srednio, co jest duzo bardzo dla niemowlaka) i mniejszym obwodzie glowki. Niewskazane spacery, szcegolnie dla kobiet w ciazy, malych dzieci, astamtykow i alergikow. A ile jest w krk? 156 dzisiaj.. No bez kitu, jak zyc? Jak w ciaze zachodzic? Jak dziecko na zdrowe chowac? Tassia czy Ty to widzialas? Nie przeraza Cie to? Bo mnie bardzo.. Kupilam nawet filtr powietrza do domu pare tyg temu, ale kurde musialabym w ogole na swierze powietrze nie wychodzic w takiej sytuacji. Ja pitole, chyba pomyslimy z TZ o szybszej wyprowadzce stad..

no niestety powietrze w naszym rejonie jest w zimie beznadziejne
Cytat:
zapraszam ale u mnie też nie jest kolorowo. Są dni w zimie bezwietrzne i wtedy jakość powietrza jest masakryczna. Niestety jak zaczną palić w piecach (w domach prywatnych) nie wiadomo czym, to aż nie da się oddychać. Do Skawiny wszystko leci z okolicznych wiosek, więc nie jest ciekawie

Wystawiłam w końcu na olx kurtki po Kamilu i swoje sukienki w rozm 36 ciekawe, czy ktoś zadzwoni W zeszłym roku jak się przeprowadzałam też wystawiałam rzeczy, tylko, że za darmo. Odzew był niesamowity ale przynajmniej pozbyłam się 10 worów 120 litrowych ciuchów i 3 wory 60 l butów

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

do Łodzi zapraszam
63-77

Stary 2014-10-28, 10:17   #4899
Zakorzenienie

Cytat:

do Łodzi zapraszam
63-77

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

no bo chyba tak się robi? ale potem powinna być jakas terapia, leczenie czy cóś...

Miłosz wciąz ma tylko 7 i męczą go te zęby ciągle :/
A jak ma 10, to jeszcze drugie tyle. Przecież mleczaków jest 20 docelowo.
hehe, no doskonaly nie jest
a w moim san francisco wiecznie na zielono
kurde, wyprowadzilabym sie w jakies bieszczady, albo tam w gorgulka okolice to bym mogla oddychac pelna piersia tylko kurka, gdzie ja tam prace znajde
Stary 2014-10-28, 10:20   #4900
Isabell12
Zadomowienie

mam pytanie do mam które podają mm Nan, czy dawałyście już dzieciom Nan 3, czy były problemy po zmianie ?
Stary 2014-10-28, 10:21   #4901
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Poli, spróbuj najpierw za darmo. Myślę, że szybko skapniesz się czy psycholog jest rzetelna.
Jak nie pomoże to przynajmniej będziesz miała argument, że próbowałaś i nie wyszło. A nóż się uda.
Tu w Łodzi gdzie chodziłam to totalnie nie miało sensu. Jedna wizyta na miesiąc 30 min, to porażka. Poza tym ta kobieta już na drugiej wizycie powiedziała, że nie wie czy jest sens żebym przychodziła, bo nie potrafi mi pomóc.
Teraz i tak bym do niej chodzić nie mogła, bo ma takie godziny przyjmowania, że musiałabym jeździć z Miłoszem.

W razie czego można poszukać też w OIKu. Tam nie trzeba skierowania i wydaje mi się, że może być łatwiej o termin.
No i czasem są poradnie zdrowia psychicznego gdzie wystarczy iść do psychiatry na jedną wizytę, poprosić o skierowanie i zapisać się od razu do psychologa. Moja przyjaciółka poszła do takiej przyszpitalnej poradni.
Spróbuję uzyskać skierowanie od rodzinnej. Do ośrodka pomocy na pewno nie pójdę.nie chce żeby o moich problemach dowiedziały się osoby nie powołane ( a pracuje tam jedna taka).w szcz jest też ta poradnia o której piszesz.zadzwonię i popytam.

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
Poli tak nie wiem jak się odnieść ale nie chcę żebyś pomyślała że nie czytałam i nie okazuję zainteresowania. To już chyba nie takie zwykłe "załamanie kondycji tzw. dół " jeśli myślisz o wizycie u specjalisty , na pewno spróbuj gdzieś pójść , wiem ze państwowo to ciężko jest i jeszcze trafić na dobrego lekarza to już w ogóle a prywatnie to kasa za wizyty. ale zeby się udało
Kurczę jakoś nie umie zebrać myśli aj, najchętniej to bym cię wyściskała, wyprzytulała i o.
Kochana jestes dzięki wielkie!

Wow Nena! Nina to wysoka dziewczynka! Moja to nawet nie wiem czy 80 maudanego festynu!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:22   #4902
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
u nas 5 na stanie, jeden wyłazi, reszta w drodze
Stary 2014-10-28, 10:22   #4903
passion80
Zakorzenienie

Inwersja

Ja a zdalnie nie możesz pracować?
Stary 2014-10-28, 10:38   #4904
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Spróbuję uzyskać skierowanie od rodzinnej. Do ośrodka pomocy na pewno nie pójdę.nie chce żeby o moich problemach dowiedziały się osoby nie powołane ( a pracuje tam jedna taka).w szcz jest też ta poradnia o której piszesz.zadzwonię i popytam.

Kochana jestes dzięki wielkie!

Wow Nena! Nina to wysoka dziewczynka! Moja to nawet nie wiem czy 80 maudanego festynu!
No tak, to jednak mała miejscowość. Ja to tu nikogo nie znam to też inaczej.

Cytat:
Inwersja

No co? przedstawiłam tylko suche fakty
a właściwie duszące

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Poziomka, tak a propos wczorajszego tematu, to albo mi się zdaje albo do mojego miasta rodzinnego nie masz jakoś bardzo daleko. Nie mówię, że jest zaraz pod nosem, ale nie są to setki km. Tak mi się zdaje cóś
Stary 2014-10-28, 10:45   #4905
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jesli cie to pocieszy to w szcz w centrum 95 ale po za to juz 22 niby. chcialam zobaczyc jak sie ma kolobrzeg, ale nie chce wyszukac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:48   #4906
nena_milka
Wtajemniczenie

Ej.... w Katowicach pokazuje 1
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:52   #4907
inwersja
dryfuję słowami

to obczajcie http://aqicn.org/city/czechrepublic/...ikulov-sedlec/
Stary 2014-10-28, 11:01   #4908
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
może im coś wybuchło
Stary 2014-10-28, 11:01   #4909
misia332
Zakorzenienie

u mnie jest 15

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 11:02   #4910
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Inwersja

Ale ja chce do ludzi No i zdalnie tez nie takie hop siup cos znalezc..

Cytat:
Ej.... w Katowicach pokazuje 1
W katowicach jest calkiem niezle bo caly syf ze ślunska zawiewa na wschod

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jesli cie to pocieszy to w szcz w centrum 95 ale po za to juz 22 niby. chcialam zobaczyc jak sie ma kolobrzeg, ale nie chce wyszukac
hehe, no nie cieszy mnie Twoje nieszczescie, po prostu wszystkich nas jest mi zal

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam które podają mm Nan, czy dawałyście już dzieciom Nan 3, czy były problemy po zmianie ?
Ja jeszcze nie zmienilam..
Stary 2014-10-28, 11:03   #4911
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
może im coś wybuchło
Ale to sąsiedzi nasi są, pepiczki no. Wulkanów tam raczej nie mają
Stary 2014-10-28, 11:04   #4912
MsLullaby
Zakorzenienie

My caly czas pijemy Aptamil 2, po 3 byly kolki, biegunki i co tylko..

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-28, 11:09   #4913
inwersja
dryfuję słowami

Do Chin jak się zajrzy to tam aż purpurowo

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

No właśnie nie chwaliłam się, że mamy zielone światło na zwykłe mm. Badania ponoć wyszły dobre. Nie widziałam ich jeszcze, dzwoniła do nas lekarka i ma nam pocztą je wysłać. Jedynie próby wątrobowe są podwyższone. Niby nie wskazują na chorobę, bo przy zmianach chorobowych byłby dużo przeproszone. Norma do 33, a Miłosz miał 40. Trzeba sprawdzić czy nie rośnie. Wg naszej lekarki to może być wynikiem alergii pokarmowej, ale trzeba sprawdzić i powtórzyć badanie za miesiąc.

Ona kazała najpierw przejść na mleko ha i jeśli będzie ok, to po miesiącu na normalne. Nie wiem czy będzie mi się chciało tak bawić. Nie wiem też, które mm wybrać.
Na razie mamy zapas Nutramigenów. Jak mi zostanie ostatnia puszka to wtedy coś trzeba będzie kupić i mieszać.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-10-28 o 11:11
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 11:19   #4914
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
tam jest przejście graniczne i wielki sklep bezcłowy z atrakcjami mnóstwo tirów i osobówek
Stary 2014-10-28, 11:27   #4915
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
tam jest przejście graniczne i wielki sklep bezcłowy z atrakcjami mnóstwo tirów i osobówek
chyba bylam w tym sklepie wracajac z Barcelony serio mase aut i sklep czynny cala dobe i cala dobe full ludzi, musze miec kupe kasy ci wlasciciele! :P

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-28, 11:29   #4916
pszczoua
Zakorzenienie

Dziewczyny, bylismy w decathlonie mierzyc te polecane sniegowce i mam dylemat... Julka stopa ma ok 12cm (ciezko mi zmierzyc dokladnie). Mierzylismy te 20/21 ale stopki wlozyc nie moglam. Wiec probujemy te 22/23 a tam nie dosc ze wchodzil moj palec to jeszcze sporo luzu... Nie wiem czy tyle za duze brac...
Stary 2014-10-28, 12:26   #4917
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to sąsiedzi nasi są, pepiczki no. Wulkanów tam raczej nie mają
nawet mi do głowy nie przyszedł wulkan.
Stary 2014-10-28, 13:02   #4918
passion80
Zakorzenienie

Inwersja, wiesz"na zawsze wierni..."
łks wcale nei lepiej
Stary 2014-10-28, 13:19   #4919
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja, wiesz"na zawsze wierni..."
łks wcale nei lepiej

Na teofilowie nie ma znacznikiow. Poza Widzewem są jeszcze dwa w centrum.

Ej,jakie mm polecacie? Myślałam nad bebiko albo nań. Bo maja dużo promocji,są Male opakowania i łatwo dostępne mleka.
Stary 2014-10-28, 13:29   #4920
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas pogoda cudowna - slońce w pełni

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

Meldujemy, że żyjemy. Przyznam, że ostatnio nawet ciężko było podczytywać ale całym serduszkiem myślałam o wszystkich październikowych roczniakach. Sto lat Maluszki

Margaret też jest już po roczku. Wszystko się super udało- zabłysłam jako Pani domu i Mała też się spisała. Przyznam, że mało dostała prezentów. Najlepszym hitem jest nasz prezent kupiony dzięki Wam- Arka Noego

A co u nas? Miałyśmy podobnie jak motyl- trzydniówkę i teraz schodzą krostki. W ogóle cały tydzień Mała słabo jadła i jakoś tak zmarniała ale dzisiaj widzę poprawę.
Gosia:
- nie chodzi- i na razie chyba nic z tego nie będzie.
- je coraz więcej różnych rzeczy- najlepiej by chciała wszystkie te niezdrowe
- uwielbia być na placu zabaw wśród innych dzieci, jest uzależniona od nich- jak widzi kolorowe daszki drabinki to piszczy- a jak przejdziemy obok to awantura na 102.
- chodzi spać o 22.30 (wiem, że dla Was to abstrakcja ale dla mnie to luksus w porównaniu z pierwszymi 7 miesiącami) i nie ma awantur
- jesteśmy nadal na cycu i nie wiem ile to jeszcze potrwa.
- nie szczepiłyśmy się jeszcze

Gratulacje dla zafasolkowanych

Buziaki ;*
hej
pamietam ze wasze spanie zaczynało sie ok. północy wiec super ze Gosia sie przestawia na wczesniejsze godziny

Cytat:
Poziomko. ,Inwersjo dziękuję za zainteresowanie.Czyli pójdę jeszcze raz do rodzinnej i bezposrednio poproszę o skierowanie. Może mi da..a co się dzieje? Ogólnie wszystko zaczęło mnie przerastac..

Poziomko masakra z tymi lekarzami. ..brak słów. .
kochana duzo sił, mam nadzieje ze znajdziesz odpowiednie wsparcie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale nie nadrobię
Od piątku bonanza z Jankiem... zaczęło się od kataru, potem z tego kaszel, a w piątek rano 39,4 i rosło W sobotę temp. oscylowała około 38,5, w niedzielę między 37,6 a 39,6, nocki za to po 39,9
I glut z nosa, od niedzieli ropiejące oczka... W piątek u pediatry jak pamiętacie jeszcze nic, ale wczoraj rano diagnoza - obustronne, ostre, ropne zapalenie ucha środkowego
CRP w teście paskowym 40-80, więc antybiotyk.
Wczoraj na szczęście temp. zaczęła spadać i w nocy było już tylko 38, ale nos, oczka i kaszel trzymają, a do tego marudny jest jak nieszczęście i broi - normalnie na złość broi.
Do tego zaraził Bartka, który - jak to chory facet - umiera i marudzi za dwóch...
no nie było, na prawdę nie było warunków do nadrabiania
biedny Zuczek uczepiły sie was te wstretne choroby zdrowia a dla ciebie cierpliwosci
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A ja od 1.11 do 11.11 jadę do domu jedziemy w trójkę na sobotę nacmentarz do mamy i tz w niedziele wróci pociągiem żebyśmy mieli samochód, a odbierze nas 11 super ze troche tam pobedziemy
super, nabierzesz nowej energii

co z Leo?? jak sie czuje? co z badaniami?

Cytat:

pozdr
wow modelka lub siatkarka rosnie

Cytat:

A druga rzecz co mnie bardzo rozzloscila to wczorajszy artykul na onecie o cpiacych i pijacych kobietach w ciazy, czesto do tego stopnia ze maluchy nie sa w stanie przezyc. Ciezko mi uwierzyc ze my tu siezastanawiamy czy jajko na miekko albo nie umyty pomidor nie zaszkodzi dziecku, a w tym samym rownoleglym swiecie laski upijaja sie i cpia na umur bedac w ciazy od wielu miesiecy. No nieogarniam tego swiata.
straszny ten artykuł, tz czytał ja nie moglam nie pojmuje takich rzeczy

chcialam sie pochwalic
za nami pierwsszy pieszo-wozkowy spacer
Jasiek pieknie sobie radzi w butkach - sa swietne )i po spacerze w wozku jeszcze pol godziny dreptał na dwoch nozkach

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości